Amazon gyűrűs házirendek: „Nyílt ajtó a magánélet és az állampolgári szabadságjogok megsértése” VPNoverview.com

Az Amazon Ring vállalati politikáját és biztonsági gyakorlatait vizsgálják a magánélet és az állampolgári jogok megsértése szempontjából. A Ring ügyfélszemélyes adatainak biztonsága nemcsak elenyésző, hanem megkönnyíti a bűnüldöző szervek hozzáférését az ügyfelek videofelvételeihez.


Mi a Ring?

A Ring az Amazon tulajdonában álló vállalat, amely számos otthoni biztonsági és intelligens otthoni terméket gyárt. Termékkínálatukba tartozik a Ring Neighbors alkalmazás és a Ring Video Doorbell.

A Ring Video Doorbell az Amazon vezető terméke. Ez egy intelligens ajtócsengő, amely nagy felbontású kamerát és mozgásérzékelőket tartalmaz, és integrálva van a kísérő mobilalkalmazásba. A Csengetés alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós idejű videókat nézzenek meg az ajtó csengőjének kamerájából. Arra is értesítést kaphatnak, ha az ajtócsengő be van állítva, és az ajtó csengőjének beépített hangszóróján és mikrofonján keresztül kommunikálhatnak az ajtó látogatóival..

Csörög, mint egy megfigyelő kamera

A csengő video csengő megfigyelő kameraként is használható. Ha a felügyelet engedélyezve van, akkor az ajtó csengő automatikusan elindítja a rögzítést, amikor az áll, vagy amikor a mozgásérzékelők aktiválódnak. A Ring kamera által készített videofelvételeket ezután automatikusan feltölti és elmenti az Amazon szerverekre.

Ez a végső funkció, azaz a Ring Doorbell megfigyelő képessége, az a legtöbb ember fegyverében volt. Nem is beszélve a Ring Neighbors Appről. A szomszédságfigyelő alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakozzanak a kamerájukhoz a bűnüldöző szervekhez.

Aggodalmak a körüli video csengő

A Ring video csengője számos aggodalmat felvetett. A három fő aggály azonban a magánélet megsértésével, az általános vállalati biztonsági gyakorlatokkal és a polgári szabadságjogok megsértésével kapcsolatos.

Adatvédelem megsértése

Az első legnagyobb aggodalom a magánélet lehetséges megsértésével kapcsolatos. Ebben az esetben nem annyira a Ring ajtócsengő-tulajdonosok adatvédelmi megsértése, hanem inkább az ajtócsengő-tulajdonos látogatóinak és szomszédaiknak a megsértése. A csengő csengőjének tulajdonosai dönthetnek úgy, hogy a Ring megfigyelő kamera funkcióit használják-e vagy sem. Az ajtóhoz érkező látogatóknak vagy a környéken élő embereknek viszont nincs ilyen véleményük.

Az egyének magánéletét videofelvétel nélkül is meg lehet adni. Nincs véleményük sem arról, hogy mi történik a felvett anyaggal. Több millió ember magánéletét és biztonságát veszélybe lehet hozni anélkül, hogy még tudnának is. Különösen akkor, ha a felvétel rossz kezekbe kerül. Az embereknek joguk van tudni, hogy pontosan ki rendelkezik a Ring termékek által rögzített videóval.

Ed Markey, az Egyesült Államok demokratikus szenátusa, Massachusetts, azt mondta: “Az Amazon Ring politikája nyitott ajtó a magánélet és a polgári szabadság megsértésének.” Ezt folytatta: „Ha felnőtt vagy, aki kutyáját járja, vagy egy járdán játszó gyermek, akkor nem kell aggódnia, hogy a Ring termékei felhalmoznak felvételeket rólad, és hogy a bűnüldöző szervek határozatlan ideig tárolhatják ezeket a felvételeket, vagy megoszthatják azokat. ezt a felvételt harmadik felekkel. ”

Lax vállalati biztonság és biztosítékok

A magánélet megsértésével kapcsolatos aggodalmakat tovább fokozza az a tény, hogy az Amazon biztonsági szabályzata és gyakorlata a Ring-eszközökkel összegyűjtött hatalmas mennyiségű adat vonatkozásában nem csupán csillagok. Jelentettek olyan eseményeket, amikor a Ring sebezhetőségét kihasználják, ideértve azt is, amikor a Ring ajtócsengőjei a felhasználók Wi-Fi jelszavait titkosítatlan szövegben tették láthatóvá.

Más jelentések aggodalmakat vettek fel az Amazon Ring belső kiberbiztonsági és adatvédelmi biztosítékait illetően az ügyfeleknek az Amazon szervereknél tartott videofelvételeivel kapcsolatban. Például arról számoltak be, hogy a Ring ukrán alkalmazottai gyakorlatilag korlátlan hozzáférést kaptak a világméretű Ring-kamerák videóihoz. A munkavállalók számára kutatási és fejlesztési célokat szolgáltak a felvételekhez, kevés biztonsági ellenőrzés vagy biztosíték nélkül.

Polgári szabadságjogok megsértése

A harmadik legnagyobb aggodalom az Amazon kapcsán, amely a rendészeti szervek számára hozzáférést biztosít a szerverein található videofelvételekhez. Az Egyesült Államokban a gyűrűs kamerák felvételeit a rendőrség rendelkezésére bocsátották, hogy korlátozások nélkül tárolhassák, elemezzék és megosszák őket. Az Amazon sem korlátozott a rendőrség számára, hogy mennyi ideig őrizhessék meg a felvételeket.

Ráadásul a Markey szenátor által vezetett vizsgálat szerint az Amazon nem korlátozza a bűnüldöző szerveket abban, hogy felvételeket megosszanak harmadik felekkel. Ezenkívül az Amazon megtagadta azt a kötelezettségvállalását, hogy nem adja el a Ring videofelvételében tárolt felhasználók biometrikus adatait a bűnüldöző szerveknek biometrikus felismerő rendszerekben, például arcfelismerő rendszerekben történő felhasználás céljából..

Ez a bűnüldöző szervekkel fenntartott partnerség sokainak tekintik a polgári szabadságjogok megsértését. „Az Amazon megtalálta a tökéletes végső utat a demokratikus folyamat körül” – mondta a Fight the Future digitális jogok kampánycsoportja. “Ezek a partnerségek aláássák demokratikus folyamatunkat és az alapvető polgári szabadságjogokat – be kell tiltani őket.”

Az Amazon Ring válasza

A Ring szóvivője nyilatkozatában kijelentette: „A gyűrűs felhasználók bíznak bennünk, hogy megvédjék otthonaikat és közösségüket, és ezt a felelősséget nagyon komolyan vesszük. A Ring nem birtokolja vagy más módon irányítja a felhasználók videóit, és szándékunk szerint a Szomszédok portált terveztük annak biztosítása érdekében, hogy a felhasználók dönthessenek arról, hogy videóikat önként adják-e a rendőrségnek.

Biztos vagy benne??

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me