A VPN alternatív információforrást biztosít, míg Kína cenzúrázza a koronavírus tényeket VPNoverview.com

A kínai állampolgárok a koronavírusokkal kapcsolatos információkkal kapcsolatosan a VPN-hez fordulnak, mivel Kína cenzúrázza a tényeket. VPN-eket használnak továbbá a koronavírus-információk terjesztésére a Kína nagy tűzfala mögött a világ többi részén..


Kína cenzúrázza a koronavírus-információkat?

A koronavírus kitörése összekapcsolódott a kínai Wuhan-i tenger gyümölcsei és vadvilágával. A koronavírus első esetéről Wuhan-ban 2019. december 8-án számoltak be. Aztán december 30-án, miután észrevette a megmagyarázhatatlan tüdőgyulladás eseteinek szokatlan növekedését, Dr. Wuhanból származó Dr. Li Wenliang üzenetet küldött kollégáinak a WeChaton keresztül, egy kínai közösségi média platform. Arra figyelmeztette kollégáit, hogy legyenek óvatosak, mivel eredetileg azt hitte, hogy a SARS újabb kitörése lesz tanúja.

Az orvosok cenzúráztak és megrovásuk történt az emberek figyelmeztetése miatt

Dr Li Wenliang és kollégái megosztották tapasztalataikat a WeChat-on. Arra is figyelmeztették másokat, hogy tartózkodjanak távol a Huanan tenger gyümölcsei piacától, ahol a betegek szerint elmentek, mielőtt megbetegedtek. Mindez felhívta a hatóságok figyelmét.

Következésképpen az orvosok WeChat-csoportját betiltották, és a Wuhan-i rendõrség kihallgatás céljából vitte őket be. Azt vádolták, hogy “pletykák terjesztése” és a társadalmi rend megrontása volt. Az orvosokat elhallgatták, és a kórházak figyelmeztettek, hogy tartsák fenn a csendet. „Engedély nélkül egyetlen egység vagy magánszemély nem bocsáthatja ki a kezeléssel kapcsolatos információkat kívülről” – mutatta be az Australian 4 Corners programban bemutatott fordított dokumentum..

A hatóságok elismerik a kitörést, de a súlyosságot gyengítik

Az orvosok fellépésének köszönhetően a hatóságok kénytelenek voltak felismerni megmagyarázhatatlan tüdőgyulladásos esetek fennállását. Elismerték a tengeri termékek piacához való esetleges kapcsolatot és tájékoztatták az Egészségügyi Világszervezetet (WHO). Alapvető fontosságú azonban, hogy tagadják, hogy a koronavírus terjedhet emberről emberre. Ellentmondásos lépésben a kínai hatóságok mindazonáltal bezárták a tenger gyümölcsei piacát.

„Ők [az önkormányzat] elfogadták az igazság nyilvánosság elrejtésének politikáját, de a járvány belső ellenőrzését elkezdték” ​​- nyilatkozta Dr. Wu Qiang, a Kínai Politikai Kommandátor a 4 Sarok programban. “Ez az ellentmondás megakadályozta őket abban, hogy megfelelően mozgósítsák a járvány terjedését. A nyilvánosságtól megőrzött információk okozták a katasztrófa kitörését és a betegség terjedését.”

A kínai információs cenzúrának és megfigyelésnek köszönhetően a hatóságok lényegében elveszítették két-három hetes döntő időt. Abban az időben, amikor a vírus még kialakult, és így továbbra is nyomon követhető és ellenőrizhető, megállítva a kitörést.

A kitörést súlyosbította a kínai újév kezdete

A kitörést ezután súlyosbította a kínai újév eljövetele. Az újévi ünnepségekre több száz millió ember keresztezi Kínát, és a tengerentúlról utazik be. Az ellenkező bizonyítékok ellenére a helyi tisztviselők ebben a döntő pillanatban kijelentették, hogy a betegség ellenőrzés alatt áll. Következésképpen az emberek folytattak a tervezett kínai újévi kirándulásaikat.

Aztán, 2020. január 9-én egy 61 éves férfi, aki ellátogatott a piacra, az elsőként meghalt a koronavírusban. A hatóságok politikai aggályai miatt a halál két napig csendben maradt. Aztán, január 22-én, a kormány végül a pekingi sajtótájékoztatón elismerte a helyzet súlyosságát.

Másnap Hubei egész tartományát, amelynek népessége megegyezik az olaszországi lakossággal, kényszerített karantén alá helyezték..

