Bekijk de Copa Libertadores 2020 in het buitenland en wereldwijd! | VPNOverzicht

voetbal spelersAls je een voetbalfan bent, weet je waarschijnlijk dat de Copa Libertadores 2020 al onderweg is! Zoals altijd belooft deze Copa een absoluut spektakel te worden voor voetbalfans in Zuid-Amerika en daarbuiten.


Maar stel je dit eens voor: je bent in het buitenland voor vakantie of zaken, en je ontdekt dat je Copa Libertadores-stream niet werkt. U krijgt een bericht met de melding ‘u bevindt zich niet in de juiste regio om deze inhoud te bekijken’ of iets dergelijks. Helaas is dit iets dat vrij vaak gebeurt en dat het u kan overkomen, afhankelijk van uw streamingdienst. In dit geval kan iets dat een geografische beperking wordt genoemd (zo heten deze geografische beperkingen) je kans om je favoriete team toe te juichen echt verpesten.

Gelukkig is er een simpele manier om deze blokkades te omzeilen: door een VPN te gebruiken. Lees de rest van dit artikel om erachter te komen hoe je de Copa Libertadores kunt bekijken, waar je ook bent, met een VPN. We hebben ook handige handleidingen toegevoegd die je kunt volgen als je hier wat meer hulp bij nodig hebt.

Waarom kan het ingewikkeld of onmogelijk zijn om de Copa Libertadores in het buitenland te bekijken??

Als we in een utopie woonden, zouden we alles kunnen zien wat we willen, waar we maar willen, zonder geografische beperkingen. We leven echter op planeet Aarde, waar geografische beperkingen maar al te vaak voorkomen. Dit komt omdat omroepen en streamingdiensten gebonden zijn aan regels over waar ze bepaalde inhoud kunnen aanbieden. Deze regels maken deel uit van en zijn afhankelijk van de overeenkomst die de omroeporganisatie en de distributeur samen hebben.

Daarom kun je bijvoorbeeld alleen de Fox Sports-app gebruiken – een populaire manier om de Copa Libertadores te bekijken – in Brazilië, Argentinië en Mexico. Evenzo is veel inhoud op Globo’s SporTV alleen toegankelijk in Brazilië. Dit betekent dat als je een van deze services wilt gebruiken om de Copa Libertadores buiten deze landen te bekijken, je pech hebt. Tenzij je natuurlijk, zoals je hierboven hebt gelezen, software gebruikt die geografische beperkingen kan omzeilen, zoals een VPN.

Een VPN is een effectieve en gemakkelijke manier om uw “virtuele” locatie te wijzigen en elke wedstrijd van Copa Libertadores overal ter wereld te bekijken! Het gebruik van een VPN voor deze en andere doeleinden is eenvoudig en snel. Voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met VPN’s en precies willen weten hoe dit wordt gedaan, hebben we hieronder twee eenvoudig te volgen stapsgewijze handleidingen toegevoegd, één voor Globo SporTV en één voor de Fox Sports-app.

Gemakkelijke gids om de Copa Libertadores overal te bekijken met een VPN – SporTV & Fox Sports

De VPN die in beide onderstaande handleidingen wordt gebruikt en die we u aanraden te gebruiken om de Copa Libertadores wereldwijd te bekijken, is NordVPN. Dit is tenslotte een zeer betaalbare VPN met goede streaming-snelheden en een aantal zeer handige functies voor het deblokkeren van Copa Libertadores-wedstrijden met de meeste grote streamingdiensten.

Gids 1: Bekijk de Copa Libertadores wereldwijd op SporTV

 1. Ga naar de website van NordVPN en abonneer je op hun VPN-service.
 2. Ga naar de downloadpagina en download de NordVPN-app die compatibel is met uw besturingssysteem door op een van de pictogrammen bovenaan te klikken.
 3. Klik op downloaden en volg de installatieprocedure.
 4. Open de NordVPN-app en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Bekijk je inbox. Je zou een e-mail van NordVPN moeten hebben ontvangen met instructies voor het inloggen op de app.
 5. Maak verbinding met een Braziliaanse NordVPN-server om toegang te krijgen tot alle inhoud van SporTV, inclusief Copa Libertadores-wedstrijden.
 6. Ga zoals gewoonlijk naar Globo SporTV en navigeer naar de Copa Libertadores-stream die je wilt bekijken.

