Hur man ringer och smsar anonymt VPNoverview.com

Med det oändliga utbudet av appar på våra smartphones är det lätt att glömma ibland att vi fortfarande kan använda våra telefoner för att skicka texter och ringa samtal. Eftersom problem med sekretess och säkerhet online har blivit mer och mer pressande de senaste åren, kanske du tror att det inte finns något sätt att sms eller ringa anonymt. Lyckligtvis finns det.


De flesta använder sitt riktiga namn när de ställer in sin smartphone och länkar enheten till sin personliga e-postadress. Som sådan är de flesta telefonnummer kopplade till en aktiv e-postadress och kan vanligtvis spåras till dess ägare. Det finns dock flera sätt att ringa och smsas anonymt med bara några enkla knep eller tredjepartsappar.

Vill du ringa någon, men vill du inte att den här personen ska ha ditt personliga telefonnummer? Eller vill du skicka texter som en privat avsändare? Kanske skulle du bara föredra att kommunicera med någon på ett säkert och krypterat sätt, så att ingen annan än ni har tillgång till din kommunikation. Alla dessa alternativ är tillgängliga för alla smarttelefonanvändare. Så här gör du.

Ringer anonymt

Smartphone med bild av örat

Det finns många skäl till varför du inte vill att vissa personer eller organisationer ska ha ditt personliga telefonnummer. Du kanske vill undvika exempelvis telemarketing, bedrägerier, robocalls eller till och med stalkers. Men standardinställningen för vilken smartphone som helst är att visa ditt telefonnummer när du ringer någon.

För att ringa anonymt måste du dölja ditt nummerpresentation i inställningarna för din telefonapp. När du gör det ser personen du ringer inte ditt faktiska telefonnummer, utan bara att det ringer av ett “privat nummer”. Olika mobila operativsystem har olika konfigurationer för att dölja ditt nummerpresentation, men vi tar dig igenom de grundläggande inställningarna för enheter som körs på Android eller iOS.

Gömmer nummerpresentation i Android

Det finns många versioner av Android på marknaden. När nya versioner kommer ut justeras inställningsmenyn ofta över tiden. Om din telefon inte är helt uppdaterad eller använder en annan utvecklarhud (som Samsungs eller Motorolas anpassade mönster), finns det en chans att inställningsmenyn kommer att se något annorlunda ut från skärmdumparna som visas här. I det här fallet kan du helt enkelt leta efter rätt nyckelord och så småningom hittar du det du letar efter. Skärmdumparna för denna självstudie har tagits på en OnePlus-modell som körs på Android 9.

Vill du dölja ditt anrops-ID på en Android-enhet? Följ följande steg:

 1. Öppna telefonappen på din enhet. Detta är appen du använder för att ringa andra. Appen placeras vanligtvis på hemskärmen i det nedre vänstra hörnet och ser ut som en (grön) fyrkant med en telefon i den.
 2. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet och välj “Inställningar”.
 3. Öppna “Samtalsinställningar”.
 4. Välj SIM-kortet du använder för närvarande. Om du bara har ett SIM-kort i din smartphone kan du hoppa över det här steget.
 5. Gå till “ytterligare inställningar”.
 6. Tryck på “Anrops-ID”.
 7. Välj “Dölj nummer”.

Android Caller ID-inställningar Skärmbilder
Från och med nu kommer ditt telefonnummer inte längre att vara synligt för alla du ringer. Detta är bra för din integritet, men kan också ha en negativ sida. Bli inte förvånad om färre människor plötsligt svarar på sin telefon när du ringer dem.

Gömmer nummerpresentation i iOS (iPhone)

Precis som med Android är det väldigt enkelt att dölja ditt anrops-ID i iOS också. Så här gör du:

 1. Öppna inställningar på din iPhone.
 2. Välj “Telefon”.
 3. Välj “Visa mitt nummerpresentation”.
 4. Växla “Visa mitt nummerpresentation” så alternativet är avstängd.

iPhone iOS Caller ID-inställningar Skärmbilder

Ringa ett enda anonymt samtal

Det är också möjligt att ringa någon privat genom att lägga till en liten kod framför det nummer du ringer. Fördelen med den här metoden är att du inte behöver gå igenom alla dina inställningar och sedan ändra den igen när du vill att ditt nummer ska vara synligt igen. Om det bara är ett enda privat telefonsamtal du behöver, är allt du behöver göra att ta reda på vilken kod du ska lägga till för ditt land.

Koda
Jobbar för
* 67Förenta staterna (utom AT&T), Kanada (fast telefon), Nya Zeeland (Vodafone-telefoner)
# 31 #Förenta staterna (AT&T-telefoner), Australien (mobil), Albanien, Argentina (mobil), Bulgarien (mobil), Danmark, Kanada (mobil), Frankrike, Tyskland (vissa mobilleverantörer), Grekland (mobil), Indien (endast efter upplåsning av nätverket), Israel (mobil), Italien (mobil), Nederländerna (KPN-telefoner), Sydafrika (mobil), Spanien (mobil), Sverige, Schweiz (mobil)
* 31 #Argentina (fast telefon), Tyskland, Schweiz (fast telefon)
1831Australien (fast telefon)
3651Frankrike (fast telefon)
* 31 *Grekland (fast telefon), Island, Nederländerna (flest transportörer), Rumänien, Sydafrika (Telkom-telefoner)
133Hong Kong
* 43Israel (fast telefon)
* 67 #Italien (fast telefon)
184Japan
0197Nya Zeeland (telekom eller gnisttelefoner)
1167Roterande telefoner i Nordamerika
* 9 #Nepal (endast NTC förbetalda / efterbetalda telefoner)
* 32 #Pakistan (PTCL-telefoner)
* 23 eller * 23 #Sydkorea
067Spanien (fast telefon)
141Storbritannien, Irland

Om din telefon fungerar via ett GSM-nätverk (som de flesta Androids) kan du alltid göra det ringa # 31 # för att blockera ditt anrops-ID. Samma sak gäller om du fortfarande inte är säker på vilken kod du ska använda. # 31 # fungerar i de flesta fall.

