Hozzáférés a Skype-hez külföldön: Hogyan lehet megkerülni a blokkokat! | VPNOverview

A Skype VoIP (Voice over Internet Protocol) távközlési szoftvere 2003-ban történt létrehozása óta lehetővé tette a felhasználók számára, hogy körülbelül 2 billió percet töltsön el az emberekkel, akiket törődnek az egész világon. 300 millió havi felhasználóval és több mint egymilliárd letöltéssel az Androidon a Skype annyira népszerűvé vált, hogy még belépett a nyelvünkre. Mivel a „Skyping” helyet foglal el az Oxford English Dictionary szótárban, olyan technológiai ihletésű kifejezések mellett, mint például a „Googling”, a „Whatsapping” és a „Facetiming”.


Skype blokkolt laptopAmellett, hogy a lexikon részévé vált, a Skype az egyik legszélesebb körben korlátozott VoIP szolgáltatás. Több mint 20 országban a Skype, más VoIP alternatívákkal együtt, blokkolva vagy korlátozva van. Szerencsére, hogy a Skype blokkolása egy olyan országban, ahol élsz, vagy amelyet meglátogat, nem még a világ vége. Az ilyen blokkok leküzdésére számos módszer létezik, amelyek közül a legegyszerűbb a virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatás feliratkozása. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mely országok blokkolják a Skype-t és hasonló szolgáltatásokat. Ezen felül meg fogjuk vizsgálni, hogy miért blokkolják őket, és hogyan lehet megkerülni ezeket a korlátozásokat. Ezután visszatérhet barátaival és családjával folytatott csevegéshez.

Miért van blokkolva a Skype bizonyos országokban??

Számos oka van annak, hogy miért akadályozhatja vagy korlátozhatja a Skype-t az egyes országokban. Az esetek túlnyomó többségében ez a három tényező egyikére vezethető vissza: protekcionizmus, kormányzati felügyelet vagy szabályozási korlátozások.

A protekcionizmus

A VoIP szolgáltatási blokkok és korlátozások többségét a távközlési társaságok protekcionizmus formájában valósítják meg. A Skype azon képessége, hogy ingyenes, világméretű hang- és videohívást kínáljon, potenciálisan negatív hatással lehet a távközlési társaság saját szolgáltatásaiból származó bevételre. Ezért blokkolják a Skype és hasonló platformok használatát.

Ez különösen igaz Dél- és Közép-Amerikára, ahol ugyanaz a vállalat gyakran kezeli a telefon- és internet-hozzáférést. A Skype-t a Belize, Brazília, Mexikó és Venezuela távközlési szolgáltatói blokkolják annak érdekében, hogy kényszerítsék a felhasználókat telefonos kommunikációra vagy a távközlési társaság saját VoIP szolgáltatásának használatára. A távközlési verseny hiánya ezekben az országokban csak növeli a problémát. Például Belize-ben a kormány tulajdonában lévő Belize Telemedia Limited az egyetlen távközlési szolgáltató. Blokkolják a Skype használatát a telefonos bevételeik védelme és a VoIP szolgáltatásuk népszerűsítése érdekében.

Felügyelet

Néhány országban, nevezetesen Kínában és számos közel-keleti államban a kormány korlátozásokat hajt végre a Skype és más VoIP szolgáltatások vonatkozásában. Azt állítják, hogy a platform függetlensége és a „telefonkövetés nélküli” politika biztonsági kockázatot jelent.

A Skype-et 2017. decemberében eltávolították a kínai összes helyi alkalmazásboltból. Csatlakoznak a Gmail, a Facebook, a Snapchat, a Twitter, a Line és a Pinterest számára a nem állami tulajdonban lévő szoftverek listájához, amelyeket a kínai kormány cenzúrál. Az egyiptomi kormány hivatalos politikája blokkolja azokat a szolgáltatásokat, amelyeket nem tudnak ellenőrizni, ideértve a Skype-t is.

2018 januárjában a Microsoft bejelentette, hogy a Skype végrehajtja a „Privát hívás” funkciót, amely teljes körű titkosítást kínál. Ez a bejelentés spekulációkhoz vezetett, hogy az egyes országok elmozdítják a Skype blokkolását. Hasonló módon, mint amelyek korlátozásokat szabtak meg a WhatsApp, a Telegram és a Hívás számára. Az országok ezt azzal állítják, hogy már nem tudják megfigyelni a Skype hívásokat és a hívó fél helyét.

