Hur man laddar ner anonymt med en VPN | VPNOverview

Vill du lyssna på det senaste albumet från ditt favoritband? Eller se den nya showen som alla pratar om? Nuförtiden är allt tillgängligt online så att du inte ens behöver lämna huset.


Men det finns naturligtvis vissa bekymmer när det gäller nedladdning, precis som med alla onlineaktiviteter. För det första kommer du förmodligen att vilja ladda ner så anonymt och säkert som möjligt. Torrentnätverk är mycket användbara, men de kan också vara angripna av skadliga parter som till exempel försöker skaffa dina data. För det andra kan vissa frågor uppstå när du laddar ner torrenter, till exempel: Är det lagligt? Kommer jag att få böter? Det här är frågor som vi också kommer att ta upp i den här artikeln.

När det gäller att ladda ner på ett säkert och anonymt sätt, är fokusen på denna artikel en VPN ett mycket användbart verktyg för att förbättra din integritet och säkerhet när du laddar ner filer. Som sådan kommer vi att berätta allt om hur du använder detta praktiska verktyg för att ladda ner torrenter mycket säkrare och anonymt i den här artikeln.

Anonym nedladdning med VPN

Ladda ner bärbar datorSekretess och skyddet av dina personuppgifter är mycket viktigt. Av denna anledning skulle det vara klokt att alltid ansluta till ett VPN när du går online på din dator, surfplatta eller smartphone. En VPN-anslutning krypterar din datatrafik och omdirigerar den via en extern server. Denna kryptering ger dig extra skydd mot hackare och spionprogram, som ofta finns på vissa torrentnätverk. Dessutom skyddar en VPN dina personuppgifter och ger en nivå av anonymitet. När du går på internet med en VPN gör du det via IP-adressen till en extern server. På grund av detta kommer andra, som hackare och webbplatserna du besöker, inte att kunna se din faktiska IP-adress. På så sätt kan ingen ansluta dina onlineaktioner till dig. Användningen av ett VPN är rikligt och det är de olika leverantörerna.

Vissa människor som laddar ner torrenter olagligt eller strömmar filmer och visar via tjänster som Popcorn Time eller Kodi, använder en VPN för att dölja sin IP-adress. Upphovsrättsorganisationer kan inte spåra vad dessa människor gör online. Naturligtvis bör du inte använda ett VPN för olaglig uppladdning och nedladdning av musik, filmer och serier. Att ladda ner en torrentwebbplats är dock inte nödvändigtvis olagligt. Det finns mycket användbart juridiskt innehåll tillgängligt via P2P-nätverk.

För att säkerställa din internetuppkoppling för säkerhet och integritet är det klokt att använda ett VPN när du laddar ner (eller gör något online, för den delen). Tyvärr är inte alla VPN-leverantörer eller kompatibla med P2P-nedladdning. Det är därför vi nedan listar 3 VPN-leverantörer som tillåter anonym (torrent) nedladdning och ger säkra, stabila och snabba anslutningar.

Bästa 3 VPN: er för anonym nedladdning

1. ExpressVPN för anonym nedladdning

ExpressVPN är perfekt för nedladdning av torrenter. Denna leverantör har inga juridiska skyldigheter att dela information om sina användare med tredje parter. Företagets ägare fattade det strategiska beslutet att registrera företaget på Brittiska Jungfruöarna, vilket är ett integritetsparadis. När allt kommer omkring krävs inte företag på Brittiska Jungfruöarna att lagra loggar som innehåller sina användares internetaktiviteter. Som sådan säger ExpressVPN att de inte lagrar några användarloggar överhuvudtaget. Dessutom är de högst upp i vår allmänna lista över de bästa VPN-leverantörerna. Vi måste notera att de ligger i spektrumets högre ände både vad gäller kvalitet och pris. Deras tjänster är inte billiga men sedan igen, de erbjuder premium, säkra, högkvalitativa, supersnabba anslutningar, praktiskt taget perfekta för anonym nedladdning. Detta är en viktig funktion för att ladda ner stora filer. Deras kundsupport (dygnet runt) är mycket bra och deras applikationer är användarvänliga. Det är också mycket trevligt att de har en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Detta gör att du kan testa deras tjänster utan några risker.

2. NordVPN för anonym nedladdning

NordVPN har sitt huvudkontor i Panama vilket innebär att de inte är lagligt skyldiga att lagra användarloggar. Det betyder att de inte registrerar någon av dina handlingar online. De erbjuder en säker anslutning som ger dig en stor nivå av anonymitet online. Med NordVPN kan du gå online med sex personer samtidigt med bara ett prenumeration. De har mer än 5400 servrar världen över i nästan 60 länder. Det viktigaste är att NordVPN är kompatibel med nedladdning av P2P.

