A Carnegie Mellon Egyetem kutatói elindítják az IoT adatvédelmi alkalmazását VPNoverview.com

Ezen a héten a CyLab, a Carnegie Mellon Egyetem biztonsági és adatvédelmi kutatóintézetének kutatói elindították a tárgyak internete (IoT) asszisztens alkalmazását. Ez az új alkalmazás tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy mi az internet technológiája körülöttük, és milyen adatokat gyűjtenek.


Gyorsan növekvő tárgyak internete

A 2010 eleje óta az IoT-eszközök száma 31% -kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, 2017-ben 8,4 milliárdra becsülhető. A becslések változnak, de várhatóan 25-30 milliárd eszköz lesz használatban ez év végére. Az IoT globális piaci értéke az előrejelzések szerint billiókat fog elérni.

Ebben a tekintetben a fogyasztók szorosabb kapcsolatban állnak, mint valaha. A fogyasztói elektronika az IoT-eszközök legnagyobb szegmense is. Ezeket az eszközöket gyakran felosztják fogyasztói, kereskedelmi, ipari és infrastrukturális terekre.

Ezenkívül jelenleg számos olyan technológiai fejlesztés zajlik, amelyek elősegítik a tárgyak internete bevezetését. Az elkövetkező években a ‘Home’ lesz a leggyorsabban növekvő szegmens. Ezt az intelligens otthoni eszközök és a hordozható eszközök további gyors növekedése fogja mozgatni.

A felhasználók gyakran nem tudnak az adatok nyomon követéséről

Sajnos, ahogy az IoT-hez és a Bluetooth-hoz csatlakoztatott eszközök száma növekszik, növekszik a nyomon követett adatok mennyisége. Ez történhet a felhasználók tudásával vagy anélkül.

„Az internetes digitális tájban navigáló embereket bombázzák az adatok nyomon követésére vonatkozó értesítések. De a fizikai világban, ahol az IoT eszközök mindenféle adatot követnek, kevés – ha van ilyen – értesítés érkezik ”- mondta Daniel Tkacik, a Carnegie Mellon Egyetem képviselője..

Norman Sadeh professzor, a Carnegie Mellon Szoftverkutató Intézet CyLab tanszékének tagja és a projekt fő kutatója hozzátette: „Az új törvények, például az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) és a kaliforniai fogyasztói adatvédelmi törvény (CCPA) miatt az embereknek szükségük van tájékozódni arról, hogy milyen adatokat gyűjtenek róluk. Nekik is meg kell adni bizonyos döntéseket e folyamatokkal kapcsolatban. ”

A tárgyak internete (IoT) asszisztens alkalmazás

Annak érdekében, hogy az emberek átvegyék az irányítást a magánéletük felett, Carnegie Mellon kutatói egy alkalmazást hoztak létre a teljes támogató infrastruktúrával együtt a probléma megoldására. A Héten elindult a tárgyak internete (IoT) asszisztense. Az alkalmazás tájékoztatja a felhasználókat arról, hogy mi az internet technológiája körülöttük, és milyen adatokat gyűjtenek. Az alkalmazás elérhető mind iOS, mind Android telefonokra.

„Fontolja meg az arcfelismerő és a jelenetfelismerő képességekkel rendelkező nyilvános kamerákat. A Bluetooth jelzőfények titokban követik a holthelyét a plázában. Vagy a szomszéd okos csengője vagy intelligens hangszórója. Az IoT Assistant alkalmazás lehetővé teszi, hogy felfedezzék az IoT eszközöket körülötted. Tájékoztatja Önt az általuk gyűjtött adatokról is. Ha az eszköz adatvédelmi lehetőségeket kínál, például az adatgyűjtés be- vagy kikapcsolását, az alkalmazás segít elérni ezeket a választásokat ”- magyarázta az egyik kutató.

Jelenleg néhány megfigyelés alatt álló nyilvános térben jelek vannak. Ezek például: „Ez a terület megfigyelés alatt áll”. Így a készülék közelében tartózkodó emberek tudomásul veszik, hogy a videó rögzítheti őket. Norman Sadeh professzor azonban azt mondja, hogy ez nem elég. “Ezek a jelek nem mondnak el semmit arról, hogy mi készül a felvételeivel.” Mennyi ideig tárolják a felvételeket? Használ arcfelismerést? Kivel osztják meg az információkat?

Online portál eszköztulajdonosok számára

A végfelhasználók az alkalmazás segítségével láthatják az őket körülvevő IoT-eszközökkel kapcsolatos információkat. Az IoT eszközök tulajdonosai ezzel szemben felhőalapú online portált is használhatnak, hogy közzétegyék saját IoT eszközök erőforrásaikat. Ehhez szabadon használhatják a CMU-ban kifejlesztett adatvédelmi infrastruktúrán keresztül rendelkezésre bocsátott nyilvántartásokat. Az előre elkészített sablonok megkönnyítik a különféle tárgyak internete eszközöknek a nyilvántartásba történő felvételét, ideértve a polcon kívüli eszközöket is.

Az olyan szervezetek, mint pl. A bevásárlóközpontok üzemeltetői, üzlettulajdonosok, egyetemek vagy magánszemélyek, nyilvántartások létrehozását kérhetik, ahol ellenőrizhetik az internet technológiáinak különböző területeken történő közzétételét. Az infrastruktúra felhőben található, és könnyen használható.

“Mi elvégeztük a munkát az Ön számára” – mondta Norman Sadeh professzor. “Csak annyit kell tennie, hogy elkezdi hozzáadni az IoT-erőforrásokat, hogy megfeleljen a mai adatvédelmi törvényeknek.”

IoT adatvédelmi infrastruktúra kiépítése

A tárgyak internete (IoT) asszisztens alkalmazás a személyre szabott adatvédelmi asszisztens projekt része. Két fő összetevőből áll. Először az IoT Assistant mobilalkalmazás. Az emberek letölthetik ezt az alkalmazást okostelefonjukon, hogy felfedezzék az IoT technológiákat körülöttük és adatgyakorlataikat. Másodszor, az IoT erőforrás-nyilvántartások növekvő gyűjteménye. Itt az emberek nyilvánosságra hozzák az IoT erőforrásainak jelenlétét és adatgyakorlásaikat a különböző területeken.

„A személyre szabott adatvédelmi asszisztenseket intelligens ügynökökként látjuk el, akik képesek időben megtanulni felhasználóik adatvédelmi preferenciáit, félig automatikusan konfigurálva sok beállítást, és sok adatvédelmi döntést hoznak a nevükben. Célzott interakciók révén az adatvédelmi asszisztensek elősegítik a felhasználókat, hogy jobban megértsék az adatok feldolgozásával járó következményeket, és képessé teszik őket az ilyen feldolgozás intuitív és hatékony módon történő ellenőrzésére ”- magyarázza a projekt weboldala. Például a kutatók azt is megvizsgálják, hogy az „alkalmazások” hozzáadódnak-e az alkalmazáshoz, vagy értesítéseket, amelyek tájékoztatják a felhasználókat az általuk megosztott adatokról.

Lábjegyzetként: tudta, hogy az intelligens eszközök hálózatának fogalmát már 1982-ben megvitatták, amikor a Carnegie Mellon Egyetemen módosított Coca-Cola automatával vált az első internetkapcsolatú eszközré. Be tudta jelenteni a készletét és azt, hogy az újonnan betöltött italok hideg-e vagy sem.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map