10 webbplatser på Dark Web som är värda att besöka | VPNOverview

Den mörka webben är den mystiska delen av webben som de flesta bara får till med Tor-webbläsaren. Webbplatser med suffixet “.onion” är värd för dolda tjänster som inte är tillgängliga via vanliga webbläsare (såvida du inte gör mycket tweaking). Tor-webbläsaren gör det dock möjligt för dig att besöka dessa tjänster och samtidigt ge dig ett lager av anonymitet. När den mörka webben är i nyheterna är det ofta i samband med olaglig praxis. Det finns otaliga berättelser om “mörka marknader” där du kan köpa allt olagligt som droger, vapen eller falska pass. Det finns ett element av sanning till detta, men ganska ofta är dessa berättelser överhypade, osannade och överdrivna. Vanligtvis nämns aldrig de mer positiva och ibland överraskande hälsosamma sakerna du kan hitta på den mörka webben. Den här artikeln ägnas åt att visa att det finns en annan sida på den mörka webben. Vi tillhandahåller även de mest uppdaterade länkar så att du kan ta reda på själv. Om du vill lära dig mer kan du besöka vår sida om den mörka webben eller kolla in vår mörka webb-ordlista.


Vet du inte hur man kommer på den mörka webben? Kolla in vår guide om hur du kommer åt den mörka webben!

Vi består av en lista med webbplatser du kan besöka om du är nyfiken på den mörka webben, men vill besöka den på ett säkert sätt. Vissa webbplatser på listan är ganska allvarliga, medan andra bara är väldigt dumma. Glad utforska!

Varning: Säkerhet först vid åtkomst till den mörka webben

Om du vågar längre på den mörka webben är det klokt att vidta några säkerhetsåtgärder. Eftersom den mörka webben är oreglerad, finns det en ökad risk att skadlig kod infektioner och / eller cyberbrottslingar följer dina data. Se till att du har installerat antivirusprogram och att du använder ett VPN. En VPN krypterar och säkrar all din internettrafik, skyddar din integritet online och skyddar dig mot vissa former av cyberbrott. För att komma igång, prova NordVPN. För mindre än $ 5 per månad skyddar NordVPN all din internetdata med tung kryptering. Dessutom blir du anonym när du använder NordVPN, eftersom din IP-adress kommer att vara dold. Detta förhindrar andra från att spåra dina onlinesteg. NordVPN erbjuder en 30-dagars tillbaka-garanti, så att du kan prova det utan risker.

Om du vill veta mer om denna del av internet och hur du kommer dit kan du besöka vår sida om den mörka webben.

Avsnitt 1: Sök

Även om den mörka webben inte är värd för några sökmotorer som Google, är det fortfarande möjligt att navigera i den mörka webbs landskap genom sökmotorer och kataloger, om du vet vart du ska titta. Ett antal av följande webbplatser kan hjälpa dig på din väg.

1. Dold Wiki

The Hidden Wiki är en mörk web Wikipedia där du kan hitta länkar till olika webbplatser på den mörka webben. Som du kanske märker i den här artikeln är webbadresserna på mörka webbsidor ofta nonsensiska. Detta gör det svårt att hitta den webbplats du letar efter. På den dolda wikin gör de mycket för dig. Dessutom ger de informativa sidor om en rad ämnen som kan vara en intressant läsning.

Se upp att du inte klickar på en länk till något du inte vill se, eftersom Dolda Wiki inte bara indexerar lagliga webbplatser. Det finns faktiskt många olika “Hidden Wiki” -sidor där ute. The Hidden Wiki var tidigare känd för att ha värd eller åtminstone indexerat ett gäng pedofilwebbplatser och har därför varit föremål för cyberattacker av FBI och Anonymous. Många copycats och spin-offs av Hidden Wiki har också skapats. Var inte förvånad om du stöter på “The Official Hidden Wiki” eller “The Uncensored Hidden Wiki”. Det är dock bäst att hålla sig borta från dessa spin-off-platser. De flesta dolda Wiki-webbplatser i dag tillhandahåller länkar till vissa delar av den mörka webben du inte vill besöka. Det bästa sättet att hantera detta är att bara hålla sig till de kategorier som är relativt riskfria.

