Hoe BBC iPlayer buiten het VK te bekijken VPNOverzicht

BBC iPlayer kijken wanneer u niet in het Verenigd Koninkrijk bent, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Als er een BBC-serie of -programma is dat u online wilt bekijken, krijgt u mogelijk geen toegang tot BBC iPlayer. Gelukkig is er een manier om overal ter wereld gemakkelijk toegang te krijgen tot de BBC iPlayer. Bekijk al uw favoriete series, documentaires en nieuwsuitzendingen door uw verbinding te beveiligen en uw online verkeer om te leiden met een VPN. In dit artikel wordt precies uitgelegd hoe u dat moet doen.


Bekijk BBC iPlayer buiten het VK met een VPN

BBC iPlayer-logoVPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN creëert een afgeschermde tunnel tussen uw apparaat en internet. Hierdoor kan niemand zien waar u zich bevindt en welke websites u bezoekt. Als u de VPN op de juiste manier instelt, wat heel eenvoudig is, kan BBC iPlayer niet zien dat u zich niet in het VK bevindt, dus u kunt eenvoudig toegang krijgen.

Een VPN biedt meer online privacy, veiligheid en vrijheid. In het geval van BBC iPlayer is dit laatste vooral belangrijk. Een VPN geeft je de vrijheid om overal ter wereld je favoriete programma’s te bekijken. Dit is mogelijk omdat een VPN je IP-adres verbergt. In plaats daarvan krijgt u het IP-adres toegewezen van de VPN-server die u gebruikt.

Hierdoor wordt het gemakkelijk om BBC iPlayer overal ter wereld te bekijken met een VPN-verbinding. Het enige wat je nodig hebt is een abonnement op een goede en betrouwbare VPN-provider met servers in Groot-Brittannië. VPN-providers werken meestal met eenvoudige apps en software waarmee u uw internetverbinding anoniem kunt maken. De meeste VPN’s hebben software die u op al uw apparaten kunt gebruiken, van Mac tot Windows en iPhone tot Android. Zodra je een goede VPN hebt, kun je BBC iPlayer in een mum van tijd bekijken.

Bekijk BBC iPlayer met een VPN: een snel stappenplan

Wil je meteen BBC iPlayer kijken, zonder echt in het VK te zijn? Daar heb je een VPN voor nodig. Hier is een korte stapsgewijze handleiding die u binnen enkele minuten gratis toegang geeft.

  1. Neem een ​​abonnement met een goede VPN-provider en account aanmaken. Een provider die we aanbevelen is NordVPN. U kunt ook naar beneden scrollen naar onze lijst met beste VPN’s voor BBC iPlayer, of rechtstreeks naar onze top 5 beste VPN’s van dit moment gaan.
  2. Download de VPN-software op het apparaat dat u wilt gebruiken om BBC iPlayer te bekijken. Dit kan op je Mac of Windows computer, maar ook op je iPhone of Android smartphone.
  3. Log in op de VPN-software met het account dat u in stap 1 heeft aangemaakt. In de meeste gevallen hoeft u alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.
  4. Kies een VPN-server in het VK en maak verbinding met de VPN. Vaak is het voldoende om op de serverlocatie te klikken. In andere gevallen moet u mogelijk op de knop ‘aan’ klikken in de VPN-software.
  5. Ga naar de website van BBC iPlayer en stream naar hartenlust!

De beste VPN’s voor BBC iPlayer

Niet alle VPN-providers zijn geschikt om BBC iPlayer mee te bekijken. U heeft allereerst een VPN met servers in het Verenigd Koninkrijk nodig. Daarnaast wil je misschien een VPN-provider kiezen die behoorlijke snelheden biedt, zodat je niet hoeft te wachten tot je show tijdens het streamen buffert. Ten slotte is het belangrijk dat de VPN die u kiest, software heeft die past bij uw besturingssysteem, bijvoorbeeld Windows of iOS.

Hier is een lijst met VPN-providers die we aanbevelen om BBC iPlayer te bekijken.

ExpressVPN: snelle streaming zonder buffering

ExpressVPN is misschien wel de beste VPN-provider voor BBC iPlayer. Ze bieden servers op verschillende locaties in het VK, dus u kunt gemakkelijk overschakelen naar een andere als een server niet werkt. Behalve dat je daardoor veel keuze hebt, zijn alle servers ook erg snel: ExpressVPN was de onbetwiste winnaar van onze snelheidstests. Deze topsnelheid maakt ExpressVPN een geschikte provider voor streaming in het algemeen, niet alleen voor BBC iPlayer. Ook streamen met bijvoorbeeld Kodi is gemakkelijk met ExpressVPN.

ExpressVPN is beschikbaar voor Windows, Mac, Android, iOS en Linux en heeft een geld-terug-garantie van 30 dagen. Bovendien kunt u de service op maximaal vijf apparaten tegelijk gebruiken.

