Online-sekretess: Hur säker är din Snapchat? | VPNOverview

Medan Snapchat börjar fånga några bland äldre användare, är fortfarande nästan hälften av alla Snapchat-användare under 25 år. Det har varit problem med sekretess med Snapchat. Genom att vara medveten om begränsningarna och riskerna med att använda appen är det möjligt att skydda din integritet. Det tar bara några minuter att granska dina integritetsinställningar och se till att den information som finns tillgänglig om dig via appen. Du kan se till att du bara avslöjar den information du är bekväm med att vara offentlig.


Berättelsen om Snapchat

Snapchat-logotypSnapchats berättelse börjar 2011 när grundaren Evan Spiegel föreställer sig en ny typ av socialt nätverk. Facebook och Twitter lagrar dina konversationer med en permanent post som du kan besöka. Snapchat, å andra sidan, strävar efter att bli en plats där samtal händer mer som det verkliga livet.

Snapchat Snaps är som en konversation du har ansikte mot ansikte med en vän. Du säger något, de säger något. Tre dagar senare kanske ingen av er kommer ihåg exakt vad som sades i konversationen, men handlingen att prata med varandra bygger förhållandet.

I stället för att konversationer är konkreta och lever för evigt i din tidslinje, designar Snapchat sina Snaps och berättelser för att leva i ögonblicket. Du får chatten, och den försvinner och lever bara i ditt minne. Efter visning försvinner inlägg i Snapchat eller efter en begränsad tid anger du när du skapar och skickar dem. Det var idén.

Problem med berättelsen

År 2012 hade Snapchat över 10 miljoner användare, främst bland tonåringar. Tonåringar flydde från Facebook när deras föräldrar och morföräldrar började gå med. År 2013 försökte Facebook köpa Snapchat för 3 miljarder dollar – ett erbjudande som Spiegel slutligen avslog. Snapchat fortsatte sin explosiva tillväxt baserat på sitt löfte om att inlägg i Snapchat försvann för alltid. Snapchat sålde integritet och i augusti 2014 var 40% av 18-åringar anslutna.

Tyvärr var dina Snaps inte så privata som Snapchat hade lovat. Användare kunde ta skärmdumpar från sina telefoner, och många tredjepartsappar dök upp som skulle spara foton och videor publicerade på Snapchat. Appen kan ha överfört din plats utan din vetskap och kan i många fall samla in information från din adressbok utan att fråga.

Eftersom Snapchat inte verifierade telefonnummer från användare när de registrerade sig, spratt falska konton upp för att samla in information från användare som trodde att de chattade med en vän. Detta överträdelse låter 4,6 miljoner användarnamn och telefonnummer på Snapchat komma i fel händer.

I en uppgörelse med FTC blev det tydligt att Snapchat inte riktigt kunde uppfylla sitt löfte om att dina Snaps skulle försvinna för alltid efter att de tagits emot. Medan FTC inte bötföll Snapchat, kommer de att övervaka företaget med avseende på integritetsskydd de kommande 20 åren.

Snapchat sekretess idag

Den senaste uppdateringen av Snapchat har återigen väckt oro över integritetsproblem. Med funktionen Snap Map kan du dela din plats med vänner i appen. Som standard stänger Snapchat av platsdelning. När den väl är påslagen kan det dock vara lätt att glömma att du kanske delar din plats med alla som använder appen.

Lyckligtvis kan du enkelt stänga av den här funktionen om du vet var du ska titta i sekretessinställningarna. Snapchat har förbättrat kommunikationen med användare om hur säker deras information är. De hjälper användare att vara medvetna om sätt att säkra sina Snaps. Du kan se till att du bara delar det du vill dela med vem du vill dela det.

Snapchats sekretessinställningar

För att få åtkomst till dina integritetsinställningar trycker du på din profilbild längst upp till vänster på skärmen för att komma åt din profil. Klicka på växeln i det övre högra hörnet för att komma åt dina inställningar. Rulla ner tills du ser rubriken “Ytterligare tjänster” och tryck på “Hantera” för att börja. Nedan visar vi vilka inställningar du kan ändra för att göra ditt konto mer privat.

Snapchat-inställningar

Snapchats riktade annonser

Rulla ner till “Annonsinställningar” och tryck på den för att dra upp Snapchats-annonsinställningar. Snapchat använder data som det får från din användning av appen för att ge riktade annonser till dig. Den använder också information som samlas in från annonsörer om dig också för att rikta in annonser mot dig. Båda dessa alternativ väljs som standard. Avmarkera “Publikbaserad” för att inaktivera inriktning baserad på information som mottagits från annonsörer. Avmarkera “Aktivitetsbaserad” för att inaktivera annonser riktade till dig baserat på din aktivitet i Snapchat.

Hantera Snapchats användning av dina kontakter

Från “Hantera” -menyn bläddrar du ner till Kontakter. Som standard synkroniserar Snapchat inte dina kontakter med appen. Om du har gett Snapchat behörighet att göra det tidigare kommer det att uppdatera dina kontakter när du gör en ändring. För att stänga av detta, avmarkera Synkronisera kontakter. Du kan också visa alla kontakter som du har synkroniserat med Snapchat eller ta bort alla dina kontakter information från appen.

Kontrollera vem du tillåter att kontakta dig

Tillbaka i inställningsmenyn bläddrar du ner till avsnittet “Vem kan …”. Härifrån klickar du på “Kontakta mig” för att begränsa vem du tillåter att kontakta dig. Snapchat ger bara ett alternativ för att begränsa den här inställningen, “Mina vänner.”

Förutom Snaps kan du lägga Snaps till din berättelse. Du har möjlighet att visa din berättelse för alla eller bara dina vänner. Du kan till och med anpassa din berättelse för att blockera vissa vänner från att se alla snaps som du lägger till din berättelse. Klicka på “Visa min berättelse” för att komma åt den här inställningen.

Om du har ömsesidiga vänner eller intressen kan Snapchat rekommendera dig till andra i deras Quick Add-funktion. Om du föredrar att hålla din profil mer privat klickar du på “Se mig i snabbtillägg” och avmarkerar rutan.

Du kan också inaktivera den kontroversiella Snap Maps-funktionen i det här avsnittet genom att trycka på “Se min plats”. Om Ghost Mode är markerat delar du inte din plats med någon. Detta är Snapchats standardläge. Om du har valt att dela din plats tidigare kan du kontrollera Ghost Mode för att dölja din plats för alla. Som ett alternativ kan du dela din plats med dina vänner eller välja “Endast dessa vänner …” för att välja bara de vänner du vill dela din plats med.

Skydda din integritet utanför Snapchat

VPN-anslutningÄven om du är försiktig med vad du delar i appar som Snapchat, kanske du delar mer än du inser online. Ett enkelt sätt att skydda din integritet online är att använda tjänsten för ett VPN av hög kvalitet. En VPN hjälper dig att hålla din information anonym online, skyddar känslig information och helt enkelt låter dig hålla mer integritet online. Du kan också undvika begränsningar på vilka webbplatser du kan besöka från din arbetsplats eller geografiska begränsningar baserade på din plats. För mer information, läs vårt inlägg om VPN: s funktioner.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map