Hur man tittar på BBC iPlayer Utanför Storbritannien | VPNOverview

Att titta på BBC iPlayer när du inte är i Storbritannien kan vara en utmaning. Om det finns en BBC-serie eller -program du vill titta på på nätet, kan du upptäcka att du inte får tillgång till BBC iPlayer. Lyckligtvis finns det ett sätt att enkelt komma åt BBC iPlayer var du än är i världen. Titta på alla dina favoritserier, dokumentärer och nyhetssändningar genom att säkra din anslutning och omdirigera din onlinetrafik med en VPN. Den här artikeln kommer att förklara exakt hur du gör det.


Se BBC iPlayer Utanför Storbritannien med en VPN

BBC iPlayer-logotypVPN står för Virtual Private Network. En VPN skapar en skärmad tunnel mellan din enhet och internet. Som ett resultat kommer ingen att kunna se var du är och vilka webbplatser du besöker. Om du ställer in VPN på rätt sätt, vilket är väldigt lätt att göra, kommer BBC iPlayer inte att se att du inte är i Storbritannien, så att du helt enkelt kan få åtkomst.

En VPN ger mer online-sekretess, säkerhet och frihet. När det gäller BBC iPlayer är det senare särskilt viktigt. En VPN ger dig friheten att titta på dina favoritprogram var som helst i världen. Detta är möjligt eftersom en VPN döljer din IP-adress. Istället har du tilldelat IP-adressen till VPN-servern du använder.

På grund av detta blir det enkelt att titta på BBC iPlayer från var som helst i världen med en VPN-anslutning. Allt du behöver är ett prenumeration på en bra och pålitlig VPN-leverantör med servrar i Storbritannien. VPN-leverantörer arbetar vanligtvis med enkla appar och programvara som låter dig göra din internetanslutning anonym. De flesta VPN: er har programvara du kan använda på alla dina enheter, från Mac till Windows och iPhone till Android. När du har en bra VPN kan du se BBC iPlayer på nolltid.

Se BBC iPlayer med en VPN: En snabb steg-för-steg-plan

Vill du titta på BBC iPlayer direkt, utan att egentligen vara i Storbritannien? Du behöver ett VPN för det. Här är en kort steg-för-steg-guide som ger dig gratis tillgång inom några minuter.

 1. Få ett prenumeration med en bra VPN-leverantör och skapa ett konto. En leverantör som vi rekommenderar är NordVPN. Du kan också bläddra ner till vår lista över bästa VPN: s för BBC iPlayer, eller gå rakt över till våra fem bästa VPN: er för tillfället.
 2. Ladda ner VPN-programvaran på enheten du vill använda för att titta på BBC iPlayer. Detta kan vara på din Mac- eller Windows-dator, men också på din iPhone eller Android-smartphone.
 3. Logga in på VPN-programvaran med kontot du skapade i steg 1. I de flesta fall behöver du bara fylla i ditt användarnamn och lösenord.
 4. Välj en VPN-server i Storbritannien och anslut till VPN. Att klicka på serverplatsen räcker ofta. I andra fall kan du behöva klicka på knappen ‘på’ i VPN-programvaran.
 5. Gå till BBC iPlayer webbplats och strömma till ditt hjärtas innehåll!

De bästa VPN: n för BBC iPlayer

Inte alla VPN-leverantörer är lämpliga att titta på BBC iPlayer med. Du behöver först ett VPN med servrar i Storbritannien. Dessutom kanske du vill välja en VPN-leverantör som erbjuder anständiga hastigheter, så att du inte behöver vänta på att din show ska buffras medan du strömmar. Slutligen är det viktigt att VPN som du väljer har mjukvara som matchar ditt operativsystem, till exempel Windows eller iOS.

Här är en lista över VPN-leverantörer som vi rekommenderar för att titta på BBC iPlayer.

ExpressVPN: snabb strömning utan buffring

ExpressVPN är utan tvekan den bästa VPN-leverantören för BBC iPlayer. De erbjuder servrar på olika platser i Storbritannien, så att du enkelt kan byta till en annan om en server inte fungerar. Förutom det faktum att detta ger dig gott om val, är alla servrar också mycket snabba: ExpressVPN var den obestridda vinnaren av våra hastighetstester. Denna toppfart gör ExpressVPN till en lämplig leverantör för streaming i allmänhet, inte bara för BBC iPlayer. Det är också enkelt att strömma med Kodi med ExpressVPN.

ExpressVPN finns tillgängligt för Windows, Mac, Android, iOS och Linux och har en 30-dagars återbetalningsgaranti. Dessutom kan du använda tjänsten på upp till fem enheter samtidigt.

