Censura a Egipte – Aquí és com recuperar la vostra llibertat en línia

Després de la Revolució de Gener, Egipte va gaudir d’un llarg període d’accés gratuït a Internet. No obstant això, des que el general Abdel Fattah el-Sisi va ser elegit el sisè president d’Egipte el 2014, el govern egipci ha tancat l’accés a determinats tipus de contingut i la llibertat d’expressió a Internet.


A partir del filtratge de notícies regionals el 2015, Egipte ha actualitzat a la llista negra gairebé cinc-cents llocs web, principalment notícies i llocs de mitjans de comunicació, i ha arrestat i detingut més de trenta-cinc periodistes i bloggers per les seves activitats en línia..

En aquest article, veurem com i per què el govern egipci censura internet, quin contingut censura, com evitar la censura si esteu a Egipte i quins són els millors proveïdors de xarxa privada virtuals a Egipte.

Per què Egipte censura Internet?

La majoria de la censura a Internet a Egipte es fa per motius polítics. El govern egipci, sota el president Abdel Fattah el-Sisi, dirigeix ​​activament els mitjans de comunicació, els grups de mitjans socials i els bloggers que critiquen o es burlen del règim actual.

Dels llocs web bloquejats pel govern egipci, la investigació de l’Observatori Obert d’Interferències de Xarxes va indicar que el 62% d’ells eren llocs web de notícies, amb la resta dividida entre grups de drets humans, llocs polítics i llocs web i serveis que ofereixen maneres d’evitar la censura..

Per regla general, el govern egipci justifica la censura del contingut i la llista negra de llocs web com a mesura antiterrorista. Per exemple, el govern ha tancat reiteradament els serveis de telefonia i internet a la península del Sinaí, aparentment per tal d’evitar el seu ús per part de militants islamistes.

Què fa el cens del govern egipci?

El govern egipci censura força contingut en línia, tal com els governs de l’Iran i la Xina, per exemple. A continuació, ens endinsarem en més detall.

Mitjans de comunicació de notícies

La gran majoria dels llocs web censurats pel govern egipci són webs de notícies, tant estrangeres com locals.

Després de la crisi diplomàtica del 2018 entre diversos països de l’Orient Mitjà i Qatar, Egipte va bloquejar definitivament l’accés a 21 llocs web de notícies, justificant les seves accions al·legant que els llocs estaven promovent el terrorisme.

Aquesta llista negra incloïa el lloc d’al-Jazeera, una cadena de televisió propietat del Qatar, que va ser prohibida a Egipte pel seu suposat suport editorial als Germans Musulmans i ex president egipci Mohamed Morsi.

Comèdia

El Consell Suprem d’Egipte per a la regulació dels mitjans de comunicació, una organització legislativa creada el 2016 per un decret del president el-Sisi per assegurar que els mitjans egipcis es mantinguessin en certs “estàndards morals”, va prohibir quatre espectacles d’entreteniment i satírics per motius morals el 2018. Tots els espectacles prohibits eren notables per haver-se burlat del govern o de El-Sisi abans de ser tancat.

Activisme digital

En línia amb la cada vegada més retòrica anti-premsa del president el-Sisi, l’activisme digital i l’organització política a través d’internet s’han restringit durament, amb els qui intenten promoure el canvi polític o critiquen el govern objecte d’arrest, llargues penes de presó i el cas de Shaimaa al-Sabbah, la mort.

Una llei aprovada el novembre de 2013 va prohibir fins i tot les protestes no violentes i va fer que l’organització d’aquesta protesta a través de canals digitals o de mitjans socials fos un delicte. La “Llei contra els delictes contra la ciberformàtica i la tecnologia de la informació”, ratificada el maig del 2018, també permet la persecució de persones que visiten llocs web que el govern egipci considera “una amenaça per a la seguretat nacional” o per a la “economia nacional”.

Contingut LGBTQ

Si bé l’homosexualitat no és expressament il·legal a Egipte, hi ha hagut diversos casos en què se’ls ha processat a individus per haver promogut la “desviació sexual” i la “desastre”. En un cas recent de gran abast, desenes van ser arrestades després del concert per la banda libanesa Mashrou ‘Leila, la cantant principal de la qual és obertament gai..

Les autoritats van utilitzar imatges de persones que portaven banderes arc de Sant Martí en el concert, preses des de les xarxes socials, per condemnar-les per “desbaratament i immoralitat”, dictant penes de presó d’entre un i sis anys..