SMSar anonymt

Det är också möjligt att skicka anonyma texter via speciella webbplatser. Om du planerar att göra detta, tänk på att det finns många falska webbplatser runt om att erbjuda falska texttjänster. De lovar att skicka dina textmeddelanden, men försök istället att installera skadlig programvara på din enhet. Under tiden skickas din text aldrig ens. Om du någonsin får en konstig text från en okänd källa, se till att aldrig klicka på några länkar i meddelandet. Detta kan allvarligt äventyra din enhet.

En pålitlig webbplats som faktiskt skickar ut dina anonyma texter är anonymoustext.com. Förfarandet på deras webbplats är mycket enkelt och webbplatsen är mycket enkel att använda. Om du vill använda den här tjänsten kan du göra det genom att följa dessa steg:

 1. Gå till anonymoustext.com webbplats.
 2. Välj hur du vill att avsändaren ska visas på mottagarens enhet. Det mest uppenbara valet är att hålla detta på “Anonym”. Du kan dock också välja att antingen ett brittiskt eller amerikanskt telefonnummer ska visas.
 3. Skriv in telefonnumret av mottagaren. Glöm inte att lägga till rätt landskod!
 4. Ange meddelandet du vill skicka.
 5. Välj om du vill skicka det nu eller vid ett senare datum.
 6. Klicka på Fortsätt
 7. Betala för din text. Du kan göra det antingen via PayPal, Apple Pay, Google Pay eller med kreditkort.

skärmdump webbplats webbplats anonym text

Anonymoustext.com erbjuder en pålitlig tjänst, men är inte exakt billig. En enda text kostar dig så mycket som $ 1,25. Men det finns specialalternativ tillgängliga om du vill skicka mer än bara en anonym text:

”Att skicka en text kostar $ 1,25 per meddelande. En lång text på mer än 160 tecken kostar $ 0,25 mer per extra meddelande. Du kan betala med PayPal, Apple Pay, Google Pay eller ett kreditkort. Det är en enda betalning och det finns ingen prenumeration bifogad. Mottagaren av textmeddelandet debiteras inte. ”

Krypterat VoIP och textmeddelanden

Kanske är din bekymmer inte nödvändigtvis att du vill hålla anonym till den person du kommunicerar med. Om du hellre vill vara gömd för alla utomstående som kan spionera på din konversation finns det ett antal tredjepartsappar tillgängliga för att kommunicera privat. Tack och lov är dessa alternativa appar oftast gratis och tillgängliga för alla onlineanvändare.

Standardapparna som levereras med din smartphone är vanligtvis inte tillräckligt skyddade mot möjlig övervakning. Därför föreslår vi två alternativ som i hög grad kan minska sannolikheten för att någon lyssnar på din konversation. Som sådana är detta fantastiska verktyg för visselpipare, journalister, människor som bor i autokratiska länder eller för alla som helt enkelt vill kommunicera privat. Det finns fler privata meddelandeappar tillgängliga, men de två som föreslås här, Signal och Linphone, har ett stabilt register för att tillhandahålla säker kommunikation för alla onlineanvändare. En bra källa för att kontrollera privat kommunikationsprogramvara är privacytools.io.

Signal: krypterat samtal och sms

Signalen utformades specifikt för säker, krypterad kommunikation. Alla texter och telefonsamtal säkerställs genom kryptering från en till ände. Bortsett från detta har Signal ett antal användbara funktioner, till exempel en timer för meddelanden om självförstörelse. Signalen är helt gratis och tillgänglig för Android, iPhone och Windows.

Linphone: krypterat VoIP

Om du vill spela in någon på ett säkert och säkert sätt är Linphone ett mycket anständigt alternativ. Programvaran är helt öppen källkod och tillgänglig gratis. Det är tillgängligt för Windows, MacOS, iOS, Linux och Android. Alla meddelanden som skickas via Linphone är säkrade med en-till-än-kryptering.

Slutgiltiga tankar

Det finns flera sätt att skriva och ringa säkert och anonymt. Du kan dölja ditt anrops-ID, använda en extern webbplats för att skicka ut dina meddelanden eller använda en tredjepartsapp som tillhandahåller kryptering för alla ändringar du skickar. En sista anmärkning som vi vill klargöra är att dessa tips och verktyg finns för att ge användarna säkerhet och anonymitet. De finns inte så du kan använda dem för att missbruka eller trakassera andra. Flera personer har kommit i problem efter att ha stört andra över telefonen med anonyma telefonnummer. Din integritet är viktig, men den bör inte komma på andras bekostnad.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map