Länk till den dolda Wiki: http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

2. DuckDuckGo

DuckDuckGoDuckDuckGo är en sökmotor som också finns tillgänglig på ytan. Till skillnad från andra sökmotorer samlar inte in eller delar någon av dina personliga uppgifter. Sökmotorn är idealisk om du vill vara helt anonym på webben. På den mörka webben används den eftersom den också visar .onion-webbplatser. De flesta vanliga ytsökmotorer indexerar inte .onions webbplatser. Således kommer en vanlig sökmotor inte att ta dig någonstans på den mörka webben, men DuckDuckGo kommer.

Länk till DuckDuckGo: https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

3. Ljus

Denna lämpligt namngivna webbplats är där för att hjälpa dig se dig igenom den mörka webben, bildligt sett. Candle är en sökmotor för bara den mörka webben och fungerar i princip precis som Google, förutom att det inte är så nära som användbart. Den mörka webben är helt enkelt inte utformad för att vara snyggt organiserad och indexerad. Hela syftet med majoriteten av tjänsterna på den mörka webben är att förbli dold, med undantag för en utvald grupp människor som är “kända”. Därför bör ljuset ses som ett mindre verktyg, ett litet ljus i en lång mörk hall. Sökmotorn gör att du kan se bara lite tydligare i mörkret, men inte mycket. Var också försiktig med att klicka på alla länkar som Candle-sökmotorn erbjuder, eftersom de inte filtreras för skadligt eller olagligt innehåll. Som alltid när du surfar på den mörka webben, utöva sunt förnuft och förbli vaksam.

Länk till ljus: http://gjobqjj7wyczbqie.onion/

4. Inte ont

Detta är en annan sökmotor på den mörka webben. Denna webbplats är intressant eftersom den verkar direkt motsäga sitt eget uppdrag, som är ett “bidrag till vad man hoppas är ett växande sköld mot tyrannin hos en intolerant majoritet.” De accepterar inte donationer och de förbjuder strängt olagligt innehåll som barnpornografi, vapen, narkotika eller något annat olagligt innehåll.

Detta förhindrar dock inte att webbplatsen är värd för länkar till olagliga dolda tjänster. Om du till exempel letar upp “kokain” kommer sökmotorn Not Evil att hitta några länkar till onlinemarknader, guider eller hänvisningswebbplatser som är associerade med det olagliga ämnet. Not Evil är också värd för en chattjänst där alla medlemmar kan skapa ett nytt ämne. Dessa ämnen sträcker sig från störd till fördömd. Det mesta av innehållet är emellertid spam.

Det är rimligt att anta att hackare, bedragare och till och med brottsbekämpande tjänstemän kan hittas på sådana chattjänster. Tjänstemän i lagstiftningen vågar ibland på den mörka webben i ett försök att fånga överträdare och kan till och med försöka lura dig till olaglig verksamhet som en del av en “honungskrukaoperation”.

Länk till Not Evil: http://hss3uro2hsxfogfq.onion/

5. SearX

Searx är ännu en sökmotor du kan använda på både den vanliga och mörka webben. Fördelen med SearX är att du kan göra dina sökfrågor otroligt detaljerade. Du kan leta efter filer, bilder, kartor, musik, nyheter, vetenskap, inlägg på sociala medier, videor och mycket mer. Så om du letar efter något otroligt detaljerat är SearX sökmotorn att använda.

Länk till SearX: http://ulrn6sryqaifefld.onion/

Avsnitt 2: Bo

Den mörka webben är full av överraskande webbplatser. En av dem är Facebook. Även om vi inte rekommenderar att du loggar in på Facebook för någon form av online-skydd, är det slående att denna sociala mediesida har så enorm närvaro på den mörka webben.

6. Facebook

Detta är en spegelwebbplats för den riktiga Facebook. Genom att skapa ett Facebook-konto via den mörka webben kan du försöka göra det helt anonymt. Men detta kräver mycket arbete, för, som vi vet, Facebook gillar att samla in all information de kan.

Ännu viktigare är att denna spegelversion av det sociala nätverket är en väg runt regeringens censur. Vissa regimer censurerar sociala medier eller gör dem helt otillgängliga för deras folk. De gör detta för att eliminera någon form av opposition. Genom att använda den mörka webbversionen av Facebook kan människor försöka hålla sig anonyma.

