Integritetsriskerna för dina smarta glasögon | VPNoverview.com

Person som använder augmented reality-glasögonFältet augmented reality (AR) är en av de heliga gralarna inom elektronikindustrin. Dessa smarta glasögon lägger grafik på vyn framför dig för att ge dig information från en dator eller smart telefon. Om du gillar att vara i framkant letar du utan tvekan efter eller redan äger du smarta glasögon. Frågorna om sekretess är inte bara för de människor du kanske snapper bilder av diskret, men. I själva verket kan dessa företag samla in och använda data om dig mer än du inser.


Smarta glasögon på nära horisont

Potentialen för extraordinära användningar av smarta glasögon leder till att många företag hoppar ut på marknaden. Vissa är antingen tillgängliga nu eller precis runt hörnet. Denna teknik har potential att radikalt förbättra våra liv. Men det utgör också allvarliga nya risker för vår integritet.

Google Glass

Google Glass gjorde ett stort stänk för flera år sedan genom att försöka föra denna teknik till kunderna, men integritetsproblem gjorde till stor del detta opraktiskt. Detta har inte hindrat Google från att fortsätta utveckla denna teknik. Google Glass är ursprungligen avsett för den gemensamma konsumenten och fokuserar nu på företagets användning. Dessa smarta glasögon gör det möjligt för arbetare att snabbt kontrollera lager, maskinernas status eller få uppdateringar om framsteg i realtid. Google hoppas att när användare vänjer sig vid tekniken på jobbet, kommer de att vilja ha den hemma också.

Intels Vaunt

Intel är företaget som är mest känt för att göra de processorer som driver många av dagens datorer. De är redo att gå ut på den smarta glasmarknaden med ett erbjudande som heter Vaunt. Intels strategi är att göra mer med mindre. I stället för ett skrymmande headset och uppenbara projektorer är Intels produkt nästan omärkligt i utseende. Skärmar är bleka om inte användaren tittar direkt på det, och bara användaren kan veta när den används.

Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens har varit tillgängligt för en utvald grupp användare under en tid. HoloLens 2 är, precis som Googles glasögon, främst riktade till företag. HoloLens fungerar på en version av Windows och passar så fint med Microsofts ekosystem inklusive Microsoft Office och produktivitetsprogramvara.

Magiska språng

I flera år har smarta glasentusiaster tittat på Magic Leap-kampanjvideor med en känsla av förundran. Äntligen lanserade Magic Leap för konsumenter 2018. Produkten lovar en fördjupad video, direkt införd i ditt synfält. Tillämpningarna för denna produkt kan vara praktiskt taget obegränsade. Företagets sekretess har både väckt intresse och hindrat vissa från att acceptera sina fordringar. Svaret kommer med tiden.

Varför smarta glasögon kan vara en integritetsmardröm

Misslyckandet med Google Glass berodde till stor del på att människor ansåg att det invaderade deras integritet. De smarta glasögonen kunde ta bilder, spela in video och fånga konversationer. Om du var i rummet med någon som bär Google Glass, kan du känna att varje rörelse tittades och spelades in. Detta ledde till att Google Glass förbjöds i många barer och restauranger.

Det är dock inte bara de framför kameran med smarta glasögon som kan förvänta sig en massiv invasion av deras integritet. Användarna själva är också sårbara för att få personlig information exponerad genom sina smarta glasögon. Glasögonen kan alltid vara med användaren och kan i stort sett se vad användaren ser i många fall. Detta skapar ett gap i din integritetssäkerhet.

Smarta glasögon och platsdata

Smarta glasögonAnnonsörer försöker få platsdata från användare. Andra former av information som delas online fokuserar vanligtvis på dina aktiviteter och intressen på internet. Platsdata presenterar data om ditt liv i den verkliga världen. Din smarta telefon ger redan en hel del information om vart du åker, butikerna du ofta och hur du kommer dit. Smarta glasögon kan ge ännu mer. Inte bara kunde annonsörer lära sig var du är, utan hur länge du tittade på en viss skärm eller hur länge du läste rubrikerna på tidningen på tidningen. Din platsinformation blir ännu mer exakt för riktade annonser.

Smarta glasögon är sårbara för hackare

Som med all ny teknik tar det tid att upptäcka alla sätt det kan vara sårbart för skadliga användningar. Men om hemmadatorer, bärbara datorer och smarta telefoner var ett lockande mål för hackare, är smarta glasögon bara mer. Om hackare kan få kontroll över smarta glasögon med en inbäddad kamera kan de se att du skriver in dina lösenord, pin-nummer och alla andra säkerhetsåtgärder vi vidtar. Brottet i din integritet kan orsaka inte bara förlägenhet, utan ekonomisk förlust.

Även för de smarta glasögon utan kameror är integritetsrisken stor. Dessa glasögon överför känsliga meddelanden om din vision. En hacker som får kontroll över din enhet kan läsa aviseringar från dina sociala medier, e-post och textmeddelanden. Eftersom så mycket av vår anslutning till vänner och arbete sker via internet, kan denna exponering av din integritet få förödande konsekvenser.

Svaret ligger i att gå framåt och inte bakåt

Riskerna för vår integritet genom ny teknik som smarta glasögon kan få oss att tveka på vägen framåt. Men fördelarna med smarta glasögon kan vara enorma och bör inte avfärdas om vi kan undvika det. Svaret ligger inte i att gå tillbaka till dagarna utan denna teknik, utan att gå vidare med försiktighet.

Ett av de bästa skyddarna du kan ha för din integritet är en VPN-kvalitet. En VPN krypterar dina data till och från VPN-servern. Din information skickas sedan från VPN-servern till webbplatsen eller tjänsten och returneras till VPN. Eftersom uppgifterna aldrig riktas direkt till dig, bevaras din anonymitet och din integritet skyddas. När det är parat med teknik som smarta glasögon kan detta hjälpa till att säkerställa att även om din säkerhet äventyras kan din integritet skyddas.

För att lära dig mer om fördelarna med att använda ett VPN, kolla in vårt inlägg om att välja det bästa VPN för dina behov.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me