Safety on Happn: Hur du skyddar ditt datingliv | VPNoverview

Happn dating app-logotypHappn ses generellt som ett populärt och “renare” alternativ till Tinder. Det kommer att komma i kontakt med människor som du redan har stött på i vardagen, men normalt inte skulle prata med. Tänk på de andra studenterna på ditt favoritcafé på fredagskvällen. Med appen kan du enkelt starta en konversation med människor i din direkta omgivning. Appen lanserades 2014 och har över sjuttio miljoner användare över hela världen.


När du kommunicerar med andra på en så personlig nivå vill du inte få problem. Det är därför det är så viktigt att ta väl hand om din integritet online – speciellt på datingappar som Happn. Dela inte för mycket information, dölj din plats när det är möjligt och använd en falsk-platsapp vid behov. I den här artikeln förklarar vi exakt hur du kan vara säker medan du går online. Vi kommer också att ge dig information om Happns sekretessrisker och hur dessa kan påverka dig.

Vilka är Happns sekretessrisker??

Happn är en mötesapp. När du korsar vägar med en annan Happn-användare ser du deras profil i din app (så länge de passar dina förutbestämda inställningar). Så snart det finns en matchning, vilket betyder att du båda har uttryckt intresse för varandra, kommer du att kunna prata. Det är ett roligt system som gör att du kan komma i kontakt med människor i din direkta omgivning. Precis som med Tinder och Grindr finns det dock ett par möjliga sekretessrisker som du kanske vill överväga.

Happns anslutning till Facebook

Facebook-logotypHappn låter dig skapa ditt konto på två olika sätt: med ditt telefonnummer eller med ditt Facebook-konto. Alternativet där du använder ditt telefonnummer är ett nyligen tillägg till appen. Innan dess kunde du bara logga in med ditt Facebook-konto. Vissa kan tycka att detta är användbart, men det betyder också att all din Facebook-information kommer att vara länkad till din datingprofil.

Happn lovar att aldrig publicera någonting på din Facebook-sida, inte heller kommer det att skicka meddelanden eller inbjudningar till vänner. Happen säger att Facebook Connect bara används för att dela gemensamma vänner och intressen med de Happn-medlemmar du möter.

Trots det är det viktigt att ta din säkerhet och integritet online på allvar. Om du inte använder ditt telefonnummer för att logga in kommer din Facebook-profil att vara länkad till ditt Happn-konto. På det här sättet är det lättare för Happn att förhindra människor att skapa falska profiler. Men när du har länkat de två sociala medieplattformarna tar Happn automatiskt bilder från din Facebook-profil för att visas i din datingsprofil. Användare kan därför enkelt göra en omvänd bildsökning för att ta reda på mer om dig och upptäcka din Facebook-profil. På grund av hur Happn konfigureras är det svårt att förhindra detta.

Facebook ID-läcka

Happn har haft några allvarliga säkerhetsproblem med användarnas Facebook-konton tidigare. Under 2017 avslöjade WIRED att flera datingappar, inklusive Happn, inte skyddade användarnas integritet på rätt sätt. Medlemmarnas Facebook-ID läcktes, vilket innebar att bortsett från deras förnamn, intressen och kön kunde hela Facebook-profilen spåras tillbaka till dem. Happn letade efter en lösning. Tanken var att få deras app att fungera som en proxy. På det här sättet var endast informationen som var tänkt att ses av andra tillgänglig för allmänheten.

Happn bröt mot sin egen integritetspolicy genom att dela personuppgifter

Redan 2016 var Happn också i problem. Då upptäckte Norska konsumentrådet att företaget bryter mot sin egen integritetspolicy. Happn lovar att aldrig dela dina personuppgifter med någon annan, men visade sig göra det ändå. De skickade data till en amerikansk marknadsföringsbyrå som heter UpSight. De delade användardata inkluderade information om användarinställningar i appen, deras fulla namn, födelsedatum, arbetsstatus och kön. Dessutom användes information om länkade Facebook-konton också. Detta innebar att Happn aktivt stred mot sin egen integritetspolicy, i huvudsak ljuger för sina användare.