NordVPN-kaart met geselecteerde Braziliaanse server

Notitie: Houd er rekening mee dat je een Globo-account nodig hebt om deze methode te gebruiken.

Gids 2: bekijk de Copa Libertadores met de Fox Sports-app

 1. Ga naar de website van NordVPN en abonneer je op hun VPN-service.
 2. Ga naar de downloadpagina en download de NordVPN-app die compatibel is met uw besturingssysteem door op een van de pictogrammen bovenaan te klikken.
 3. Klik op downloaden en volg de installatieprocedure.
 4. Open de NordVPN-app en log in.
 5. Maak verbinding met een Braziliaanse, Argentijnse of Mexicaanse NordVPN-server.
 6. Ga naar de Fox Sports-app en log in.
 7. Navigeer naar de Copa Libertadores-wedstrijd die je wilt bekijken en geniet van het spel!

NordVPN-kaart met vijf Latijns-Amerikaanse servers, waaronder een Braziliaanse, Argentijnse en Mexicaanse server

Notitie: Let op: voor de hierboven beschreven methode heb je een Fox Sports-account nodig.

Stream van Copa Libertadores geblokkeerd door “VPN-blok”

Veel streaming websites en apps hebben de laatste tijd de neiging getoond om iets te gebruiken dat we graag “VPN-blokkades” noemen. Dit betekent dat deze streamingdiensten VPN-gebruikers ervan weerhouden hun inhoud te bekijken. Als u een VPN-gebruiker bent, ziet u mogelijk een bericht dat er als volgt uitziet:

netflix-fout

Deze specifieke schermafbeelding komt van Netflix, maar het idee is hetzelfde. Een streamingdienst kan detecteren dat u een VPN gebruikt (deblokker) en u de toegang tot de inhoud weigeren. Ze kunnen dit doen als ze een groot aantal gebruikers met hetzelfde IP-adres detecteren. Voor de streamingdienst geeft dit aan dat deze gebruikers van dezelfde server komen, waarschijnlijk een proxy- of VPN-server. Vervolgens blokkeren ze eenvoudig dit IP-adres waarvan ze merken dat ze veel verkeer ontvangen.

Het bovenstaande betekent niet dat alle VPN’s en VPN-servers worden geblokkeerd door streamingdiensten, verre van dat. Als zodanig merk je misschien niets anders wanneer je bijvoorbeeld naar de Copa Libertadores in het buitenland kijkt met een VPN op Fox Sports of SporTV (behalve dat het werkt). Streamingservices wijzigen hun beleid met betrekking tot VPN’s echter vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Daarom is het goed om te weten hoe je VPN-blokkades kunt omzeilen, voor het geval dat. Daarom hebben we hieronder drie tips opgenomen over hoe u dit kunt doen met NordVPN.

VPN-blokkades omzeilen met NordVPN

NordVPN biedt een aantal zeer handige functies om u te helpen VPN-blokkades te omzeilen. Ten eerste biedt NordVPN een zeer groot aantal servers over de hele wereld aan (5400+). Omdat bij VPN-blokkades altijd specifieke VPN-servers worden geblokkeerd, kunt u eenvoudig een andere NordVPN-server proberen als u een VPN-blok tegenkomt. Dit kan het probleem mogelijk oplossen. Dit is verreweg de gemakkelijkste en probleemloze oplossing die u kunt proberen.

Ten tweede biedt NordVPN een speciale deblokkeerfunctie die veel andere providers niet hebben: een speciaal IP-adres. Een dedicated IP is anders dan een “standaard VPN IP-adres”. Een normaal VPN-IP wordt immers door veel VPN-gebruikers gedeeld. Als zodanig kunnen streamingdiensten veel verkeer van een dergelijk IP-adres opmerken en simpelweg het IP-adres blokkeren. Met een speciaal IP-adres zult u dit probleem niet tegenkomen, omdat dit IP-adres alleen door u wordt gebruikt. Dit is de reden waarom het verkrijgen van een speciaal IP-adres met NordVPN (tegen een extra vergoeding) de beste en meest veilige manier is om Copa Libertadores-wedstrijden te deblokkeren, zonder je zorgen te hoeven maken over VPN-blokkades.