El 2014, l’aplicació de cites Grindr va desactivar l’ús de dades de geolocalització a Egipte i va mostrar un missatge d’alerta a tots els usuaris locals que la policia egípcia estava utilitzant l’app per rastrejar i arrestar homes homosexuals. The New York Times estima que entre el 2013 i el 2016, almenys 250 egipcis, lesbianes i transgènere van ser arrestats a causa de la informació que es va treure de les seves activitats de mitjans socials.

Serveis de navegació anònims

El govern egipci ha bloquejat rutinàriament els llocs web d’eines i serveis que es poden utilitzar per evitar la censura. Aquests inclouen els llocs de Tor Network, TunnelBear, CyberGhost, Hotspot Shield, TigerVPN, ZenVPN, i una sèrie d’altres VPN i serveis de proxy..

Trucades de VoIP

Els serveis de VoIP han estat intermitentment bloquejats per les xarxes mòbils egípcies. Tot i que no és explícitament il·legal, els usuaris de VoIP han experimentat greus trastorns quan intenten fer trucades de veu mitjançant aplicacions com WhatsApp, FaceTime d’Apple, Viber, Skype i Facebook Messenger. S’ha notat que aquestes interrupcions de serveis han coincidit amb períodes de molèsties polítiques a Egipte.

Aplicacions xifrades

A partir de desembre de 2016, les autoritats egípcies han bloquejat de forma permanent l’accés a l’aplicació de comunicacions xifrada Signal, així com al lloc web del seu operador Open Whisper Systems. Si bé això representa el primer incident conegut de les autoritats egípcies que bloquegen una aplicació íntegrament, els usuaris d’altres aplicacions xifrades, com Telegram, han denunciat dificultats de connexió provocades per l’amplitud de l’ample de banda..

Com funciona el cens del govern egipci a Internet?

Reglament

A partir de l’agost de 2018, el govern egipci ha posat en vigor la Llei de delictes antibibernetics i de tecnologia de la informació. Aquesta llei permet que els poders del govern egipci contraposin la llibertat d’expressió digital i els permeti bloquejar els llocs web que consideren “una amenaça per a la seguretat nacional” o per a la “economia nacional”.

Altres disposicions incloses a la llei permeten imposar dures penes de presó a aquells que es neguen a proporcionar informació sobre les seves activitats en línia a la policia, piratejant qualsevol sistema governamental o publicant informació sobre els moviments dels militars o de la policia. Els proveïdors de serveis d’Internet (ISPs) també estan obligats a emmagatzemar informació sobre les activitats dels usuaris i a publicar-la als serveis egipcis de seguretat a petició..

Al mateix temps que es va aprovar la Llei contra els delictes contra la cibernètica i la tecnologia de la informació, el parlament d’Egipte va aprovar una llei que tractaria qualsevol compte o bloc de xarxes socials amb més de 5.000 seguidors com a “presa de mitjans”.

Classificant els comptes i blocs de xarxes socials personals com a mitjans de comunicació, el govern egipci els ha obert a judicis per delictes com publicar notícies falses o “incitació a violar la llei”.

Infraestructures estatals

Tot i que els operadors interns que operen a Egipte són majoritàriament de propietat privada, la infraestructura d’internet centralitzada i tots els cables de fibra òptica són propietat i opera de Telecom Egypt, una empresa estatal.

Com que totes les infraestructures de comunicacions estan en mans d’una empresa de govern, les autoritats tenen la possibilitat de sospitar d’accés a Internet o utilitzar l’acceleració per disminuir la velocitat d’internet fins a nivells gairebé inutilitzables..

En diverses ocasions, el govern ha impedit l’accés a Internet en moments de molèsties polítiques.

El 2011, les autoritats egípcies van inhabilitar les rutes del protocol de la passarel·la fronterera del país, amb la qual cosa es va tancar el trànsit a Internet en menys d’una hora. A causa dels termes estrictes dels acords exigits pels reguladors egipcis, a les empreses de telecomunicacions se’ls va ordenar tallar tots els serveis mòbils d’internet i de missatgeria de text. Aquesta agència de connexió completa va ser justificada per les agències d’intel·ligència estatals com a acció preventiva per aturar les activitats terroristes.

Vigilància

Com en altres països del Pròxim Orient, el govern egipci ha adquirit activament tecnologies de vigilància que els permeten restringir, supervisar i redirigir el trànsit a Internet.

L’adquisició d’aquestes tecnologies d’empreses internacionals com Blue Coat, Nokia Siemens Network i Hacking Team ha permès al govern un nivell important de control de l’estat a través d’internet i una capacitat millorada de rastrejar les activitats d’internet dels seus ciutadans..

Atacs digitals

Durant els anys 2016/17, els activistes de drets humans i les organitzacions no governamentals a Egipte van experimentar una onada d’atacs de pesca contra la pesca tan sofisticats i generalitzats que es va anomenar amb el nom de “NilePhish”.

