Hur du säkerställer din integritet på Reddit | VPNOverview

Reddit är ett brett öppet forum för att diskutera allt från det vardagliga till det makaber. Med över 168 miljarder sidor som visas på Reddit varje år är det den 8: e mest trafikerade webbplatsen i världen. Reddit är gratis för användare, men webbplatsen erbjuder annonsering på sin webbplats, inklusive annonsering riktad till dig baserat på din aktivitet på webbplatsen och online. Att få tillgång till Reddits integritetsinställningar är enkelt och det går bara några ögonblick att granska dem. Så varför inte säkra din information när du surfar på forumet?


Varför du bör vara bekymrad över sekretess på Reddit

Reddit är en av de största och mest trafikerade webbplatserna i världen. Detta gör det till en rik informationskälla för annonsörer som vill begränsa målen för sina annonser. Diskussionerna om Reddit är vidöppen och bidrar till användarnas vilja att dela åsikter mer ärligt än de kan göra någon annanstans. Dessutom kan diskussionsbrädornas natur avslöja intressen som inte vanligtvis uttrycks i andra forum. Med andra ord tittar annonsörer på Reddit och lär sig saker om dig som de inte kan lära någon annanstans. Om detta berör dig kan det ta lite tid att förbättra din integritet i ordning.

Integritetsalternativ på Reddit

Du kanske inte har haft någon anledning att besöka Reddit inställningar och preferenser. Medan anpassningsalternativ är något begränsade på plattformen, finns det några steg du kan vidta för att förbättra din integritet online. Från ditt Reddit-hem, leta efter länken “Inställningar” precis ovanför sökfältet online. Du kan också klicka på din profilikon och välja “Användarinställningar”. Klicka på fliken “Sekretess och säkerhet” för att komma åt sekretessalternativen. Nedan kan du se vilka inställningar som kan vara intressanta att ändra.

Datapersonalisering på Reddit

Reddit logotypReddit hjälper annonsörer att rikta in sig på användare baserat på information byggd i en personlig profil. Den här profilen använder din aktivitet på Reddit, prenumerationer, besök på olika subreddits och vad du klickar på med plattformen. En webbplats från tredje part som integreras med Reddit kan också ge Reddit information för att bygga din profil.

Om du klickar på “Dataanpassning” får du en skärm med några alternativ för att ändra detta beteende. Kom ihåg att dessa inställningar endast gäller din användning av Reddit när du är inloggad. Om du använder Reddit utan att logga in återställs dessa inställningar till standard varje gång.

Det första alternativet är att dra tillbaka tillstånd för Reddit att använda din aktivitet på webbplatsen för att visa mer relevanta annonser. Detta drar tillbaka Reddits tillåtelse att använda din aktivitet, subreddit-besök och länkar du klickar på för att rikta in annonser. Du kommer fortfarande att få annonser, men annonsörer får inte din information.

Det finns också möjlighet att dra tillbaka tillstånd för Reddit att använda information från tredje parts webbplatser för att ge bättre annonsinriktning. Du kan avvisa detta helt, tillåta annonsanpassning med hjälp av dessa data eller tillåta personalisering av innehåll med hjälp av uppgifterna.

Godkända applikationer

Både Reddits app och andra tredjepartsappar kan integreras med Reddit för att ändra din användarupplevelse på webbplatsen. Du kanske har gett tillstånd till en app för att övervaka och posta på Reddit för dina räkning tidigare. Du kan återkalla den åtkomsten. I inställningarna klickar du på “Godkända applikationer”, letar upp applikationen du vill obehöriga och klickar på “återkalla åtkomst” längst ner till vänster i det avsnittet.

Indexering av sökmotorer

Som standard tillåter Reddit sökmotorer att indexera din profil. Detta innebär att en Google-sökning kan visa upp Reddits som du har kommenterat tidigare, subreddits du är aktiv i och mer. Annonsörer, ex-partners, din arbetsgivare och alla andra kan hitta din aktivitet i Reddit med en enkel online-sökning om detta är på. Klicka på reglaget bredvid “Sökmotorindexering” för att stänga av det här alternativet. På det här sättet kommer din aktivitet på Reddit inte att indexeras i sökmotorer.

Logga utgående klick

Som standard registrerar Reddit länkarna du klickar på i Reddit som tar dig till en annan webbplats. Denna information är oerhört värdefull för annonsörer för att skapa en bättre profil för dina intressen. Annonsörer, hackare eller någon som snuppar efter din onlineaktivitet kan använda den här informationen för att spåra dig på olika webbplatser med din IP-adress. Klicka på reglaget bredvid “Logga utgående klick” för att stänga av detta.

Inkommande meddelanden

Det kan vara trevligt att människor vill kontakta dig, såvida det inte visar sig vara en galen stalker eller om en reklambot spammar dig med försäljningstjänster. Rulla ner till “Meddelanden sekretess” och klicka på pilen bredvid “Vem kan meddela dig”. Du har möjlighet att antingen tillåta alla att meddela dig eller lägga till användare som kan meddela dig. Om du har det bra med alla meddelanden du utom en liten lista med människor, kan du också svartlista dessa användare. På så sätt kan de inte längre meddela dig om Reddit.

Ytterligare skydda din integritet på Reddit och bortom

Du kanske tror att helt enkelt använda Reddit när du är utloggad kan skydda din integritet och hindra annonsörer från att lära sig mycket om dina intressen och aktiviteter. Även när du är utloggad lämnar du dock ett spår bakom. Annonsörer och alla andra med bara en måttlig talang eller tillgång till talang för spårning online kan enkelt bygga en portfölj av din aktivitet både på Reddit och över hela internet.

VPN-anslutningGenom att använda en VPN-tjänst sätter du en säker mellanhand mellan dig och resten av onlinevärlden. Data till och från VPN är krypterade, så att din anslutning inte kan snäppas på. Genom att använda VPN-servrarna anonymiserar du dina data. Dessa servrar kan vara var som helst i världen. Om du är orolig för din integritet är ett VPN en av de bästa sakerna du kan göra för att skydda dig själv online. För att hitta den perfekta VPN-leverantören för dina onlinebehov kan du läsa vår artikel med topp 5 av de bästa tjänsterna.

Under denna dag och ålder är det viktigt att skydda din personliga information från nyfikna ögon. Att ändra sekretessinställningarna i allt ditt konto kan vara en bra start.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map