Szabályozási korlátozások

Egyes országokban a VoIP szolgáltatásoknak, például a Skype-nek engedélyt kell szereznie a működéshez. Kiváló példa erre az Egyesült Arab Emírségek (UAE), amely megköveteli, hogy a VoIP szolgáltatásokat a telekommunikációs szabályozó hatóság engedélyezze. A Skype jelenleg nem érhető el az Egyesült Arab Emírségekben, mert nem tudták megszerezni a megfelelő működési engedélyt.

Országok, ahol a Skype blokkolva vagy korlátozva van

Teljesen blokkolva

 • Guyana
 • Venezuela
 • Kuvait
 • Líbia
 • Észak Kórea
 • Omán
 • Katar
 • UAE

Szolgáltatási korlátozások

 • Belize – A Skype-t jelenleg a Belize Telemedia Limited, a Belize egyetlen telekommunikációs szolgáltatója blokkolja, aki saját VoIP-hívás-szolgáltatást kínál.
 • Brazília – A brazil legnagyobb távközlési szolgáltató, a Brazil Telecom blokkolja a Skype szolgáltatást, de a VoIP-hívásokat saját szolgáltatásukon keresztül engedélyezi.
 • Karib- – A LIME, a karibi térségben domináns távközlési szolgáltató blokkolja ügyfeleit a Skype használatától.
 • Kína – Minden VoIP szolgáltatás blokkolva van, kivéve a China Unicom és a China Telecom szolgáltatásait.
 • Kuba – A Skype Kubában elérhető, de a hívások 1,15 dollárba kerülnek egy perc alatt, és a rendkívül lassú internetsebesség korlátozza annak használatát.
 • Egyiptom – Az egyiptomi kormány rendszeresen megszakítja vagy blokkolja az összes olyan VoIP szolgáltatást, amelyet nem lehet közvetlenül ellenőrizni.
 • Irán – Úgy tűnik, hogy a Skype elérhető, de a kapcsolat annyira rossz, hogy a szolgáltatás alapvetően használhatatlan.
 • India – A Skype-hívás Indiában a Skype-ról a mobilra és a vezetékes telefonra már nem érhető el. Indián belül azonban a Skype és Skype közötti ingyenes hívások továbbra is működnek.
 • Jordánia – Valamennyi VoIP-szolgáltatás biztonsági okokból le van tiltva.
 • Myanmar – A Skype és más VoIP szolgáltatások csak bizonyos időpontokban és meghatározott régiókban érhetők el.
 • Pakisztán – A Skype hívások, még a számítógépektől a számítógépekig is, erősen bevételszerződtek, és 0,14 dollárba kerülnek egy perc alatt.
 • Panama – 12% -os adót ró minden VoIP hívásra.
 • Szíria – A Skype-hozzáférés korlátozott, és az internetes kávézókban nem érhető el.
 • Vietnam – A Skype-hozzáférés korlátozott. Néhány internetes kávézóban azonban elérhető a Skype hívások megkönnyítésére létrehozott proxy szolgáltatás.
 • Venezuela – A helyi internetszolgáltatók blokkolják a Skype és más VoIP szolgáltatásokat bizonyos területeken, de kínálnak saját alternatíváikat.

Hogyan lehet megkerülni a VoIP blokkokat?

Ha olyan országban él, vagy olyan országba utazik, amely rendszeresen korlátozza vagy blokkolja a VoIP szolgáltatásokat, például a Skype-t, ne ess pánikba. Vannak módok ezeknek a korlátozásoknak a megkerülésére. Proxy webhelyek, Tor szoftverek és VPN-k a Skype blokkolásának leküzdésének legjobb módjai. Időn belül visszatérhet a csevegéshez.

Proxy webhelyek

Mivel a Skype úgy konfigurálható, hogy proxykon keresztül futjon, a Skype-hívás ingyenes proxy-webhelyen történő átirányítása az egyik módja a Skype-blokkolás leküzdésének. Mivel a proxy webhely egy olyan országban található, ahol a Skype korlátozása nincs, a helyi kormány vagy az internetszolgáltatók nem blokkolhatják a kapcsolatot..

