Bottiverkot: Nykyajan armeijat. Kuinka suojata itseäsi!

Yhä kasvava osa elämäämme tapahtuu verkossa. Tästä syystä ei ole yllättävää, että rikollinen toiminta on sopeutunut ja tapahtuu nyt verkossa. Bottiverkot ovat täydellinen väline online-rikollisuuteen, mutta mikä on bottiverkko ja kuinka voit suojautua sinulta?


Tässä artikkelissa voit selvittää, mitkä bottiverkot ovat, mihin niitä käytetään ja miten tämä vaikuttaa tartunnan saaneisiin. Lopuksi saat selville, kuinka voit suojata laitteitasi osilta bottiverkkoja.

Mikä on bottiverkko ja miten se toimii?

Botnet on yhdistelmä sanoista “robotti” ja “verkko”. Bottiverkko on olemassa monista useista laitteista, jotka eivät usein tiedä olevansa osa tätä verkkoa. Nämä laitteet on saastuttanut robotti, mikä tarkoittaa, että hakkeri voi ottaa laitteen hallintaan.

Bottipäällikkö tai henkilö, joka hallitsee robotteja. Tämä henkilö voi tehdä niin komento- ja hallintapalvelimen kautta. Tämä voidaan asentaa eri tavoin, mutta lopulta päätyy samaan asiaan. Yksi henkilö voi hallita suurta määrää laitteita etäisyydellä. Botinhoitaja voi lähettää saman komennon kaikille verkon boteille samanaikaisesti. Esimerkiksi, niin että heitä kehotetaan kaikkia vierailemaan verkkosivustolla samanaikaisesti, ns. DDoS-hyökkäys.

hakkeri hallitsee tartunnan saaneet järjestelmät bottiverkkoa

Menetelmässä on joitain pieniä eroja, mutta suurin osa robottiverkoista toimii seuraavasti:

  1. Laitteet saastuttavat robotteja, esimerkiksi käymällä varjoisalla verkkosivustolla tai napsauttamalla vioittunutta linkkiä.
  2. Botit pakottavat tartunnan saaneet laitteet muodostamaan yhteyden komento- ja hallintapalvelimeen.
  3. Bottihoitaja voi nyt käyttää näitä laitteita haluamallaan tavalla. Bottipäällikkö voi myös vuokrata tai myydä bottiverkon luomisen jälkeen.

Kaikki Internet-yhteyteen kytketyt laitteet voivat olla tartunnan saaneita robotteja, joten ei vain tietokoneesi. Tällä tavalla hakkerit voivat luoda tuhansien tai jopa miljoonien laitteiden verkon. Botinhoitajat voivat käyttää bot-verkkoaan eri tarkoituksiin.

Bottiverkkojen käyttö

Kuten saatat kuvitella, bottiverkolla voi olla monia käyttötarkoituksia. Luetteloimme alla yleisimmät.

1. DDoS-hyökkäykset

Bottiverkko on yleisin käyttö DDoS-hyökkäysten suorittamiseen. DDoS: n kirje viittaa hajautettuihin palvelunestoihin. Tämä tarkoittaa, että liian monet laitteet yrittävät käyttää verkkosivustoa samanaikaisesti. Verkkosivun palvelin ei voi käsitellä ääretöntä määrää kävijöitä.

Joskus tämä tapahtuu vahingossa, kun monilla ihmisillä on syy käydä samassa verkkosivustossa samaan aikaan esimerkiksi nähdäksesi, ovatko he voittaneet arpajaiset. Botnet-verkolla voit kuitenkin luoda ylikuormituksen ohjaamalla kaikki verkon robotit vierailemaan yhdellä tietyllä verkkosivustolla samanaikaisesti.

Tällainen DDoS-hyökkäys voi aiheuttaa sen, että verkkosivusto ei ole tavoitettavissa todellisille käyttäjille. Hyökkäykset ovat usein osoitus voimasta ja niitä käytetään osoittamaan suurten yritysten heikkouksia.

2. Roskapostia

spamLaitteiden omistajat tietämättä niitä voidaan käyttää roskapostin levittämiseen. Bottipäällikkö voi lähettää sähköpostia tai postittaa Facebookissa, kaikki nimesi alla. Ystäväsi ja perheesi voivat avata nämä sähköpostit tai napsauttaa linkkejä, koska he luottavat sinuun. Tietämättä sitä saatat tartuttaa kaikki ympärilläsi olevat robotit tai muut virukset ja vakoiluohjelmat. Botilla botinhoitajalla on usein pääsy kaikkiin yhteystietoihisi, joten botinhoitajille on helppo tehdä verkko suuremmaksi.

