Vad vet Twitter om mig? | VPNOverview

Twitter är en av de största webbplatserna för sociala medier i världen. Runt i världen använder människor plattformen för att stödja orsaker och hålla sig informerad. Twitter tillhandahåller denna tjänst gratis för användare genom att sälja riktad annonsering och generera miljarder dollar i intäkter. Twitter samlar in en häpnadsväckande mängd personlig information om dig även om du aldrig loggar in.


Vad är din integritet värd för dig?

Föreställ dig om någon följde dig runt, läste över axeln varje gång du skickade en tweet, besökte en ny webbplats eller klickade på en annons. Känslan av invasion du skulle uppleva skulle leda dig till att vidta åtgärder för att förlora din oförskämda stalker. Trots detta bläddrar miljoner människor genom sitt Twitter-konto utan att veta att Twitter noterar allt du gör. Du kan justera dina Twitter-sekretessinställningar för att ta tillbaka mycket kontroll över dina data. Men Twitter kommer fortfarande att kunna samla in mycket information om dig.

En megafon till världen

Information publicerad på Twitter är offentlig. Om du inte skyddar ett inlägg är de tillgängliga för alla i världen. Dina inlägg kan sökas på nätet, och vad du publicerar avslöjar mycket om vem du är för annonsörer. Tweet om en aktuell händelse i nyheterna och Twitter och annonsörer kan börja bilda en åsikt om dina politiska lutningar. Lägg upp en humoristisk observation om ditt jobb och Twitter noterar vilken typ av arbete du gör. Annonser kan visas för hjälp med att hitta ett nytt jobb, eller riktade till personer med din troliga årliga inkomst.

Genom att jämföra dina tweets med andra och notera de personer du följer kan Twitter känna till ditt kön och till och med din ålder. Twitter delar informationen tillsammans även om du inte lämnade den informationen som en del av din profilinformation. Om du inte stänger av alternativet för fototagning kan Twitter känna igen din bild och jämföra den med andra bilder som du hittat online. De lär sig sedan ännu mer om vem du ska anpassa sin profil.

Allt du skickar till Twitter är tillgängligt för tredje parter via programmeringsgränssnitt enligt deras integritetspolicy. Detta gör det möjligt för företag att kamma via Twitter och analysera dina data. Annonsörer letar efter användare som delar en åsikt eller intresse för att bättre rikta in sin annonsering. De använder också informationen för att undersöka hur du kan svara på en annons. För småskaliga inbäddade tweets är detta gratis. Men Twitter debiterar storskalig åtkomst till dina data.

Den dolda informationen bakom dina tweets

När du använder Twitter, även om du bara bläddrar igenom andras tweets, får Twitter information från dig. Den typ av enhet du använder för att ansluta till är av stor betydelse för annonsörer och så för Twitter. Använder du Twitter på en två år gammal telefon? Du kan satsa på att annonsörer gärna skulle vilja veta det och sälja en ny.

Drar du upp Twitter på en busshållplats? Hur användbart är det för annonsörer att känna till din rutt så att de kan placera riktade annonser i din vy på vägen? Twitter har åtkomst till platsinformation från din enhet för att förbättra annonseringen. Även om du justerar dina integritetsinställningar för att hålla din plats dold på dina tweets, är den tillgänglig för appen.

IP-adressen till den enhet du ansluter till med exakt var Twitter också skickar data. Detta ger Twitter information om det område du bor i och där du arbetar. Twitter spårar hur mycket tid du spenderar med att använda Twitter på jobbet, lagrar dig ofta och mer.

Twitter spårar vilken typ av webbläsare du använder, operativsystemet för din enhet och din mobiloperatör. Din information är värdefull för Twitter. Det hjälper annonsörer att förstå vem du är och hur du presenterar annonser som är bättre anpassade till dina intressen. Ju bättre Twitter känner dig, desto mer värdefull är deras annonseringsplattform. Baserat på Twitter: s miljarder dollar i årliga intäkter känner de dig väldigt bra.

Du behöver inte ens vara Twitter-användare

Du kanske tror att Twitters ständiga snooping inte gäller dig eftersom du inte går på Twitter. Men Twitter samlar in information om många som inte ingår i deras plattform. Företaget har avtal med andra webbplatser som bäddar in tweets och använder Twitter på andra sätt. Genom dessa avtal kan Twitter spåra aktivitet, även för dem som inte använder sin tjänst.

När du landar på en webbplats som har ett avtal med Twitter får de en skattkista med information om dig. Från din IP-adress får Twitter en exakt uppfattning om var du befinner dig. Detta kan berätta för dem var du bor eller arbetar beroende på din nuvarande plats. Twitter kommer också att känna till webbplatsen du kom från innan du landade på den hänvisande webbplatsen. När du lämnar webbplatsen kommer Twitter att veta vart du åkte. Om du tillåter cookies i din webbläsare kan din webbaktivitet spåras långt bortom nästa webbplats.

Annonspartnerskap

Naturligtvis ligger det både på Twitter och annonsörernas bästa intresse att arbeta tillsammans för att förbättra deras profil av dig. Därför delar annonsörer på Twitter ofta uppgifter du har lämnat till deras företag, eller så har de lärt dig om på andra sätt. Detta kan inkludera demografisk information som din ålder, ras, kön och etnicitet. Annonsörer delar ofta hashade e-postadresser, som kan användas för att identifiera dig. Partners delar också information de äger om dina intressen och aktiviteter online.

När du tillåter en tredje part att få åtkomst till din information på Twitter kan din personliga information delas med dessa företag. Deras sekretesspolicy kan tillåta dem att dela den informationen med andra tredje parter. I vissa fall kan detta göras utan ditt aktiva medgivande. Att acceptera deras “villkor” ger dem implicit samtycke till att dela information.

Vad kan jag göra för att skydda min integritet på Twitter?

En genomgång av dina integritetsinställningar på Twitter kan hjälpa till att hålla din information säker. Genom att ta några minuter att gå igenom dina inställningar kan du begränsa informationen du tillhandahåller Twitter. Du kan också begränsa hur dessa data används och se till att du har mer att säga om vad som delas om dig.

Som vi har sett, samlar Twitter dock in information även från människor som inte är Twitter-användare. Ett bra sätt att förhindra att plattformen får så mycket information som du skulle vara för att anonymisera dina onlineaktioner.

Ett av de bästa stegen du kan vidta för att förhindra invasionen av din integritet av Twitter och andra plattformar är att prenumerera på ett kvalitativt virtuellt privat nätverk (VPN). En VPN hjälper dig att skydda din integritet genom att göra dig mer anonym online. Ta några minuter lära dig mer om hur en VPN förbättrar din integritet och vilka leverantörer du kanske vill överväga. Olika leverantörer arbetar bättre för olika behov. Hitta en som bäst passar dina behov och skyddar din integritet.

Kanske viktigare än möjligt skydd mot datainsamling är medvetenhet. Det är viktigt att du vet vilken information du ger bort.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map