Mikä on suojattu koodaus ja miksi se on tärkeää? | VPNoverview.com

Ohjelmiston koodi on sovelluksen toiminnan ytimessä. Se on myös yksi avaimista, joilla kyberhyökkäyksiä voi tapahtua. Jos koodissasi on haavoittuvuuksia, koko sovelluksesi saattaa olla vaarantunut. Ohjelmistohaavoittuvuuksien ongelma on, että ne avaavat koodin heikkouksia – heikkouksia, joita verkkorikolliset voivat hyödyntää. Kyberturvallisuustilanteiden estäminen alkaa heti ohjelmistokoodilla. Tässä artikkelissa tarkastellaan turvallisen koodauksen käytäntöä ja miksi sen ymmärtäminen on välttämätöntä.


Mitä tarkoittaa suojattu koodaus?

Kannettava lukkoKun ohjelmistokehittäjä kirjoittaa ohjelmistokoodin, heidän on otettava huomioon monet asiat. Tämä sisältää kuinka ilmaista sovelluksen arkkitehtuuri- ja suunnitteluvaatimukset, kuinka pitää koodi optimoituna ja tehokkaana sekä miten varmistaa koodin turvallisuus. Suojattu koodi auttaa estämään monia verkkohyökkäyksiä, koska se poistaa heikkoudet, joihin monet hyväksikäytöt luottavat.

Jos ohjelmistollasi on tietoturvahaavoitus, sitä voidaan hyödyntää. Vuoden 2017 WannaCry ransomware-hyökkäys hyödyntää Windows-protokollan haavoittuvuutta. Ohjelmistohaavoittuvuudet ovat yleisiä. Kansallisen standardointi- ja teknologiainstituutin (NIST) haavoittuvuusluetteloa käyttävä haku osoittaa, että viimeisen 3 vuoden aikana sovellusheikkouksia on ollut 40 569.

Kun yritys soveltaa turvallisen koodauksen kulttuuria, yritykset pyrkivät minimoimaan koodinsa haavoittuvuudet.

Kuinka koodaat turvallisesti?

Koodaus suojattujen käytäntöjen avulla on dokumentoitu hyvin. OpenWWW-tietoturvaprojekti (OWASP) on luonut ohjeet siitä. Tässä oppaassa he tarjoavat tarkistusluettelon kohteista, joita käytät varmistaaksesi, että koodisi on mahdollisimman turvallinen. Esimerkki suuntaviivojen kattamista asioista on:

 • Tietojen syöttämisen validointi: Tämä kattaa lukuisia tietolähteiden ja tietojen validoinnin näkökohtia. Esimerkiksi tietyn osan pituus ja ajanjakso. Tietojen validointitarkistukset auttavat suojaamaan verkkosovelluksia verkkohyökkäyksiltä.
 • Todennus ja salasanan hallinta: Koodaukseen sisältyy myös ohjelmistoarkkitehtuuri. Tässä osiossa on monia neuvoja, jotka ovat koodauksen ja arkkitehtuurin poikkileikkauksessa.
 • Salauskäytännöt: Opas ehdottaa, että käytettävien salausmoduulien on oltava FIPS 140-2: n tai vastaavan standardin mukaisia.
 • Virheiden käsittely ja kirjaaminen: Tämä on tärkeä alue, ja jos sitä ei koodata turvallisesti, se voi vuotaa tietoja.
 • Datan suojelu: Tietosuojaohjeet sisältävät neuvoja salasanojen turvalliselle säilyttämiselle ja tietojen vuotamisen estämiselle HTTP GET -sovelluksen kautta.
 • Viestinnän turvallisuus: Ohjeita tietojen suojaamiseksi siirron aikana, esimerkiksi käyttämällä TLS-yhteyksiä.

Kun ohjelmistoarkkitehti asettaa sovelluksen arkkitehtonisen suunnittelun ja ohjelmoija luo koodin näiden sanelmien perusteella, heidän on käytettävä OWASP-ohjeita turvallisena koodauspöydän arkkinaan..