Ett annat problem med appen upptäcktes samtidigt. Medan Happn hävdade att all användarinformation och data skulle raderas från deras servrar i det ögonblick ett konto togs bort, var det motsatta sant. Några av de cookies som ingår i installationen och användningen av Happn raderades inte. I huvudsak kunde Happn-användare inte radera appen från sina telefoner helt. Som ett resultat raderades inte heller deras information helt från Happns servrar.

Premiumanvändare vet när du “gillade” dem

På Happn får du se användarprofiler och antingen “gilla” dem, avvisa dem eller skicka en “charm”. Med en “som” eller “charm” visar du ditt intresse för dem. Men den andra personen får bara se din “gilla” om de också väljer att gilla dig. Om så är fallet, har ni en “kross” och kommer att kunna ha en konversation på appen.

Det finns dock sätt att komma runt detta system. Med till exempel ett premiumkonto får du se exakt vem som gillade dig och när. Många Happn-användare väljer att få premium. Med andra ord är dina gillar inte längre privata för de personer du sveper förbi i appen. Detta kan vara obekvämt eller besvärligt, om du är rädd för att bli avvisad eller bara i allmänhet inte vill att någon ska veta att du gillar dem såvida de inte gillar dig också.

Utöver Premium-funktionen kan Crush Time också låta andra ta reda på dina val på appen. I det här spelet får du chansen att avslöja vilka Happn-användare som gillade dig. Spelet visar fyra olika profiler, varav en har gett dig ett “liknande”. Om du kan gissa vem denna person är kommer du automatiskt att matchas och kunna prata med varandra. Ju oftare du spelar det här spelet, desto lättare blir det att gissa. Vissa profiler kanske fortsätter att återvända, vilket antagligen betyder att de har gillade dig. Även om detta är ett mycket besvärligt sätt att försöka ta reda på vem som gillade dig är det inte omöjligt. Om du hellre vill hålla dina gilla privata tills den andra personen visar ett uppriktigt intresse för dig är det en risk du måste tänka på.

Din plats är inte längre privat med Maps

Karta med platsÅr 2018 introducerade Happn en ny funktion som heter Maps. Med Kartor kan användare se var de kom över andra användare på en karta. Dessa platser är ganska exakta: upp till en radie på 250 meter. De tider då du och den andra personen var på den platsen nämns också.

Kartor gör det mycket lättare att hitta människor du har stött på i verkligheten på appen. Har du stött på en söt kille på din favoritklubb? Använd kartor för att kontrollera om han också har Happn. Om så är fallet, kommer du att kunna gilla honom.

Det är ett trevligt sätt att komma i kontakt med andra, men det kommer också med många säkerhetsproblem. Om du kan se exakt var och när du stötte på en Happn-medlem kan dessa användare också se den informationen om dig. Detta gör praxis som förföljelse mycket lätt. Med andra ord: personer som beslutar att missbruka kartfunktionen kan bli en verklig fara för din integritet.

Stalking: the Dangers of Happn

stalker i buskarDe integritetsrisker som nämns ovan kan resultera i oönskade eller till och med farliga situationer. Hittills har det varit väldigt få rapporter om incidenter som inträffade på eller med användning av Happn. Detta betyder dock inte att Happn är helt säker. Det är alltid viktigt att vara medveten om de möjliga farorna.

Om Happn-medlemmar använder appen på ett visst sätt kan det göra det möjligt för dem att förfölja andra mer påverkande. Eftersom Happn aktivt följer din (GPS) plats och visar den till andra användare under vissa omständigheter, är du i riskzonen. Sunday Mail har undersökt användningen av Happn Maps. Inom två veckor stötte forskarna på samma användare sju gånger. Eftersom de kunde se den exakta platsen på kartan kunde de enkelt ta reda på var den här användaren bodde. Cybersecurity-experter har sagt att detta kan orsaka allvarliga problem i framtiden. Tänk om en av de främlingar du råkar möta på Happn plötsligt står vid din ytterdörr?

