Accediu a Skype a l’estranger: com obviar els blocs! | Vista VPNOver

Des de la seva creació el 2003, el programa de telecomunicacions VoIP (Voice Over Internet Protocol) de Skype ha permès als usuaris passar uns 2 trilions de minuts aproximadament per arribar a les persones que es preocupen per tot el món. Amb 300 milions d’usuaris mensuals i més de mil milions de descàrregues a Android, Skype s’ha fet tan popular fins i tot que ha entrat al nostre idioma. Amb “Skyping” es desenvolupa al Oxford Dictionary, al costat d’altres termes inspirats en la tecnologia com “Googling”, “Whatsapping” i “Facetiming”.

Portàtil bloquejat per SkypeA més de formar part del nostre lèxic, Skype també s’ha convertit en un dels serveis de VoIP més restringits. En més de 20 països, Skype, juntament amb altres alternatives de VoIP, està bloquejat o restringit. Per sort, el fet que Skype estigui bloquejat en un país on vius o visites no és el final del món. Hi ha diverses maneres de superar aquests blocs, la més senzilla és registrar-se a un servei de xarxa privada virtual (VPN). En aquest article, veurem quins països bloquegen Skype i serveis similars. A més, explorarem el motiu pel qual es poden bloquejar i com es poden evitar aquestes restriccions. Després, podreu tornar a xerrar amb els amics i la família.

Per què està bloquejat Skype en determinats països?

Hi ha moltes raons per les quals Skype es pot bloquejar o restringir a cada país. Tanmateix, en la gran majoria dels casos es tracta d’un dels tres factors: proteccionisme, vigilància del govern o restriccions reguladores.

Proteccionisme

La majoria de blocs i restriccions de serveis de VoIP s’implementen com a forma de proteccionisme per part de les empreses de telecomunicacions. La capacitat de Skype d’oferir trucades de veu i vídeo gratuïtes i mundials gratuïtes té un impacte potencialment negatiu en els ingressos generats pels serveis propis d’una empresa de telecomunicacions. Per aquest motiu bloquegen l’ús d’Skype i plataformes similars.

Això és particularment cert a Amèrica del Sud i Central, on la mateixa empresa sol gestionar accés telefònic i a internet. Skype està bloquejat pels proveïdors de telecomunicacions a Belize, Brasil, Mèxic i Veneçuela per obligar els usuaris a comunicar-se per telèfon o a utilitzar el servei de VoIP propi de la companyia de telecomunicacions. La manca de competència en telecomunicacions en aquests països només augmenta el problema. Per exemple, a Belize, l’única empresa proveïdora de telecomunicacions de la propietat del govern Belize Telemedia Limited. Bloquegen l’ús d’Skype per tal de protegir els seus ingressos telefònics i promoure el seu propi servei de VoIP.


Vigilància

En alguns països, en particular la Xina i diversos estats d’Orient Mitjà, el govern fa aplicar les restriccions a Skype i altres serveis de VoIP. Afirmen que la independència de la plataforma i la seva política de “seguiment sense telèfon” suposen un risc per a la seguretat.

Skype es va eliminar de totes les botigues d’aplicacions locals de la Xina el desembre de 2017. S’uneixen a Gmail, Facebook, Snapchat, Twitter, Line i Pinterest a la llista de programes no estatals censurats pel govern xinès. El govern egipci té una política oficial de bloqueig de serveis que no poden supervisar, inclòs Skype.

Al gener de 2018, Microsoft va anunciar que Skype implementaria una funció de “trucada privada” que oferiria el xifrat de punta a punta. Aquest anunci ha fet especular que els diferents països es desplaçarien per bloquejar Skype. De manera similar a la que havien posat restriccions a WhatsApp, Telegram i Calling. Els països ho justifiquen dient que ja no podrien supervisar les ubicacions i trucades de Skype.

Restriccions normatives

En determinats països, els serveis de VoIP com Skype han d’obtenir una llicència per funcionar. Un excel·lent exemple d’això són els Emirats Àrabs Units (Emirats Àrabs Units), que requereixen que els serveis VoIP siguin llicenciats per la seva autoritat reguladora de telecomunicacions. Actualment, Skype no està disponible als Emirats Àrabs Units, ja que no han pogut obtenir la llicència correcta per operar.

Països on Skype està bloquejat o restringit

Bloquejat completament

 • Guyana
 • Veneçuela
 • Kuwait
 • Líbia
 • Corea del Nord
 • Oman
 • Qatar
 • Emirats Àrabs Units

