Restriccions de Facebook a l’estranger: com evitar-ho | Vista VPNOver

Facebook és una de les plataformes de mitjans de comunicació social més populars i omnipresents de la història moderna. El lloc web té més de 1.23 mil milions d’usuaris de tot el món i, de mitjana, 486.183 usuaris accedeixen a Facebook cada minut.


Malgrat la seva aclaparadora popularitat, encara hi ha països que han restringit o prohibit definitivament l’ús de Facebook. En casos extrems, els governs totalitaris, com els que es troben a Corea del Nord o l’Iran, han inclòs Facebook a prohibicions de cobertura generalitzada en llocs de mitjans socials per motius polítics.

Sorprenentment, alguns països i governs més liberals també restringeixen o filtren el trànsit a Facebook. Si bé potser espereu restriccions a Cuba o a la Xina, els governs de països com Bangla Desh, Índia i Vietnam han prohibit Facebook en un moment o altre.

L’organització sense ànim de lucre Reporters Sense Fronteres ha inclòs fins i tot països com el Regne Unit, Estats Units i Alemanya a la seva llista “Enemics d’Internet”. Això va introduir una legislació que els permetia filtrar el contingut d’internet i de xarxes socials amb els propòsits de “seguretat nacional”.

Així, si creieu que el vostre accés a Facebook està bloquejat, o us preocupa que el vostre contingut s’estigui filtrant o controlant, com suprimiu aquestes restriccions??

En aquest article, veurem com i per què es restringeix Facebook, quins països el restringeixen i com podeu utilitzar tecnologia com ara xarxes privades virtuals (VPNs) i llocs web de proxy per superar aquestes restriccions..

Per què els països restringeixen Facebook?

Bloc de FacebookIgual que passa amb molts llocs web de xarxes socials, sovint Facebook està prohibit perquè serveix de fòrum de pensaments socials, religiosos o polítics als quals determinats governs no volen que els seus ciutadans tinguin accés. Restringir l’accés a Facebook és generalment, encara que no sempre, com a part d’un esforç més significatiu per limitar l’accés a Internet.

En els casos de països com Iran i Pakistan, les prohibicions a Facebook poden ser motivades religiosament. Un excel·lent exemple d’això és quan el Govern pakistanès va bloquejar l’accés a Facebook el 2010 en resposta a una competició global en línia per enviar dibuixos del profeta Mahoma que s’allotjava a una pàgina de Facebook. Segons algunes lleis islàmiques, tota representació del profeta Mahoma està totalment prohibida.

En països com Turquia i la Xina, s’estableixen restriccions a les xarxes socials per evitar que els seus ciutadans accedeixin a idees polítiques que es consideren perilloses per a l’estat. D’aquesta manera es pot constatar la restricció creixent de Turquia a la llibertat d’expressió, als mitjans de comunicació i a les xarxes socials després del fracàs del cop d’estat del 2016.

Com està prohibit o restringit Facebook?

Generalment, les restriccions de Facebook es produeixen en països on el govern té un gran control sobre les empreses que actuen com a proveïdors de serveis d’internet (ISPs). Una vegada aprovada la legislació que permet al govern la llista negra d’alguns llocs web, aquests ISP normalment són obligats a impedir que els clients accedeixin a contingut prohibit..

Els governs de països com Turquia i la UEA exerceixen un control estricte sobre els seus proveïdors interns. Els requereixen que es registrin al govern. Aquestes empreses necessiten un “certificat d’activitat” per fer negocis. Com a part d’aquest registre, han de complir les activitats de censura del govern o fer front a dures penes.

Hi ha diverses maneres en què un ISP pot bloquejar el trànsit a un lloc web concret. Un dels mètodes més habituals és bloquejar dominis a nivell DNS. Els governs individuals, com els de Turquia i l’Iran, utilitzen tecnologia més sofisticada com ara el filtratge de paquets per evitar que els usuaris accedeixin a contingut prohibit.

Quins països restringeixen Facebook?

