Toegang tot Skype in het buitenland: blokkades omzeilen! | VPNOverzicht

Sinds de oprichting in 2003 heeft Skype’s VoIP (Voice Over Internet Protocol) -telecommunicatiesoftware de gebruikers in staat gesteld naar schatting 2 biljoen minuten te besteden aan het bereiken van mensen om wie ze geven over de hele wereld. Met 300 miljoen maandelijkse gebruikers en meer dan een miljard downloads op Android is Skype zo populair geworden dat het zelfs onze taal is binnengekomen. Met “Skyping” in de Oxford English Dictionary naast andere door technologie geïnspireerde termen zoals “Googlen”, “Whatsappen” en “Facetiming”.


Skype geblokkeerde laptopBehalve dat het deel uitmaakt van ons lexicon, is Skype ook een van de meest beperkte VoIP-diensten geworden. In meer dan 20 landen is Skype, samen met andere VoIP-alternatieven, geblokkeerd of beperkt. Gelukkig is Skype niet geblokkeerd in een land waar je woont of bent, het einde van de wereld. Er zijn een aantal manieren om dergelijke blokkades te overwinnen, de eenvoudigste is om u aan te melden bij een VPN-service (Virtual Private Network). In dit artikel bekijken we welke landen Skype en soortgelijke services blokkeren. Bovendien zullen we onderzoeken waarom ze worden geblokkeerd en hoe u die beperkingen kunt omzeilen. Daarna kunt u weer chatten met uw vrienden en familie.

Waarom is Skype in bepaalde landen geblokkeerd??

Er zijn veel redenen waarom Skype in individuele landen kan worden geblokkeerd of beperkt. In de overgrote meerderheid van de gevallen komt het echter neer op een van de drie factoren: protectionisme, overheidstoezicht of wettelijke beperkingen.

Protectionisme

De meeste VoIP-dienstblokken en -beperkingen worden door telecommunicatiebedrijven geïmplementeerd als een vorm van protectionisme. Het vermogen van Skype om gratis, wereldwijde spraak- en videogesprekken aan te bieden, heeft een potentieel negatieve invloed op de inkomsten die worden gegenereerd door de eigen diensten van een telecombedrijf. Om deze reden blokkeren ze het gebruik van Skype en soortgelijke platforms.

Dit geldt met name voor Zuid- en Midden-Amerika, waar hetzelfde bedrijf vaak telefoon- en internettoegang verzorgt. Skype wordt geblokkeerd door telecomproviders in Belize, Brazilië, Mexico en Venezuela om gebruikers te dwingen om telefonisch te communiceren of de eigen VoIP-dienst van het telecombedrijf te gebruiken. Het gebrek aan telecommunicatieconcurrentie in deze landen maakt het probleem alleen maar groter. In Belize is Belize Telemedia Limited, dat eigendom is van de overheid, de enige telecomaanbieder. Ze blokkeren het gebruik van Skype om hun telefooninkomsten te beschermen en om hun eigen VoIP-dienst te promoten.

Toezicht

In sommige landen, met name China en een aantal landen in het Midden-Oosten, legt de regering beperkingen op voor Skype en andere VoIP-diensten. Ze beweren dat de onafhankelijkheid van het platform en het beleid ‘geen telefoontracking’ een beveiligingsrisico vormen.

Skype is in december 2017 verwijderd uit alle lokale app-winkels in China. Ze voegen zich bij Gmail, Facebook, Snapchat, Twitter, Line en Pinterest op de lijst met niet-staatseigen software die door de Chinese overheid is gecensureerd. De Egyptische regering heeft een officieel beleid om services te blokkeren die ze niet kunnen controleren, waaronder Skype.