Restriccions del servei

 • Belize – Actualment, Skype està bloquejat per Belize Telemedia Limited, l’únic proveïdor de telecomunicacions de Belize, que ofereix el seu propi servei de trucada VoIP.
 • Brasil – El major proveïdor de telecomunicacions del Brasil, Brazil Telecom, bloqueja Skype però permet trucar a VoIP mitjançant el seu propi servei.
 • Carib – LIME, el proveïdor de telecomunicacions dominant al Carib, impedeix que els seus clients utilitzin Skype.
 • Xina – Tots els serveis de VoIP estan bloquejats a excepció dels proporcionats per China Unicom i China Telecom.
 • Cuba – Skype està disponible a Cuba, però les trucades costen 1,15 dòlars el minut i les velocitats d’internet extremadament lentes en restringeixen l’ús.
 • Egipte – El govern egipci interromp o bloqueja regularment tots els serveis de VoIP que no es poden controlar directament.
 • Iran – Skype sembla estar disponible, però la connectivitat és tan dolenta que el servei és bàsicament inutilitzable.
 • Índia – Ja no es disposa de trucades a Skype a l’Índia des de Skype a mòbils i fixos. Tanmateix, les trucades gratuïtes de Skype a Skype a l’Índia continuen funcionant.
 • Jordània – Tots els serveis de VoIP estan bloquejats per motius de seguretat.
 • Myanmar – Skype i altres serveis de VoIP només estan disponibles en determinats moments i en regions específiques.
 • Pakistan – Les trucades a Skype, fins i tot les d’ordinador a ordinador, són enormement monetitzades i costen 0,14 dòlars al minut.
 • Panamà – Imposa un 12% d’impost sobre totes les trucades de VoIP.
 • Síria – L’accés a Skype és limitat i no està disponible a les cafeteries d’Internet.
 • Vietnam – L’accés a Skype és limitat. Tot i això, en alguns cafès d’internet hi ha disponible un servei de proxy configurat per facilitar les trucades a Skype.
 • Veneçuela – Els ISP locals bloquegen Skype i altres serveis de VoIP en àrees específiques, però ofereixen les seves pròpies alternatives.

Com obvio els blocs de VoIP?

Si trobeu a viure o a viatjar a un país que restringeix o bloqueja de forma rutinària els serveis de VoIP com Skype, no us entronqueu. Hi ha formes per evitar aquestes restriccions. Els llocs web de proxy, el programari Tor i les VPN són algunes de les millors maneres de superar el bloqueig d’Skype. Podeu tornar a xerrar en molt poc temps.

Llocs web del servidor intermediari

Com que Skype es pot configurar perquè s’executi a través d’un proxy, l’encaminament de la trucada a Skype a través d’un lloc web de proxy gratuït és una manera de superar el bloqueig d’Skype. Com que el lloc web de proxy està allotjat en un país sense restriccions a Skype, la connexió no pot ser bloquejada pel govern local o ISPs.

L’avantatge d’utilitzar llocs web de proxy gratuïts és que atreuen un gran nombre de clients i la seva amplada banda de banda és consumida per milers de persones que intenten accedir a serveis restringits. Això resulta en trucades de baixa qualitat en el millor dels moments. A més, els serveis de VoIP poden ser bàsicament inutilitzables durant les hores punta d’ús.

Programari Tor

El programari Tor funciona de manera similar als llocs web de proxy. Utilitzen una xarxa de superposició voluntària gratuïta, mundial, de més de set mil relés. Això els permet ocultar la ubicació i el país d’origen dels usuaris. Al igual que amb un lloc web proxy, Tor permet als seus usuaris connectar-se a Skype evitant les adreces IP bloquejades pel govern o l’ISP local, semblant estar en un país diferent..

Com en els llocs web proxy, el principal problema amb el programari Tor és la latència. Per ocultar la ubicació del seu usuari i evitar la vigilància, Tor retransmet el seu trànsit a diversos nodes. Això es tradueix en un retard notable que pot distreure molt durant una trucada de veu o de vídeo. A més, no tots els serveis VOIP són compatibles amb Tor, ja que Tor es presenta en forma de navegador web. Molts serveis i aplicacions VOIP no es connecten a Internet a través del navegador i, per tant, no utilitzen la xarxa de superposició Tor.

VPN

Connexió VPN-InternetEl programari VPN és, possiblement, la millor manera d’evitar les restriccions de VoIP, que us permet connectar-vos a serveis i llocs web bloquejats sense les greus restriccions d’amplada de banda o problemes de latència associats a llocs web de Tor o proxy..

Una VPN us permet connectar-vos a Internet mitjançant un servidor proxy, donant-vos una adreça IP estrangera i obviant restriccions als serveis de VoIP. La diferència principal amb els serveis de proxy habituals és que una VPN també xifra fortament la vostra connexió per evitar una vigilància més. Com que la majoria dels serveis VPN ofereixen una subscripció de pagament, són capaços de proporcionar una velocitat i fiabilitat molt millors que els serveis de VPN gratuïts o proxy.

A més de la velocitat, la seguretat i la fiabilitat més elevades, els serveis VPN premium ofereixen sovint una atenció al client de qualitat. Normalment el personal de suport tècnic està disponible per ajudar-vos a connectar-vos a serveis restringits mitjançant el programari VPN. Això significa que teniu l’opció de trucar al seu equip d’assistència tècnica si teniu problemes perquè Skype funcioni.

Molts serveis VPN també ofereixen un servei “IP dedicat”, que permet tenir una IP personalitzada en lloc d’una compartida. Els avantatges de tenir una IP dedicada inclouen poder accedir a serveis de streaming de vídeo com Netflix, comptes bancaris en línia i llocs web de jocs en línia, que bloquegen de forma habitual les adreces IP compartides. Si finalment es descobreix i es bloqueja la vostra IP dedicada, el servei VPN ràpidament podrà oferir-ne una de nova.

Pensaments finals

De totes les opcions possibles per superar les restriccions de VoIP i serveis d’accés com Skype, les VPN representen la millor combinació de velocitat, utilitat, fiabilitat i seguretat. De manera que si viatgeu a un país amb restricció de VoIP o si sou un local que només vol poder xatejar a Skype, subscriure-us a un servei VPN us permetrà seguir compartint les vostres experiències sense restriccions. Per ajudar-vos a triar els serveis VPN adequats per a vosaltres, hem creat una llista dels millors proveïdors VPN que hi ha..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me