Titta på Formel 1 online, var du än är! | VPNOverview

Formel 1 är en sport som lockar tittare från hela världen. Eftersom det är en sådan internationell sport, med tävlingar som äger rum över hela världen, sänder många länder tv-raserna. Det finns dock fortfarande länder där tävlingarna inte sänds. Om du vill titta på Formel 1 i ett av dessa länder behöver du en utländsk webbplats som strömmar Formel 1 och ett VPN (Virtual Private Network).


Använd en VPN för att titta på Formel 1 online

Varför skulle du behöva ett VPN för att titta på Formel 1 online? Skälet är enkelt: på grund av visningsrättigheter. På grund av dess popularitet har Formel 1 ganska dyra tv-rättigheter. Detta innebär att ett sändningsföretag måste betala mycket pengar för att visa ett lopp. Detta skulle vanligtvis inte vara ett problem, men dessa sändningsföretag köper bara rättigheterna för att visa ett lopp i sitt eget land. Om du inte bor i det här landet kommer du inte kunna se loppet, inte ens online. Det är mycket lätt också för dessa sändningsföretag och deras webbplatser att hindra dig från att titta på deras F1-innehåll från ett annat land. De använder helt enkelt ett så kallade geo-block för att blockera utländska IP-adresser.

Det är därför du behöver ett VPN. En VPN är ett sätt att skydda din internetanslutning genom att sätta upp en säker VPN-tunnel som ansluter dig till internet via en extern VPN-server. Den här processen ger dig också en annan IP-adress: VPN-servern du har anslutit till. Om du väljer en server i ett annat land, använder du serverns IP-adress och webbplatser tror att du är i det landet. Du kan använda detta för att låsa upp regionspecifikt innehåll som strömmar, videor och webbplatser. För att titta på formel 1 använder du den för att låsa upp en ström som tillhandahålls av ett sändningsföretag i ett annat land.

racerbilTill exempel: vi verkar från Nederländerna. Även om Formel 1 har blivit mer och mer populär här på grund av Max Verstappen (en mycket populär holländsk Formel 1-drivrutin), kan vi inte alltid titta på Formel 1, eftersom vårt lokala sändningsföretag inte har sändningsrättigheterna. För att kunna se Formel 1 måste vi ansluta till British Sky Sports. Med hjälp av en VPN kan vi praktiskt taget ändra platsen för vår internetanslutning så att Sky Sports-webbplatsen tror att vi är i Storbritannien. Detta gör att vi kan se deras Formel 1-strömmar utan problem överhuvudtaget.

Vill du ha mer djupgående information om VPN-tjänster? Kolla in den här artikeln: VPN förklarade.

När behöver du ett VPN för att titta på F1?

Du behöver ett VPN för att titta på formel 1 i vissa situationer. Några exempel på dessa situationer är:

 • Du är på semester eller borta i affärer men vill titta på en formel 1-sändning från ditt hemland (t.ex. på grund av kommentarerna).
 • Du hittar dig själv i ett land där de inte sänder formel 1 alls.
 • Du gillar inte kommentarerna av sändarna i ditt land (detta är en ganska populär anledning i Nederländerna).

En 5-minuters steg-för-steg-guide: hur du ser Formel 1 var som helst

Om du läser den här artikeln, är chansen stor att du bara vill titta på ett Formel 1-lopp så snabbt som möjligt. Det är därför vi har en enkel steg-för-steg-guide som hjälper dig komma igång på mindre än fem minuter, oavsett var du är i världen. Här är vad du behöver göra:

