Bekijk de Copa América waar je ook bent! | VPNOverzicht

voetbal spelersDeze zomer vindt weer het oudste internationale voetbaltoernooi ter wereld plaats: de Copa América 2020. Het toernooi vindt plaats in de gastlanden Argentinië en Colombia van 12 juni – 12 juli. Naast alle 10 CONMEBOL-landen zijn Qatar en Australië uitgenodigd om deel te nemen. Zoals altijd zal het een opwindend horloge zijn, van de openingswedstrijd in Argentinië tot de finale in Colombia. Daarom mag je als echte voetbalfan de Copa van dit jaar niet missen! Maar wat als je in het buitenland woont of op vakantie bent en dus de wedstrijden niet kunt kijken? Of wat als je een grote voetbalfan bent die in de VS of Mexico woont, maar echt de Copa América van dit jaar wilt zien? Lees de rest van dit artikel om erachter te komen hoe je de Copa América kunt bekijken, waar je ook bent.


Waarom het in het buitenland bekijken van de Copa América moeilijk of onmogelijk kan zijn

In een ideale wereld zouden we alles kunnen zien wat we willen, waar we ook zijn. Helaas is dit vaak niet het geval. Veel omroepen en streamingdiensten moeten bepaalde inhoud buiten hun land blokkeren. Dit is onderdeel van en hangt af van de deal die ze hebben gesloten om de uitzendrechten voor de film, show, sportevenement, enz. Te verkrijgen. Als je bijvoorbeeld naar Globo’s SporTV gaat, waar veel Copa América-wedstrijden live worden uitgezonden, zul je vinden dat veel (sport) video’s alleen beschikbaar zijn als je in Brazilië bent. Hetzelfde geldt voor de Fox Sports-app, een andere populaire manier om de Copa América live te zien voor veel voetbalfans uit Zuid-Amerika en daarbuiten. De Fox Sports-app is immers alleen beschikbaar in Mexico, Argentinië en Brazilië.

Het laatste dat je wilt, is tijdens de Copa getroffen te worden door zo’n geo-beperking! Stel je voor dat je in het buitenland bent voor vakantie of werk en je ontdekt dat je geen Copa-wedstrijden kunt kijken, omdat je streamingdienst deze blokkeert wanneer je in de ‘verkeerde’ regio bent! Gelukkig is er een heel eenvoudige manier om dit te voorkomen: een VPN gebruiken. Door een VPN te gebruiken, kunt u elke gewenste inhoud bekijken, zoals de Copa América, waar u ook bent. En weet je wat het beste is? De Copa bekijken met een VPN is snel en gemakkelijk. Als u echter niet weet hoe dit werkt, hoeft u zich geen zorgen te maken! Omdat we hieronder twee eenvoudige, stapsgewijze handleidingen hebben opgenomen waarmee je de Copa América met een VPN kunt bekijken, waar je ook bent. De eerste gids is voor mensen die Globo’s SporTV willen gebruiken, terwijl de tweede voor Fox Sports App-gebruikers is.

Eenvoudige stapsgewijze handleiding om de Copa América 2020 wereldwijd te bekijken met een VPN

Hieronder vindt u twee eenvoudige stapsgewijze handleidingen om de Copa América te bekijken, waar u ook bent. De VPN die in deze handleidingen wordt gebruikt en die we u aanraden te gebruiken om naar de Copa te kijken, is NordVPN. Deze VPN is tenslotte zeer betaalbaar, biedt goede streaming-snelheden en heeft een aantal zeer handige functies voor het deblokkeren van Copa América-wedstrijden en andere geografisch beperkte inhoud.

De eerste gids legt uit hoe je de Copa América wereldwijd kunt bekijken op Globo’s SporTV. De tweede gids is voor streamers die de Fox Sports-app willen gebruiken.

Gids 1: Bekijk de Copa América wereldwijd op SporTV

 1. Ga naar de NordVPN-website, kies uw abonnement en stel uw account in.
 2. Ga naar de downloadpagina van de NordVPN-app en kies de juiste app voor uw besturingssysteem.
 3. Klik na het selecteren van uw besturingssysteem op downloaden en volg de installatieprocedure. Maak je geen zorgen, tijdens de installatie worden instructies op het scherm weergegeven.
 4. Open de NordVPN-app en log in met uw inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord)
 5. Maak verbinding met een Braziliaanse NordVPN-server. We raden je aan dit te doen door simpelweg de kaart te gebruiken om automatisch verbinding te maken met de snelste server. De afbeelding onderaan deze handleiding laat zien hoe het eruit zou moeten zien.
 6. Ga naar Globo SporTV.
 7. Navigeer nu gewoon naar de wedstrijd die je wilt zien.
 8. Geniet van de wedstrijd!

