Titta på Copa América var du än är! | VPNOverview

fotbollsspelareI sommar äger världens äldsta internationella fotbollsturnering återigen: Copa América 2020. Turneringen kommer att äga rum i värdländerna Argentina och Colombia från 12 juni – 12 juli. Förutom alla 10 CONMEBOL-länder har Qatar och Australien varit inbjuden att delta. Som alltid kommer det att bli en spännande klocka från öppningsspelet i Argentina till finalen i Colombia. Därför kan du som ett riktigt fotbollsfan inte missa årets Copa! Men tänk om du bor utomlands eller är på semester och därför inte kan titta på matcherna? Eller tänk om du är ett stort fotbollsfan som bor i USA eller Mexiko, men verkligen vill titta på årets Copa América? Läs resten av denna artikel för att ta reda på hur du kan titta på Copa América, oavsett var du är.


Varför det kan vara svårt eller omöjligt att se Copa América utomlands

I en idealvärld skulle vi kunna se vad vi vill, var vi än är. Tyvärr är detta ofta inte fallet. Många programföretag och strömningstjänster måste blockera visst innehåll utanför deras land. Detta är en del av och beror på det avtal de träffade för att få sändningsrättigheterna för filmen, showen, idrottsevenemang etc. Om du till exempel går till Globos SporTV, där många Copa América-matcher överförs live, hittar du att många (sport) videor bara är tillgängliga om du är i Brasilien. Detsamma gäller för Fox Sports-appen, ett annat populärt sätt att se Copa América live för många fotbollsfans från Sydamerika och därefter. När allt kommer omkring är Fox Sports-appen bara tillgänglig i Mexiko, Argentina och Brasilien.

Det sista du vill är att drabbas av en sådan geo-begränsning under Copa! Tänk dig att du är utomlands för semester eller arbete och du ser att du inte kan se några Copa-matcher, eftersom din streamingtjänst blockerar dessa när du är i “fel” region! Lyckligtvis finns det ett mycket enkelt sätt att förhindra detta: att använda en VPN. Genom att använda en VPN kan du titta på allt innehåll du vill, till exempel Copa América, var du än är. Och du vet vad som är det bästa? Att se Copa med VPN är snabbt och enkelt. Ändå, om du inte vet hur detta fungerar, oroa dig inte! För nedan inkluderade vi två enkla, steg-för-steg-guider för dig att titta på Copa América med en VPN, var du än är. Den första guiden är för personer som vill använda Globos SporTV, medan den andra är för Fox Sports App-användare.

Enkel steg-för-steg-guide för att titta på Copa América 2020 över hela världen med en VPN

Nedan hittar du två enkla steg-för-steg-guider för att titta på Copa América var du än är. VPN som används i dessa guider och som vi rekommenderar att du använder för att titta på Copa är NordVPN. Trots allt är denna VPN mycket prisvärd, erbjuder bra strömningshastigheter och har några mycket användbara funktioner för att avblockera Copa América-matchningar och annat geografiskt begränsat innehåll.

Den första guiden förklarar hur du kan se Copa América över hela världen på Globos SporTV. Den andra guiden är för streamare som vill använda Fox Sports-appen.

Guide 1: Titta på Copa América över hela världen på SporTV

 1. Gå till NordVPN-webbplatsen, välj ditt prenumeration och konfigurera ditt konto.
 2. Gå till nedladdningssidan för NordVPN-appen och välj rätt app för ditt operativsystem.
 3. När du har valt ditt operativsystem klickar du på nedladdning och följer installationsproceduren. Oroa dig inte, instruktioner kommer att ges på skärmen under installationen.
 4. Öppna NordVPN-appen och logga in med dina inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord)
 5. Anslut till en brasiliansk NordVPN-server. Vi rekommenderar att du gör detta genom att helt enkelt använda kartan för att automatiskt ansluta till den snabbaste servern. Bilden längst ner i den här guiden visar hur den ska se ut.
 6. Gå till Globo SporTV.
 7. Nu navigerar du helt enkelt till matchen du vill titta på.
 8. Njut av matchen!

