Com desbloquejar vídeos de YouTube amb una VPN | Vista VPNOver

Tots coneixem YouTube com el lloc web per a compartir vídeos amb un subministrament inacabable de vídeos nous. Podeu trobar una quantitat enorme de vídeos sobre cada tema que es pugui pensar. Tot i així, de vegades es poden trobar restriccions que impedeixen mirar un vídeo en concret. Llegiu aquí per què es bloquegen alguns vídeos i com podeu evitar aquestes restriccions geogràfiques amb una VPN.


vídeo no disponible youtube

Per què es bloquegen alguns vídeos de YouTube?

Quan rebeu un avís d’error a YouTube, és probable que sigui per una de les següents raons. Per citar la plataforma, és possible que un vídeo no estigui disponible perquè els “propietaris de vídeos han escollit posar el seu contingut només disponible per a determinats països (normalment per drets de llicència)” o “YouTube pot bloquejar contingut específic per complir les lleis locals ” Aquests són els dos motius principals. Tot i això, també hi ha països que restringeixen l’accés a la plataforma en general. En aquest darrer cas, no bloquegen vídeos específics, sinó que bloquegen tot el lloc web.

Bloquejat per Uploader

YouTube és un lloc web on tothom pot crear contingut. Quan pengeu un vídeo al vostre canal de YouTube, podeu decidir en quins països la gent pot veure els vostres vídeos. A més, podeu bloquejar l’accés al vostre vídeo en un determinat país.

Si bé la majoria de YouTubers permetrà que tothom tingui accés a un vídeo, hi ha algunes empreses que presenten restriccions. Les empreses més grans del sector de la música o del cinema de vegades bloquegen el contingut a partir de les dates de llançament o de distribució de drets. Si no tenen el dret de mostrar un vídeo en un determinat país, bloquejaran els espectadors d’aquest país.

Bloquejat per YouTube

YouTube ha de complir les lleis de cada país en què està disponible. Com que les lleis són diferents a cada país, YouTube s’ha d’adaptar. Això significa que YouTube bloquejarà el contingut en alguns països. La majoria de restriccions tenen a veure amb les lleis sobre protecció de drets d’autor i propietat intel·lectual. L’exemple més conegut de conflicte que Youtube tenia sobre els drets d’autor va ser amb GEMA (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte). Aquesta companyia alemanya, que representa a músics i compositors, va geoblocar una gran quantitat de vídeos el 2009. Van exigir que els músics es paguessin per l’ús de les seves cançons a YouTube. Després d’una llarga lluita, YouTube i GEMA van arribar a un acord l’any 2016. Tanmateix, no se sap quant durarà la pau.

Només podeu obviar aquest tipus de bloqueig si els vídeos estan disponibles en almenys un país. A més, el vostre proveïdor ha de tenir accés a almenys un servidor d’un país en què el vídeo no està bloquejat.

Els governs Restringeixen l’ús de YouTube

De vegades, els governs restringiran l’accés a YouTube. En aquests casos, té més a veure amb la plataforma en general que amb els continguts específics. A països com la Xina i Corea del Nord, YouTube està bloquejat perquè es creu que proposa missatges il·legals. YouTube és considerat com una amenaça per al règim, perquè tothom pot difondre els seus pensaments i la seva opinió a la plataforma. La majoria de règims totalitaris no permeten missatges que contradiguin la seva veritat. Podeu llegir més informació sobre aquest tipus de restriccions al nostre article sobre la censura en línia.

País
Motiu per bloquejar YouTube

XinaDesconegut
EritreaPossibles consideracions d’amplada de banda
Corea del NordProhibit per la llei
PakistanContingut “anti-islàmic”
Sudan del SudContingut “anti-islàmic”
TadjikistanUn vídeo del president cantant per to
TurkmenistanRaons de seguretat
UzbekistanDesconegut

Accés als vídeos de YouTube bloquejats amb una VPN

Connexió VPN-internetUna VPN us pot ajudar a desbloquejar tots els vídeos, siguin quins siguin els motius de la restricció. Una VPN xifra tot el trànsit d’internet. A més, amaga la vostra adreça IP. Quan utilitzeu una VPN, l’ordinador adopta l’adreça IP del servidor VPN al qual esteu connectat. Els llocs web i altres usuaris veuran l’altra adreça IP. Semblarà que accediu a Internet des del lloc on esteu connectats. D’aquesta manera, podeu fingir estar en un lloc que no hi sou!

