Hur man tittar på Disney Plus (Free Trial) | VPNOverview

Disney + D med + på bärbar datorskärm


Där Netflix en gång hade monopol har nya streamingtjänster som Amazon Prime och HBO GO nu dykt upp överallt. En av de stora nykomlingarna är Disney Plus (Disney +), den officiella streamingtjänsten för allt Disney. Du kan hitta alla de älskade klassikerna där, men också innehåll av Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic och mer. Disney Plus lanserades officiellt i USA, Kanada och Nederländerna den 12 november 2019. Vissa andra länder, till exempel Indien, har också fått tillgång sedan dess. Under de kommande två åren kommer tjänsten att bli tillgänglig i resten av världen. I den här artikeln kommer vi att berätta mer om Disney Plus och hur du säkert kan njuta av denna helt nya streamingtjänst.

Disney Plus: ännu inte tillgängligt överallt

Under de kommande två åren kommer Disney Plus att lanseras i olika delar av världen. Även om människor i USA, Kanada, Nederländerna, Australien, Nya Zeeland, Puerto Rico och Indien redan har tillgång, finns det många andra som kommer att behöva vänta månader tills det släpps. Med andra ord, alla som bor i rätt land har tur. Om du till exempel har en amerikansk eller holländsk IP-adress kan du skapa ett konto och njuta av Disney Plus innehåll för bara 6,99 dollar (eller 6,99 euro, beroende på var du kommer ifrån) en månad. Resten av världen kommer bara att kunna använda sitt Disney Plus-abonnemang vid en senare tidpunkt.

Disneys nya tjänst har medfört några betydande förändringar på streamingmarknaden. Företaget meddelade att de har fått över 28 miljoner användare under de första tre månaderna sedan lanseringen. Detta var mycket högre än deras förutsägelser. I december talade experter redan om hur många som avbröt sina Netflix-abonnemang för att få ett Disney Plus-konto istället. På grund av detta beteende har Netflix redan förlorat över en miljon prenumeranter. Inte allt är lika “lyckligt nog” för Disney som det dock kan verka. På grund av de begränsningar som Disney Plus har lagt på sin webbplats är det allt svårare för människor som använder VPN att nå sitt innehåll.

Hur en VPN ökar din online säkerhet och frihet

Ett VPN (Virtual Private Network) hjälper dig att dölja och ändra din IP-adress. Det här kanske inte verkar så mycket, men det är oerhört viktigt för din integritet och säkerhet online. Din IP-adress avslöjar alla typer av personlig information om dig, till exempel din plats. Webbplatser, tillsammans med alla andra parter som har tillgång till dina onlinedata, kan läsa denna information och justera deras innehåll i enlighet därmed. Bor du i New York? Webbplatser känner och visar annonser för tjänster i ditt lokala område. Är du för närvarande i Paris? Då kan de automatiskt skicka dig till den franska versionen av deras webbplats. Med en VPN är detta emellertid inte nödvändigtvis fallet.

VPN skapar en säker tunnel mellan din enhet och internet. På så sätt händer allt du gör online mer anonymt och säkert. All din datatrafik skickas genom tunneln, vilket innebär att tredje parter inte kommer att få åtkomst till den så lätt. Kort sagt, en VPN ger dig möjlighet att få tillbaka din integritet. Speciellt med stora företag som Google och Facebook som samlar in all information de kan hitta om sina användare kan denna extra bit av kontrollen vara oerhört tröstande och användbar.

Onlinebegränsningar och internetfrihet

lås på smarttelefonenFörutom att ge en känsla av anonymitet kan en VPN vara ett massivt hjälpmedel för personer vars internetåtkomst är begränsad. Vissa länder har lagt upp geografiska begränsningar som hindrar medborgarna från att nå specifika webbplatser som nyhetsställen eller andra onlinetjänster. Dessa begränsningar av människors online-frihet kan kringgås med en VPN. Om du väljer en VPN-server som finns i ett land som omfattar ett gratis internet kan du surfa på webben med en IP-adress från det landet och få åtkomst igen. Kort sagt, en VPN ger dig mer onlineanonymitet, bättre säkerhet på nätet och ökad onlinefrihet.

Tyvärr väljer vissa webbplatser, inklusive Disney Plus, att blockera IP-adresser som är kända för att tillhöra VPN-tjänster. Detta utgör ett problem för användare som vill njuta av Disney Plus medan de bibehåller sin online-säkerhet. Eftersom Disney inte ger människor tillgång till sitt innehåll när de använder ett VPN, tvingas de stänga av VPN för att titta på Disney Plus-innehåll. Med andra ord, om du använder ett VPN för att hålla din onlinetrafik säker, tvingas du att ge upp din säkra internetanslutning för att kunna se Disney-filmer via tjänsten. Detta är en definitiv nackdel med Disney Plus.

För mer information om VPN och hur de fungerar kan du läsa vår artikel “VPN Explained”, där vi berättar allt om detta ämne.

