Hur du tar bort ditt Facebook-konto helt | VPNOverview

Dessa dagar är mänskligheten mer kopplad än någonsin. För bättre eller sämre verkar det som om inget annat än en global katastrof snart kommer att förändras detta. Även om Facebook: s tillväxt har minskat på sistone, ligger en verklig utvandring av betydande andelar förmodligen inte i korten för social media media Goliat. Trots detta inkluderar Zuckerberg-imperiet Instagram och WhatsApp. Detta gör det mycket svårt för en stor andel av den globala befolkningen att undgå Facebooks räckvidd.


Det är dock möjligt. Du kan ta bort din Facebook-profil och alla dina data ganska enkelt. Omfattningen av att Facebook är vad den är, att ta bort sig själv från plattformen kan minska ett onlineavtryck betydligt.

Så här avaktiverar du ditt konto

Om du är osäker på om du vill ta bort ditt Facebook-konto eller inte finns det ett annat alternativ. Du kan inaktivera ditt konto. Det trevliga med detta är att du kan aktivera det när du vill. När du har inaktiverat ditt konto kommer andra inte att kunna se din tidslinje eller söka efter dig. Viss information kan emellertid fortfarande vara synlig, till exempel meddelandena du skickade via privata messenger.

Deaktivering är också ett bra alternativ om du vill bli av med ditt Facebook-konto men du vill fortsätta använda Facebook Messenger.

För att inaktivera ditt Facebook-konto kan du följa dessa instruktioner:

  1. Gå till inställningarna för ditt Facebook-konto
  2. Det öppnas på sidan “Allmänna kontoinställningar”
  3. Klicka på ”Hantera konto”
  4. Klicka till slut på ”Deaktivera ditt konto”

Du kan återaktivera ditt konto när som helst genom att helt enkelt logga in på ditt konto. Det kan vara så att du också måste gå igenom en verifiering som skickas till din e-post eller mobiltelefon.

Hur du tar bort ditt Facebook-konto permanent

Det är vanligt att människor tar en paus från Facebook och kopplar av genom att stänga av sina konton under en tid. Men om du skulle bestämma dig för att du har haft mer än tillräckligt med de oändliga babyfoton, marknadsplaner på flera nivåer och politiska diskussioner kan du ta saker ett steg längre och dra helt i kontakten. Facebook har gjort sin process mycket enkel.

Först bör du ladda ner en kopia av dina data. Det vill säga, om du vill behålla din information. Dessa data kan vara ganska känsliga, så håll dem säkra.

  1. Öppna Facebook-konto-menyn och välj Allmänna kontoinställningar.
  2. Välj Ladda ner en kopia av dina Facebook-data.
  3. Klicka på Starta mitt arkiv
  4. Facebook skickar ett e-postmeddelande när ditt arkiv är redo att ladda ner.

Därefter behöver du bara besöka https://www.facebook.com/help/delete_account och klicka på Radera mitt konto. Det är all åtgärd som är nödvändig från ditt slut. Ditt konto stängs omedelbart och är inte tillgängligt i Facebooks sökresultat. Den faktiska raderingen av kontot kan dock ta ett tag längre.

Vill inte förlora andra appar?

När du tar bort ditt Facebook-konto är det bra att komma ihåg att många av oss använder sin Facebook för att logga in på andra appar. Många populära appar som Pinterest och Spotify erbjuder möjligheten att logga in med ditt Facebook-konto. Även om detta är perfekt eftersom det betyder att du inte behöver komma ihåg tio olika lösenord, betyder det också att de alla är anslutna till Facebook. Se till att du tar reda på var du har använt Facebook-inloggningen. Om du vill kunna få tillgång till den appen i framtiden är det klokt att ändra inloggningen på den appen innan du tar bort din Facebook.

Facebooks Failsafe

Det är viktigt att notera att Facebook har ett misslyckat alternativ bara om du blir kalla fötter nästa dag. Logga bara in på ditt konto. Detta återställer omedelbart ditt konto. Ditt konto kommer att raderas under de följande veckorna, men det kan ta några månader innan dina faktiska data tas bort permanent från Facebooks servrar.

Om du verkligen vill ta bort din närvaro på Facebook är det viktigt att du inte försöker logga in för att se om det verkligen har tagits bort. Helt enkelt eftersom det kommer att omaktivera ditt konto omedelbart. Ett bättre alternativ är att låta en vän leta efter dig på Facebook.

Slutligen tankar

Facebook har manövrerat det långt in i våra liv. Många överväger att lämna den sociala plattformen av integritetsskäl. Men eftersom det kopplar oss till så många saker kan vi vara rädda för att göra det. Som du har kunnat läsa kan du inaktivera eller ta bort din Facebook helt. Facebook har gjort det extremt enkelt att göra det. Men det rekommenderas att komma ihåg att du kan använda din Facebook-inloggning för andra appar. Genom att följa våra steg kan du lämna Zuckerbergs lekplats helt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me