Hogyan lehet feloldani a YouTube videókat a VPN segítségével | VPNOverview

Mindannyian ismerjük a YouTube-ot mint videomegosztó webhelyet, amelynek végtelen új videókat kínálunk. Óriási mennyiségű videót találhat minden elképzelhető témáról. Előfordulhat azonban, hogy olyan korlátozásokkal találkozhat, amelyek megakadályozzák egy adott videó megtekintését. Itt olvashatja el, hogy miért blokkoltak néhány videót, és hogyan lehet megkerülni ezeket a földrajzi korlátozásokat egy VPN segítségével.


A videó nem érhető el a YouTube-on

Miért blokkoltak néhány YouTube videót??

Ha hibaüzenetet kap a YouTube-on, akkor az valószínűleg a következő okok valamelyikéből származik. A platform idézéséhez előfordulhat, hogy egy videó nem érhető el Önnek, mert „a videótulajdonosok úgy döntöttek, hogy tartalmukat csak bizonyos országok számára elérhetővé teszik (általában az engedélyezési jogok miatt)” vagy „YouTube a helyi törvények betartása érdekében blokkolhat egy adott tartalmat .” Ez a két fő ok. Vannak olyan országok is, amelyek korlátozzák a platform egészéhez való hozzáférést. Ez utóbbi esetben nem blokkolnak bizonyos videókat, de blokkolják az egész weboldalt.

A feltöltő blokkolta

A YouTube egy olyan webhely, ahol mindenki tartalmat hozhat létre. Amikor videót tölt fel YouTube-csatornájára, eldöntheti, hogy mely országokban nézhetik meg az emberek videóit. Ezenkívül egy adott országban akadályozhatja meg a videódhoz való hozzáférést.

Noha a legtöbb YouTube-felhasználó mindenki számára hozzáférést biztosít a videóhoz, vannak olyan vállalatok, amelyek korlátozásokat vetnek fel. A zene- vagy filmipar nagyobb társaságai néha blokkolják a tartalmat a megjelenési dátumok vagy a terjesztési jogok alapján. Ha nincs joguk egy videó megmutatására egy adott országban, akkor blokkolják az adott ország nézőit.

A YouTube blokkolta

A YouTube-nak be kell tartania minden olyan ország törvényeit, amelyben elérhető. Mivel a törvények minden országban eltérőek, a YouTube-nak alkalmazkodnia kell. Ez azt jelenti, hogy a YouTube letiltja a tartalmat néhány országban. A legtöbb korlátozás a szerzői jogokra és a szellemi tulajdon védelmére vonatkozó törvényekhez kapcsolódik. A Youtube szerzői jogokkal felruházott konfliktusának legismertebb példája a GEMA volt (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte). Ez a német társaság, amely zenészeket és zeneszerzőket képvisel, nagy mennyiségű videofelvételt készített 2009-ben. Azt követelték, hogy a zenészek fizetjenek dalok YouTube-on történő használatáért. Hosszú küzdelem után a YouTube és a GEMA 2016-ban megállapodásra jutott. Az azonban nem ismeretes, hogy meddig tart a béke.

Az ilyen típusú blokkolást csak akkor szabad megkerülni, ha a videók legalább egy országban rendelkezésre állnak. Ezenkívül a szolgáltatónak hozzáféréssel kell rendelkeznie legalább egy szerverhez egy országban, ahol a videót nem blokkolják.

Kormányok korlátozzák maga a YouTube használatát

A kormányok néha korlátozzák a YouTube-hoz való hozzáférést. Ezekben az esetekben inkább inkább a platformhoz kapcsolódik, nem pedig a konkrét tartalomhoz. Az olyan országokban, mint Kína és Észak-Korea, a YouTube le van tiltva, mert úgy gondolják, hogy illegális üzeneteket terjeszt. A YouTube-ot fenyegetésnek tekintik a rezsimnek, mert mindenki terjesztheti saját gondolatait és hiteit a platformon. A legtöbb totalitárius rendszer nem engedélyezi az igazsággal ellentmondó üzenetek küldését. Az ilyen típusú korlátozásokról az online cenzúráról szóló cikkünkben olvashat bővebben.

Ország
A YouTube blokkolásának oka
KínaIsmeretlen
EritreaLehetséges sávszélességi megfontolások
Észak KóreaA törvény tiltja
Pakisztán„Anti-iszlám” tartalom
Dél Szudán„Anti-iszlám” tartalom
TádzsikisztánVideó az elnök énekléséről
TürkmenisztánBiztonsági okok
ÜzbegisztánIsmeretlen

Hozzáférés a blokkolt YouTube videókhoz VPN-sel

VPN-kapcsolat-internetA VPN segítségével feloldhatja az összes videó blokkolását, függetlenül a korlátozás okától. A VPN titkosítja az összes internetes forgalmat. Ezenkívül elrejti az Ön IP-címét. Amikor VPN-t használ, a számítógép átveszi annak a VPN-kiszolgálónak az IP-címét, amelyhez csatlakozik. A webhelyek és mások látják a másik IP-címet. Úgy tűnik, hogy bárhonnan kapcsolódik az internethez, bárhonnan a kiszolgálóhoz kapcsolódik is. Ily módon úgy teszel, mintha valahol nem vagy!