Suojattu koodaus ei lopu ohjelmointivaiheeseen. Muita alueita, joiden on oltava osa kokonaisvaltaista lähestymistapaa turvallisen koodin luomiseksi, ovat:

 1. Järjestelmä, joka perustuu vähiten etuoikeuksiin: Jos sinulla on pääsy mihin tahansa koodiin tietämyksen perusteella, voidaan estää epävarman koodin vahingollinen suorittaminen. Tämä voi olla erityisen hankala käytettäessä ulkoistettuja kehittäjiä tai kehitysyrityksiä.
 2. Puolustus perusteellisesti: Jatka puolustavien strategioiden kerrostamista, kun koodia mainostetaan tuotantoon. Varmista, että runtime-ympäristösi ovat yhtä turvallisia kuin koodi.
 3. Käytä hyvän laadunvarmistusta: Käytä erilaisia ​​varmennusohjelmia, kuten koodikatsauksia ja PEN-testausta laadun varmistamiseksi.

Resurssit onnistuneeseen turvalliseen koodaukseen

Turvallisen koodauksen kannalta on erittäin tärkeää pitää kehitystiimisi koulutettuna ja olla yhteydessä viimeisimpiin suojattuihin koodaustekniikoihin. Et voi odottaa, että ohjelmoijat tietävät kuinka turvallisesti koodata, heidän on oltava koulutettuja ja tietoisia. Alla on hyödyllisiä resursseja, jotka auttavat sinua ja ryhmääsi luomaan suojattu koodi.

 1. OWASP – Olemme jo maininneet OWASP: n turvallisen koodauksen käytännöt. OWASP Developer Guide on myös hyödyllinen perusta kiville turvalliselle koodaukselle. Tutustu myös heidän työkaluun, joka etsii riippuvuuksia ja julkisesti paljastuneita haavoittuvuuksia, jotka voivat vaikuttaa projektiisi.
 2. Microsoftin Raamattu turvallisesta koodauksesta: https://msdn.microsoft.com/en-us/aa570401
 3. Kirjat ovat aina hyödyllisiä, kun he oppivat tietämään turvallisista koodaustekniikoista. Joitakin esimerkkejä ovat: “24 tietoturvan syntiä” ja “turvallinen koodaus: periaatteet ja käytännöt”
 4. Tutustu ‘turvalliseen koodauskehykseen’, jälleen OWASP-aloitteeseen. On organisaatioita, jotka auttavat kouluttamaan henkilöstösi turvallisiin koodaustekniikoihin, jotka perustuvat tähän kehykseen.
 5. Suojatut koodausstandardit, esim. SEI CERT, jota Carnegie Mellon University valvoo, tarjoaa tukea ja opastusta turvalliseen koodaukseen useille ohjelmointikielille:
 6. Kooditarkastusyrityksiä voidaan käyttää koodisi tarkistamiseen. CheckMarx- ja CAST-ohjelmistojen kaltaiset yritykset käyttävät erikoistuneita analyysityökaluja haavoittuvuuksien etsimiseen ja ohjelmistojen laadun saavuttamiseen.
 7. Ymmärrä, kuinka SDLC: tä (Software Development Life Cycle) sovelletaan koodauksen turvaamiseen. SDLC-lähestymistavan käyttö auttaa sinua varmistamaan, että tietoturva suodattaa kehitystyön kaikissa osissa.
 8. Suojattu RedHat-koodausohjeet

Suojattu koodi kilpailukykyiselle reunalle

Suojaus alkaa koodistasi ja suojatun koodin luominen on tärkeä osa loistavan ohjelmistotuotteen luomista. Epävarmat koodauskäytännöt eivät vain jätä asiakkaitasi vaarassa, mutta ne vaikuttavat myös yrityksen maineeseen. OWASP-suojatun koodausohjeen periaatteiden soveltaminen on hyvä paikka aloittaa. Todistettavien suojattujen ohjelmistojen tuottaminen ei vain mahdollista estää tietohyökkäyksiä, vaan antaa organisaatiollesi kilpailuedun.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me