Ten slotte biedt NordVPN ook een functie (zonder extra kosten!) Genaamd “obfuscated servers”. Dit zijn servers die voor websites en apps veel moeilijker te identificeren zijn als VPN-servers. Helaas, zoals het er nu uitziet, biedt NordVPN deze speciale servers alleen aan in een paar geselecteerde landen, zoals de Verenigde Staten en Canada. Als zodanig is deze functie vooral handig voor mensen die in de VS wonen en bijvoorbeeld een ESPN + -abonnement hebben. Als u een van deze mensen bent, kunt u een van de versluierde servers van NordVPN in de VS gebruiken om Copa Libertadores-wedstrijden buiten de VS te deblokkeren met uw ESPN + -account, mocht u een VPN-blokkering tegenkomen. Houd er echter rekening mee dat verduisterde servers, vanwege hun verduisteringstechnologie, uw verbinding behoorlijk kunnen vertragen. Als zodanig zijn ze misschien niet het meest geschikte type servers voor streaming.

Hoe deblokkeert een VPN Copa Libertadores-overeenkomsten?

Een van de grote voordelen van een VPN is de mogelijkheid om uw IP-adres met één druk op de knop te wijzigen in een buitenlands IP-adres. Veel websites en apps, zoals SporTV en de Fox Sports-app, gebruiken uw IP-adres om uw locatie te bepalen. Door een VPN te gebruiken om dit IP-adres te wijzigen, kunt u de locatie wijzigen waarin u zich bevindt. Met andere woorden, u zou een Braziliaanse of Argentijnse inwoner kunnen zijn die momenteel in de Verenigde Staten is voor werk of vakanties. Stel dat je SporTV (als je Braziliaans bent) of je Fox Sports-abonnement (als je Argentijns bent) gebruikt om naar de Copa Libertadores te kijken. Door verbinding te maken met een Braziliaanse of Argentijnse VPN-server, zal Rede Globo of Fox denken dat je in Brazilië of Argentinië bent. Dit betekent dat je toegang hebt tot alle videocontent van Globo en Fox Sport, inclusief de Copa Libertadores!

Deblokkeren met een VPN

Het is echter niet het enige voordeel dat een VPN biedt om u wereldwijd toegang te geven tot de Copa Libertadores. Sterker nog, een goede VPN biedt tal van voordelen, zoals toegang tot de Amerikaanse versie van Netflix, meer privacy en meer internetveiligheid. Als je meer wilt weten over al deze voordelen, bekijk dan ons artikel over de voordelen van een VPN.

Kan ik de Copa Libertadores bekijken met een gratis VPN?

We begrijpen het meest graag geld besparen en willen daarom weten of ze de Copa Libertadores kunnen bekijken met een gratis VPN. Helaas zijn gratis VPN’s meestal niet geschikt om naar de Copa Libertadores te kijken. Hieronder leggen we uit waarom dit het geval is.

Gratis VPN’s zijn vaak niet geschikt om te streamen

We raden over het algemeen aan om geen gratis VPN’s te gebruiken, vooral voor streaming. Dit komt omdat vaak gratis VPN’s data- en / of snelheidslimieten afdwingen. Gegevenslimieten hebben betrekking op het volgende: veel gratis VPN’s verbreken uw verbinding nadat u een bepaalde hoeveelheid gegevens hebt gebruikt. Zo kun je met HideMe maximaal 2 GB gebruiken, met TunnelBear 1.5 GB, met ZoogVPN 2 GB, etc. Snelheidslimieten spreken voor zich: gratis VPN’s laten je vaak alleen een (streaming) snelheid gebruiken die ( veel) lager dan uw werkelijke internetsnelheid. Beide problemen hebben veel invloed op streamers van de Copa Libertadores. Het streamen van een hele voetbalwedstrijd kost immers veel internetgegevens. Het laatste dat u wilt, is halverwege de wedstrijd zonder gegevens komen te zitten en de rest niet kunnen bekijken, omdat uw gratis VPN-provider uw verbinding verbreekt. U wilt ook geen doelen en vaardigheidsbewegingen missen vanwege lange laadtijden.

