Hvordan se Disney Plus (gratis prøveversjon) | VPNOverview

Disney + D med + på bærbar skjerm


Der Netflix en gang hadde monopol, har nå nye strømmetjenester som Amazon Prime og HBO GO dukket opp over alt. En av de store nykommerne er Disney Plus (Disney +), den offisielle strømmetjenesten for alt Disney. Du kan finne alle de godt elskede klassikerne der, men også innhold av Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic og mer. Disney Plus ble offisielt lansert i USA, Canada og Nederland 12. november 2019. Noen andre land, for eksempel India, har også fått tilgang siden den gang. I løpet av de kommende to årene vil tjenesten bli tilgjengelig i resten av verden. I denne artikkelen vil vi fortelle deg mer om Disney Plus og hvordan du trygt kan glede deg over denne splitter nye strømmetjenesten.

Disney Plus: ennå ikke tilgjengelig overalt

I løpet av de neste to årene lanserer Disney Plus i forskjellige deler av verden. Selv om folk i USA, Canada, Nederland, Australia, New Zealand, Puerto Rico og India allerede har tilgang, er det mange andre som må vente måneder til løslatelsen. Med andre ord, alle som bor i det rette landet har flaks. Hvis du for eksempel har en amerikansk eller nederlandsk IP-adresse, kan du opprette en konto og nyte Disney Pluss innhold for bare 6,99 dollar (eller 6,99 €, avhengig av hvor du kommer fra) i måneden. Resten av verden vil bare kunne benytte seg av Disney Plus-abonnementet på et senere tidspunkt.

Disneys nye tjeneste har gitt noen betydelige endringer i streamingmarkedet. Selskapet kunngjorde at de har fått over 28 millioner brukere de første tre månedene siden lanseringen. Dette var mye høyere enn spådommene deres. I desember snakket eksperter allerede om hvor mange som kansellerte Netflix-abonnementene sine for å få en Disney Plus-konto i stedet. På grunn av denne oppførselen har Netflix allerede mistet over en million abonnenter. Ikke alt er like “lykkelig noensinne” for Disney som det kan virke. På grunn av begrensningene Disney Plus har lagt på nettstedet sitt, blir det stadig vanskeligere for folk som bruker VPN-er å nå innholdet.

Hvordan en VPN øker din online sikkerhet og frihet

Et VPN (Virtual Private Network) hjelper deg å skjule og endre IP-adressen din. Dette kan ikke virke som mye, men det er utrolig viktig for ditt personvern og sikkerhet på nettet. IP-adressen din avslører alle slags personopplysninger om deg, for eksempel hvor du befinner deg. Nettsteder, sammen med alle andre parter som har tilgang til dine online data, kan lese denne informasjonen og justere innholdet deretter. Bor du i New York? Nettsteder vil kjenne og vise deg annonser for tjenester i ditt lokale område. Er du for tiden i Paris? Da kan de automatisk sende deg videre til den franske versjonen av nettstedet deres. Med VPN er dette ikke nødvendigvis tilfelle.

VPN-er oppretter en sikker tunnel mellom enheten din og internett. På denne måten skjer alt du gjør på nettet mer anonymt og trygt. All datatrafikken blir sendt gjennom tunnelen, noe som betyr at tredjeparter ikke vil kunne få tilgang til den ganske så lett. Kort sagt gir en VPN deg muligheten til å få noe av personvernet ditt tilbake. Spesielt med store selskaper som Google og Facebook som samler inn all informasjon de kan finne på brukerne sine, kan denne ekstra biten kontroll være utrolig trøstende og nyttig.

Online begrensninger og internettfrihet

lås på smarttelefonenBortsett fra å gi en følelse av anonymitet, kan en VPN være et massivt hjelpemiddel for personer som har tilgang til internett. Noen land har satt opp geografiske begrensninger som forhindrer innbyggerne i å nå bestemte nettsteder som nyhetssteder eller andre online tjenester. Disse begrensningene for menneskers online frihet kan omgås med en VPN. Hvis du velger en VPN-server som ligger i et land som inkluderer et gratis internett, vil du kunne surfe på nettet med en IP-adresse fra det landet og få tilgang til det igjen. Kort sagt gir en VPN deg mer anonymitet på nettet, bedre online sikkerhet og økt online-frihet.

Dessverre velger noen nettsteder, inkludert Disney Plus, å blokkere IP-adresser som er kjent for å tilhøre VPN-tjenester. Dette utgjør et problem for brukere som ønsker å glede seg over Disney Plus samtidig som de opprettholder deres online sikkerhet. Fordi Disney ikke gir folk tilgang til innholdet når de bruker en VPN, blir de tvunget til å slå av VPN for å se Disney Plus-innhold. Med andre ord, hvis du bruker en VPN for å holde trafikken på nettet, er du tvunget til å gi opp den sikre internettforbindelsen din for å kunne se Disney-filmer via tjenesten. Dette er en klar ulempe med Disney Plus.

For mer informasjon om VPN-er og hvordan de fungerer, kan du lese artikkelen “VPN Explained”, der vi vil fortelle deg alt om dette emnet.

