Accés a WhatsApp a l’estranger: Com evitar les restriccions

El popular servei de missatgeria WhatsApp permet als usuaris intercanviar de forma segura missatges de text, videollamades i fitxers els uns amb els altres. En un moment en què els incompliments de dades són habituals, WhatsApp apel·la a moltes persones. Malauradament, WhatsApp està prohibit a la Xina i als Emirats Àrabs Units i està restringit a diversos altres països. Tot i així, és possible que els usuaris de WhatsApp accedeixin al servei en aquests països. A continuació, es mostra una visió general de les restriccions de WhatsApp a l’estranger i com es pot evitar.


Quins països limiten WhatsApp i per què?

La Xina ha prohibit en gran mesura WhatsApp els darrers anys. Al juliol del 2017, el govern xinès va començar a bloquejar moltes funcions de WhatsApp. Inclouen xerrades per compartir fitxers, vídeo i veu. La Xina va aixecar el bloc poques setmanes després. Però al setembre del 2017, el govern va bloquejar totes les funcions de l’app. Actualment, la prohibició continua vigent, malgrat la preocupació que pertorbi els negocis xinesos.

Si bé la prohibició de Xina sobre WhatsApp és coneguda, altres països també restringeixen l’aplicació. Qatar i els Emirats Àrabs Units prohibeixen WhatsApp, així com Snapchat i FaceTime. L’Aràbia Saudita va limitar algunes característiques de WhatsApp en el passat, sobretot les trucades de veu, però va aixecar la prohibició el 2016. Altres països que van tancar temporalment WhatsApp inclouen el Brasil, Uganda, Zimbabwe, Egipte i el Marroc..

Per què prohibeixen WhatsApp??

Logotip de WhatsappVal la pena explorar per què alguns països van prohibir o tancar WhatsApp temporalment. Els ciutadans del Brasil solien tenir més llibertat en línia. El país fins i tot va adoptar una constitució d’internet que donava suport a la neutralitat neta el 2014. Però el 2015 i el 2016, el govern va bloquejar WhatsApp dues vegades. Això va ser perquè el govern va tenir una disputa amb el propietari de WhatsApp a Facebook per lliurar dades per investigar els ciberdelinqüències. El govern brasiler ha aprovat des de llavors més lleis que combaten el ciberdelinqüència. Però aquestes lleis també limiten la llibertat d’internet de molts brasilers.

Turquia va bloquejar WhatsApp el novembre de 2016 després de la detenció de membres del Partit Democràtic del Poble (PDP) amb suport kurd. El govern turc ha recorregut cada cop més a la censura a Internet. Es tracta principalment per evitar la cobertura mediàtica de certs esdeveniments polítics. Afirmen que aquestes accions són per prevenir els disturbis civils. No obstant això, restringeixen considerablement la llibertat d’internet dels ciutadans turcs.

L’Aràbia Saudita va prohibir les trucades de veu als serveis de WhatsApp, Skype i altres serveis de VoIP (Voice over Internet Protocol) abans del 2017. Això va dificultar la comunicació dels residents saudites amb el món exterior. L’objectiu era restringir el flux d’idees i informacions estrangeres al país. El regne va aixecar aquesta prohibició el 2017 per afavorir el creixement empresarial i econòmic. La Xina comparteix la idea que serveis com WhatsApp i Skype s’han de restringir per defensar-se de les influències negatives.

Restriccions de WhatsApp i el gran tallafoc de la Xina

La prohibició de WhatsApp de la Xina està relacionada amb els intents del país de censurar la comunicació lliure i oberta. El programa de censura a Internet a la Xina, conegut com el Gran tallafoc de la Xina, és un dels més restrictius del món. El govern va dissenyar el tallafoc per bloquejar informació que amenaça els seus principis comunistes. També funciona per limitar la difusió d’idees estrangeres i occidentals al país.

WhatsApp preocupa especialment el govern xinès perquè té funcions de xifrat avançat. La tecnologia de xifratge impedeix que tercers vegin converses i missatges enviats per WhatsApp. Com a resultat, el govern tem que els ciutadans xinesos intercanviesin contingut anticomunista per WhatsApp. És per això que l’aplicació està restringida juntament amb molts altres llocs web.

La Xina té altres serveis de missatgeria com WeChat, que és similar a WhatsApp però sense les funcions de xifrat. No és sorprenent que els serveis com WeChat siguin sovint controlats pel govern. A més, WeChat proporciona informació al govern xinès a petició. Aquesta pràctica demostra que el govern desconfia profundament de la comunicació privada. Com a resultat, la Xina censura fortament els seus ciutadans.