Hur du kan vara säker på Happn

Datingappar har alltid sekretessrisker, och Happn är inget undantag. Du tar redan en risk varje gång du berättar främlingar om dig själv. Trots det är det viktigt att använda Happn och liknande appar på ett säkert sätt för att begränsa dessa risker. Här är några förebyggande åtgärder du kan vidta för att öka din säkerhet och integritet på Happn.

Dela inte för mycket

Kanske verkar detta råd uppenbart, men många delar fortfarande tankelöst alla typer av personlig information om sig själva online. Var alltid försiktig med de saker du delar, oavsett om det är din ålder, fullständiga namn, arbetsplats eller andra personliga uppgifter. Detta gäller både informationen du har lagt till din Happn-profil och för konversationerna du har med främlingar.

Begränsa också anslutningarna mellan din Happn-profil och dina andra sociala mediekonton. Till exempel ger Happn dig möjlighet att länka dina Instagram- och Spotify-konton till din profil. Detta kan vara användbart eftersom det gör att andra användare kan avgöra vilken typ av person du är och var dina intressen ligger. Men det skapar också en sekretessrisk: med en direktlänk till Instagram kan alla främlingar få tillgång till alla bilder du har valt att dela där. Tänk därför alltid noga på vad du delar online och var alltid medveten om kopplingen mellan ditt Happn-konto och din Facebook-profil, om du har använt Facebook för att konfigurera ditt konto.

Begränsa informationen på Facebook

Facebook-bärbar dator anonymFör att se till att Happn inte har tillgång till all din Facebook-information kan du göra en av tre saker. För det första kan du välja att länka ditt konto till ditt telefonnummer istället till ditt Facebook, vilket innebär att informationen från dina sociala medier inte kommer att vara ansluten till din datingprofil. Detta är dock något du måste se till i det ögonblick du ställer in ditt konto. Senare är det mycket svårare att ändra detta.

För det andra kan du skapa ett andra Facebook-konto. Detta är möjligt om du använder en annan e-postadress än den som är ansluten till din “riktiga” Facebook-sida. Lägg så lite information på det här kontot som möjligt och använd den för att skapa en Happn-profil.

Det tredje och sista alternativet är att begränsa tillgången som Happn har till din Facebook-information. När du har loggat in på Facebook kan du klicka på “Apps‘I dina inställningar. Hitta Happn logotyp och klicka på ‘radera’. Logga in nu på din Happn-app. EN dyka upp visas på din skärm och frågar vilken information du är villig att dela. Här kan du välja vad appen får använda. Se till att Happn kan använda så lite av din personliga information som möjligt utan att göra appen obearbetbar.

Stäng av din plats

För att Happn ska fungera som den var tänkt, måste appen ständigt veta var du är. Först då kan du se andra Happn-användare som har korsat din väg. Men ofta är detta inte riktigt nödvändigt. I vissa fall kan det till och med bli besvärligt. När du till exempel är på en konferens för arbete, skulle du inte vilja att alla där ska kunna se att du är på en datingapp.

För att förhindra obekväma situationer kan du aktivera Happns osynliga läge. Med det här läget visas din profil inte för andra användare på upp till åtta timmar. Detta låter dig bestämma själv när människor kommer och inte kommer att kunna hitta dig på dating-appen.

Om du verkligen vill ta en paus från Happn kan du också stänga av din GPS. På det här sättet kommer Happn inte att kunna läsa din plats – inte ens bortom det osynliga läget. Men om du väljer att göra detta, bör du vara medveten om att appen i sig själv inte längre fungerar för dig. Happns hela filosofi bygger på att lära känna människor i din omgivning. Om du inte ger dem din plats kan du inte heller delta i detta.

Använd en falsk platsapp

Stäng av din GPS gör Happn värdelös. Vill du fortfarande använda appen, men tvekar du om att dela din exakta plats med andra? Du kan alltid överväga att installera en falsk platsapp för att förfalska din plats. I många fall fungerar detta också för dejting-appar: Happn tror att du är på en viss plats, som du själv valt från en karta, istället för där du faktiskt är, till exempel hemma eller på jobbet. Populära appar som kan uppnå detta är Fake GPS GO Location Spoofer för Android och Fake GPS Location genom iTools för iOS. Vi har testat Fake GPS GO Location Spoofer själv och kan bekräfta att det fungerar med Happn.