Tots els països que s’enumeren a continuació tenen accés limitat a Facebook en un moment o altre. Als estats més restringits, com Corea del Nord i Iran, l’accés a Facebook està totalment prohibit. En d’altres, com Turquia i Cuba, el lloc de mitjans de comunicació social no està oficialment en llista negra, tot i que els ISP nacionals utilitzen accions de connexió per a que sigui molt difícil accedir-hi.

Corea del Nord

Sorprenentment per a un dels països més secrets i restringits del món, la majoria dels nord-coreans no tenen accés a internet. En canvi, l’estat totalitari opera una intranet fortament restringida, coneguda com el Kwangmyong. Una xarxa 3G està disponible per als visitants estrangers. Tanmateix, els seus usuaris estan fortament controlats i estan restringits a accedir a la gran majoria de llocs web, inclòs Facebook.

Iran

Inicialment, Iran va prohibir Facebook després de les disputades eleccions de 2009 en resposta a les pors que tant els moviments opositors com els grups radicals utilitzessin la plataforma per planificar esdeveniments i intercanviar missatges. Igual que Corea del Nord, l’accés a les xarxes socials a l’Iran està molt restringit. El govern iranià té un gran nombre de llocs web a la llista negra.

Xina

La iniciativa de censura i vigilància patrocinada pel govern coneguda col·loquialment com “El gran tallafoc de la Xina” ha bloquejat l’accés a Facebook des del 2009. Aquesta restricció inicial es va posar en marxa després dels disturbis Ürümqi del 2009. El govern va suggerir que els activistes de Xinjiang utilitzessin Facebook per comunicar-se i planificar els aldarulls.

En un esforç per apaivagar els possibles inversors estrangers, l’accés a Facebook està disponible si es troba a la zona de lliure comerç de 17 milles quadrades a Xangai..

Cuba

Segons la legislació cubana, només els polítics, periodistes i estudiants de medicina seleccionats poden accedir a Internet des de casa seva. Tothom que busqui connectar-se es veu obligat a utilitzar cafès a Internet amb llicència. Demanar entre 6 i 10 dòlars per una hora d’accés a Internet pot semblar que no és gaire en algunes parts del món. Tot i això, és a un país on el salari mitjà és d’uns 20 dòlars mensuals. Això fa que l’accés a Internet sigui prohibitiu.

A més, s’ha informat que els ISP de propietat del govern utilitzen habitualment l’acceleració de la velocitat de la connexió per restringir l’accés als llocs de xarxes socials, i les pàgines triguen diversos minuts a carregar-se..

Bangla Desh

El 2010, el govern de Bangla Desh va bloquejar l’accés a Facebook. Això després que els dibuixos satírics dels funcionaris del govern i el profeta Mahoma es van allotjar a una pàgina de Facebook. Des d’aquí, la prohibició s’ha suprimit, però el govern dirigit per la Lliga Awami continua vigilant l’accés al lloc de xarxes socials. S’adrecen als usuaris que publiquen “contingut sediciós o blasfem”.

Egipte

Inicialment, Egipte va bloquejar l’accés a diverses pàgines web de les xarxes socials durant l’intent de derrocament del president egipci, Hosni Mubarak. Des d’aquest moment no hi ha cap llista negra oficial. Tot i això, el govern utilitza regularment l’acceleració de les connexions per restringir l’accés a les xarxes socials. A més, controlen l’ús d’Internet i la comunicació dels d’Egipte per raons de “seguretat nacional”.

Tadjikistan

Des de novembre de 2012, Tadjikistan ha bloquejat l’accés a Facebook. Aquesta restricció es va aplicar com a resposta a comentaris negatius publicats en línia sobre el president Emomalii Rahmon i altres funcionaris del govern.

Índia

En resposta a les afirmacions que els mitjans de comunicació social estaven sent utilitzats per elements antinacionals i antisocials amb el suport de les agències d’intel·ligència de l’exèrcit i el Pakistan, l’Índia va imposar una prohibició de sis mesos a Facebook, Twitter i altres llocs de xarxes socials a la vall del Caixmir el 2016.

Hi ha diverses altres incidències de bloqueig de Facebook a l’Índia, incloent-hi la prohibició de tres dies a Facebook i diversos llocs web socials, durant els aldarulls a Punjab, Haryana i Chandigarh provocats per l’arrest de Baba Ram Rahim Sing..

