Integritetsriskerna för din pedometer | VPNoverview.com

Du kanske inte ville ha alla funktioner i en fitness tracker. Eller så ville du inte spendera pengarna för att köpa en fitness-tracker. Allt du verkligen ville ha var en enhet som räknar antalet steg du tar så att du kan spåra din fysiska aktivitet under dagen. Oavsett vad som gjorde att du bestämde dig för att köpa en pedometer var det förmodligen inte så du kunde avslöja din privata hälsoinformation till okända tredje parter. Tyvärr kan till och med många enkla pedometrar utgöra en risk för din integritet.


Walking växer som utövandet av valet

Inget behov av att köpa ett dyrt gymmedlemskap, ingen utrustning att köpa, ingen anledning att gå till en speciell plats. Att gå är bekvämt, billigt och så lätt nästan vem som helst kan göra det. Det finns många hälsofördelar med en kraftfull promenad. Detta kan inkludera viktminskning, hantera hälsotillstånd som hjärtsjukdomar, diabetes och högt blodtryck, starkare ben, förbättrad humör och mer.

Att mäta antalet steg du går på en dag kan hjälpa dig att motivera och uppmuntra dig att hålla en träningsrutin. Av den anledningen funderar många på att köpa en pedometer eller en pedometer-app för sin telefon. Denna enkla enhet kan hjälpa dig hitta trender i din promenad. Motivera dig dessutom att förbättra och hjälpa dig att hålla ett exakt register över din aktivitet. Om du har valt en pedometer, glöm inte att tänka på din integritet innan du köper det.

I en pedometer är Less More More

En pedometer eller pedometer-app gör bara en sak – den mäter antalet steg du tar. Fitness trackers räknar steg, mäter hjärtfrekvens, fungerar som ett larm, övervakar din sömn och mer. En god anledning att välja en enklare pedometer är att det finns mindre risk för att privat information faller i någon annans händer.

Fitness trackers övervakar mycket hälsoinformation. I händelse av att din integritet äventyras kan någon hamna mycket mer om din hälsa än du någonsin skulle vilja bli offentlig. En pedometer å andra sidan, eftersom den bara räknar de steg du tar, utgör mindre risk för din integritet.

Men även om en pedometer samlar in mindre hälsoinformation om dig, kan det fortfarande utgöra en risk för din integritet. Känslig information som samlas in via din pedometer kan avslöja viktig information om dig om den avslöjas.

Spotting Trend i data

Smartphone Location MarkerTidigare år upptäckte trender i data som användes för att kräva specialutbildade personer som går igenom källor med papper för att välja ut de viktigaste bitarna med information. Idag kan nästan vem som helst med en dator omedelbart analysera berg med data för att välja ut trender. Om någon hackar dina pedometerdata kan de avslöja trender om din promenad.

Med denna information är det lätt att ta reda på vilken tid du spenderar och hur långt du går. Mer om att upptäcka en trend i vilken tid på dagen du föredrar att gå en promenad kan lätt leda till att tjuvar vet vad som är den bästa tiden att bryta in i ditt hem. Genom att upptäcka trender i din promenad kan det vara lätt att se vilken tid du går till jobbet, vilken tid du lämnar skrivbordet till lunch och mycket mer. Till och med de blygsamma uppgifterna från din pedometer kan ge värdefull information för datatjuvar som vill skapa en profil av ditt liv.

Platsdata är värdefulla

Eftersom din pedometer är troligt på dig hela tiden, om den också ger platsinformation om var du promenerade, vilket äventyrar din integritet. Att bygga en annonseringsprofil för riktade annonser förbättras drastiskt om platsdata kan korreleras med annan information i din profil. Om dina webbsökningar och webbplatsaktivitet bara ger en bild av vad din aktivitet är online ger platsdata en mycket mer fullständig bild av vem du är offline.

Pedometrar spårar ofta platsen för att visa rutten du gick och hur långt du har gått. Men samma information kan avslöja dina hem- och arbetsadresser. Dina steg till och runt din favoritaffär, restaurang och lokal pub ges bort av din praktiska stegräknare. Även information om vilken läkare du besöker, om du besöker en ny specialist eller besöker apoteket kan spåras av platsinformationen som är kopplad till din pedometer.

Hur aktiv är du?

Information om din hälsa är några av de mest värdefulla och personliga informationen som kan samlas in. Av denna anledning erbjuder många sjukförsäkringsbolag en rabatt om du delar information från en pedometer eller fitness tracker. Underlåtenhet att gå tillräckligt med steg kan leda till en höjning av dina premier under de kommande åren. Många människor är bekväma att dela denna information i hopp om att få rabatt på premier. Men det kan också fungera mot dig. Underlåter inte att uppfylla en viss kvot av aktivitet och du kanske inte bara tappar rabatten utan också betalar en höjning av premierna för kommande år.

Skydda din integritet

Vi lever i en tid där information är den mest värdefulla varan. Många företag finns enbart med vinsten från insamling, insamling och analys av information. Du har rätt att skydda din integritet, särskilt när det gäller information om din hälsa. Att helt enkelt erkänna potentialen för en invasion av sekretess kan hjälpa dig att fatta mer informerade beslut om hur du använder en pedometer och de steg du tar för att skydda din integritet.

Ett enkelt verktyg som kan ha stor inverkan på att skydda din integritet är en VPN-tjänst. Genom att ansluta till internet via ett VPN gör du dina uppgifter anonyma. Eftersom webbplatsen eller tjänsten aldrig ansluter direkt till din enhet fungerar VPN-tjänsten som mellanhand och håller din information privat. För att lära dig mer om hur ett VPN kan hjälpa dig att hålla din information privat, kolla in vårt inlägg om att välja det bästa VPN för dina behov.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me