Äg din Twitter sekretessinställningar | VPNOverview

Att använda sociala medieplattformar som Twitter online är ungefär som att du inte har några gardiner på dina fönster hemma. Det finns tillfällen du inte har något emot att ha dina fönster öppna för världen, och andra gånger skulle du föredra att hålla saker och ting mer privata. Om du hanterar Twitters sekretessinställningar kan du kontrollera när gardinerna är stängda och hålla din information privat. Twitter vet mer om dig än du kanske tror. Genom att ta bara några minuter att granska dina integritetsinställningar kan du göra din upplevelse online säkrare.


Twitter sekretessproblem

Twitter-logo SmartphoneTwitter-aktien drabbades nyligen av ett bakslag då investeringsbanker började förkorta lager baserat på integritetsproblem. Enligt en rapport på Investopedia finns det allvarliga farhågor för att twitteranvändare kan göra uppror eftersom Twitter användningen av privata data kommer fram. Twitter säljer inte bara riktade annonser, det säljer också användardata till annonsörer. Detta är en guldgruva med information som kommer att göra Twitter till en rapporterad $ 400 miljoner under 2018.

Under 2017 avslutade Twitter sitt stöd för funktionen “Spår inte”. Twitter har nu spårningskod på många webbplatser. Dessa webbplatser rapporterar tillbaka till Twitter när du besöker dem. Detta gör att Twitter kan övervaka din aktivitet på deras plattform. Dessutom kan de övervaka webbplatserna du besöker utanför Twitter. Med tanke på dessa problem kan det vara en bra tid att uppdatera dina integritetsinställningar.

Hitta Twitters sekretessinställningar

Det första steget att ta kontroll över dina integritetsinställningar på Twitter är att hitta de inställningar du har tillgång till. Från vilken enhet du använder, gå till “Inställningar” och välj “Sekretess och säkerhet”.

Twitter Sekretess och säkerhet

Rulla ner till “Anpassning och data” och välj “Redigera”. Du är nu på sidan “Anpassning och data” och kan börja ändra dina sekretessinställningar på Twitter.

Twitter-anpassning och data

Redigera dina Twitter-inställningar

När du har tagit dig igenom labyrinten av inställningar finns det flera saker du kan ändra. Nedan hittar du en lista över inställningar som vi rekommenderar dig att titta på.

Inställningen av anpassade annonser

I de flesta fall när en app anpassar din upplevelse betyder det att de använder din information för att göra annonserna du ser mer relevanta för dig. I Twitter-fallet sker övervakning via din Twitter-aktivitet. Men de vet också vilken enhet du använder och vilka platser du reser till. Dessutom övervakar Twitter webbplatser och appar som du använder som integreras med Twitter. I gengäld kan de lämna dina uppgifter till tredje part. Twitter väljer dessa alternativ som standard, men du kan ändra dessa inställningar så att de passar dina önskemål.

Twitter personaliserade annonser inställning

Om du lämnar den här rutan markerad kan Twitter övervaka tweets du läser eller svara på samt tweets du skickar ut. Den här inställningen ger Twitter också tillåtelse att kombinera din Twitter-aktivitet med annan aktivitet online. Om du besöker ett företags webbplats på en enhet där du har loggat in på Twitter kan de sedan använda den informationen. De kan till exempel visa dig annonser från webbplatser eller företag som liknar. Twitter kan också dela denna information med annonsörer. På så sätt kan de visa dig mer relevant reklam om det företaget även om du inte är på Twitter.

Om du föredrar att inte dela denna information med Twitter och dess annonsörer, avmarkerar du bara rutan bredvid Personliga annonser.

Anpassning baserad på din enhet

Twitter-personalisering baserad på enhet

Den här rutan ger Twitter tillåtelse att övervaka vilken enhet du använder Twitter från och “förbättra din upplevelse” i enlighet därmed. Så till exempel, om du tenderar att kolla nyhetssajter på din bärbara dator när du använder Twitter och tenderar att kolla underhållningsnyheter på din telefon, kommer Twitter att visa dig mer nyhetsrelaterade annonser på din bärbara datorupplevelse och mer underhållningsrelaterad reklam medan du är telefon. Twitter gör detta genom att spåra de webbplatser och appar som du använder som också använder Twitter. även när du inte använder Twitter.