NordVPN-karta med den brasilianska servern vald

Notera: Tänk på att du måste ha ett Globo-konto för att se Copa América-matcher live på SporTV.

Guide 2: Titta på Copa América över hela världen med Fox Sports App.

 1. Gå till NordVPN-webbplatsen, välj ditt prenumeration och konfigurera ditt konto.
 2. Gå till nedladdningssidan för NordVPN-appen och välj rätt app för ditt operativsystem.
 3. När du har valt ditt operativsystem klickar du på nedladdning och följer installationsproceduren. Oroa dig inte, instruktioner kommer att ges på skärmen under installationen.
 4. Öppna NordVPN-appen och logga in med dina inloggningsuppgifter (användarnamn och lösenord)
 5. Anslut antingen till en argentinsk, mexikansk eller brasiliansk server (Fox Sports-appen fungerar i alla tre länder).
 6. Öppna Fox Sports App och, om du inte är inloggad, logga in med dina inloggningsuppgifter.
 7. Navigera till den Copa América-matchen du vill titta på.
 8. Njut av att heja på ditt favoritlag!

NordVPN-karta med fem latinamerikanska servrar, bland vilka en brasiliansk, argentinsk och mexikansk server

Ovanstående metod är ett bra sätt att titta på alla Copa América-matcher, var du än är och var du än är. När allt kommer omkring sänder SporTV vanligtvis bara Brasiliens Copa América-matcher och några andra som de äger sändningsrättigheterna för. Men med Fox Sports-appen kan du faktiskt titta på alla Copa América-matcher live, vilket är bra för den hårda fotbollsfan!

Notera: Tänk på att du behöver ha tillgång till Fox Sports-appen för att använda ovanstående metod.

Copa América-strömmen blockerad av “VPN-block”

Idag använder många strömningstjänster något vi gillar att kalla “VPN-block”. Detta innebär att många strömmande webbplatser och appar blockerar VPN-användare från att komma åt deras innehåll. De gör det vanligtvis på följande sätt: de kommer att märka stora mängder trafik till sin webbplats från en IP-adress. Det beror på att VPN-servrar och deras IP-adresser vanligtvis delas av ett stort antal användare. Därefter blockerar de denna IP-adress och blockerar alla användare med den IP-adressen från att komma åt deras innehåll.

Strömningstjänster kan ändra sin policy för att blockera VPN utan föregående meddelande och du vet aldrig vilka servrar som kommer att blockeras. Det är därför det är bra att veta hur man kan ta sig runt VPN-block om du upplever ett. När allt kommer omkring, naturligtvis vill du inte lyckas ställa in en VPN-anslutning för att se Copa América utomlands, bara för att nekas tillgång till strömningstjänsten på grund av ett VPN-block.

Ta dig runt VPN-block med NordVPN – 3 tips

NordVPN erbjuder några fantastiska funktioner för att ta sig runt VPN-block. Först av allt har NordVPN ett stort antal servrar, mer än 5400. VPN-block innebär alltid att blockera specifika servrar. Så om du märker att du inte kan se din match på servern du för närvarande kan du först prova en annan. NordVPN har flera servrar i många länder att välja mellan. Detta är överlägset den enklaste lösningen du kan prova.

Den andra “VPN block unblock-lösningen” som NordVPN erbjuder, använder en dedicerad IP-adress. För en extra avgift kan NordVPN förse dig med denna speciella typ av IP-adress som, till skillnad från en vanlig VPN-IP, endast används av dig. Eftersom en dedicerad IP-adress endast används av dig är det mycket svårare för en streamingtjänst att upptäcka att du använder ett VPN med en sådan IP-adress. Som sådan är att få en dedikerad IP med NordVPN det bästa sättet att säkerställa att du inte kommer att blockeras av SporTV, Fox Sports App eller någon annan streamingtjänst när du försöker titta på Copa América.