Hur man får ett VPN: en steg-för-steg-guide

En VPN ger dig möjlighet att surfa på webben säkert, anonymt och fritt. Därför rekommenderar vi alla internetanvändare att skaffa sig en pålitlig VPN. Om du vill börja använda ett VPN men inte är helt säker på hur du kan följa stegen nedan:

 1. Kolla in våra recensioner och välj en pålitlig VPN-leverantör (till exempel Surfshark)
 2. Få ett prenumeration till tjänsten och skapa ett konto
 3. Ladda ner VPN-programvaran för din enhets operativsystem (till exempel Windows, Linux eller Mac)
 4. Logga in till VPN-programvaran med det konto du skapade i steg 2
 5. Anslut till en server genom att välja en inom mjukvaran och trycka på knappen ‘Anslut’

Om du har slutfört dessa steg kommer du att vara ansluten till ett VPN. Du kan nu navigera på webben säkert utan att din internetaktivitet är synlig för nästan någon.

Hur du får tillgång till Disney Plus

Om du vill njuta av allt innehåll på Disney Plus måste du skapa ett Disney Plus-konto. Lyckligtvis är detta ganska enkelt. Du behöver bara en IP-adress i ett land där Disney Plus redan har släppts, vilket du lättast kan få genom att helt enkelt vara i det landet. Dessutom erbjuder Disney Plus en kostnadsfri sju dagars provperiod för alla som går med i tjänsten. Följ dessa steg för att få ett Disney Plus-prenumeration:

 1. Gå över till disneyplus.com
 2. Klick ‘Påbörja gratis provperiodPå vänster sida av skärmen (eller ‘Köp nu“Om du vill få hela paketet, inklusive Hulu och ESPN +, även om du inte kan få en kostnadsfri testversion med det här alternativet)
 3. Fyll i din e-postadress och tryck på ‘Håller med och fortsätt
 4. Skapa ett starkt lösenord och tryck på ‘Fortsätta
 5. Välj ditt prenumeration (månadsvis eller årligen) och en betalningsmetod (kreditkort eller Paypal), fyll i din information (om du ser till att avbryta ditt konto innan sju dagars provperiod kommer du inte att debiteras) och tryck ‘Håll med och prenumerera

Du har nu tillgång till allt tillgängligt Disney Plus-innehåll hittills. Bläddra i tjänsten efter en gammal Disney-klassiker, en söt Pixar-kort, den senaste Marvel-blockbusteren eller de senaste Disney Plus-originalen. Klicka på spela och njut!

Om du befinner dig i ett land där Disney Plus ännu inte har lanserats får du inte tillgång till allt Disney Plus-innehåll. Du kan skapa ett konto men stöter på ett fel som tjänsten kanske inte har lanserat i ditt land ännu. Naturligtvis har du full tillgång till det kontot när det blir tillgängligt på den platsen. Även om det inte finns något lanseringsdatum för alla länder i världen hittills, är här de datum vi känner till:

Länder
Lanseringsdag
USA, Kanada, Nederländerna12 november 2019 (lanserad)
Australien, Nya Zeeland, Puerto Rico19 november 2019 (lanserad)
Indien15 mars 2020 (lanserades tidigt på grund av Corona-utbrott)
Österrike, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Schweiz, Storbritannien24 mars 2020
Belgien, Danmark, Finland, Island, Norge, Portugal, SverigeSommaren 2020

Bästa VPN för Disney Plus

VPN-sköldI en idealvärld behöver man inte ge upp sin integritet eller säkerhet för att kunna se en film. Fortfarande är detta verkligheten när det gäller många streamingtjänster, inklusive Disney Plus. Disney blockerar aktivt IP-adresser från kända VPN-leverantörer, vilket gör det omöjligt att titta på innehåll medan det skyddas av ett VPN.

Lyckligtvis finns det några VPN-leverantörer med servrar som låter dig titta på Disney Plus. På det här sättet kan du titta på den här streamingtjänsten utan att offra din säkerhet. Här är tre VPN-leverantörer som kan ge dig tillgång till Disney Plus.

1. Surfshark

Surfshark är bland våra favorit VPN-tjänster. Denna leverantör är en relativt nykomling, men har snabbt byggt ett utmärkt rykte för sig själv. Det loggar inte din användning, har många servrar och serverplatser och begränsar inte antalet enheter du kan använda med ditt prenumeration. Kanske mest attraktivt kostar det bara några dollar i månaden. Det speciella med Surfshark är att alla deras servrar, oavsett placering, ger dig tillgång till webbplatsen och innehållet i Disney Plus. Vi anser att Surfshark är en mycket bra VPN-leverantör som framgångsrikt skyddar din internetanslutning samtidigt som du kan strömma som du normalt skulle göra. Läs mer om denna leverantör i vår detaljerade recension eller gå direkt till Surfshark-webbplatsen genom att klicka på bannern nedan.