Om du avmarkerar den här rutan stoppas denna personaliseringsnivå för alla dina enheter.

Platsbaserad anpassning

Twitter anpassar din reklamupplevelse baserad på flera faktorer. Till exempel kontrollerar de var du registrerade dig på Twitter, var du befinner dig för närvarande och andra platser du har varit. Om du lämnar rutan ”Anpassa baserat på platser du har varit” markerat ger twitter behörighet att göra detta genom att övervaka din plats. Twitter kan övervaka din plats genom en telefons positionstjänster, via Wi-Fi du använder och till och med potentiellt via din Bluetooth-anslutning.

Twitter kommer att använda din platsinformation för att visa annonser relaterade till företag nära din nuvarande plats. Du kanske till och med ser annonser för företag längs en rutt du ofta reser. Om du till exempel passerar ett bageri som annonserar med Twitter varje dag på väg till och från ditt barns kanske du kan se en annons för det bageriet dyker upp nästa gång du loggar in.

Twitter-anpassning baserad på platser du har varit

Om du föredrar att inte dela din plats med Twitter och dess annonsörer, avmarkera den här rutan för att stänga av Twitters platsövervakning.

Dataövervakning på Twitter

Twitter ger också två alternativ som du kan avmarkera för att ändra hur Twitter övervakar och delar din information. Den ena är “Spåra där du ser Twitter-innehåll över webben”. Den här inställningen spårar din aktivitet på webbplatser och lagrar din webbhistorik för att föreslå andra webbplatser och Twitter-konton du kanske vill följa.

Twitter dataspår

Den andra rutan, “Dela dina data med Twitter: s affärspartners”, ger Twitter tillåtelse att dela privata detaljer om dig som inte ingår i din Twitter-profil. Detta inkluderar innehåll du har tittat på och dina intressen baserat på Twitter’s profil av dig.

Twitter inaktivera allaAvmarkera rutorna för att hindra Twitter från att övervaka och dela din information. Om du föredrar att Twitter inte använder någon av dessa anpassnings- och datainställningar kan du välja “Inaktivera alla” högst upp i listan för att avmarkera var och en av dem. Naturligtvis kommer du inte ha fördelen med relevant reklam. Du kan dock känna dig säkrare när du vet att din integritet är skyddad.

Andra viktiga integritetsalternativ

Gå tillbaka till skärmen “Sekretess och säkerhet” för att hitta några andra sekretessinställningar som du kanske vill överväga att ändra. Som standard innehåller Twitter platsinformation i dina tweets. Om du inte vill att denna information ska publiceras avmarkerar du rutan “Tweet med en plats”. För att radera platsinformation som redan är kopplad till dina tweets klickar du på knappen “Radera platsinformation”.

Vanligtvis är dina tweets offentliga för alla som vill se dem. Genom att kryssa i rutan bredvid “Skydda dina tweets” kan bara de du godkänner komma åt dina tweets.

Ändra inställningarna i “Fototagging” för att förhindra att alla kan tagga dig på ett foto. Du kan välja att bara tillåta följare att tagga dig, att låta vem som helst tagga dig eller för att förhindra att någon taggar dig på ett foto.

Naturligtvis uppdaterar Twitter sin sekretesspolicy då och då. Därför är det en bra idé att kontrollera dessa inställningar regelbundet för att se till att du bara delar den information du föredrar.

Du kontrollerar din integritet online

Din integritet online är viktigt. Du kan vara bekväm med att dela information, men du behöver inte göra all din information tillgänglig för annonsörer och andra företag. Se till våra andra artiklar om att skydda dina integritetsinställningar på Instagram, WhatsApp och Google.

För att ytterligare förbättra din integritet online kan du överväga att ansluta via ett Virtual Private Network (VPN). En kvalitets VPN kan hjälpa till att anonymisera din information online och skydda dig från företag som spårar din information online. VPN ger också en mängd fördelar inklusive åtkomst till innehåll som är begränsat till vissa geografiska platser. Med VPN kan du dessutom undvika brandväggar på jobbet eller på andra begränsade platser.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me