Sekretessriskerna för din babymonitor | VPNoverview

Det svåraste för en ny förälder att göra är att lägga barnet och lämna rummet. Vi vill alla vaka över och skydda våra dyrbara och bräckliga små barn. Lyckligtvis finns det fler sätt än någonsin att hålla ett öga på dem, även när vi är ute i rummet. Det finns otaliga babymonitorer som gör att du kan hålla ett öga på ditt barn, oavsett om du är i ditt sovrum eller på jobbet. Tyvärr kan många av dessa moderna skärmar vara mycket enkla att hacka in.


Du skulle förmodligen inte vilja det om en främling hade tillgång till all information som samlas in av din babymonitor. Dessa ljud- och videoinspelningar av dina nära och kära och ditt hus bör förbli privata. En babymonitor kan tyckas vara en ofarlig enhet, men detta är inte alltid fallet. Hur hanterar du sådana säkerhetsproblem? Den här artikeln kommer att berätta allt du behöver veta om farorna och visa dig hur du kan skydda dig själv och ditt barn.

Övervakar du eller övervakas?

Bärbar dator ingen anonymitetOavsett om du använder en babymonitor endast med ljud eller en med en kamera och en skärm, behöver du bara se till att ditt barn klarar sig bra. De flesta bildskärmar är trådlösa och skickar video och ljud till mottagaren via en trådlös frekvens (t.ex. Bluetooth) eller internet. I båda fallen kan signalen fångas upp mellan ditt barns rum och mottagaren.

Traditionellt finns det två huvudtyper av trådlösa babymonitorer. En typ sänder signalerna via analoga radiosignaler. Dessa är benägna att avlyssna, eftersom signalerna förlitar sig på mycket liten kraft för att skickas över korta avstånd. Om en hackare är i närheten kan de kanske fånga dessa signaler och läsa dem.

Den andra typen av bildskärm är digital och generellt säkrare eftersom signalen är krypterad mellan barnets rum och mottagaren. Dessa enheter sänder emellertid ofta en starkare signal, som hackare kan avlyssna på ett större avstånd. Alla med verktygen för att dekryptera bildskärmsignalen kan ha åtkomst till all information som mottagits och skickats av enheten. Det är inte bara babymonitorer som drabbas av detta problem: alla elektroniska apparater som använder en internetanslutning kämpar med detta. Tänk på din bärbara dator och smartphone, men också din smartwatch, fitness tracker, bil, smart högtalare eller smarta glasögon.

Baby Monitor Technology håller på att ändras

En ny typ av digital babymonitor växer i popularitet. Dessa enheter använder ditt hems Wi-Fi för att överföra information tillbaka till en mottagare, din telefon eller en surfplatta. Eftersom du kan komma åt dessa signaler var som helst, är dessa enheter särskilt populära bland arbetande föräldrar. När som helst, oavsett om de är på jobbet, kör ärenden eller till och med utanför stan, kan de dra upp babymonitorn på sina telefoner och checka in på sitt barn.

Dessa skärmar sänder ofta både video och ljud. De kan också ha andra funktioner, såsom nattsyn, temperatursensorer eller ett avlägset nattljus. Dessa fördelar kommer dock med ett pris: de erbjuder en annan möjlighet för hackare att invadera din integritet.

Hur troligt är att babymonitorer ska hackas?

HackerDu kanske kan tänka på din babymonitor som en enkel enhet som gör att du kan hålla koll på ditt barn medan du får jobb i huset. För en potentiell inbrottstjuv är dessa enheter dock som att ha en spion i ditt hem. Genom att lyssna in genom babymonitorn kan en tjuv snabbt lära sig när du är hemma. De kunde sedan använda denna information för att planera sina brott. På det här sättet kommer du inte vara ute och stoppa dem när de tömmer ditt hus. Digitala babymonitorer kan hackas från valfritt avstånd, vilket är mycket bekvämt för dessa brottslingar. De kan planera sitt rån utifrån sina egna hus och behöver bara vara nära ditt när de håller på att bryta och komma in. Med andra ord, samma teknik som låter dig övervaka ditt barn kan tillåta en hackare att övervaka ditt hem.

Det hjälper inte att det är ganska enkelt att hacka en babymonitor. En ny studie visar att många babymonitorer verkligen saknar säkerhet. Även om kundens integritet ofta nämns är detta helt klart inte en prioritering för tillverkarna av enheterna. Dessa tillverkare tenderar att vara mycket mjukvaruinriktade företag med Silicon Valley-tankesätt. Huvudtanken med detta tankesätt är att få en webbplats igång och fixa eventuella problem senare. Men inom ett område som hemsäkerhet fungerar det inte bra. Som ett resultat har moderna babymonitorer träffat marknaden innan de kunde tåla rigorösa tester för att säkerställa att de är helt säkra för konsumenterna.

I praktiken har det redan förekommit flera rapporterade fall av hackmonitorhacks. Nyligen användes ringkameror för att spionera på barn och familjer. Även om dessa händelser oftast resulterade i dåliga rädslor och gråtande barn, visar de dock att hackare kan invadera privatlivet för användare av babymonitorer.

