Ta ut dina Googles sekretessinställningar | VPNOverview

Googles sekretesscheckVi har alla haft erfarenhet av att söka efter en produkt på Google, bara för att annonser för den produkten ska visas överallt där du tittar online de närmaste dagarna. Målriktad annonsering är Googles främsta inkomstkälla. Google förbättrar ytterligare sina uppgifter om dig för att ge bättre information till annonsörer. De gör det genom att övervaka din plats genom Google-appen och Google-kartorna. Dessutom noterar de vilka YouTube-videor du söker efter och tittar på, och mycket mer. Faktum är att mängden information som Google kan sammanställa om dig är häpnadsväckande. Övervaka och justera dina Googles sekretessinställningar är ett sätt att säkra din integritet online.


Integritetsproblem och Google

I en nyligen kommenterad post på CNBC påpekade verkställande direktören för Duck Duck Go, en sökmotor för de berörda om integritet, den stora mängden information som Google samlar in för sina användare. De flesta webbplatser har Google-trackare dolda på webbplatsen, vilket gör att Google kan spåra dig inte bara när du är på Googles webbsida, utan på nästan alla webbplatser du besöker på en dag. Du kanske tror att detta bara är en konkurrent som skrämmer människor, men siffrorna säkerhetskopierar honom. Den amerikanska kongressen har vidtagit nästan inga åtgärder för att placera begränsningar för Googles förmåga att dammsuga lastbilar med information om sina användare. I stort sett reglerar Google sig för sekretessproblem. Även om det är viktigt för Google att upprätthålla en god offentlig bild, genererar det intäkter nästan helt från riktad annonsering. Hur mycket påverkar det Googles beslut? Och vad säger det att Google just har tagit bort “Don’t Be Evil” från deras uppförandekod.

Hitta Googles sekretessinställningar

Som du kanske har lagt märke till Googles sekretesspolicyförändringar då och då. Företaget har gjort det enkelt att komma åt de inställningar och kontroller du behöver för att hantera dina integritetsinställningar – om du vet vart du ska gå! Nedan kan du ta reda på vilka justeringar du kan göra i inställningarna för att förbättra din integritet.

En av de första platserna att besöka är Googles sekretessida. Här redogör Google för hur de använder den information de samlar in för att förbättra din upplevelse på internet och göra ditt liv enklare. Naturligtvis säljer de också den informationen till annonsörer. Det är upp till dig att fatta beslut om den information du kommer att dela och vad du föredrar att hålla privat. Att använda Google kommer dock alltid att kosta dig.

Google-konto välkommen

Från sekretessidan kan du komma till “Mitt konto” -sida som låter dig börja finjustera dina integritetsinställningar. Ett av de mest framstående områdena på denna sida är avsnittet “Inloggning och säkerhet”. Här kan du ändra ditt lösenord och övervaka vilka enheter som har använts för att logga in på ditt Google-konto. Att uppdatera ditt lösenord med en stark kombination regelbundet är en bra säkerhetsåtgärd.

Sekretesskontroll litenDu kommer också att se ett område märkt “Privacy Checkup”. Detta leder dig igenom de olika sekretessalternativen du kan ändra i Google. Om du klickar på “Komma igång” startar du uppdateringen av dina sekretessinställningar.

Vilka inställningar kan du ändra?

På sidan Sekretesskontroll kan du justera inställningarna efter dina önskemål. Detta ger dig inte bara chansen att få mer integritet, det visar också vilka typer av data Google samlar in. Nedan kan du läsa om alla de olika avsnitten och hur du kan justera inställningarna. Du kommer att upptäcka att Google samlar in information om allt från saker du söker efter till de platser du har besökt.

Webb- och appaktivitet

Google övervakar rutinmässigt de webbplatser du besöker på internet medan du använder Chrome-webbläsaren. Dessutom håller de reda på de appar du använder på din telefon, vilken typ av saker och platser du söker efter och mer. När du börjar skriva en webbsökning eller en internetadress erbjuder Google förslag som kan slutföra din sökning. Dessa förslag kommer från att analysera din profil. Detta gör din surfing snabbare och mer intuitiv. Google delar denna information på alla dina enheter och mellan appar som Chrome, Maps, Google Assistant och andra.

För att ändra detta beteende måste du klicka på “Hantera webben & Appaktivitet ”, från nästa skärm klickar du på” Ändra inställning “. På nästa skärm kan du äntligen stänga av det här alternativet eller begränsa vilka appar Google kan samla information genom.

Webbaktivitet

Platshistorik

Googles användning av din platshistoria kan vara en av de mest störande funktionerna hos Google för dem som är bekymrade över deras integritet. Företaget kan förutsäga om du cyklar, går eller i en bil baserat på din platsinformation. Google spårar dig också via Wi-Fi i närheten och kan spåra dig via Bluetooth – även om du har stängd av Bluetooth. I utbyte kommer Google att ge information om trafik på dina vanliga rutter och riktade annonser baserat på din plats. Google gör detta genom att analysera dina vanliga rutter som skulle inkludera din hemadress, arbetsplats, där du släpper dina barn i skolan och din favoritbar du träffade efter jobbet.