A kínai állampolgárok dühösek a cenzúra ellen?

2020. február 7-én Dr. Li Wenliang meghalt a koronavírusban, a vírusban, amelyet megpróbált megállítani. Az orvos halála és a kormányok helytelen kezelése a járvány miatt felháborodást keltett Kínában. Ez ritka online harag kitörését okozza, amikor a kínai állampolgárok a szociális média felé fordulnak, hogy kiszabadítsák frusztrációikat.

Dr. Qiang kijelenti, hogy a kínai emberek elégedetlenebbek, mint 80 éve. „Őket [több mint 900 millió okostelefonokkal felszerelt kínai embert] óriási elégedetlenség jellemzi Wuhan helyi önkormányzatának a járvány- és katasztrófaelhárítás hatékonyságát illetően. A szomorú helyzet, amelybe a Wuhan embereket bekerítették a városi zárolásból, a helyi orvosi intézmények bénulása és a hatalmas kockázat, amellyel szembesülniük kell, “mindannyian szerepet játszottak az emberek haragjának emelésében.”.

A kínai emberek hangját a VPN-k köszönhetően hallják

A VPN-knek köszönhetően, amelyek lehetővé tették a kínai állampolgároknak, hogy megkerüljék a kínai nagy tűzfalat, a felvételek és a közösségi médiabejegyzések a Nyugaton érkeztek, kiemelve a kínai szörnyű helyzetet..

Interneten megjelentek videofilmek, amelyek azt mutatják, hogy az apartmanházak ajtajait bezárva hegesztették, és ezáltal katonai körülmények között karanténba helyezték az embereket épületeikben. Felvétel is található arról, hogy a rendõrség belépett az emberek otthonába, és lázas embereket kikényszerít el. Hová hozták őket, senki sem tudja, mivel a kórházak már tele vannak.

Kínában a hatóságok gyorsan levonják a kormányt kritizáló közösségi médiabejegyzéseket, amint azok megjelennek. Ez további felháborodást váltott ki, és példátlan felhívást kapott a szólásszabadságra.

A cenzúra kijátszása

A cenzúra megkerülése és a sorsuk ismertetése érdekében a kínai állampolgárok megkezdték a közösségi média üzeneteinek másolását és gyűjtését, mielőtt a hatóságoknak esélyük volt azok törlésére. Ezeket ezután a VPN-k segítségével Kína által blokkolt webhelyekre, például a YouTube-ra és a Twitterre teszik közzé.

Ezenkívül a kínai állampolgárok egyre inkább bizalmatlanná válnak az állami fedezetekkel szemben, és néhányan a VPN-hez fordulnak, hogy alternatív forrásokat keressenek a kitörésről szóló hírekkel kapcsolatban..

A Financial Times azonban arról számol be, hogy „Kína legnépszerűbb VPN-szolgáltatásai, amelyek lehetővé teszik a külföldi vállalkozások és a helyiek számára az internetes cenzúra megkerülését, az elmúlt hetekben támadták meg a kormányzati támadásokat. Ennek eredményeként egyes felhasználók számára nehezebb hozzáférni a cenzúrázott webhelyekhez, mint például a Google, a Twitter és a legtöbb külföldi újság. ”

A VPN-ek használata veszélyeztetett kínai állampolgárok

Noha a VPN-k lehetővé tehetik a kínai állampolgárok számára, hogy hozzáférjenek a nyílt cenzúrázatlan internethez gondolataik kifejezésére, ezek az emberek nagy kockázatot jelentenek maguknak. VPN-ket használnak, hogy tájékoztassák a világ többi részét a kitörésről, és tudatosítsák a világot a kormány által a lakossággal szemben alkalmazott szélsőséges intézkedésekről..

A kínai tisztviselők azonban nem veszik szívesen a nyilvános kritikát. Ezért Kína kormánya felgyorsította az erőfeszítéseket, hogy megbüntesse a helyi embereket a pletykák terjesztéséért, és a kormány szigorúan kritizálja a koronavírust.

A South China Morning Post szerint Kína igazságügyi és bűnüldöző szervei új iránymutatásokat bocsátottak ki. Az iránymutatások a bűncselekmények tíz új kategóriáját nevezték el, amelyeket az emberekkel szemben lehet megindítani. Az embereket most felszámíthatják a betegségkezelés veszélyeztetéséért, alááshatják a társadalmi stabilitást azáltal, hogy elterjedt a vírustól való félelem és kritizálják a kormányok által a járvány kitörését.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map