Az ingyenes proxy-webhelyek használatának hátránya, hogy nagyszámú ügyfelet vonzanak, és korlátozott sávszélességüket több ezer ember elfogyasztja, mindegyik megpróbál hozzáférni a korlátozott szolgáltatásokhoz. Ez a legjobb időkben alacsony színvonalú hívást eredményez. Sőt, a VoIP-szolgáltatások alapvetően használhatatlanná válhatnak a csúcsidőben.

Tor szoftver

A Tor szoftver hasonlóan működik, mint a proxy webhelyek. Ingyenes, világszerte működő önkéntes overlay hálózatot használnak, több mint hét ezer közvetítővel. Ez lehetővé teszi számukra, hogy elrejtsék a felhasználó helyét és származási országát. A proxy webhelyhez hasonlóan a Tor lehetővé teszi a felhasználók számára a Skype-hez való csatlakozást azáltal, hogy megkerüli a kormány vagy a helyi ISP által blokkolt IP-címeket, úgy tűnik, hogy egy másik országban vannak.

A proxy webhelyekhez hasonlóan a Tor szoftverével kapcsolatos fő probléma a késés. Annak érdekében, hogy elrejtse a felhasználó helyét és elkerülje a megfigyelést, a Tor több csomóponton továbbítja a forgalmát. Ez észlelhető mennyiségű késést eredményez, amely hang- vagy videohívás közben nagyon figyelmeztető lehet. Ezenkívül nem minden VOIP szolgáltatás kompatibilis a Tor-tal, mivel a Tor böngésző formájában érkezik. Számos VOIP-szolgáltatás és alkalmazás nem kapcsolódik az internethez a böngészőn keresztül, és ezért nem használja a Tor overlay hálózatot.

VPN

VPN-kapcsolat-InternetA VPN szoftver vitathatatlanul a legjobb módja a VoIP korlátozások megkerülésének, lehetővé téve a csatlakozást a blokkolt szolgáltatásokhoz és webhelyekhez anélkül, hogy a Tor vagy proxy webhelyekkel kapcsolatos szigorú sávszélesség-korlátozások vagy késleltetési problémák lennének..

A VPN lehetővé teszi, hogy proxykiszolgálón keresztül csatlakozzon az internethez, idegen IP címet adva és megkerülve a VoIP szolgáltatások korlátozásait. A fő különbség a szokásos proxyszolgáltatásokkal szemben az, hogy a VPN erősen titkosítja a kapcsolatot a további megfigyelés elkerülése érdekében. Mivel a legtöbb VPN szolgáltatás fizetett előfizetést kínál, sokkal jobb sebességet és megbízhatóságot tudnak biztosítani, mint az ingyenes VPN vagy proxy szolgáltatások.

A nagyobb sebesség, biztonság és megbízhatóság mellett a prémium VPN szolgáltatások gyakran minőségi ügyfélszolgálatot is kínálnak. A technikai támogató személyzet általában rendelkezésre áll ahhoz, hogy segítsen a korlátozott szolgáltatásokhoz való kapcsolódáshoz a VPN szoftver segítségével. Ez azt jelenti, hogy lehetősége van hívni a műszaki támogatási csoportot, ha problémája van a Skype működésével.

Számos VPN szolgáltatás „Dedikált IP” szolgáltatást is kínál, amely lehetővé teszi, hogy a megosztotthoz képest saját, személyre szabott IP-je legyen. A dedikált IP előnyei között szerepel a video streaming szolgáltatásokhoz való hozzáférés, mint például a Netflix, az online banki számlák és az online szerencsejáték-webhelyek, amelyek rendszeresen blokkolják a megosztott IP címeket. Ha a dedikált IP-t végül felfedezik és blokkolják, akkor a VPN-szolgáltatás gyorsan képes lesz egy új felajánlására.

Végső gondolatok

A VoIP korlátozások és a hozzáférési szolgáltatások, például a Skype leküzdésének minden lehetséges lehetősége közül a VPN-k képviselik a sebesség, a hasznosság, a megbízhatóság és a biztonság legjobb keverékét. Tehát ha egy olyan országba utazik, ahol VoIP korlátozással rendelkezik, vagy egy helyi ember, aki csak azt akarja, hogy cseveghessen a Skype-on, a VPN-előfizetés lehetővé teszi, hogy korlátozása nélkül megoszthassa tapasztalatait. Annak érdekében, hogy kiválaszthassa az Ön számára megfelelő VPN-szolgáltatásokat, összeállítottuk a legjobb VPN-szolgáltatók listáját.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me