2. ExpressVPN

Precis som Surfshark syftar ExpressVPN specifikt till att ge sina användare tillgång till Disney Plus-webbplatsen. Om du väljer rätt ExpressVPN VPN-server kan du enkelt och säkert njuta av de många filmerna och serierna på Disney Plus (så länge du är prenumererande på streaming-plattformen). Detta gäller alla ExpressVPN-server i USA, Kanada, Nederländerna och Australien. Eftersom ExpressVPN är en av de snabbaste VPN: n i detta ögonblick kommer du förmodligen inte ens att märka skillnaden i internethastighet. Ingen extra buffring behövs! Om du vill veta mer om ExpressVPN kan du läsa en fullständig recension av deras VPN-tjänst här eller besöka deras webbplats direkt.

3. NordVPN

NordVPN är en av de största och bästa VPN för tillfället. Den har över 5000 servrar i över 60 länder. Hastigheten för de flesta NordVPN: s servrar är stor. Dessutom är det en av de säkraste VPN-enheterna där ute. NordVPN är pålitlig och har en mycket användarvänlig applikation. Om du vill titta på Disney Plus kan du använda amerikanska, holländska eller australiska VPN-servrar för att göra detta. I framtiden kan fler servrar tillåta dig att titta på Disney Plus medan du håller din anslutning säker. Du kan kolla in vår mer detaljerade recension av denna leverantör här, eller gå direkt till deras webbplats genom att klicka på knappen i rutan nedan.

Har fortfarande inte tillgång till Disney Plus?

Det kan vara så att Disney Plus fortfarande inte fungerar för dig även när du prenumererar på en av dessa tjänster. Du kommer fortfarande att skyddas av VPN, men kommer helt enkelt inte att få åtkomst till ditt favoritinnehåll på Disney Plus. Betyder det att du måste stänga av ditt VPN? Inte nödvändigtvis. Det finns några enkla knep som du kan försöka lösa problemet:

 • Ta bort dina kakor och spårare eller öppna ett fönster i inkognitoläge innan du besöker Disney Plus-webbplatsen. Spårarna i din webbläsare kan hindra dig från att nå rätt sida och få åtkomst. Genom att ta bort dina kakor eller bläddra i ett privat webbläsarfönster visas det som om du är en ny besökare, vilket ger dig åtkomst.
 • Prova en annan VPN-server. Det kan vara så att Disney har blockerat IP-adressen till VPN-servern du använder så att den inte får åtkomst till deras tjänst. Lyckligtvis har många VPN: er flera servrar per serverplats, så att du enkelt kan växla till en annan. Om du vill komma åt streamingplattformen medan du håller dig skyddad väljer du helt enkelt en annan server. Med vissa VPN-skivor kan du välja en annan server manuellt. Med andra måste du ansluta igen tills du har tilldelats en annan IP. Om du vill kontrollera vilken IP-adress du för närvarande använder kan du ta reda på den genom att gå till vår “Vad är min IP?” verktyg.

Viktigt meddelande om Disney Plus användaravtal

Lady JusticeI teorin kan du använda VPN: n som nämns ovan för att titta på Disney Plus i ett land där du inte borde ha tillgång (ännu). Allt som krävs är att välja rätt VPN-serverplats. Detta kan dock vara i direkt kränkning av Disney Plus: s villkor. I skrivande stund nämner användaravtalet att Disney Plus har geografiska begränsningar för deras innehåll och använder olika tekniker och metoder för att bestämma din fysiska plats. Detta avtal förbjuder inte VPN-användning direkt, men villkoren kan ändras. Det finns en chans att Disney Plus börjar “bestraffa” användare som försöker komma åt sina tjänster med ett VPN, till exempel genom att helt blockera deras konto.

Innan du försöker använda ett VPN för att komma åt Disney Plus innehåll från ett annat land, kolla in användaravtalet. Du hittar detta längst ner på webbplatsen. Om avtalet har ändrats eller är annorlunda i ditt land kan du kränka det genom att använda en VPN för att avbryta blockering av innehåll. Eventuella konsekvenser som detta kan leda till är användaren.

Slutgiltiga tankar

Disney Plus är en stor framgång i världen av online-streaming. Det har olika innehåll som sträcker sig från Askepott till Hannah Montana och från National Geographic-dokumentärer till Avengers: Infinity War. Dessutom är det en av de billigaste tjänsterna där ute. Ändå, om du inte kommer att kunna njuta av det här innehållet utan att ge upp din VPN-säkerhet, kanske du undrar om det är värt att få ett prenumeration.

Lyckligtvis har vissa VPN-leverantörer servrar som fungerar med Disney Plus, ändå. Med Surfshark, ExpressVPN och NordVPN till exempel kommer du att kunna njuta av allt Disney-innehåll samtidigt som du förblir skyddad med en säker internetanslutning. Kom ihåg att du alltid behöver ett (betalt) Disney Plus-abonnemang innan du får tillgång till strömningstjänsten.

När du får ett Disney Plus-abonnemang måste du gå med på företagets villkor. Även om de inte verkar nämna VPN: n för tillfället, kan avtal ändras. Tänk på att användning av ett VPN för att avblockera Disney Plus-innehåll från ett annat land kan bryta mot Disneys regler.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map