 1. Prenumerera på en anständig VPN-leverantör. Har du problem att göra ditt val? ExpressVPN är en utmärkt leverantör för att titta på Formel 1. Denna VPN är pålitlig, snabb och billig. Om du inte är nöjd med ditt VPN kan du dessutom använda tillbaka-garanti under de första 45 dagarna av ditt prenumeration. Kom igång direkt genom att klicka på den orange knappen nedan.
 2. Efter att ha fått ett ExpressVPN-abonnemang, du ladda ner VPN-appen på dina enheter (bärbar dator, smartphone, surfplatta etc.). Du kan hitta rätt nedladdning på din officiella webbplats för din VPN-leverantör.
 3. När du har laddats ner startar du appen, välj en VPN-server i det land du vill strömma från och ansluta. ExpressVPN-apparna är mycket enkla att använda, så du behöver inte oroa dig. Om du tycker att du behöver lite mer vägledning kan du hitta mer information i vår ExpressVPN-granskning.
 4. Du kommer att vara ansluten till servern inom några sekunder. Nu kan du surfa på webben som om du verkligen är i det land där servern du har valt. VPN kommer att hålla den säkra anslutningen i din dators bakgrund. Nu kan du titta på Formel 1-strömmar.

Hur du får tillgång till en Formel 1-ström skiljer sig åt mellan länder. I vissa länder behöver du ett prenumeration på den tjänst som tillhandahåller strömmarna. Om du till exempel väljer en brittisk server kan du använda strömmar från British Sky Sports för att titta på tävlingar. Resten av den här artikeln kommer att ge dig några fler förslag till olika VPN: er som du kan använda, strömmar i olika länder och berätta mer om hur VPN: er fungerar och deras fördelar.

De bästa VPN-tjänsterna för att titta på Formel 1

Att välja rätt VPN-tjänst för dig kan vara ett besvär. Lyckligtvis finns det vissa aspekter du kan fokusera på om du vill titta på Formel 1 med en VPN. De viktigaste aspekterna i detta fall är: hastighet, serverplatser, pris och användbarhet. Nedan hittar du en lista över tre VPN-tjänster som är väl lämpade för att titta på Formel 1 online. Letar du efter en mer omfattande lista? Kolla in vår lista över nivå 1 VPN-leverantörer.

ExpressVPN för formel 1

ExpressVPN är en mycket uppskattad VPN som är snabb, har många servrar i många länder och är mycket användarvänlig. Detta gör det till det bästa, om inte det bästa för att titta på F1. Ovanpå de fantastiska specifikationerna ger denna VPN utmärkt kundsupport och har en 30-dagars återbetalningsgaranti. Allt detta gör ExpressVPN till det föredragna VPN för de flesta Formel 1-entusiaster.

NordVPN för formel 1

NordVPN är en utmärkt, mycket populär VPN som gör sitt jobb mycket bra om du vill använda den för att titta på formel 1. Denna leverantör behåller inga loggar och har speciella servrar för både strömning och P2P-trafik. När det gäller att avblockera strömmar är NordVPN utan tvekan den bästa leverantören du kan välja.

Dessutom är NordVPN otroligt säker och når höga hastigheter med sina servrar. Därför behöver du inte ofta vänta på att en ström buffras. Du kan prova NordVPN för bara ett par euro per månad. Bortsett från det har du också en 30-dagars återbetalningsgaranti som du kan använda om leverantören inte är som du vill.

CyberGhost för formel 1

CyberGhost är den föredragna VPN för alla tittare som letar efter bra värde utan att behöva offra prestanda. Denna leverantör är en extremt användarvänlig VPN som totalt sett fungerar bra. Detta i kombination med ett av de lägsta priserna på premium-VPN gör CyberGhost till en bra VPN för att titta på formel 1. Är du inte säker på om CyberGhost är för dig? Inga bekymmer, CyberGhost har en 45-dagars återbetalningsgaranti på alla prenumerationer.

Så här installerar du ett av dessa 3 VPN: er:

Installera VPN steg för steg skrivbord

Hur skapar jag ett VPN för att titta på Formel 1 online?

Att ställa in ett VPN för att titta på formel 1 är inte så svårt. De flesta VPN-programvaror är installerade på samma sätt som annan programvara. På stationära och bärbara datorer laddar du ner ett program och installerar det. På surfplattor och smartphones laddar du ner en app från den officiella appbutiken.

