Anonym nedladdning med Usenet | VPNoverview.com

Internet tillåter en stor grad av anonymitet online. Men det blir tydligare varje dag att många parter följer vår aktivitet. Oavsett om det är den sökmotor du använder, det sociala nätverket, webbplatsen för online shopping eller regeringen, är det svårt att inte känna någons ögon på dig när du surfar på internet. För att komma tillbaka till de dagar då surfing på nätet var mer privat, vänder många sig till en äldre teknik. Usenet gör comeback, och om du vill bläddra mer anonymt eller ladda ner filer diskret kan Usenet vara svaret du letar efter.  


Vad är Usenet? 

Usenet är ett nätverk som tillåter användare att utbyta information genom att dela filer. Usenet är ett separat nätverk från webben och kan inte nås från internet. Om du någonsin har öppnat ett av de äldre Bulletin Board Systems kommer Usenet att känna dig bekant. Information och filer publiceras till nyhetsgrupper. Många internetforum skapas också ungefär som nyhetsgrupper. Det finns tusentals nyhetsgrupper med många olika informationskällor tillgängliga att läsa eller ladda ner inklusive e-böcker, musikfiler, foton och video. 

Hur du får tillgång till Usenet? 

För att komma åt Usenet måste du vanligtvis prenumerera på en Usenet-tjänsteleverantör. Vissa Internetleverantörer erbjuder tillgång till Usenet som en separat prenumeration. Men på grund av komplexiteten i värd för Usenet-åtkomst och mängden bandbredd som behövs för att vara värd för filer för nedladdning, föredrar de flesta Internetleverantörer helt enkelt att inte erbjuda detta som en tjänst.  

Utöver ditt abonnemang på Usenet-leverantören behöver du en Usenet-webbläsare känd som nyhetsläsare. På samma sätt som en webbläsare ansluter dig till internet, kopplar en Usenet-webbläsare dig till Usenet. Om detta låter komplicerat, oroa dig inte. I praktiken är detta vanligtvis mycket enkelt. De flesta Usenet-leverantörer erbjuder en nyhetsläsare du kan ladda ner så att komma igång är vanligtvis en enkel fråga om att installera programvaran och logga in.

Grupper Diskussioner och nedladdningar 

Så varför skulle du vilja prenumerera på en Usenet-leverantör och komma åt Usenet? Det finns en större grad av anonymitet att få tillgång till Usenet än på internet. Därför sker många diskussioner och idéutbyte som vanligtvis inte skulle äga rum på internet där. 

Detta kan leda till att du tror att det är en plats där brottslingar kan hitta varandra, men det är normalt inte fallet. På en dag där potentiella arbetsgivare ofta kommer att göra en online-sökning efter allt du har sagt eller lagt ut på nätet, kan några helt ofarliga åsikter eller idéer hållas tillbaka av rädsla för hur det skulle se ut ur sammanhang. Usenets anonymitet låter dig fritt utrymme för uttryck utan rädsla för att din chef eller mormor kan snubbla i din diskussion.

Nedladdningar unika från Torrenting 

ladda ner PCDessutom är Usenet formaterat bra för att utbyta filnedladdningar. Den andra populära metoden för lagring eller utbyte av digitala nedladdningar är Torrent. Men en Torrent-fil behöver användare med filen tillgänglig för att dela när du vill ladda ner den. Detta kan ofta vara en långsam och frustrerande process. Däremot lägger Usenet in filer som ska laddas ner på en server. Där är det alltid tillgängligt och kan vanligtvis laddas ner med hastigheter som liknar nedladdning från valfri webbplats. 

Detta gör Usenet till en utmärkt källa för utbyte av stora mediefiler. Ljud- och videofiler är lätt tillgängliga för nedladdning utan begränsningar av en ISP. Denna frihet att distribuera media tillåter många oberoende artister att visa sina verk på ett sätt som annars inte skulle vara tillgängligt online.  

Jämför Usenet-leverantörer 

Om du är redo att prova Usenet är det första du ska göra att hitta en Usenet-leverantör. Det finns många att välja mellan, och vissa klarar sig bättre på vissa saker än andra. 

Några viktiga funktioner att leta efter i en Usenet-leverantör inkluderar: 

  • Filbevarande. Hur länge håller Usenet-leverantören filer publicerade på sina servrar tillgängliga att ladda ner? Ju längre desto bättre, eftersom det blir lättare att hitta filerna. 
  • Fart. Hur snabbt är servrarna? Att vänta på att din nedladdning är tråkig, du vill att den ska gå så fort som möjligt. 
  • Antal nyhetsgrupper. Ju fler nyhetsgrupper som finns tillgängliga via tjänsten, desto mer sannolikt är det att du hittar de filer du vill ha, eller att hitta en intressant diskussion att vara en del av. 
  • säkerhet. En Usenet-leverantör som erbjuder SSL hjälper till att skydda din anonymitet bättre än en som inte gör det.

De bästa Usenet-leverantörerna

Här är några av de bästa Usenet-leverantörerna att tänka på: 

  • Newshosting. Newshosting finns på många listor över de bästa Usenet-leverantörerna av en anledning. Denna leverantör grundades 1997 och har funnits länge nog för att veta vad de gör. Ännu bättre är det en av de billigare leverantörerna. Med över 100 000 nyhetsgrupper och över 3 000 dagar kvarhållning är du nästan garanterad att hitta det du letar efter. Newshosting erbjuder en gratis nyhetsläsare och en kostnadsfri prövning för att komma igång. 
  • Easynews. Easynews erbjuder ett unikt sätt att ansluta som fungerar med alla webbläsare snarare än att behöva en nyhetsläsare. Easynews fungerar också på mobila enheter vilket är bra när du är på språng. De tillhandahåller också filbevarande på över 3 000 dagar och ger tillgång till över 100 000 nyhetsgrupper. Denna tjänst kostar lite mer för den obegränsade planen, men du kan prova den i 14 dagar gratis för att se om Easynews är rätt för dig. 
  • Usenetserver. En annan länge etablerad Usenet-leverantör, UsenetServer är 20 år gammal och går fortfarande stark. Om du väljer ett års prenumeration är det också en av de mest prisvärda. UsenetServer har några av de snabbaste nedladdningshastigheterna tillgängliga. En av de få nackdelarna med deras tjänst är att de inte tillhandahåller sin egen nyhetsläsare som du kan använda. UsenetServer tillhandahåller en lista över flera nyhetsläsare du kan välja mellan, så att du kan komma igång snabbt.

Usenet och VPN 

VPN och Usenets går tillsammans som jordnötssmör och gelé. Leta speciellt efter ett VPN som krypterar alla inkommande och utgående data. Detta kommer att hindra din Internetleverantör från att snoopa på din aktivitet online. Om din Internetleverantör inser att du laddar ner en hel del filer kan de stryka din bandbredd. En VPN håller också din aktivitet anonym genom att ansluta dig till en server som inte är kopplad till dig eller din plats. Att hålla din aktivitet online anonym, oavsett om du använder en Usenet eller surfar på internet, skyddar din integritet och är ett bra steg att ta i dagens värld. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me