In januari 2018 kondigde Microsoft aan dat Skype een ‘Private Call’-functie zou implementeren die end-to-end encryptie zou bieden. Deze aankondiging heeft geleid tot speculatie dat individuele landen zouden verhuizen om Skype te blokkeren. Op dezelfde manier als ze beperkingen hadden gesteld aan WhatsApp en Telegram en Bellen. Landen rechtvaardigen dit door te zeggen dat ze Skype-oproepen en bellerlocaties niet langer kunnen volgen.

Regelgevende beperkingen

In bepaalde landen hebben VoIP-services zoals Skype een licentie nodig om te kunnen werken. Een uitstekend voorbeeld hiervan zijn de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die voor VoIP-diensten een vergunning van hun Telecommunication Regulatory Authority nodig hebben. Skype is momenteel niet beschikbaar in de VAE omdat ze niet de juiste licentie hebben verkregen om te werken.

Landen waar Skype is geblokkeerd of beperkt

Volledig geblokkeerd

 • Guyana
 • Venezuela
 • Koeweit
 • Libië
 • Noord Korea
 • Oman
 • Qatar
 • VAE

Servicebeperkingen

 • Belize – Skype wordt momenteel geblokkeerd door Belize Telemedia Limited, de enige telecomprovider van Belize, die hun eigen VoIP-oproepservice aanbiedt.
 • Brazilië – Brazilië’s grootste telecomprovider, Brazil Telecom, blokkeert Skype maar staat VoIP-bellen toe via hun eigen service.
 • Caraïben – LIME, de dominante telecomprovider in het Caribisch gebied, blokkeert zijn klanten van het gebruik van Skype.
 • China – Alle VoIP-services zijn geblokkeerd, behalve die van China Unicom en China Telecom.
 • Cuba – Skype is beschikbaar in Cuba, maar bellen kost $ 1,15 per minuut en extreem lage internetsnelheden beperken het gebruik ervan.
 • Egypte – De Egyptische regering verstoort of blokkeert regelmatig alle VoIP-diensten die niet direct kunnen worden gecontroleerd.
 • Ik rende – Skype lijkt beschikbaar te zijn, maar de connectiviteit is zo slecht dat de service in feite onbruikbaar is.
 • India – Skype bellen binnen India van Skype naar mobiele telefoons en vaste lijnen is niet langer beschikbaar. Gratis Skype-naar-Skype-gesprekken binnen India werken echter nog steeds.
 • Jordanië – Alle VoIP-services zijn om veiligheidsredenen geblokkeerd.
 • Myanmar – Skype en andere VoIP-services zijn alleen beschikbaar op bepaalde tijden en in specifieke regio’s.
 • Pakistan – Skype-gesprekken, zelfs van computer naar computer, verdienen veel geld en kosten $ 0,14 per minuut.
 • Panama – Heffing van 12% op alle VoIP-gesprekken.
 • Syrië – Skype-toegang is beperkt en niet beschikbaar in internetcafés.
 • Vietnam – Skype-toegang is beperkt. In sommige internetcafés is echter een proxyservice beschikbaar die is opgezet om Skype-gesprekken mogelijk te maken.
 • Venezuela – Lokale ISP’s blokkeren Skype en andere VoIP-diensten op specifieke gebieden, maar bieden hun eigen alternatieven.

Hoe kan ik VoIP-blokken omzeilen?

Als u merkt dat u in een land woont of naar een land reist dat routinematig VoIP-services zoals Skype beperkt of blokkeert, raak dan niet in paniek. Er zijn manieren om die beperkingen te omzeilen. Proxy-websites, Tor-software en VPN’s zijn enkele van de beste manieren om Skype-blokkering te verhelpen. U kunt binnen de kortste keren weer chatten.

Proxy-websites

Omdat Skype kan worden geconfigureerd om via een proxy te lopen, is het routeren van uw Skype-oproep via een gratis proxy-website een manier om het blokkeren van Skype te verhelpen. Aangezien de proxy-website wordt gehost in een land zonder beperkingen op Skype, kan de verbinding niet worden geblokkeerd door de lokale overheid of internetproviders.