Länk till Facebook-spegeln: https://www.facebookcorewwwi.onion/

7. BlockChain

Även om Bitcoins först just nu blir populärt hos allmänheten, har det varit den mörka webbens valuta i flera år. Det kommer inte att bli någon överraskning att det finns många cryptocurrency webbplatser på den mörka webben. På BlockChain-webbplatsen kan du hantera dina kryptokurser och köpa och sälja dem.

Dessutom kan du kontrollera hur ditt lager gör för att se om det är rätt tid att köpa eller sälja. Eftersom bitcoins används för att köpa produkter på darkweb är det inte konstigt att det också finns en virtuell plånbok.

Länk till BlockChain: https://blockchainbdgpzk.onion/

8. Bibliomaniac

Bland annat är den mörka webben en plats där idéer om ett stort antal frågor delas. Dessutom uppmuntras intellektuella samtal. Det finns många webbplatser på den mörka webben som erbjuder böcker eller online bokklubbar och Bibliomaniac är en av dem. Ta en titt på den stora mängden kunskap om du befinner dig på den mörka webben en dag.

Du kan verkligen hitta alla bokar på denna webbplats. Se upp att du inte laddar ner något upphovsrättsskyddat material, eftersom det är olagligt.

Länk till Bibliomaniac: http://mx7rwxcountermqh.onion/ Uppdatering: Denna webbplats har tagits offline. Om den återupplivar, eller om en lika bra webbplats dyker upp, kommer den att läggas ut på denna sida.

9. Tor Metric

Tor Onion Router-logotypenPå Tor Metric kan du hitta mer information om Tor-projektet. Om du är intresserad av integritet och hur Tor-projektet fungerar kan den här webbplatsen ge dig lite inblick. Om du undersöker Tor och den mörka webben för ett skolprojekt kan dessutom denna webbplats hjälpa dig med statistik. Du kan bland annat se hur många som använder Tor-webbläsaren och hur många .onion-webbplatser som finns. Statistiken för Tor-användare kan också ge dig en bra indikation på hur mycket aktivitet det finns på den mörka webben, hur många dolda tjänster som finns och var de flesta användare på den mörka webben kommer från.

Några roliga fakta:

  • Endast cirka 6% av Tor-användare använder webbläsaren för att komma åt den mörka webben.
  • Några av de mest produktiva Tor-användarna kommer från länder med relativt små populationer, till exempel Tyskland eller Nederländerna.
  • Tor-webbläsaren har laddats ner ungefär en halv miljon gånger bara 2019.

Länk till Tor Metric: http://rougmnvswfsmd4dq.onion/

10. Dolda svar

Dolda svar kan beskrivas som en mörk webbversion av Reddit eller Quora. Du kan ställa alla frågor du gillar utan någon censur. Andra i samhället försöker besvara dina frågor. Det kan också vara kul bara att titta runt. Kom ihåg att detta är en ofiltrerad del av internet och att du kan stöta på samtal som du inte vill se.

Detta är också ett bra ställe att ställa frågor om den mörka webben om du är ny på den här delen av internet. Det är ett säkrare alternativ att besöka vissa mörka webbsubreddits för specifika frågor på den mörka webben.

Länk till dolda svar: http://answerstedhctbek.onion/

11. Säkra dropp

Säkert droppeSecure Drop är en plats där whistleblowers och journalister kan träffas. Den mörka webben är det enda sättet att visselpipa har en chans att dela sin information utan att vara säker på att de kommer att spåras. Whistleblowers har skadlig information om ett företag eller en regering och försöker dela detta med journalister. Om de gör det på ytbanan kommer de sannolikt att spåras och i vissa fall straffas. Secure Drop är en .onion-webbplats som skyddar visselpipa och journalister över hela världen. Många viktiga publikationer har insett kraften hos anonyma whistleblowers på den mörka webben och skapat en egen SecureDrop URL. Några anmärkningsvärda exempel inkluderar: Forbes: http://t5pv5o4t6jyjilp6.onion/, The Financial Times: http://xdm7flvwt3uvsrrd.onion/ och Reuters: http://smb7p276iht3i2fj.onion/.