3. Surfshark för anonym nedladdning

Surfshark är ett bra alternativ för nedladdare som vill förbättra sin integritet och säkerhet utan att bryta banken. Faktum är att Surfshark är den billigaste, riktiga premium-VPN som vi har hittat. Det mest prisvärda prenumerationen sätter dig bara tillbaka $ 1,99 per månad.

Till skillnad från det pris som kan antyda för vissa, komprometterar Surfshark dock inte en bit med säkerhet och integritet. I själva verket, som ExpressVPN, är Surfshark officiellt registrerat på de brittiska Jungfruöarna, vilket innebär att de inte behöver och lagra några användarloggar. Dessutom erbjuder de solid kryptering, bra protokoll och erbjuder en stor balans mellan hastighet och säkerhet när det gäller deras servrar. Som sådan låter Surfshark dig enkelt och enkelt ladda ner stora torrentfiler bekvämt.

Slutligen kommer Surfshark med en 30-dagars pengar-tillbaka-garanti, så att du kan prova det själv innan du helt åtagit dig.

När är anonym nedladdning via Torrents och P2P-nätverk olagliga?

Online-nedladdning via torrentwebbplatser och P2P-nätverk i sig är inte olagligt. Något att se upp är att du agerar i enlighet med tillämpliga upphovsrättslagar när du laddar ner filer. Om innehållet är upphovsrättsskyddat och du laddar ner eller laddar upp det, är det olagligt. Således beror det på innehållet du laddar ner om det är lagligt eller inte.

Vissa torrentwebbplatser har dåligt rykte med upphovsrättsorganisationer eftersom människor kommer att använda dessa webbplatser för att utbyta olagligt material. Det mest kända exemplet på en sådan webbplats är The Pirate Bay. På The Pirate Bay delar folk och laddar ofta ner filmer, serier och musik som är upphovsrättsskyddade. I fler och fler länder får upphovsrättsorganisationer samla information om de personer som är aktiva på torrentwebbplatser och streamingtjänster. De övervakar IP-adresserna för dem som olagligt laddar ner och laddar upp filmer, serier, böcker och musik eller använder illegala strömningstjänster. Med dessa spårade IP-adresser har de till och med börjat fina människor i vissa länder. Därför har vissa nedladdare börjat använda ett VPN för att dölja sin IP-adress. Kom dock ihåg att du alltid ska bekanta dig med tillämpliga upphovsrättslagar innan du laddar ner något och agera i enlighet med dessa.

Några saker som generellt ses som olagliga:

 • Dela eller ladda ner mjukvara, som spel, på torrentwebbplatser
 • Ladda ner eller dela filmer eller serier som är upphovsrättsskyddade
 • Dela eller ladda ner musik som inte har betalats för

Laglighet för Torrenter och P2P-program

Ja, nedladdning av plattformar som BitTorrent och Utorrent är lagliga. Du kan använda dessa för att ladda ner en programvarupatch, ett demospel eller en filmtrailer. I dessa fall är det inte olagligt eftersom du inte kränker någons upphovsrätt. Återigen blir det bara olagligt när innehållet du laddar ner är skyddat av upphovsrätt. Det kan vara svårt att avgöra om det finns copyright på en fil eller inte. Som tumregel, om du kan köpa den någonstans är den upphovsrättsskyddad.

Slutgiltiga tankar

Du kan använda ett VPN för att ladda ner anonymt från torrentnätverk. Tack vare en VPN-kryptering är det mycket svårare för tredje parter att spionera på dig medan du laddar ner. Dessutom kommer de som spårar IP-adresser för personer som laddar ner inte att kunna se din personliga IP-adress utan kommer istället att se IP-adressen som VPN tillhandahåller för dig. Som sådan är dina uppgifter och sekretess mycket bättre skyddade mot hackare, spionprogram och andra skadliga parter.

Inte alla VPN-leverantörer tillåter nedladdning på torrentwebbplatser eller via P2P-nätverk. En anledning till detta är att de vill förhindra användare från att ladda ner olagligt material. Beroende på vilket land VPN-leverantören är registrerad i kan olaglig nedladdning orsaka problem med myndigheterna. Det kan hända att en VPN-leverantör tillåter nedladdning på utvalda servrar. Detta beror på platsen för servrarna och lagstiftningen i det landet. Om en VPN-leverantör tillåter nedladdning kan du vanligtvis anta att detta sker säkert och anonymt, förutsatt att det är en bra VPN. Om du väljer ett av de tre VPN som vi nämnde kan du vara säker på att du säkert och bekvämt kan ladda ner torrenter!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map