Pakistan

Pakistan va prohibir Facebook en resposta a la mateixa pàgina de Facebook, que va promoure una competició global en línia per produir dibuixos del profeta Muhammad, que va provocar que Bangla Desh bloquegés l’accés al lloc web..

Des d’aleshores s’ha restablert l’accés, però el govern pakistanès continua bloquejant pàgines de Facebook individuals per filtrar el contingut religiós i polític que consideren perjudicial per als seus ciutadans..

Vietnam

Al maig del 2016, el govern vietnamita va bloquejar oficialment l’accés a Facebook durant dues setmanes per tal de limitar la comunicació entre grups d’estudiants protestants. Tot i que no s’han publicat més prohibicions oficials, l’observatori d’apagades d’internet Netblocks ha notat diverses instàncies en què Facebook no era accessible a Vietnam en moments de molèsties civils i polítiques..

Com podeu obviar les restriccions de Facebook?

Hi ha diverses maneres d’evitar les restriccions d’accés a Facebook, des de simplement canviar la configuració de DNS a utilitzar el navegador Tor. Tanmateix, amb molt, el mètode més eficaç és utilitzar un servei VPN. A continuació, esbrineu com aquests mètodes us poden ajudar a evitar les restriccions.

Canvi de la configuració del servidor DNS

Un dels mètodes més senzills i, per tant, més utilitzats, i per tant més utilitzats, per restringir l’accés a Facebook és que un ISP filtre el trànsit que passa pels seus servidors DNS. Si canvieu el servidor DNS preferit per Google Public DNS, podeu evitar aquestes restriccions.

Per canviar el servidor DNS en un PC Windows, seguiu els passos següents:

  • Desplaceu-vos al Tauler de control > Xarxa i Internet > Centre de compartició de xarxa i de selecció i seleccioneu “Canvia la configuració de l’adaptador”.
  • Feu clic amb el botó dret a l’adaptador de connexió actiu i seleccioneu “Propietats”.
  • Feu clic amb el botó dret a l’entrada “Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)” i seleccioneu “Propietats”.
  • Habiliteu l’opció “Utilitzeu les següents adreces DNS” i introduïu 8.8.8.8 com a adreça del servidor DNS escollida.

Aquesta serà l’única cosa que heu de fer per evitar les restriccions del vostre govern.

La xarxa Tor

Si canviar el servidor DNS no és suficient per evitar les restriccions d’ISP a l’accés a Facebook, pot ser que el navegador Tor sigui la vostra clau per tornar a les xarxes socials.

El navegador Tor funciona mitjançant l’encaminament del trànsit a través de diversos relleus distribuïts arreu del món. L’ús d’aquests relleus fa que sigui molt difícil que els governs o ISPs puguin supervisar les vostres activitats.

L’inconvenient del navegador Tor és que la redreçament del trànsit augmenta significativament la latència. Això alenteix la velocitat de descàrrega i de connexió. En conseqüència, pot ser difícil utilitzar aplicacions de xat de veu, com Skype. A més, com hem vist, alguns països et permeten anar a Facebook, però intenta fer-ho impossible accionant internet. El navegador Tor només us ralentitzarà més, fent que sigui realment impossible accedir a Facebook.

VPNs

Connexió VPN-InternetLes VPN són de molt la millor opció per accedir a Facebook allà on estiguis al món. Una VPN, o xarxa privada virtual, crea una connexió xifrada entre el vostre equip i una gamma de servidors de tot el món. Això amaga tant les vostres activitats en línia i impedeix als ISP bloquejar l’accés a llocs web o contingut.

L’ús d’una VPN també té altres avantatges. La naturalesa xifrada de la comunicació del vostre ordinador amb el servidor VPN ajuda a protegir-vos contra la ciberdicriminació, mentre que la vostra capacitat d’encaminar el trànsit a través de servidors en diversos països us permet superar els geoblocs i veure tots els vostres esdeveniments esportius preferits..

Quines VPN són les més adequades per accedir a Facebook?