Länk till Secure Drop: http://secrdrop5wyphb5x.onion/

Avsnitt 3: E-post

Det finns många e-postleverantörer där förutom Outlook och Gmail. Titta runt på några av de fantastiska tjänsterna som tillhandahålls gratis.

12. ProtonMail

ProtonMail är en schweizisk krypterad e-posttjänst som är bland de allra bästa e-postklienterna där ute. De använder kryptering från en till ände och behåller inga loggar. Dessutom behöver du inte ge dem personlig information om du vill skapa ett konto.

Länk till ProtonMail: https://protonirockerxow.onion/

13. SecMail

SecMail har blivit en av de mest använda leverantörerna av e-postmeddelanden under de senaste åren. Även om de bara tillhandahåller en mäktig 25 MB per användare, tenderar detta att vara mer än tillräckligt för PGP-krypterade meddelanden. Men det skulle förmodligen inte räcka om du vill använda det som din vanliga posttjänst.

Länk till SecMail: http://secmailw453j7piv.onion/

14. Mailpile

Mailpile är en annan e-postklient som syftar till att hålla dina e-postmeddelanden från andras händer. Det krypterar dina e-postmeddelanden och du kan lagra dina egna e-postmeddelanden utan att behöva dela dem i molnet. Ett annat stort plus är att det är gratis open source-programvara.

Länk till: http://clgs64523yi2bkhz.onion/

Avsnitt 4: Diverse

15. Schacket

På den här webbplatsen kan du spela ett spel med ofarlig schack med en främling, ingenting mer, ingenting mindre, bara schack. De presenterar de omfattande spelreglerna och genom att göra ett enkelt konto kan du börja spela. Webbplatsen syftar till att skapa en lugn plats där schackälskare kan träffas.

Länk till The Chess: http://theches3nacocgsc.onion/

16. Tor Kittenz

Den mörka webben har en intressant relation med katter. En känd webbplats för mörk katt är Anonymous Cat Fact, men det verkar som om den inte längre finns. Lyckligtvis är den mörka webben full av slumpmässiga webbplatser med katter. På Tor Kittenz kan du se slumpmässiga bilder av katter. Du kan hitta många av dessa dumma typer av webbplatser på den mörka webben.

Länk till Tor Kittenz: https://mqqrfjmfu2i73bjq.onion.link/

Varning

Nyfikenhet är en vacker sak, men kom ihåg att den också dödade katten! Det kan vara intressant att ta en titt på den mörka webben, men det är också ganska farligt. Innan du vet om det kan du ha klickat på en skadad länk och din dator kan vara infekterad med skadlig programvara. Av detta skäl rekommenderar vi att du inte åker dit om du inte har en god anledning att göra det.

Om du vill titta runt, se till att du har några säkerhetsåtgärder på plats för att skydda dig mot alla onlineangrepp.

Säkerhetsåtgärder

VPN-sköld

Att besöka den mörka webben är inte utan risker, och därför rekommenderar vi att du vidtar följande åtgärder för att skydda dig och din enhet.

Först av allt, du behöver bra anti-malware programvara. För att förhindra att din enhet blir infekterad med virus eller spionprogram måste du installera bra anti-malware. Den här typen av programvara är nödvändig, även om du bara surfar på ytan.

För det andra måste du hitta en bra VPN. Ett VPN (Virtual Private Network) är en mjukvara som krypterar all din internettrafik och döljer din riktiga IP-adress. Bara för att vara säker, är det bäst att använda ett VPN så att ingen kan se att du besöker den mörka webben. Dessutom kommer hackare på den mörka webben inte att kunna spåra dina handlingar tillbaka till din personliga IP-adress. Några bra VPN-leverantörer är ExpressVPN, NordVPN och IPVanish.

Slutligen bör du använda din sunt förnuft. Klicka inte på några länkar du inte litar på och fyll inte i någon personlig information på den mörka webben.

Slutgiltiga tankar

Den mörka webben låter mystisk och kanske till och med skrämmande, men vissa av .onions webbplatser är väldigt vardagliga. För vanliga internetanvändare finns det egentligen ingen bra anledning att åka dit. Men om du gör det, kanske du vill besöka en av dessa tio webbplatser. Kom ihåg att det är mycket snyggt företag som går ner på den mörka webben, så klicka inte på något du inte litar på.

Använd ditt sunt förnuft och ha kul att utforska!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me