Slutligen erbjuder NordVPN också något som kallas obuskerade servrar, som är speciella servrar som gör det mycket svårare för strömningstjänster att upptäcka att du använder ett VPN. Från och med nu erbjuder NordVPN emellertid endast dessa specialservrar i några få utvalda länder, till exempel USA och Kanada. Som sådan är den sista funktionen främst användbar för personer som bor i USA och har ett ESPN + -abonnemang, till exempel. Om detta gäller dig kan du använda en av Nords dolda servrar i USA för att titta på Copa América på ESPN + utomlands, om du står inför ett VPN-block. Observera dock att obuskerade servrar kan bromsa din anslutning och som sådan kanske inte är bra för strömning.

Hur matchar en VPN-blockering av Copa América?

En VPN erbjuder några stora fördelar. En av dessa fördelar är att ge dig mer online-frihet att titta på vad du vill, var du än är. Detta beror på att en bra VPN vanligtvis har många, många servrar över hela världen. Genom att ansluta till en server i ett annat land än den du för närvarande är i kommer du att ändra din IP-adress till en IP från det andra landet. Många webbplatser och appar använder din IP för att ta reda på var du är. Detta innebär att du kan få streamingtjänster att tro att du är i ett land där deras tjänst och innehållet du vill titta på är tillgängligt med ett VPN!

Avblockera-med-en-VPN

Förutom att du kan titta på Copa América var du än är, erbjuder en bra VPN många fler stora fördelar, som att ge dig tillgång till den amerikanska versionen av Netflix. Om du vill lära dig mer om de många fördelarna som erbjuds av ett VPN kan du läsa vår artikel om det här ämnet eller den här artikeln.

Kan jag inte använda ett gratis VPN för att titta på Copa América?

Ovanstående är en vanlig fråga. Vi rekommenderar dock inte att du använder ett gratis VPN för att strömma Copa América 2020, av några skäl.

Först och främst, de flesta gratis VPN upprätthåller data- och / eller hastighetsgränser. Detta innebär att när du har använt en viss mängd internetdata, säger 2 GB, kan du inte använda tjänsten längre och inte kommer att kunna se resten av spelet, om du tittar på en Copa-match till exempel. Naturligtvis är detta det sista du vill ha. Om det finns en hastighetsgräns kan du ofta bara nå ganska långsamma hastigheter med ett gratis VPN, som inte är lämpliga för strömning. Detta kan innebära att din video måste buffras ständigt, vilket helt förstör ditt tittande nöje.

För det andra, även om du hittade en stor gratis VPN som inte upprätthåller data eller hastighetsbegränsningar, till exempel ProtonVPN, kommer du troligtvis att ha en långsam anslutning. Detta beror på att gratis VPN: er normalt erbjuder färre servrar än deras betalda motsvarigheter. Det betyder att deras servrar ofta blir riktigt trånga, vilket bromsar dem avsevärt.

Det händer bara så att de frågor som beskrivs ovan oftast är värsta för streamers. Det betyder att du antagligen bör tänka två gånger innan du bestämmer dig för att strömma Copa med ett gratis VPN. Istället rekommenderar vi att du letar efter en bra billig VPN. Detta leder oss till följande.

Bonustips – Surfshark: den bästa budget-VPN för att titta på Copa América

Om du vill titta på varje Copa América-match utan att bryta banken, rekommenderar vi helhjärtat Surfshark. Surfshark är en av få superbilliga premium-VPN: er, endast till $ 1,99 per månad för deras billigaste prenumeration. Det erbjuder över tusen stabila, snabba servrar i 61 länder. Bland dessa finns servrar i Brasilien, Chile, USA och Paraguay. Detta innebär att med Surfshark kan du enkelt komma runt geobegränsningar i dessa länder och titta på Copa på spanska, portugisiska eller engelska, beroende på din streamingtjänst. Dessutom är Surfshark också en mycket säker och användarvänlig VPN. Kort sagt, Surfshark är det rätta valet om du letar efter en VPN-budget för att titta på Copa América 2020!