Hur din babymonitor kan kompromissa med din integritet

Detta första och kanske mest skrämmande problem med babymonitorer är att en främling kan lyssna på och titta på ditt barn. Det enbart är tillräckligt för att föra rysningar till alla föräldrar. Tyvärr stannar inte riskerna för din integritet där: när barnet är tyst kan en babymonitor fortfarande kunna hämta samtal som händer i nästa rum över eller till och med i hallen. Tänk på alla privata konversationer om din ekonomi och personliga frågor du har i ditt hem. Det låter kanske långtgående, men en tjuv beväpnad med sådan information kan lätt orsaka mycket skada. De kan stjäla din identitet eller slå upp tusentals dollar från ditt bankkonto.

Som nämnts tidigare kan en tjuv välja rätt ögonblick att bryta sig in i ditt hem baserat på information från din babymonitor. Men de kunde gå mycket längre än så. Ett tomt hem skulle vara en bra plats för ett läkemedel. En bil kvar i ditt garage står i riskzonen när en tjuv vet att du inte kommer att vara hemma i timmar.

Slutligen kanske det inte bara är din babymonitor som används mot dig. När din babymonitor har äventyrats kan en hacker kunna använda den sprickan i din säkerhet för att få ytterligare åtkomst till ditt nätverk. När en hackers fot är i dörren kan de ofta öka sin åtkomst. Varje enhet i ditt nätverk, från din hemdator till din smarta termostat och säkerhetskameror, är plötsligt sårbar.

Hur du skyddar din integritet

För att säkerställa att du säkert kan använda din babymonitor utan att riskera din integritet finns det några steg att vidta. De viktigaste och användbara två är att utbilda dig själv och använda ett VPN. Vi förklarar båda nedan.

Undersök babymonitors tillverkare

För det första är det viktigt att undersöka företaget som producerade babymonitorn som du tänker köpa. Har de upplevt säkerhetsbrott tidigare? Vad är deras integritetspolicy? Kontakta vid behov själva företaget för att få rätt information. I vissa fall kan ett företags och dess produkters sekretesspolicy vara svårt att hitta. Fortfarande innehåller detta dokument allt du behöver veta om teknikens funktionssätt och hur dina data hanteras. Genom att ställa frågor kommer du inte bara att utbilda dig själv: du kommer också att driva företag att göra vår integritet högre prioriterad.

Använd tvåfaktorautentisering och ett unikt lösenord

De flesta hacks för att få tillgång till babymonitorer är möjliga på grund av svag lösenordssäkerhet. Lyckligtvis kan du lätt förhindra att detta händer. Om din babymonitor arbetar med ett lösenordsskyddat konto, se till att använda ett lösenord som är unikt och starkt. Om du vill veta hur du skapar ett sådant lösenord, titta på vår lösenordsguide.

Förutom att skapa ett starkt lösenord, hjälper det också att använda tvåfaktorautentisering för att skydda ditt konto. Kontrollera om din leverantör erbjuder detta extra lager av säkerhet och aktivera det om möjligt. Med tvåfaktorautentisering kan en hacker inte komma åt ditt konto även om de lyckas få tag på ditt lösenord.

Installera ett VPN

VPN-sköldDet finns ytterligare ett enkelt steg som kan öka din integritetsnivå och säkerhet. Att installera en VPN-tjänst av hög kvalitet går långt. En VPN omdirigerar din internettrafik och gör dig nästan anonym online. Detta innebär att en VPN, när den är aktiverad, döljer mest information om din plats och identitet (t.ex. din IP-adress). Eftersom en VPN-server fungerar som mellanhand mellan dig och internet, skyddas din integritet.

Om en hacker fick tillgång till din information skulle de bara kunna se den anonyma VPN-tjänsten. De skulle inte kunna binda dessa data tillbaka till dig eller ditt hem, vilket gör informationen praktiskt taget värdelös. Eftersom all onlinetrafik till och från VPN-servern dessutom är helt krypterad är det nästan omöjligt för en utomstående att få tillgång till din information på vägen. Se bara till att Wi-Fi-anslutningen som din babymonitor använder är skyddad av en VPN (till exempel genom att installera en på din router).

VPN erbjuder många fördelar utöver bara integritet och säkerhet. Om du vill veta mer om vilken VPN-tjänst som kan vara rätt för din familj kan du läsa vår artikel där vi sammanställer de bästa VPN: n i detta ögonblick.

Slutgiltiga tankar

En babymonitor bör tillåta föräldrar att vaka över sin lilla utan att skapa extra oro. Många elektroniska enheter, som våra bärbara datorer, smartphones och surfplattor, har flera säkerhetsåtgärder. Dessa hjälper till att hålla dina data säkra. Tyvärr är detta inte fallet för många babymonitorer. Dessa till synes enkla enheter kan vara enkla att hacka. Därför är det viktigt att skydda dig själv och ditt barn. Du kan göra detta genom att utbilda dig själv innan du köper en babymonitor. På det här sättet vet du vad företaget bakom din enhet gör för att hålla dina data säkra. Skydda dessutom dina konton korrekt genom att använda starka, unika lösenord och tvåfaktorautentisering. Slutligen kommer en stor skillnad att använda en VPN för att skydda din internettrafik. På detta sätt kommer du och ditt barn att förbli säkert och din integritet förblir orörd.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me