För andra enheter skrev vi några användbara guider som hjälper dig att installera ett VPN:

 • Installera ett VPN på din router
 • Installera ett VPN på din Smart TV
 • Installera en VPN på din Amazon Fire TV Stick
 • Installera ett VPN på din Android TV
 • Installera ett VPN på din Google Chromecast

Formel 1-kanaler och tävlingar

Som nämnts tidigare behöver du två saker om du vill titta på formel 1: en webbplats som sänder loppet och ett VPN att ändra din IP-adress till rätt land för att låsa upp webbplatsens innehåll.

Letar du efter en webbplats eller ett sändningsföretag som sänder formel 1? Kolla in listan nedan som nämner några kända leverantörer av Formel 1-strömmar. Är du inte säker när nästa lopp är? Vi har också täckt dig: under listan över sändningsföretag kan du hitta en översikt över alla tävlingar under denna F1-säsong.

Kanaler och webbplatser som sänder formel 1

 • ESPN (USA)
 • Channel 4 (UK)
 • Sky Sports (UK)
 • RTL + (Tyskland)
 • Sport Telenet (Belgien)
 • RTBF (Belgien, franska)
 • F1 TV (flera länder. Detta är en ny, interaktiv tjänst som låter dig välja dina favoritkameravinklar.)

Formel 1-kalender 2020

Nu när du vet exakt hur och var du kan titta på Formel 1, var du än är, kommer du självklart att vilja veta när alla tävlingar är! Det är därför vi inkluderade ett praktiskt bord som inkluderar alla årets lopp och berättar när de äger rum.

Tyvärr har många Formel 1-lopp denna säsong avbrutits. Detta beror på koronakrisen som för närvarande händer över hela världen. Ett stort antal Grand Prix-lopp har därför skjutits upp till en ännu okänd senare tid – om de kommer att hända alls. Tabellen nedan visar alla tävlingar som har avbrutits, de som har skjutits upp och de som fortfarande kan hända. All ny information kommer att lämnas ut så snart som möjligt.

Datum
Grand Prix
Plats
13-15 mars 2020 (avbokad)AustralienAlbert Park
20-22 mars 2020 (skjuts upp)BahrainBahrain International Circuit
3-5 april 2020 (uppskjuten)vietnamhanoi
17-19 april 2020 (uppskjuten)KinaShanghai International Circuit
1-3 maj 2020 (skjuts upp)NederländernaZandvoort
8-10 maj 2020 (skjuts upp)SpanienCircuit de Catalunya
21-24 maj 2020 (skjuts upp)MonacoMonaco
5-7 juni 2020 (uppskjuten)AzerbajdzjanBaku City Circuit
12-14 juni 2020 (uppskjuten)kanadaKrets Gilles Villeneuve
26-28 juni 2020FrankrikePaul Richard
3-5 juli 2020österrikeRed Bull Ring
17-19 juli 2020StorbritannienSilverstone
31 juli – 2 augusti 2020HongaryHungaroring
28-30 augusti 2020belgienSpa-Francorchamps
4-6 september 2020ItalienMonza
18-20 september 2020SingaporeSingapore
25-27 september 2020rysslandSochi Autodrom
9-11 oktober 2020JapanSuzuka
23-25 ​​oktober 2020Förenta staternaCircuit of the Americas
30 oktober – 1 november 2020mexicoAutodromo Hermanos Rodriguez
13-15 november 2020BrasilienInterlagos
27-29 november 2020Abu DhabiYas Marina

Ansvarsfriskrivning: Observera att den här artikeln endast syftar till att ge tips om hur man tittar på Formel 1 över hela världen och vad man ska göra i fall av en geobegränsning eller censur. Det är emellertid alltid ditt eget ansvar att ta hänsyn till det senaste användaravtalet för alla (streaming) tjänster du använder och agera i enlighet med dessa avtal. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me