Durant un període d’un any, es van documentar fins a 92 sofisticats atacs de phishing. NilePhish es va orientar tant als comptes organitzatius com personals dels activistes de drets humans de set destacades ONG egípcies. A tots els individus objectiu de NilePhish també se’ls va acusar de rebre fons estrangers il·legals com a part d’un judici més llarg i de llarga durada..

Els atacs de phishing van ser intents d’obtenir informació personal i credencials del compte, i els correus electrònics semblaven de companyies i serveis de confiança, com Google i Dropbox, o d’altres activistes de drets humans..

És il·legal fer servir una VPN a Egipte?

L’ús d’una VPN encara no és il·legal a Egipte. Tanmateix, la llei contra els delictes contra les tecnologies de la informació i les tecnologies de la informació conté una disposició que permet perseguir a una persona per veure contingut bloquejat mentre es troba a Egipte.

Les lleis antiterroristes que sovint s’utilitzen com a justificació per a la retirada de llocs web tenen una expressió vaguada que és concebible que els usuaris de VPN puguin ser condemnats per “incitació a violar la llei”, ja que la definició de terrorista inclou “qualsevol persona que amenaça l’ordre públic per qualsevol significa “, tot i que, fins ara, no hi ha hagut processos per ús VPN.

Cal tenir en compte que al voltant del 40% dels llocs web que el govern egipci té en la llista negra, són llocs que ofereixen serveis VPN o altres mètodes de circumval·lació de la censura, així que si teniu previst utilitzar una VPN mentre viatgeu, el millor és donar-vos d’alta al servei abans. arribes a Egipte.

Quin és el millor servei de VPN a utilitzar a Egipte?

Hi ha diverses bones opcions VPN per a aquells que viatgem a Egipte. Us podem recomanar els serveis VPN següents:

NordVPN

Amb el seu avançat xifrat, servei ràpid i una àmplia gamma de servidors de països de tot el món, NordVPN representa un dels millors serveis VPN que podeu triar. NordVPN us ofereix tota la privadesa que necessiteu en un país amb antecedents de vigilància i supervisió d’activitats a Internet.

NordVPN opera una política de “sense registre” i, com que tenen la seva seu a Panamà, no té cap obligació de guardar registres de les vostres activitats en línia i, certament, no els lliurarà a ningú..

Si voleu gaudir de serveis de streaming de tot el món, NordVPN és precisament el servei que voleu. La seva VPN us permet passar les restriccions de serveis de streaming com Hulu i Netflix i veure els programes que voleu veure, independentment del lloc on esteu.

ExpressVPN

Si busqueu una VPN amb connexió ràpida per a jocs o streaming, ExpressVPN és una elecció fantàstica. Amb una selecció massiva de més de 3000 servidors a tot el món, sempre podeu trobar una connexió ràpida i la seva xarxa VPN és eficaç per al torrent.

Si trieu ExpressVPN, no us haureu de preocupar de quin sistema operatiu us el carregueu, ja que la seva aplicació fàcil d’utilitzar funciona amb Android, iPhone, Windows i OS x. Per endolcir l’acord, si us registreu al pla d’un any amb ExpressVPN mitjançant el nostre enllaç, podeu obtenir un acord exclusiu de 3 mesos gratuïts.

CyberGhost

CyberGhost, un conegut proveïdor de VPN amb un fort enfocament en la facilitat d’ús del seu programari, opera CyberGhost fora de Romania i Alemanya i compta amb una gran base d’usuaris de més de 15 milions de persones..

Com a àvids partidaris i promotors de drets civils, una societat lliure i internet sense censura, l’equip de CyberGhost es centra en deixar que els consumidors utilitzin internet lliure i de forma anònima. El seu programari és ben xifrat, fàcil d’utilitzar i ràpid. Els seus paquets de subscripció són barats i ofereixen una àmplia garantia de devolució de diners si no us sentiu del tot feliços.

Pensaments finals

Tot i permetre breument als seus ciutadans l’accés a internet, el govern egipci, i en particular l’administració el-Sisi, han supervisat una dura repressió sobre la llibertat d’expressió, els drets de la premsa i la lliure expressió a Egipte..

Aquesta represa també s’ha estès a una important censura d’Internet, amb el govern que utilitzava infraestructures estatals per controlar, censurar i, a vegades, completament cessar l’accés a Internet. Igual que passa amb molts països de la regió, l’única manera d’aconseguir accés gratuït i desconegut a Internet mentre visiteu Egipte és utilitzar una VPN per xifrar la vostra connexió..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me