3. Myy valtakirjat

Kun hakkeri on sijoittanut botin laitteeseesi, heillä on pääsy kaikkiin siihen liittyviin tietoihin. Tämä tarkoittaa, että he todennäköisesti tietävät salasanasi ja kirjautumistiedot. Tällä tavalla he voivat terättää henkilöllisyytesi ja tehdä asioita nimessäsi. Lisäksi he voivat myydä näitä tietoja muille. Henkilökohtaisia ​​tietojasi voidaan käyttää esimerkiksi ihmiskaupassa. Henkilöllisyysvarkaudet ovat todellinen vaara nykyaikana. Käyttöoikeustietosi voidaan myydä myös pimeässä verkossa.

4. Bitcoinin louhinta

Tämä on suhteellisen uusi bottiverkkojen käyttö. Bitcoinin kaivokseen tarvitset paljon prosessoritehoa. Botinhoitaja voi käyttää bot-tartunnan saaneiden laitteiden prosessoritehoa bitcoinien kaivokseen. Tämä tapahtuu ilman, että laitteiden omistajat tietävät. Ainoa asia, jonka saatat huomata, on se, että tietokoneesi tai Mac on kova työssä ja ilmanvaihtojärjestelmäsi saattaa toimia yli tunnin. On kuitenkin kyseenalaista, onko tämä kaivosmenetelmä todella hyödyllinen, koska tarvitset paljon robotteja pienen rahasumman tuottamiseksi.

5. Haittaohjelmien tartunta / leviäminen

Kun robottiparantajalla on pääsy laitteeseesi, he voivat myös tartuttaa sen haittaohjelmilla. Haittaohjelmia on monen tyyppisiä. Esimerkiksi ransomware on tulossa yhä yleisemmäksi. Näissä tapauksissa hakkeri pitää laitteen panttivankina ja lähettää sinulle lunastusviestin. He voivat pyytää sinua maksamaan heille ja saat vastineeksi pääsyn laitteeseesi uudelleen. Et kuitenkaan koskaan tiedä saako todella takaisin rakkaan laitteen hallintaan; Jos sinulla ei ole onnea, hakkeri saattaa vain kysyä lisää rahaa.

Olenko osa bottiverkkoa?

On erittäin vaikeaa saada selville, oletko osa bottiverkkoa vai et. Yksi merkki, joka viittaa siihen, että jotain hämärää on käynnissä, on silloin, kun yhteydet ovat hitaita ja epävakaita. Tämä voi kuitenkin johtua muista laitteesi ongelmista.

Yksi selvä lahja on, kun näet lähettäneesi sosiaaliseen mediaan jotain, jota et itse lähettänyt. Tämä on merkki siitä, että jollakin muulla on pääsy laitteeseesi tai ainakin tiliisi. Tällaisessa tilanteessa on hyvä ilmoittaa yhteystiedoillesi, etteivät he saa avata oudoita linkkejä sinulta.

On kuitenkin parasta estää pääsy bottiverkkoon!

Suoja robottiverkoilta

Voit suojella laitteitasi robotin tartunnalta, ja voit tehdä useita asioita. Ensinnäkin on erittäin tärkeää pitää kaikki laitteidesi ohjelmistot ajan tasalla. Asenna aina uusin ohjelmistoversio ja ota automaattiset päivitykset käyttöön. Nämä päivitykset saattavat tuntua ärsyttäviltä joskus, mutta liittyminen bottiverkkoon on ehdottomasti ärsyttävää.

Lisäksi ole tarkkana, kun olet online-tilassa. Älä napsauta linkkejä, joihin et luota, ja varmista, että lataat tiedostoja vain luotettavista lähteistä. Vääriä sähköposteja ja linkkejä käytetään usein tartuttamaan pahaa ajattelemattomia käyttäjiä robotteihin.

On erittäin tärkeää suojata laitteesi aina viruksilla ja vakoiluohjelmilla. Tämä on välttämätöntä hyvin suojattuna verkossa. Tämän tyyppinen ohjelmisto varoittaa sinua, kun jokin näyttää varjoiselta, ja estää hakkereita pääsemästä laitteeseesi.

Lopuksi, parhaan mahdollisen suojan takaamiseksi verkossa voit harkita VPN: n käyttöä. Virtuaali yksityinen verkko salaa kaikki tietosi, joten mikään hakkeri ei voi murtaa sitä. Lisäksi se tekee nimettömäksi kaiken, mitä teet verkossa. VPN: n avulla hakkereiden on käytännössä mahdotonta päästä tiliisi.

Kuinka VPN toimii

Lisäksi voit surffata Internetissä ilman rajoituksia. Erittäin turvallinen VPN-palveluntarjoaja, jota haluat ehkä tarkastella, on NordVPN. Ne ovat osa viiden parhaan VPN-palveluntarjoajan joukkoamme.

Lopulliset ajatukset

Botnet ovat nykyajan armeija. Laitteesi voivat olla osa laajamittaisia ​​verkkohyökkäyksiä tietämättä sitä. Tästä syystä on tärkeää pitää suojasi ajan tasalla. Varmista, että laitteeseesi on aina asennettu hyvä haittaohjelmien torjuntaohjelma. Kaikkien online-toimintojen suojaamiseksi voit käyttää myös VPN-verkkoa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me