Google insisterar på att de inte säljer denna information till annonsörer. Men om du söker efter en restaurang i närheten använder den din plats för att ge bättre förslag. Detta gör verkligen reklam via Google mer värdefullt för företag.

Om du föredrar att stänga av Googles platsspårning, klickar du på “Hantera platshistorik” på skärmen “Sekretesskontroll”. Detta tar dig till en karta som visar varje plats du har besökt. Därifrån klickar du på “Hantera platshistorik” så kommer du äntligen till en skärm där du kan inaktivera Googles platsspårning.

Platshistorik

Enhetsinformation

Enhetsinformationen gör att Google kan känna igen namnen på kontakter i telefonen, känna igen händelser i din kalender och vilka appar du använder. Google använder denna information för att känna igen när du ber den ringa en kontakt du har sparat. För att stänga av den här funktionen, klicka på Hantera enhetsinformation och klicka sedan på Ändra inställning för att komma till skärmen där du kan inaktivera denna information.

Enhetsinformation

Röst- och ljudaktivitet

När du säger “Hej Google”, detta triggar Google-assistenten att lyssna upp och följa alla kommandon som kommer nästa. För att vara redo att höra dig när du ger kommandon måste din enhet ständigt lyssna efter dessa triggerord. Men det finns alternativ. Du kan begränsa Google Voice till att bara lyssna när du utlöser den med en specifik åtgärd. Till exempel kan du hålla hemknappen för att dra upp assistenten och lyssna efter ett kommando.

Google spelar också in din röst för att göra det lättare för appen att förstå dig. Om detta inte är en funktion du föredrar att ha aktiverat klickar du på “Hantera röst från fönstret” Sekretesscheck “. & Ljudaktivitet ”. Från “Röst & Ljudaktivitetsskärm “, klicka på” Ändra inställning “. Detta visar en skärm där du kan stänga av röstinspelningsfunktionen.

Röstaktivitet

YouTube-sökhistorik och titthistorik

När du tänker på Googles sökmotor har du förmodligen i åtanke skärmen Google.com där du utför de flesta av dina sökningar. Men YouTube, ett Google-program, har över en miljard användare själv. Varje miljon användare söker på YouTube efter information, videofilmer, underhållning och mer. Google registrerar uppgifterna och använder dem för att skapa “mer personliga upplevelser i Googles tjänster.” Detta innebär att en YouTube-sökning kommer att krascha över alla Google-tjänster du använder för att skapa en mer personlig profil av dina gillar och ogillar.

Du kan hantera dina data och stänga av den här funktionen för att hålla din personliga information mer privat. Klicka på “Hantera YouTube-sökhistorik” från “Sekretesscheck”. Detta tar dig till aktivitetssidan, där du kan ta bort YouTube-sökningar från din post. Det finns inget sätt att radera alla sökningar på en gång, men du kan klicka på de tre punkterna bredvid datumet och klicka på radera för att radera alla sökningar från den dagen. Du kan också söka efter saker du har sökt efter som du vill ta bort för din post. Skriv upp “Justin Bieber” uppe på toppen för att hitta varje gång du sökte efter Justin Bieber. Du kan sedan radera var och en av dessa sökningar för att dölja din kärlek till Bieber – från Google i alla fall.

Klicka på “Ändra inställningar” så kommer du till en skärm för att hindra Google från att spela in dina sökningar i framtiden. På samma sätt håller Google en förteckning över de videor du tittar på YouTube. Klicka på “Hantera YouTube Watch History” från skärmen “Privacy Checkup”. Detta tar dig till aktivitetsskärmen där du kan söka efter och ta bort YouTube-videor som du har sett från Googles post. Klicka på “Ändra inställning” för att hindra Google från att spåra framtida videor du tittar på YouTube.

YouTube-historia

Andra steg för att skydda din integritet

Googles räckvidd över internet är genomgripande, och de flesta av oss har kommit att lita på de tjänster som Google tillhandahåller. Detta gör det nästan omöjligt att undvika att Google spårar en del av din information online. Det finns några saker du kan göra för att minska ditt fotavtryck i Google förutom stegen ovan. Att sprida dina webbsökningar över olika sökmotorer hjälper alla företag att skapa en total bild av vem du är. Att använda olika webbläsare för att få tillgång till olika typer av information kan också hjälpa till att förvirra din information online.

Att använda en VPN för att ansluta till internet kan sätta en mellanhand mellan dig och den information du söker online. Om du bara gör internet-sökningar, YouTube-sökningar och surfar genom ett VPN kan du begränsa den information som Google kan samla in om dina vanor online. Överväg att registrera dig för en kvalitets VPN-tjänst för att skydda din integritet.

Kom ihåg att detta inte fungerar om du är inloggad på något av dina Google-konton. Detta inkluderar saker som YouTube och Gmail. Men genom att ändra inställningarna för ditt Google-konto kan du redan begränsa vad Google vet om dig!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me