NordVPN: dedikerade servrar för BBC iPlayer

NordVPN har tusentals servrar, inklusive många i Storbritannien. Inte alla dessa servrar fungerar med BBC iPlayer, men nya läggs ofta till. Därför, kanske med lite blick, hittar du alltid en server som fungerar, även om iPlayer blockerar några av dem. Dessutom erbjuder NordVPN specialservrar du kan använda för att aktivera nedladdningsfunktionen för BBC iPlayer. Dessa är följande brittiska servrar: 481, 483, 717-720, 745-752, 757-764, 974-977, 1022-1025, 1044-1045. För att välja en av dessa servrar, gå till listan över serverplatser i NordVPN-programvaran och klicka på de tre punkterna bakom ”Storbritannien”.

NordVPN är en ganska snabb VPN och fungerar för Windows, Mac, iOS och Android samt Linux. Dessutom erbjuder NordVPN en 30-dagars återbetalningsgaranti. Du kan använda detta för att prova tjänsten innan du får dig ett långsiktigt abonnemang.

Andra leverantörer: CyberGhost och Surfshark

Olika andra VPN-leverantörer försöker också göra BBC iPlayer tillgängligt för sina användare. Men vid tidpunkten för testningen fungerade dessa inte för oss. IPN-adresserna för VPN-servrar ändras ofta då och då, eftersom leverantörer fortsätter att lägga till nya servrar och ersätta gamla. Det betyder att det finns en chans att leverantörerna som listas nedan fungerar snart igen.

Först och främst finns det CyberGhost. Tidigare var CyberGhost känd som en av de bättre gratis VPN-tjänsterna, men har sedan dess förvandlats till en helt betald tjänst. Fortfarande är CyberGhost ett mycket anständigt alternativ. De erbjuder specialiserade servrar för alla typer av streamingtjänster, inklusive Netflix USA, Disney Plus och, naturligtvis, BBC iPlayer. Även om denna VPN inte kunde spärra BBC iPlayer för oss vid testet, arbetar de med den här frågan och en fungerande server borde vara uppe igen inom kort.

Det andra alternativet som tyvärr inte fungerade för oss just nu är Surfshark. Surfshark är ett billigt och bra alternativ till dyrare VPN-tjänster, till exempel ExpressVPN. I många fall är Surfshark perfekt för streaming. När det gäller Netflix, till exempel, ger denna leverantör dig tillgång till olika bibliotek över hela världen. Vi förväntar oss att Surfshark snart kommer att kunna blockera BBC iPlayer igen.

BBC iPlayer-begränsningar förklarade

Du kanske undrar varför du fortsätter att stöta på de geografiska begränsningarna när du besöker BBC iPlayer. Sanningen är denna: BBC har rätt att sända vissa serier och filmer i Storbritannien. Om människor utanför Storbritannien försöker se dessa program får de inte tillgång till BBC iPlayer. På andra håll i världen har andra TV-stationer rätten till dessa serier och program, så BBC kan inte visa dem åt dig.

BBC kontrollerar din IP-adress för att bestämma din plats när du besöker deras iPlayer. Om din IP-adress är belägen utanför Storbritannien, kommer du att nekas åtkomst. Det här är en VPN som går in: den ändrar din IP-adress så att BBC tror att du är i Storbritannien. Med andra ord kan du komma runt blocket och komma åt det innehåll du vill ändå.

Avblockera-med-en-VPN

Detta fungerar inte bara för BBC iPlayer. Det finns många online-plattformar, tjänster och webbplatser som bara är tillgängliga från vissa platser. Kanske använder landet du bor i censur för att gömma bort stora delar av internet. I sådana fall kan en VPN också hjälpa. Du kan till exempel använda den för att få tillgång till Facebook eller för att titta på fotbollsmatcher var som helst i världen. Som nämnts tidigare kan ett VPN också ge dig tillgång till ett större Netflix-bibliotek.

Sista tankar: Titta på BBC iPlayer med en VPN

Både NordVPN och ExpressVPN fungerar perfekt med BBC iPlayer. När du använder ett av dessa VPN-skivor kan du se alla dina favoritserier, som Eastenders, Masterchef och Peaky Blinders, på BBC iPlayer. Andra leverantörer, som Surfshark och CyberGhost, lovar också att ge tillgång till BBC iPlayer, även om dessa tjänster inte fungerade för oss när vi testade dem. Observera att dessa VPN kanske kan ge dig tillgång, men garanteras inte att fungera. Om du hellre vill leta efter en bra VPN för att titta på BBC-innehåll själv, ta en titt på våra VPN-recensioner.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map