NordVPN: dedicated servers voor BBC iPlayer

NordVPN heeft duizenden servers, waaronder veel in het Verenigd Koninkrijk. Niet al deze servers werken met BBC iPlayer, maar er worden vaak nieuwe toegevoegd. Daarom zul je, misschien met een beetje zoeken, altijd een server vinden die werkt, zelfs als iPlayer sommige ervan blokkeert. Bovendien biedt NordVPN speciale servers die u kunt gebruiken om de downloadfunctie van BBC iPlayer in te schakelen. Dit zijn de volgende Britse servers: 481, 483, 717-720, 745-752, 757-764, 974-977, 1022-1025, 1044-1045. Om een ​​van deze servers te kiezen, ga naar de lijst met serverlocaties in de NordVPN-software en klik op de drie stippen achter “Verenigd Koninkrijk”.

NordVPN is een vrij snelle VPN en werkt zowel voor Windows, Mac, iOS en Android als voor Linux. Daarnaast biedt NordVPN een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. U kunt dit gebruiken om de service uit te proberen voordat u een langdurig abonnement afsluit.

Andere providers: CyberGhost en Surfshark

Verschillende andere VPN-providers proberen BBC iPlayer ook beschikbaar te maken voor hun gebruikers. Op het moment van testen werkten deze echter niet voor ons. De IP-adressen van VPN-servers veranderen vaak af en toe, omdat providers steeds nieuwe servers toevoegen en oude vervangen. Dit betekent dat de kans bestaat dat onderstaande providers binnenkort weer werken.

Allereerst is er CyberGhost. Eerder stond CyberGhost bekend als een van de betere gratis VPN-services, maar sindsdien is het veranderd in een volledig betaalde service. Toch is CyberGhost een zeer goede optie. Ze bieden gespecialiseerde servers voor allerlei soorten streamingdiensten, waaronder Netflix USA, Disney Plus en natuurlijk BBC iPlayer. Hoewel deze VPN BBC iPlayer op het moment van testen niet kon deblokkeren, werken ze aan dit probleem en zou een werkende server binnenkort weer moeten werken.

De tweede optie die op dit moment helaas niet werkte voor ons is Surfshark. Surfshark is een goedkoop en goed alternatief voor duurdere VPN-services, zoals ExpressVPN. In veel gevallen is Surfshark perfect om te streamen. Als het bijvoorbeeld om Netflix gaat, geeft deze provider je toegang tot verschillende bibliotheken over de hele wereld. We verwachten dat Surfshark binnenkort ook weer BBC iPlayer kan deblokkeren.

BBC iPlayer-beperkingen uitgelegd

Misschien vraag je je af waarom je die geografische beperkingen blijft tegenkomen wanneer je BBC iPlayer bezoekt. De waarheid is dit: BBC heeft het recht om bepaalde series en films binnen het Verenigd Koninkrijk uit te zenden. Als mensen van buiten het VK deze shows proberen te bekijken, krijgen ze geen toegang tot de BBC iPlayer. Elders in de wereld hebben andere televisiestations de rechten op deze series en programma’s, dus BBC kan ze u niet tonen.

BBC controleert uw IP-adres om uw locatie te bepalen wanneer u hun iPlayer bezoekt. Als uw IP-adres zich buiten het Verenigd Koninkrijk bevindt, wordt u de toegang geweigerd. Hier komt een VPN tussenbeide: het verandert je IP-adres zodat de BBC denkt dat je in Groot-Brittannië bent. Met andere woorden, u kunt het blok omzeilen en toch toegang krijgen tot de inhoud die u wilt.

Deblokkeren met een VPN

Dit werkt niet alleen voor BBC iPlayer. Er zijn veel online platforms, services en websites die alleen toegankelijk zijn vanaf bepaalde locaties. Misschien gebruikt het land waar u woont censuur om grote delen van internet te verbergen. In dergelijke gevallen kan een VPN ook helpen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om toegang te krijgen tot Facebook of om voetbalwedstrijden overal ter wereld te bekijken. Zoals eerder vermeld, kan een VPN je ook toegang geven tot een grotere Netflix-bibliotheek.

Laatste gedachten: Bekijk BBC iPlayer met een VPN

Zowel NordVPN als ExpressVPN werken perfect met BBC iPlayer. Als je een van deze VPN’s gebruikt, kun je al je favoriete series, zoals Eastenders, Masterchef en Peaky Blinders, bekijken op BBC iPlayer. Andere providers, zoals Surfshark en CyberGhost, beloven ook toegang te verlenen tot BBC iPlayer, hoewel deze services niet voor ons werkten toen we ze testten. Houd er rekening mee dat deze VPN’s u mogelijk toegang kunnen geven, maar niet gegarandeerd werken. Als u liever op zoek bent naar een goede VPN om zelf BBC-inhoud te bekijken, bekijk dan onze VPN-beoordelingen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me