NordVPN-kaart met geselecteerde Braziliaanse server

Notitie: Houd er rekening mee dat je een Globo-account nodig hebt om Copa América-wedstrijden live op SporTV te kunnen zien.

Gids 2: Bekijk de Copa América wereldwijd met de Fox Sports-app.

 1. Ga naar de NordVPN-website, kies uw abonnement en stel uw account in.
 2. Ga naar de downloadpagina van de NordVPN-app en kies de juiste app voor uw besturingssysteem.
 3. Klik na het selecteren van uw besturingssysteem op downloaden en volg de installatieprocedure. Maak je geen zorgen, tijdens de installatie worden instructies op het scherm weergegeven.
 4. Open de NordVPN-app en log in met uw inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord)
 5. Maak verbinding met een Argentijnse, Mexicaanse of Braziliaanse server (de Fox Sports-app werkt in alle drie de landen).
 6. Open de Fox Sports-app en log in met je inloggegevens als je niet bent ingelogd.
 7. Navigeer naar de Copa América-wedstrijd die je wilt zien.
 8. Geniet van het toejuichen van je favoriete team!

NordVPN-kaart met vijf Latijns-Amerikaanse servers, waaronder een Braziliaanse, Argentijnse en Mexicaanse server

De bovenstaande methode is een geweldige manier om alle Copa América-wedstrijden te bekijken, waar je ook vandaan komt en waar je ook bent. SporTV zendt immers meestal alleen de Copa América-wedstrijden van Brazilië uit en een paar andere waarvoor ze de uitzendrechten bezitten. Met de Fox Sports-app kun je echter alle Copa América-wedstrijden live bekijken, wat geweldig is voor de die-hard voetbalfan!

Notitie: Houd er rekening mee dat u toegang moet hebben tot de Fox Sports-app om de bovenstaande methode te gebruiken.

Copa América-stream geblokkeerd door “VPN-blok”

Tegenwoordig gebruiken veel streamingdiensten iets dat we graag “VPN-blokkades” noemen. Dit betekent dat veel streamingwebsites en apps VPN-gebruikers de toegang tot hun inhoud blokkeren. Ze doen dit meestal op de volgende manier: ze zullen grote hoeveelheden verkeer naar hun website zien vanaf één IP-adres. Dit komt omdat meestal VPN-servers en hun IP-adressen worden gedeeld door een groot aantal gebruikers. Vervolgens zullen ze dit IP-adres blokkeren, waardoor alle gebruikers met dat IP-adres toegang krijgen tot hun inhoud.

Streamingservices kunnen hun beleid voor het blokkeren van VPN’s zonder kennisgeving wijzigen en u weet nooit welke servers worden geblokkeerd. Daarom is het goed om te weten hoe je VPN-blokkades kunt omzeilen, mocht je er een ervaren. Je wilt tenslotte natuurlijk niet met succes een VPN-verbinding opzetten om de Copa América in het buitenland te bekijken, alleen om de toegang tot de streamingdienst te worden geweigerd vanwege een VPN-blokkering.

VPN-blokkades omzeilen met NordVPN – 3 tips

NordVPN biedt een paar geweldige functies om VPN-blokkades te omzeilen. Allereerst heeft NordVPN een enorm aantal servers, meer dan 5400. VPN-blokkades hebben altijd betrekking op het blokkeren van specifieke servers. Dus als je merkt dat je je wedstrijd niet kunt bekijken op de server waarop je je momenteel bevindt, kun je eerst een andere proberen. NordVPN heeft meerdere servers in veel landen om uit te kiezen. Dit is verreweg de gemakkelijkste oplossing die u kunt proberen.

De tweede “VPN block deblock-oplossing” die NordVPN aanbiedt, gebruikt een speciaal IP-adres. Tegen een extra vergoeding kan NordVPN u dit speciale soort IP-adres verstrekken dat, in tegenstelling tot een normaal VPN-IP, alleen door u wordt gebruikt. Omdat een speciaal IP-adres alleen door jou wordt gebruikt, is het voor een streamingdienst veel moeilijker om te detecteren dat je een VPN gebruikt met zo’n IP-adres. Als zodanig is het verkrijgen van een speciaal IP-adres met NordVPN de beste manier om ervoor te zorgen dat je niet wordt geblokkeerd door SporTV, de Fox Sports-app of een andere streamingdienst wanneer je de Copa América probeert te bekijken.