Com evitar aquestes restriccions

És important comprendre com els governs limiten WhatsApp per evitar aquestes restriccions. Quan un govern decideix bloquejar WhatsApp, avisa a tots els proveïdors de serveis d’internet (ISP) del país. Els proveïdors ISP han de bloquejar les connexions dels usuaris a l’aplicació perquè ja no puguin accedir-hi. Com que tots els ISP han de complir, l’aplicació està bloquejada a totes les connexions d’internet del país.

Malgrat aquestes prohibicions a WhatsApp, podeu accedir al servei mitjançant una xarxa privada virtual (VPN). També podeu utilitzar VPNs per accedir a contingut web prohibit. La VPN xifra les vostres dades i les transmet a través d’un servidor proxy, que us assigna una adreça IP diferent. Aquesta amaga la vostra adreça IP i ubicació i envia les dades a un altre país. D’aquesta manera, algú a la Xina pot desplaçar-se pel bloc de WhatsApp.

Opcions VPN adequades per desbloquejar WhatsApp

Per accedir a WhatsApp en països que en limiten l’ús, primer heu de connectar-vos a un servei VPN. A continuació, podeu obtenir les restriccions i utilitzar totes les funcions de l’aplicació. Al mateix temps, no totes les VPN són fiables. Heu de trobar un servei VPN amb funcions de seguretat avançades, una gran xarxa de servidors i velocitats de connexió ràpides. A continuació, es mostren algunes opcions de VPN que s’adapten molt a desbloquejar WhatsApp.

Accediu a WhatsApp amb ExpressVPN

ExpressVPN es classifica com el millor servei VPN global d’aquest moment en termes de velocitat, fiabilitat i seguretat. Us permet connectar-vos a una xarxa de més de 3000 servidors en més de 90 països. Això significa que podeu desplaçar-vos per blocs de WhatsApp a molts països, inclosos la Xina. De fet, ExpressVPN és un dels millors VPN que podeu utilitzar quan visiteu la Xina.

A ExpressVPN hi ha moltes funcions de seguretat diferents per mantenir-vos segur mentre feu servir WhatsApp. Les funcions inclouen el xifrat de 256 bits per protegir les vostres dades, la protecció contra filtracions DNS i un interruptor per evitar que es transmetin dades mitjançant una connexió sense protecció. Les funcions addicionals inclouen un verificador d’IP i una política sense registres per protegir més les vostres dades privades.

Aquest servei també destaca per les seves altes velocitats, que permeten enviar textos, missatges i trucades de veu a través de WhatsApp sense retards. També és bastant fàcil navegar i instal·lar, cosa que la converteix en una bona elecció tant per a principiants de VPN com per a usuaris amb més experiència.

Accediu a WhatsApp amb CyberGhost

CyberGhost és una de les opcions de VPN més senzilles disponibles, cosa que la fa ideal per als nous usuaris de VPN. No cal que sigueu d’alta tecnologia ni tingueu experiència prèvia amb VPN per descobrir CyberGhost.

El procés per desbloquejar WhatsApp és senzill. Tot el que heu de fer és obrir el programari CyberGhost i seleccionar l’opció Desbloqueja llocs web bàsics. Des d’allà, podeu desbloquejar WhatsApp amb només un clic. El programa també configurarà automàticament tota la configuració.

A més de la facilitat d’ús, CyberGhost té moltes altres funcions importants. La seva xarxa consta de milers de servidors de més de 60 països diferents. Igual que ExpressVPN, ofereix xifrat de 256 bits, no té política de registres i té velocitats ràpides. Això fa que sigui fàcil utilitzar de forma segura totes les funcions de WhatsApp.

L’ús de VPN a la Xina

Independentment de quina opció seleccioneu, si aneu de viatge a la Xina, hi ha consideracions addicionals. Si teniu previst utilitzar una VPN a la Xina, recordeu triar el proveïdor amb cura i descarregueu la VPN abans de marxar de casa. Això es deu al fet que la Xina també prohibeix els serveis VPN. Si seguiu aquests passos, no haureu de tenir cap problema a l’ús de WhatsApp a la Xina.

Pensaments finals

Molts països restringeixen serveis com WhatsApp per diverses raons. Algunes nacions com la Xina es preocupen per la gent que envia missatges antigubernamentals. O bé es preocupa de mantenir les influències no desitjades lluny dels seus ciutadans. Les prohibicions temporals de WhatsApp solen produir-se durant períodes de molèsties civils o protestes antigubernamentals. Moltes vegades els països recorren a la censura per reduir els disturbis o els disturbis. En qualsevol cas, la voluntat del govern de restringir la llibertat dels seus ciutadans és una pràctica molt controvertida.

La bona notícia és que malgrat les restriccions del govern, els ciutadans i els visitants encara poden accedir a WhatsApp. Si compreu una VPN a un proveïdor de bona reputació, teniu tot el que necessiteu per utilitzar WhatsApp a l’estranger. Sempre que configureu la VPN abans de marxar de casa, és possible evitar les restriccions de WhatsApp a qualsevol país.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me