La majoria de proveïdors de VPN ofereixen servidors en molts països diferents. Si el propietari o YouTube bloqueja el contingut, heu de connectar-vos a un país on aquest vídeo estigui disponible. Si no podeu accedir a YouTube perquè el vostre govern ha bloquejat el lloc en la seva totalitat, heu de connectar-vos a un servidor d’un país on aquest no és el cas. Hi ha molts proveïdors de VPN. A continuació, es mostren dos proveïdors que funcionen millor si voleu veure vídeos de YouTube amb una VPN. Si voleu utilitzar una VPN amb finalitats diferents, podeu consultar la nostra llista dels millors proveïdors de nivell 1.

1. ExpressVPN

ExpressVPN té més de 3000 servidors en més de 90 països diferents. Amb aquesta selecció de servidors, sempre trobaràs una manera d’evitar les restriccions a YouTube. Els servidors ExpressVPN tenen connexions ràpides i estables, de manera que podeu transmetre vídeos fàcilment. A més, les seves aplicacions són fàcils d’utilitzar i tenen una gran atenció al client.

ExpressVPN es troba a l’extrem més alt de l’espectre de preus, però obtindreu el vostre valor. Amb ExpressVPN podeu navegar per internet de manera segura i anònima sense restriccions.

2. Surfoc

Surfshark compta amb més de 500 servidors en més de 50 països de tot el món. Això és suficient per trobar sempre un servidor que us permeti obviar les restriccions a YouTube. Surfshark ofereix connexions extremadament ràpides que us permetran reproduir vídeos de YouTube amb facilitat. Podeu utilitzar el servei en un nombre il·limitat de dispositius alhora. Finalment, els seus protocols de seguretat permeten veure vídeos de YouTube de forma anònima i sense preocupacions. Obteniu més informació sobre aquest servei súper ràpid a la nostra extensa prova de Surfshark.

Com esbrinar on es bloqueja un vídeo de YouTube

Ara, com esbrineu a quin servidor us heu de connectar per veure el vostre vídeo? Bé, hi ha diversos llocs web que us poden ajudar a descobrir-ho. Un exemple és Unblockvideos, on podeu introduir l’URL del vídeo que voleu veure i us diran tot el que heu de saber. El lloc us ofereix un mapa complet del món que us mostra on està bloquejat el vostre vídeo. Per exemple, aquest mapa mostra els països on està bloquejat el vídeo Skyfall d’Adele:

Restricció de YouTube

Un cop hàgiu esbrinat on no es bloqueja el vostre vídeo, us connecteu a un servidor d’aquest país i actualitzeu la pàgina de YouTube. Allà aneu! Ara ja no hi ha restriccions per a vosaltres.

Mira de manera anònima els vídeos de YouTube

Amb l’opció anteriorment esmentada d’una VPN, podeu veure vídeos de YouTube de forma anònima. Tanmateix, recordeu que tanqueu la sessió i utilitzeu un mode d’incògnit al navegador. En cas contrari, YouTube recordarà les vostres cerques i us mostrarà vídeos enllaçats amb vídeos vistos anteriorment quan visiteu el lloc. YouTube disposa d’aquest servei per ajudar-vos a trobar vídeos que us agradin. Tanmateix, si voleu ser veritablement anònims ho fan una mica difícil.

Pensaments finals

Hi ha tres possibles raons per les quals et pots trobar sense poder veure un vídeo a YouTube. En primer lloc, l’usuari que ha penjat el vídeo pot haver restringit els països des dels quals podeu veure el seu vídeo. En segon lloc, YouTube pot bloquejar vídeos en determinats països si el contingut no compleix les lleis d’un país. Finalment, podria ser que el vostre govern bloquegi l’ús del lloc web en general.

Podeu obviar tots aquests tipus de restriccions amb una VPN. En connectar-vos als servidors VPN d’un altre país, podeu veure el vídeo de YouTube que trieu. Si el vostre propòsit és mirar vídeos de YouTube de forma anònima, no és suficient una VPN. Haureu de recordar-vos de tancar la sessió del vostre compte de YouTube i activar el mode d’incògnit al navegador.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me