Gratis VPN’s hebben beperkte serverlocaties

Er is nog een reden waarom we afraden om een ​​gratis VPN te gebruiken om de Copa Libertadores te bekijken. Vaak hebben gratis VPN’s een zeer beperkt aantal servers beschikbaar. Het is vrij ongebruikelijk dat een of meer van deze beperkte servers zich in Zuid-Amerika bevinden. Velen die de Copa Libertadores willen bekijken, vooral met commentaar in hun eigen taal, hebben echter toegang nodig tot een server in Brazilië, Argentinië, Mexico (voor Fox Sports), Colombia of een ander CONMEBOL-land. Dit komt omdat streamingdiensten uit die landen – vooral video’s van de Copa Libertadores – vaak alleen zullen werken als deze diensten ‘denken’ dat je in het ‘juiste’ land bent. Dit hebben we hierboven al uitgelegd. Als zodanig is de beperkte serverlocatie die door de meeste gratis VPN’s wordt aangeboden een andere reden waarom we aanbevelen om in plaats daarvan met een betaalde VPN te gaan. We begrijpen echter dat iedereen graag geld bespaart. Daarom hebben we nu een lijst met de beste goedkope VPN’s gemaakt. Dit brengt ons bij het volgende.

Bonustip – Bekijk de Copa Libertadores met de beste budget-VPN: Surfshark

Surfshark een budget-VPN noemen is niet helemaal eerlijk. Hoewel het goedkoopste abonnement een zeer betaalbare $ 1,99 per maand kost, voelt Surfshark als een premium VPN. Het biedt immers meer dan 1000 servers met servers in onder meer Brazilië, Chili en Paraguay. Als zodanig is Surfshark een geweldige VPN voor mensen uit die en andere landen die hun nationale kant willen aanmoedigen. Maar daar houdt het niet op. Als je een Fox Sports-abonnement hebt, kun je Surfshark gebruiken om verbinding te maken met een Braziliaanse server (de Fox Sports-app werkt alleen in Brazilië, Argentinië en Mexico) en elke afzonderlijke Copa Libertadores-wedstrijd te bekijken. In ieder geval is Surfshark een geweldige optie om de Copa Libertadores te bekijken, waar je ook bent, zonder de bank te verslaan!

Nog een tip: IP-adressen, die door een VPN worden gewijzigd, worden door veel websites en apps gebruikt om te bepalen waar u zich bevindt. Het analyseren van uw IP is echter niet de enige manier waarop een website uw locatie bepaalt. Een andere populaire manier voor websites om dit te doen, is met cookies. Een voorbeeld: een keer toen ik Surfshark gebruikte om te proberen een video met geografisch beperkte voetbalhoogtepunten op Globo SporTV te bekijken, verscheen er een bericht dat we niet in de juiste regio (Brazilië) waren. Dit gebeurde ook al waren we verbonden met een Braziliaanse Surfshark-server. Dit kan heel goed zijn gebeurd omdat we een tijdje daarvoor SporTV zonder VPN hebben bezocht. Toen we dit deden, heeft SporTV mogelijk een cookie in onze browser geïnjecteerd. Een slim ding om te proberen in dit soort situaties is om te proberen toegang te krijgen tot de video in een nieuw incognitovenster, dus er worden geen cookies gebruikt om je te volgen.

Copa Libertadores schema

Nu je weet hoe je de Copa Libertadores wereldwijd kunt bekijken, wil je natuurlijk weten wanneer de wedstrijden en verschillende podia plaatsvinden. Daarom hebben we hieronder een tabel opgenomen met de verschillende stadia van de Copa Libertadores zoals deze tot nu toe bekend zijn en de data waarop ze plaatsvinden.

Stadium
Datum
Eerste ronde1 januari – 30 januari (al voltooid)
Tweede ronde4 februari – 14 februari (al voltooid)
Groepsfase3 maart – 8 mei
Laatste21 november

Copa Libertadores 2020: een waar voetbalspektakel voor Zuid-Amerika en de rest van de wereld

De CONMEBOL Copa Libertadores 2020 is de 61e editie van het toernooi en vindt plaats van 1 januari tot 21 november, wanneer de finale wordt gespeeld in de Maracanã in Rio de Janeiro. Vorig jaar (in 2019) behaalde het Braziliaanse voetbalteam van Flamengo hun tweede Copa Libertadores-titel, waarmee ze regerend kampioen werden. De editie van dit jaar is gegarandeerd weer een spektakel voor voetbalfans in heel Zuid-Amerika en de rest van de wereld. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven en je te helpen het toernooi te bekijken waar je ook bent met een VPN. Geniet van het toejuichen van je favoriete team!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me