Het nadeel van het gebruik van gratis proxy-websites is dat ze een groot aantal klanten aantrekken en dat hun beperkte bandbreedte wordt opgegeten door duizenden mensen die allemaal toegang proberen te krijgen tot beperkte diensten. Dit resulteert in bellen van lage kwaliteit in de beste tijden. Bovendien kunnen de VoIP-diensten tijdens piekuren in principe onbruikbaar worden.

Tor Software

Tor-software werkt op dezelfde manier als proxy-websites. Ze gebruiken een gratis, wereldwijd vrijwilligersoverlay-netwerk van meer dan zevenduizend relais. Hierdoor kunnen ze de locatie en het land van herkomst van hun gebruiker verbergen. Net als bij een proxy-website, stelt Tor zijn gebruikers in staat om verbinding te maken met Skype door IP-adressen te omzeilen die door de overheid of de lokale ISP zijn geblokkeerd door zich in een ander land te bevinden.

Net als bij proxy-websites is latentie het belangrijkste probleem met Tor-software. Om de locatie van de gebruiker te verbergen en bewaking te voorkomen, stuurt Tor zijn verkeer over meerdere knooppunten. Dit resulteert in een merkbare hoeveelheid vertraging die erg afleidend kan zijn tijdens een spraak- of video-oproep. Ook zijn niet alle VOIP-services compatibel met Tor, omdat Tor de vorm heeft van een webbrowser. Veel VOIP-services en apps maken geen verbinding met internet via de browser en maken daarom geen gebruik van het Tor-overlay-netwerk.

VPN

VPN-verbinding-internetVPN-software is misschien wel de beste manier om VoIP-beperkingen te omzeilen, waardoor u verbinding kunt maken met geblokkeerde services en websites zonder de ernstige bandbreedtebeperkingen of latentieproblemen die verband houden met Tor- of proxy-websites.

Met een VPN kunt u verbinding maken met internet via een proxyserver, waardoor u een buitenlands IP-adres krijgt en beperkingen op VoIP-services worden omzeild. Het belangrijkste verschil met reguliere proxyservices is dat een VPN uw verbinding ook zwaar versleutelt om verder toezicht te voorkomen. Omdat de meeste VPN-services een betaald abonnement bieden, kunnen ze een veel betere snelheid en betrouwbaarheid bieden dan gratis VPN- of proxyservices.

Naast hogere snelheid, beveiliging en betrouwbaarheid bieden premium VPN-services vaak hoogwaardige klantenondersteuning. Technische ondersteuningsmedewerkers zijn meestal beschikbaar om u te helpen verbinding te maken met beperkte services via de VPN-software. Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om hun technische ondersteuningsteam te bellen als u problemen ondervindt bij het aan de praat krijgen van Skype.

Veel VPN-services bieden ook een ‘Dedicated IP’-service, waardoor u uw eigen gepersonaliseerde IP kunt hebben in plaats van een gedeelde. De voordelen van een speciaal IP-adres zijn onder meer toegang tot videostreamingservices zoals Netflix, online bankrekeningen en online gaming-websites, die routinematig gedeelde IP-adressen blokkeren. Als uw speciale IP uiteindelijk wordt ontdekt en geblokkeerd, kan uw VPN-service u snel een nieuwe aanbieden.

Laatste gedachten

Van alle mogelijke opties voor het overwinnen van VoIP-beperkingen en toegangsservices zoals Skype, vertegenwoordigen VPN’s de beste mix van snelheid, bruikbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging. Dus als u naar een land reist met een VoIP-beperking, of als u een local bent en gewoon wilt kunnen chatten op Skype, kunt u zich abonneren op een VPN-service om uw ervaringen onbeperkt te blijven delen. Om u te helpen bij het kiezen van de VPN-services die bij u passen, hebben we een lijst samengesteld met de beste VPN-providers die er zijn.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me