Ten slotte biedt NordVPN ook zogeheten verduisterde servers aan, dit zijn speciale servers die het voor streamingdiensten veel moeilijker maken om te detecteren dat je een VPN gebruikt. Vanaf nu biedt NordVPN deze speciale servers echter alleen aan in een paar geselecteerde landen, zoals de Verenigde Staten en Canada. Als zodanig is deze laatste functie vooral handig voor mensen die in de VS wonen en bijvoorbeeld een ESPN + -abonnement hebben. Als dit op u van toepassing is, kunt u een van de versluierde servers van Nord in de VS gebruiken om de Copa América op ESPN + in het buitenland te bekijken, mocht u een VPN-blokkering tegenkomen. Houd er echter rekening mee dat verduisterde servers uw verbinding kunnen vertragen en daarom mogelijk niet geweldig zijn voor streaming.

Hoe deblokkeert een VPN Copa América-overeenkomsten

Een VPN biedt enkele grote voordelen. Een van deze voordelen is dat u meer online vrijheid krijgt om te kijken wat u maar wilt, waar u ook bent. Dit komt omdat een goede VPN meestal veel, vele servers over de hele wereld heeft. Door verbinding te maken met een server in een ander land dan waar u zich momenteel bevindt, wijzigt u uw IP-adres in een IP uit dat andere land. Veel websites en apps gebruiken uw IP-adres om erachter te komen waar u zich bevindt. Dit betekent dat u streamingdiensten kunt laten geloven dat u zich in een land bevindt waar hun service en de inhoud die u wilt bekijken beschikbaar is met een VPN!

Deblokkeren met een VPN

Behalve dat je de Copa América overal kunt bekijken, biedt een goede VPN nog veel meer geweldige voordelen, zoals toegang geven tot de Amerikaanse versie van Netflix. Als je meer wilt weten over de vele voordelen van een VPN, bekijk dan ons artikel over dit onderwerp of dit artikel.

Kan ik geen gratis VPN gebruiken om de Copa América te bekijken?

Het bovenstaande is een veel voorkomende vraag. We raden echter om een ​​aantal redenen af ​​om een ​​gratis VPN te gebruiken om de Copa América 2020 te streamen.

Allereerst dwingen de meeste gratis VPN’s data- en / of snelheidslimieten af. Dit betekent dat wanneer je een bepaalde hoeveelheid internetgegevens hebt gebruikt, bijvoorbeeld 2 GB, je de service niet langer kunt gebruiken en de rest van de game niet kunt bekijken als je naar een Copa-wedstrijd kijkt bijvoorbeeld. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt. Als er een snelheidslimiet is, kun je vaak alleen vrij lage snelheden bereiken met een gratis VPN, die niet geschikt zijn om te streamen. Dit kan betekenen dat je video constant moet bufferen, waardoor je kijkplezier volledig wordt verpest.

Ten tweede, zelfs als je een geweldige gratis VPN hebt gevonden die geen gegevens of snelheidslimieten afdwingt, zoals ProtonVPN, heb je waarschijnlijk nog steeds te maken met een trage verbinding. Dit komt omdat gratis VPN’s meestal veel minder servers bieden dan hun betaalde tegenhangers. Dit betekent dat hun servers vaak erg druk worden, waardoor ze aanzienlijk worden vertraagd.

Het gebeurt gewoon dat de hierboven beschreven problemen meestal het slechtst zijn voor streamers. Dit betekent dat je waarschijnlijk twee keer moet nadenken voordat je besluit om de Copa te streamen met een gratis VPN. In plaats daarvan raden we je aan om op zoek te gaan naar een goede goedkope VPN. Dit brengt ons bij het volgende.