Ett annat tips: IP-adresser, som en VPN kan ändra, används av många webbplatser för att bestämma din plats. Men det är inte det enda sättet webbplatser kan ta reda på var du är. Ett annat populärt sätt för webbplatser att göra det är att använda kakor. En gång när man till exempel använde Surfshark för att få tillgång till en video på Globos SporTV, kom ett meddelande upp som säger att vi inte var i rätt region (Brasilien). Detta hände trots att ha anslutits till en brasiliansk Surfshark-server. En smart sak att prova i dessa slags situationer är att försöka komma åt videon i ett nytt inkognitofönster, så inga cookies kommer att användas för att spåra dig.

Copa América schema

Nu när du vet på vilket sätt för att titta på Copa América, kommer du naturligtvis vill veta när det tar plats! Det är därför vi inkluderade en användbar tabell nedan som visar dig när de olika matcherna kommer att äga rum.

Skede
Datum
Länder (hemifrån)
Gruppscen12 juni 2020Argentina – Chile
Gruppscen13 juni 2020Australien – Uruguay
Colombia – Ecuador
Paraguay – Bolivia
Gruppscen14 juni 2020Peru – Qatar
Brasilien – Venezuela
Gruppscen16 juni 2020Argentina – Uruguay
Chile – Bolivia
Gruppscen17 juni 2020Colombia – Venezuela
Paraguay – Australien
Gruppscen18 juni 2020Peru – Brasilien
Ecuador – Qatar
Gruppscen20 juni 2020Argentina – Paraguay
Gruppscen21 juni 2020Colombia – Peru
Uruguay – Chile
Gruppscen22 juni 2020Australien – Bolivia
Venezuela – Ecuador
Gruppscen23 juni 2020Brasilien – Qatar
Gruppscen25 juni 2020Chile – Paraguay
Gruppscen26 juni 2020Bolivia – Uruguay
Australien – Argentina
Gruppscen27 juni 2020Ecuador – Peru
Brasilien – Colombia
Gruppscen28 juni 2020Qatar – Venezuela
Gruppscen30 juni 2020Chile – Australien
Uruguay – Paraguay
Bolivia – Argentina
Gruppscen1 juli 2020Ecuador – Brasilien
Venezuela – Peru
Qatar – Colombia
Kvartsfinal4 juli & 5, 2020Att vara bestämd
Semifinalen8 juli 2020Att vara bestämd
Matcha för 3: e plats11 juli 2020Att vara bestämd
Slutlig12 juli 2020Att vara bestämd

Copa América 2020: ett riktigt skådespel för Sydamerika och därefter

Årets Copa América äger rum från 12 juni till 12 juli och kommer att vara 47: e gången turneringen organiseras. Förra året vann turneringen av värden, Brasilien. Från och med nu, enligt bookmakers, har Argentina, Brasilien och Colombia de bästa chanserna att vinna turneringen, i den ordningen. Men i fotbollsvärlden är allt möjligt och turneringen kommer troligen att förbli spännande och konkurrenskraftig hela tiden.

I år strider Copa i Argentina och Colombia, vilket gör detta till första gången någonsin turneringen är värd av två länder. Turneringen kommer dock att ha betydelse långt bortom stadionerna i Buenos Aires, Córdoba, Bogotá, Medellín och andra städer som matcherna kommer att spelas i. Turneringen kommer att vara ett riktigt skådespel för 100-talet av miljoner fotbollsfans i Sydamerika och därefter . Det är exakt varför den här artikeln syftade till att förklara för alla fotbollsfans hur de kan njuta av alla Copas spel. Nu behöver vi bara njuta av matchen!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map