Det främsta problemet med att förfalska din plats är att du bara kommer att kunna komma i kontakt med Happn-användare som korsar vägar med den falska platsen. Du kan inte se användare som råkade förbi dig på gatan bokstavligen. För att lösa problemet upp till en viss punkt kan du välja en falsk plats som är relativt nära var du är, eller en offentlig plats som du ofta befinner dig på, till exempel din favoritklubb eller restaurang. På det här sättet kommer du fortfarande att matcha med människor i ditt område utan att ge bort din faktiska nuvarande plats.

Om du vill veta hur du installerar en av de falska platsapparna som nämns ovan kan du följa anvisningarna nedan:

Fake GPS GO Location Spoofer

Fake GPS GO är ganska enkelt att installera och är tillgängligt för Android 6.0 och senare. Gör så här för att använda det:

 1. Ladda ner appen Fake GPS GO Location Spoofer.
 2. Öppna appen och tryck på “Aktivera spotta platser”På den första skärmen.
 3. Gå till kartan, välj plats du vill använda, och klicka på play-knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 4. Om meddelandet “Mock-platser är inaktiverade eller appen inte är standard Mock Location-appen, vänligen aktivera för att fortsätta” dyker upp, klicka på “Gör det möjligt”.
 5. Utvecklaralternativ”Skärmen kommer att visas. Klick “Välj Mock Location App”Och välj“FakeGPS gratis”.
 6. Gå tillbaka och tryck på spela knappen igen för att aktivera den falska GPS-inställningen.

iTools falska GPS-plats

Följ dessa steg för att förfalska din plats på iOS med iTools:

 1. Installera iTools på din dator.
 2. Öppna programmet och välj “Gratis rättegång”.
 3. Gå till “Verktygslåda”-Fliken.
 4. Gå till “Enhetsverktygssatser”Och välj“Virtuell plats”.
 5. Gå in i falsk plats i textrutan på kartan och tryck på enter.
 6. När en markör för den falska platsen visas på kartan klickar du på “Flytta hit”För att ställa in din iPhone till den platsen.

När du är klar kan du gå tillbaka till Happn och använda din datingapp som du normalt skulle göra, bara din plats till appen och till andra användare kommer nu att vara den virtuella platsen du valde.

Slå på ditt VPN

VPN på mobilMånga datingappar hanterar inte sina användares data med tillräcklig omsorg. Ofta använder de osäkra anslutningar, till exempel HTTP-protokollet, för att ladda upp bilder. Detta gör dem mottagliga för attacker mellan människor i mitten. För att säkerställa att dina data inte faller i fel händer kan det vara klokt att använda ett VPN. En VPN skapar en krypterad anslutning mellan dig och servern. På grund av detta kan andra inte se din IP-adress och inte ha en inblick i din datatrafik – inklusive allt du gör på Happn.

Två VPN: er som du kanske vill prova är NordVPN och Surfshark. Dessa två är kända för sina säkra anslutningar och relativt billiga priser. Med dem skyddar du inte bara din integritet på nätet och skyddar dina uppgifter, du kommer också att kunna ströva på internet med full frihet, eftersom det gör att du kan komma runt alla typer av censur.

Slutsats

Happn är en datingapp med en filosofi som skiljer sig från de flesta andra datingtjänster. Baserat på din plats får du träffa andra användare som du faktiskt har stött på i verkligheten. Detta är ett roligt och enkelt sätt att träffa människor. Plattformen erbjuder olika alternativ för att komma i kontakt med användare och dela dina intressen.

Ändå måste du vara försiktig. Se till att du tar hand om din integritet genom att begränsa informationen du delar online, stänga av din plats, använda en falsk platsapp eller installera ett VPN. Dessutom bör du alltid vara försiktig när du går med på att träffa någon. Se till att dina vänner eller familj vet vart du ska, vem du möter och när du förväntar dig att återvända. Det är också klokt att träffas på offentliga, trånga platser på ett första datum. Med hjälp av dessa tips kan du njuta av Happn till fullo.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map