Bonustip – Surfshark: de beste budget-VPN om de Copa América te bekijken

Als je elke Copa América-wedstrijd wilt zien zonder de bank te verslaan, raden we Surfshark van harte aan. Surfshark is een van de weinige supergoedkope premium VPN’s, geprijsd op slechts $ 1,99 per maand voor hun goedkoopste abonnement. Het biedt meer dan duizend stabiele, snelle servers in 61 landen. Hiertoe behoren servers in Brazilië, Chili, de Verenigde Staten en Paraguay. Dit betekent dat je met Surfshark gemakkelijk geografische beperkingen in deze landen kunt omzeilen en de Copa in het Spaans, Portugees of Engels kunt bekijken, afhankelijk van je streamingdienst. Bovendien is Surfshark ook een zeer veilige en gebruiksvriendelijke VPN. Kortom, Surfshark is de juiste keuze als u op zoek bent naar een budget-VPN om de Copa América 2020 te bekijken!

Nog een tip: IP-adressen, die een VPN kan wijzigen, worden door veel websites gebruikt om uw locatie te bepalen. Ze zijn echter niet de enige manier waarop websites kunnen achterhalen waar u zich bevindt. Een andere populaire manier voor websites om dit te doen, is door cookies te gebruiken. Toen Surfshark bijvoorbeeld een keer werd gebruikt om toegang te krijgen tot een video op Globo’s SporTV, verscheen er een bericht dat we niet in de juiste regio (Brazilië) waren. Dit gebeurde ondanks verbonden te zijn met een Braziliaanse Surfshark-server. Een slim ding om te proberen in dit soort situaties is om te proberen toegang te krijgen tot de video in een nieuw incognitovenster, dus er worden geen cookies gebruikt om je te volgen.

Copa América schema

Nu je het weet hoe om naar de Copa América te kijken, wil je natuurlijk weten wanneer het vindt plaats! Daarom hebben we hieronder een handige tabel opgenomen die je laat zien wanneer de verschillende wedstrijden plaatsvinden.

Stadium
Datum
Landen (thuis – uit)
Groepsfase12 juni 2020Argentinië – Chili
Groepsfase13 juni 2020Australië – Uruguay
Colombia – Ecuador
Paraguay – Bolivia
Groepsfase14 juni 2020Peru – Qatar
Brazilië – Venezuela
Groepsfase16 juni 2020Argentinië – Uruguay
Chili – Bolivia
Groepsfase17 juni 2020Colombia – Venezuela
Paraguay – Australië
Groepsfase18 juni 2020Peru – Brazilië
Ecuador – Qatar
Groepsfase20 juni 2020Argentinië – Paraguay
Groepsfase21 juni 2020Colombia – Peru
Uruguay – Chili
Groepsfase22 juni 2020Australië – Bolivia
Venezuela – Ecuador
Groepsfase23 juni 2020Brazilië – Qatar
Groepsfase25 juni 2020Chili – Paraguay
Groepsfase26 juni 2020Bolivia – Uruguay
Australië – Argentinië
Groepsfase27 juni 2020Ecuador – Peru
Brazilië – Colombia
Groepsfase28 juni 2020Qatar – Venezuela
Groepsfase30 juni 2020Chili – Australië
Uruguay – Paraguay
Bolivia – Argentinië
Groepsfase1 juli 2020Ecuador – Brazilië
Venezuela – Peru
Qatar – Colombia
Kwartfinales4 juli & 5, 2020Nader te bepalen
Halve finale8 juli 2020Nader te bepalen
Match voor de 3e plaats11 juli 2020Nader te bepalen
Laatste12 juli 2020Nader te bepalen

Copa América 2020: een waar spektakel voor Zuid-Amerika en daarbuiten

De Copa América van dit jaar vindt plaats van 12 juni tot 12 juli en is de 47e keer dat het toernooi wordt georganiseerd. Vorig jaar werd het toernooi gewonnen door de gastheer, Brazilië. Volgens bookmakers hebben Argentinië, Brazilië en Colombia vanaf nu de beste kansen om het toernooi te winnen, in die volgorde. In de voetbalwereld is alles echter mogelijk en zal het toernooi waarschijnlijk spannend en competitief blijven.

Dit jaar wordt de Copa betwist in Argentinië en Colombia, waardoor dit de eerste keer is dat het toernooi door twee landen wordt georganiseerd. Het toernooi zal echter een impact hebben tot ver buiten de stadions van Buenos Aires, Córdoba, Bogotá, Medellín en andere steden waar de wedstrijden zullen worden gespeeld. Het toernooi zal een waar spektakel zijn voor honderden miljoenen voetbalfans in Zuid-Amerika en daarbuiten . Dat is precies waarom dit artikel bedoeld was om al die voetbalfans uit te leggen hoe ze kunnen genieten van alle Copa-spellen. Nu hoef je alleen nog maar van de wedstrijd te genieten!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me