Zoom frissítés: A platform továbbra is küzd VPNoverview.com

Jelentettünk azokról a problémákról, amelyekkel a Zoom a koronaválság idején a magánélettel és a biztonsággal szembesült. Sajnos a kérdéseket még nem oldották meg. A Zoom vezérigazgatója április elején bejelentette, hogy keményen dolgoznak a problémák megoldásában. A nagyítás rendkívül népszerűvé vált most, amikor az emberek otthoni kapcsolatban állnak.


Volt a Facebook biztonsági vezetője

A Zoom az összes kritikára úgy reagál, hogy újabb lépést tesz a magánélet és a biztonság kérdéseinek javítása felé. A társaság április 8-án bejelentette, hogy felhívták a Facebook biztonsági korábbi vezetõjét, Alex Stamosot. Külső tanácsadóként fog fellépni, segítve a biztonsági problémák megoldását. Stamoshoz Zoom fordult, miután szálat írt a Twitterbe, és javaslatot tett néhány biztonsági kérdés megoldására.

A társaság egy teljesen új adatvédelmi és biztonsági testületet is felállított. Egyes tagok olyan nagyvállalatok biztonsági vezetői, mint a VMware, a Netflix, az Uber és az Electronic Arts. Mindannyian szerepet játszanak abban, hogy a vezérigazgatónak tanácsot adnak az előttük álló hatalmas feladatok kezelésében.

Zoom A részvényes beperelte

A Zoom egyik részvényese beperelte a társaságot a „túlzott mértékű biztonsági intézkedései” miatt. Azt állítja, hogy elvesztette a pénzt a biztonság hiánya körül zajló rossz nyilvánosság miatt. Ez a médiafigyelés a részvény árának csökkenéséhez vezetett.

Ez nem az egyetlen olyan per, amellyel Zoom állhat szemben. A múlt hónapban a társaságot pert indították, mert adatot osztottak meg a Facebook-lal.

Kínába elküldött felhasználói adatok

A kutatók rájöttek, hogy néhány Zoom felhasználói adatot Kínában kezeltek. Néhány Észak-Amerikában kezdeményezett hívás Kínán keresztül irányult. Ezek az adatok néha tartalmaznak titkosító kulcsokat. Ezek a gombok feloldhatják a mentett beszélgetéseket. A Zoom vezérli ezeket a titkosítási kulcsokat, mert a platform nem teljes és végpont közötti titkosítású. Ezért hozzáférhet a felhasználók hívásaihoz.

Általában a hívások a közeli kiszolgálón keresztül kapcsolódnak. De amikor nem tud csatlakozni, például a csúcshasználat miatt, akkor át kell lépnie egy másodlagos adatközponton. A Zoom elmondta, hogy amikor kiszolgálókapacitása növekedett, véletlenül két kínai adatközpontot engedte meg, hogy fogadja a hívásokat. Ezek az adatközpontok csak biztonsági mentésként szolgálnak hálózati torlódások esetén.

A Zoom rendeleteket hajtott végre a tartalomhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében – bár azt kell állítani, hogy minden hozzáférés jogosulatlan, mivel privát találkozók. A probléma az, hogy a kínai hatóságok megkövetelhetik a Zoomtól, hogy adja át a titkosítási kulcsokat, hogy a kínaiak láthassák, mi működik szerverükön. A kérdés megoldódott, de nem világos, hogy mely felhasználókat vagy hányat érintették.

Az iskolák betiltották a platformot

A magánélettel és biztonsággal kapcsolatos növekvő aggodalmak következtében Zoom-tilalom született több iskolában. Az iskolák nem fognak ülni és várni, hogy az összes kérdés megoldódjon. New York City teljes mértékben betiltotta a Zoom alkalmazást. Ehelyett arra kérik az iskolákat, hogy működjenek együtt a Microsoft Teams-szel. Nevada iskolái hasonló intézkedéseket hoznak annak érdekében, hogy elkerüljék a tanárok és a diákok számára a nem biztonságos környezetet.

Nem csak az amerikai iskolák vesztették el a Zoom biztonságába vetett hitüket. Szingapúr szintén felfüggesztette az eszköz használatát. Az Oktatási Minisztérium erről döntött, miután a hallgatók Zoombomber áldozatává váltak.

A zombás megelőzés

A Zoom már tett néhány lépést a „Zombombomlás” megakadályozása érdekében. Április 5-től az embereknek jelszót kell használniuk a találkozóba való belépéshez. A találkozóazonosítókat gyakran újra felhasználták, vagy akár kitalálták, ami az embereket támadta meg más emberek találkozóin. A zoom alapértelmezés szerint engedélyezte a váróterem funkciót is, így mindenkinek, akit be akar lépni egy találkozóra, a fogadónak el kell fogadnia.

Nagyvállalatok és kormányzati ügynökségek Ban Zoom

Az Elon Musk SpaceX rakétavállalata nemrégiben betiltotta az alkalmazottakat a platform használatához. A vállalat fejleszti a nemzetbiztonság szempontjából létfontosságú technológiát, mivel a NASA az SpaceX egyik legnagyobb ügyfele. Ez a tilalom az FBI által a Zoom biztonságával kapcsolatos figyelmeztetés után jött létre.

A Google úgy is döntött, hogy betiltja a Zoom szoftvert az alkalmazottak laptopjaiba, mivel az nem felel meg a biztonsági előírásoknak. Ezek továbbra is lehetővé teszik a platform használatát mobilalkalmazásokon és böngészőkön keresztül.

Számos kormány nemcsak a biztonságos információs kezeléssel foglalkozó cégeket tiltja, hanem számos kormány intézkedéseket tesz a biztonságuk biztosítása érdekében.

Az amerikai szenátus azt mondta tagjai számára, hogy ne használják többé az alkalmazást. Tajvan és Németország szintén korlátozásokat tett a Zoom használatára. Nagyon jó értelme van annak, hogy a hatóságok hangot adnak a platformmal kapcsolatos aggodalmaiknak, mivel az ülések nem végpontok között vannak titkosítva. A kormányok attól tartanak, hogy információikat kihagyják az utcán.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me