A legtöbb VPN-szolgáltató kiszolgálókat kínál sok különböző országban. Ha a tartalmat a tulajdonos vagy a YouTube blokkolja, akkor csatlakoznia kell egy országhoz, ahol a videó elérhető. Ha nem fér hozzá a YouTube-hoz, mert a kormánya teljes egészében letiltotta a webhelyet, akkor csatlakoznia kell egy szerverhez olyan országban, ahol erről nincs szó. Nagyon sok VPN-szolgáltató van. Az alábbiakban felsoroltunk két szolgáltatót, amelyek akkor működnek a legjobban, ha VPN-sel szeretné megtekinteni a YouTube videókat. Ha VPN-t szándékozik más célokra használni, akkor nézd meg a legjobb, minden körben elérhető első szintű szolgáltatók listáját.

1. ExpressVPN

Az ExpressVPN több mint 3000 szerverrel rendelkezik több mint 90 országban. A kiszolgálók ilyen választásával mindig megkerülheti a YouTube korlátozásait. Az ExpressVPN szerverek gyors és stabil kapcsolatokkal rendelkeznek, így könnyedén streamálhat videókat. Sőt, alkalmazásuk felhasználóbarát, és nagyszerű ügyfélszolgálatot nyújtanak.

Az ExpressVPN az árspektrum legmagasabb pontján helyezkedik el, de pénzt megéri. Az ExpressVPN használatával korlátozások nélkül biztonságosan és névtelenül böngészhet az interneten.

2. Surfshark

A Surfshark több mint 500 szerverrel rendelkezik több mint 50 országban a világ minden tájáról. Ez elegendő, ha mindig olyan szervert talál, amely lehetővé teszi a YouTube korlátozásainak megkerülését. A Surfshark rendkívül gyors kapcsolatot kínál, amely lehetővé teszi a YouTube-videók könnyű streamingjét. Egyszerre korlátlan számú eszközön is használhatják szolgáltatásaikat. Végül, a biztonsági protokollok lehetővé teszik a YouTube-videók névtelen és aggodalom nélküli megnézését. Tudjon meg többet erről a szupergyors szolgáltatásról a kiterjedt Surfshark-tesztünk során.

Hogyan lehet megtudni, hol van blokkolva egy YouTube videó

Most hogyan fogja megtudni, hogy milyen szerverhez kell csatlakoznia a videó megtekintéséhez? Nos, számos webhely segít megtudni ezt. Példa erre a Unblockvideos, ahol megadhatja a megtekinteni kívánt videó URL-jét, és elmondja neked az összes, amit tudnia kell. A webhely átfogó világtérképet mutat be, amely megmutatja, hol van a videó. Ez a térkép például azokat az országokat mutatja, ahol az Adele Skyfall videója blokkolva van:

YouTube korlátozás

Miután megtudta, hol van a videód nem blokkolva, csatlakozik az adott ország szerveréhez, és frissíti a YouTube oldalt. Nesze! Most nincs több korlátozás az Ön számára.

Névtelen nézés a YouTube-videókban

A VPN fent említett opciójával névtelenül megnézheti a YouTube videókat. Ne felejtse el azonban kijelentkezni, és inkognitómódot használjon böngészőjében. Ellenkező esetben a YouTube emlékezni fog a kereséseire, és megmutatja a korábban megtekintett videókhoz kapcsolódó videókat, amikor legközelebb ellátogat a webhelyre. A YouTube ezt a szolgáltatást segíti neked tetsző videó megtalálásában. Ha valóban anonim akar lenni, kissé megnehezítik.

Végső gondolatok

Három lehetséges oka lehet annak, hogy miért nem nézhet videót a YouTube-on. Először is, a videót feltöltő felhasználó korlátozhatja azokat az országokat, ahonnan megnézheti a videójukat. Másodszor, a YouTube blokkolhatja a videókat bizonyos országokban, ha a tartalom nem tartja be az ország törvényeit. Végül előfordulhat, hogy az Ön kormánya blokkolja a weboldal egészének használatát.

A VPN segítségével megkerülheti az összes ilyen típusú korlátozást. Ha csatlakozik egy másik ország VPN szerveréhez, megnézheti a választott YouTube videót. Ha a célja a YouTube-videók névtelen nézése, akkor a VPN nem elég. Ne feledje, hogy kijelentkezik YouTube-fiókjából, és be kell kapcsolnia az inkognitómódot a böngészőben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map