A szenátus Bill Tiltot fogja tiltani az amerikai kormányzati telefonokról VPNoverview.com

Josh Hawley republikánus szenátor bevezette a törvényt, amely megtiltja a szövetségi alkalmazottakat a TikTok közösségi média alkalmazás használatáért. Azt vádolta a társaságot, hogy megosztotta az adatokat a kínai kormánygal. A törvényjavaslatot a házban jóváhagyták, és most a szenátuson vár szavazásra. 2019-ben a TikTok volt a legtöbb letöltött alkalmazás az Egyesült Államokban.


A TikTok kapcsolatban áll a kínai kormánygal

A törvényjavaslatot, amely megtiltja a TikTok minden szövetségi alkalmazott általi alkalmazását az összes szövetségi kormányzati eszközön, Josh Hawley és Rick Scott köztársasági szenátorok március 12-én mutatták be a házhoz. Ennek a lépésnek az oka az, hogy a TikTok a ByteDance kínai vállalat tulajdonában van. A kínai törvények szerint kötelesek megosztani a felhasználói adatokat a kormánygal, ha kérik. Ez tehát biztonsági kockázatnak tekinthető az amerikai felhasználók számára.

A ház bevezetése során Hawley kijelentette: „A TikTok olyan kínai társaság tulajdonában van, amelynek a testületében Kínai Kommunista Párt tagjai vannak, és a törvény előírja, hogy a felhasználói adatokat meg kell osztania Pekingdel. A vállalat azt is beismerte, hogy felhasználói adatokat gyűjt, amíg alkalmazásuk a háttérben fut ”.

A tilalmat a közlekedésbiztonsági tisztviselők jogairól szóló törvény (H.R.1140) részeként hagyták jóvá. A TikTok törvényt egyhangúlag elfogadott módosítással egészítették ki a törvényjavaslatban.

A Pentagon, az állami osztály, a belbiztonsági osztály és a TSA mind korábban megtiltotta alkalmazottaiknak, hogy a TikTok-ot kormányzati eszközökön használják. Ezt biztonsági problémák és a kínai kormány esetleges kémkedés miatti aggodalmak miatt tették meg.

Az alkalmazást korábban kadettek toborzására használták fel a hadseregbe, de Chuck Schumer szenátor aggodalmát vetette fel a platform biztonsága miatt. A Haditengerészet szóvivője kijelentette, hogy általában a személyzet megengedi, hogy a népszerû szociális média alkalmazásokat használják kormányzati eszközeikön, bár a biztonsági kockázatok miatt néha bizonyos alkalmazásokat tiltanak. A TikTok tavaly decemberben az egyik ilyen lett.

A platform válasza

A TikTok korábban azt mondta, hogy nem tárol semmilyen amerikai felhasználói adatot Kínában. Ez azt jelenti, hogy a kínai nem férhetnek hozzá ezekhez az információkhoz. Az információkat az Egyesült Államok törvényei tárolják. Az Egyesült Államokban azonban egyre növekvő aggodalomra ad okot Kína, valamint a szólásszabadság és az internetbiztonság hiánya. Az emberek attól tartanak, hogy az információ továbbra is kínai kezekbe kerül.

A TikTok szóvivője azt mondta, hogy szeretne találkozni néhány törvényhozóval, hogy megvitassák a kérdéseket. “Miközben úgy gondoljuk, hogy az aggodalmak megalapozatlanok, megértjük őket, és tovább erősítjük biztosítékainkat, miközben fokozjuk a törvényhozókkal folytatott párbeszédet a politikáink magyarázata érdekében” – mondta..

A TikTok adatvédelmi irányelve

Amikor átnézi a TikTok adatvédelmi irányelveit, látja, hogy sok információt gyűjt rólad, amelyet meg lehet osztani. Ez potenciálisan veszélyes lehet. Adatokat gyűjt az Ön tartózkodási helyéről, üzeneteiről és a böngészési viselkedésről.

„Információkat gyűjtünk a platformon való eléréshez használt eszközről, beleértve az IP-címet, az egyedi eszköz azonosítókat, az eszköz modelljét, a mobilszolgáltatót, az időzóna beállítását, a képernyő felbontását, az operációs rendszert, az alkalmazás- és fájlneveket és típusokat, a billentyűleütést minták vagy ritmusok és platform. ”

És akkor, amikor úgy döntött, hogy nem kapcsol össze semmilyen más közösségi hálózatot a fiókjával. Amikor információkat ad az alkalmazásba, felhasználásra kerül egy felhasználói profil létrehozása. Ha csak egy profilt állít fel a platformon, akkor annyit ad nekik. És még azelőtt, hogy még valamit is közzétett volna.

Biztonsági beállítások

Jó lehet, ha tudomásul veszi, hogy a TikTok alapértelmezett biztonsági beállításai nem a legmegfelelőbbek az adatvédelem szempontjából. Amikor belép a fiókjába, és rákattint az „Adatvédelem és biztonság” elemre, talál néhány lehetőséget a TikTok élményeinek kicsit biztonságosabbá tételére. A „Biztonság” alatt láthatja, hogy a legtöbb opció alapértelmezett beállítása „Mindenki”. Érdemes lehet ezt felülvizsgálni és megváltoztatni, hogy csak a tűzoltók láthassák. Különösen akkor, ha kiskorú vagy a platformon. Szomorúan az az oka, hogy sok olyan ember van online, akinek rossz szándéka van.

Jótékonysági adomány

A vita közepette a TikTok más nagytechnikai vállalatokat követi a koronás válság elleni küzdelemben. A társaság a múlt héten bejelentette, hogy támogatni fogja az orvosi személyzeteket, a tanárokat és a közösségeket. A TikTok 250 millió dollárt tett félre erre. Ezen felül hirdetési helyet adnak át az újjáépítésre törekvő közegészségügyi szervezeteknek és vállalkozásoknak, újabb 125 millió dollár értékben..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me