Har du uppdaterat dina Skype-sekretessinställningar? | VPNOverview

Det var inte så länge sedan som idén att ringa videosamtal verkade som en futuristisk dröm reserverad för Star Trek eller Jetsons. Under 2011 erkände Oxford English Dictionary ”Skype” som ett verb som innebär att man skulle ha en konversation över internet med någon, vanligtvis inklusive visning via webbkamera. Det är lätt nu att ta denna fantastiska teknik för givet. Men det tar bara några minuter att uppdatera dina integritetsinställningar på Skype kan hjälpa till att skydda din information online.


Sekretessproblem med Skype

Microsoft uppdaterade nyligen sitt serviceavtal med språk som har berörda sekretessexperter. Uppdateringen som trädde i kraft den 1 maj gäller både Skype och Xbox Live-spelare. Microsoft infogade språk som förbjuder användare att “visa [ing] eller dela [ing] olämpligt innehåll eller material offentligt.” Microsoft har också lagt till regler som ger företaget rätt att granska ditt innehåll under utredningen av eventuella klagomål.

skype logotypFör Skype-användare verkar detta tydligt tyda på att Microsoft lagrar dina samtal och kan titta på dem senare om de väljer att undersöka hur du använder deras tjänst. Detta gäller många användare som känner att deras samtal inte längre är privata och är föremål för granskning och granskning av samtal som de kanske föredrar att hålla för sig själva.

Även om det finns några andra alternativ för att ringa samtal över internet, presenterar dessa företag ofta också sekretessproblem. Du kanske också är orolig för att informationen du har om Skype är allmänt tillgänglig för andra. En snabb genomgång av dina Skype-sekretessinställningar kan hjälpa dig att bara dela den information du vill dela.

Hitta Skype-sekretessinställningarna

Det finns många olika plattformar som Skype är tillgänglig på. Detta kan göra det svårt att hitta de inställningar du behöver på din exakta enhet. Att hitta sekretessinställningarna på Skype på din surfplatta eller telefon skiljer sig från varandra och skiljer sig från var inställningarna finns på en stationär dator. Dessa kommer också att variera beroende på om du använder Windows eller Mac.

Generellt sett i menyraden efter inställningar. Därifrån kan du se ett menyalternativ som heter “Integritet …”, eller du kan behöva klicka på “Inställningar” och välja fliken “Sekretess” därifrån. I vissa applikationer finns integritetsinställningarna helt enkelt i dina inställningar och är inte på något sätt under en sekretessrubrik. Om du stöter på svårigheter och helt enkelt inte hittar den inställning du letar efter kan du gå till Skype Help för mer information.

Ändra dina Skype sekretessinställningar

Nedan hittar du information om sekretessinställningarna i Skype som du kan ändra. Genom att gå igenom de olika alternativen kan du välja var du vill öka din integritet.

Ändra vem som kan ringa dig

Skype erbjuder möjligheten att antingen tillåta samtal från vem som helst, eller bara tillåta samtal från personer som redan finns i din kontaktlista. Som standard är detta alternativ inställt för att tillåta samtal från vem som helst. Genom att begränsa vem som kan ringa dig kan du förhindra att oönskade eller irriterande samtal försöker nå dig via Skype. Klicka bara på skjutreglaget för att stänga av alternativet och säkra din integritet.

Hantera snabbmeddelanden

På samma sätt som Skype inte går att låta vem som helst ringa dig via Skype, tillåter appen vem som helst att skicka ett direktmeddelande som standard. Under “Meddelandeinställningar” kan du stänga av snabbmeddelanden och SMS om du föredrar att inte ta emot dessa meddelanden i Skype.

Om du föredrar att ta emot snabbmeddelanden men föredrar att begränsa den möjligheten till bara dina kontakter kan du också ändra det här. Markera rutan bredvid “Endast kontakter” för att förhindra att de du inte känner skickar direktmeddelanden.

Begränsa din offentliga notering

För att få kontakt med dig på Skype kan andra söka efter dig i sökfältet. De kan göra detta antingen med ditt användarnamn, din e-postadress eller ditt telefonnummer. Med Skype kan du begränsa vilken information som är tillgänglig för andra som söker efter dig i Skype.

För att se och ändra dina inställningar, klicka på “Hantera hur människor hittar mig på Skype.” Härifrån kan du slå av alternativet att visas i alla sökresultat i förslag. Det här är den mest privata inställningen.

Om du föredrar kan du lägga till din e-postadress eller mobilnummer för att låta folk söka efter dig efter det du är mest bekväm med. Oavsett vilket du väljer kommer informationen att vara tillgänglig för alla som gör en sökning på Skype.

Hantera din kontaktinformation

Skype erbjuder möjligheten att automatiskt hitta vänner som redan finns i din kontaktlista. På så sätt kan de lägga till sin kontaktinformation till din Skype-lista. För att göra detta skannar Skype din adressbok efter telefonnummer och e-postadresser till dina vänner. Skype söker sedan efter dem automatiskt och lägger till allt som den hittar i din Skype-lista. Om dina kontakter har begränsat deras offentliga lista kanske de inte visas i din Skype-lista, även om de har ett Skype-konto.

Å andra sidan, om du inte är bekväm att skicka innehållet i din adressbok till Skype, kan du hålla det här alternativet stängt av. Detta innebär att du måste söka efter dem manuellt för att lägga till dina vänner i din Skype-lista. Detta tar uppenbarligen mer tid. Men många föredrar att gå den här vägen snarare än att ge sin adressbok till Skype.

Microsoft riktade annonser

För det mesta tillhandahåller Skype sin tjänst gratis för användare som ringer och videosamtal i de flesta länder. Men vi vet alla, ingenting i livet är verkligen gratis. För att tjäna pengar på Skype säljer Microsoft reklam till företag. Eftersom de har profiler på alla sina användare kan de rikta sig till lägger till med stor precision. Den här profilen kan inkludera personliga uppgifter som din ålder och kön.

Som standard markerar Skype rutan så att Microsoft kan tillhandahålla riktade annonser till dig. Om du föredrar att inte ta emot riktade annonser, avmarkera rutan bredvid “Tillåt Microsoft riktade annonser.”

Uppdatera din profil

Skype erbjuder dig en profilsida med tomma utrymmen för att inkludera din personliga information. Ju mer du lägger till din profil, desto mer troligt är vänner eller familj att hitta dig när du vill kontakta dig via Skype. Men du kanske föredrar att hålla dig mer privat online. Du kan ta ut det mesta av den information som begärs för att bygga din profil.

Till exempel behöver du inte ta med ditt faktiska efternamn i din profil. Stad och delstat är inte heller ett obligatoriskt fält. Du kan också välja att hålla kvar din födelsedatum och ditt kön. Skype kräver inte att du anger ditt telefonnummer i din profilinformation.

Återigen kan du ha det bra med att inkludera dessa i din profil och kanske tycker att det är användbart ibland. Valet att avslöja denna information är ditt. Du bör dock bara fylla i så mycket information som du är bekväm med.

Börja smyga runt dina integritetsinställningar så kommer du att ta reda på hur mycket information företag har om dig. Det gäller WhatsApp, Twitter, Snapchat, Facebook, Instagram, Google, samt Skype och alla dessa andra tjänster och plattformar för sociala medier. Lyckligtvis kan du optimera inställningarna på ett sätt som du kan hålla dig relativt privat online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me