Si voleu començar a utilitzar una VPN per accedir a Facebook, heu d’assegurar-vos que trieu el proveïdor VPN adequat. Necessiteu una VPN que sigui de confiança i que tingui totes les funcions que necessiteu per protegir les vostres dades d’un govern insultant. A continuació, podeu trobar algunes de les nostres recomanacions.

NordVPN

NordVPN ofereix un fantàstic paquet a un preu competitiu. Coneguts pel seu servei ràpid i segur, tenen un gran nombre de servidors a tot el món que us ofereixen una gran varietat d’opcions per encaminar el vostre trànsit..

Utilitzant Obfsproxy per evitar la inspecció de paquets profunds i l’ús d’una política de “registre sense registre”, NordVPN us permet accedir a tot el contingut que desitgeu. No haureu de preocupar-vos que ningú us supervisi. Si no esteu completament satisfet amb el servei o voleu provar-lo abans de comprometre’s, NordVPN ofereix una garantia de devolució de 30 dies.

CyberGhost

Amb la fama de ser fàcil d’instal·lar i d’utilitzar, el programari de CyberGhost us permet connectar-vos al servei des de set dispositius diferents, ideals per estar al dia a les vostres xarxes socials en tots els vostres sistemes electrònics..

Amb un nombre considerable de servidors en oferta i excel·lents velocitats de connexió, CyberGhost us haurà connectat a Facebook en molt poc temps. Si no esteu 100% contents, també ofereixen una garantia de devolució de 30 dies.

IPVanish

Si creus que necessites velocitat, IPVanish és el servei de VPN per a tu. IPVanish és àmpliament considerat com un dels serveis VPN més ràpids al voltant. Ofereixen excel·lents velocitats de connexió a la seva àmplia gamma de servidors globals.

Els serveis d’IPVanish tenen un preu molt raonable. Es mantenen per la qualitat del seu sistema i ofereixen als seus clients una garantia de devolució de 7 dies si no està completament satisfet amb la vostra connexió.

Pensaments finals

Per a moltes persones, les plataformes de xarxes socials com Facebook són la seva forma principal de mantenir-se en contacte amb els seus amics i familiars. Tenir aquesta connexió retirada a causa del país on et trobes pot ser molt frustrant, sense oblidar-nos d’una mica d’aïllament.

Malauradament, molts països del món encara bloquegen o filtren l’accés a Facebook per raons polítiques i religioses. Simplement han reduït els ciutadans i els visitants de les connexions a les xarxes socials.

No és fàcil evitar aquestes restriccions, però tampoc és impossible. Reconfigurar el servidor DNS al servidor DNS públic de Google us permetrà evitar les restriccions més senzilles. Tanmateix, per filtrar de manera més extensa, haureu d’utilitzar el navegador Tor o una VPN.

Si bé el navegador Tor és una excel·lent manera de navegar de forma anònima, té alguns inconvenients. Si utilitzeu els nombrosos relés per reagrupar el vostre trànsit, no és útil la vostra latència. Això significa que notareu una mica més de la vostra connexió. A més, alguns països que restringeixen rutinàriament l’accés al contingut d’internet, com la Xina, estan fent un esforç creixent per cercar i bloquejar els punts de venda Tor.

Amb molt, la millor manera de connectar-se a Facebook en un país restringit és utilitzar un servei VPN. Les VPN són fàcils d’instal·lar, són fàcils d’utilitzar i ofereixen un ventall d’avantatges que van més enllà de permetre-vos accedir a un lloc web. Amb una VPN al seu lloc, podeu estar segur que ningú segueixi les vostres activitats a Internet. La connexió xifrada de la VPN significa que ni els governs ni els cibercriminals tindran accés a les vostres dades.

Si sou aficionats a l’esport o voleu mirar BBC iPlayer des de l’estranger, aleshores una VPN és el que busqueu. Com que el vostre trànsit pot semblar procedent de qualsevol país, una VPN us permet fer un bloqueig geo-bloqueig. D’aquesta manera podeu veure el vostre programa preferit i actualitzar els vostres mitjans de comunicació social sense cap tipus de restricció.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me