Hvordan få en VPN: en trinnvis guide

En VPN gir deg muligheten til å surfe på nettet trygt, anonymt og fritt. Derfor anbefaler vi enhver internettbruker å skaffe seg en pålitelig VPN. Hvis du vil begynne å bruke et VPN, men ikke er helt sikker på hvordan, kan du følge trinnene nedenfor:

 1. Sjekk ut våre anmeldelser og Velg en pålitelig VPN-leverandør (for eksempel Surfshark)
 2. Få et abonnement til tjenesten og Opprett en konto
 3. Last ned VPN-programvaren for enhetens OS (for eksempel Windows, Linux eller Mac)
 4. Logg inn til VPN-programvaren med kontoen du opprettet i trinn 2
 5. Koble til en server ved å velge en i programvaren og trykke på knappen ‘Koble til’

Hvis du har fullført disse trinnene, vil du være koblet til et VPN. Du kan nå trygt navigere på nettet uten at internettaktiviteten din er synlig for omtrent hvem som helst.

Slik får du tilgang til Disney Plus

Hvis du vil glede deg over alt innholdet på Disney Plus, må du opprette en Disney Plus-konto. Heldigvis er dette ganske enkelt. Du trenger bare en IP-adresse som ligger i et land der Disney Plus allerede er utgitt, noe du lettest kan få ved å være i det landet. Dessuten tilbyr Disney Plus en gratis prøveperiode på syv dager for alle som blir med i tjenesten. Følg disse trinnene for å få et Disney Plus-abonnement:

 1. Gå over til disneyplus.com
 2. Klikk på ‘Start gratis prøveperiodePå venstre side av skjermen (eller ‘Kjøp nå‘Hvis du ønsker å få den komplette pakken, inkludert Hulu og ESPN +, selv om du ikke vil kunne få en gratis prøveperiode med dette alternativet)
 3. Fyll ut e-postadressen din og trykk på ‘Enig og fortsett
 4. Lag et sterkt passord og trykk på ‘Fortsette
 5. Velg ditt abonnement (månedlig eller årlig) og en betalingsmetode (kredittkort eller Paypal), fyll ut informasjonen din (hvis du sørger for å kansellere kontoen din før slutten av den syv dager lange prøveperioden, blir du ikke belastet) og trykk ‘Enig og abonner

Du har nå tilgang til alt tilgjengelig Disney Plus-innhold så langt. Bla gjennom tjenesten etter en gammel Disney-klassiker, en søt Pixar-kort, den siste Marvel-storfilmen, eller de nyeste Disney Plus-originalene. Klikk på spill, og nyt!

Hvis du er i et land der Disney Plus ikke har blitt lansert ennå, får du ikke tilgang til alt Disney Plus-innhold. Du kan lage en konto, men får en feil som tjenesten kanskje ikke har lansert i ditt land ennå. Selvfølgelig har du full tilgang til den kontoen når den blir tilgjengelig på det stedet. Selv om det ikke er noen lanseringsdato for hvert land i verden så langt, er det datoene vi vet:

land
Lanseringsdato
USA, Canada, Nederland12. november 2019 (lansert)
Australia, New Zealand, Puerto Rico19. november 2019 (lansert)
India15. mars 2020 (lansert tidlig på grunn av Corona-utbrudd)
Østerrike, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Spania, Sveits, Storbritannia24. mars 2020
Belgia, Danmark, Finland, Island, Norge, Portugal, SverigeSommeren 2020

Beste VPN-er for Disney Plus

VPN-skjoldI en ideell verden, trenger man ikke å gi fra seg personvern eller sikkerhet for å kunne se en film. Fortsatt er dette realiteten når det gjelder mange strømmetjenester, inkludert Disney Plus. Disney blokkerer aktivt IP-adresser fra kjente VPN-leverandører, noe som gjør det umulig å se innhold mens de blir beskyttet av en VPN.

Heldigvis er det noen få VPN-leverandører med servere som lar deg se Disney Plus. På denne måten kan du se denne streamingtjenesten uten å ofre sikkerheten din. Her er tre VPN-leverandører som kan gi deg tilgang til Disney Plus.

1. Surfshark

Surfshark er blant våre favoritt VPN-tjenester. Denne leverandøren er en relativt nykommer, men har raskt bygget et utmerket rykte for seg selv. Den logger ikke bruken din, har mange servere og serverplasseringer og begrenser ikke antall enheter du kan bruke med abonnementet ditt. Kanskje mest attraktivt, det koster bare noen få dollar i måneden. Det spesielle med Surfshark er at alle serverne deres, uavhengig av hvor de befinner seg, vil gi deg tilgang til nettstedet og innholdet til Disney Plus. Vi anser Surfshark som en veldig god VPN-leverandør som vil beskytte internettforbindelsen din, og samtidig tillate deg å streame slik du normalt ville gjort. Les mer om denne leverandøren i vår detaljerte anmeldelse eller gå direkte til Surfshark-nettstedet ved å klikke på banneret nedenfor.

2. ExpressVPN

Akkurat som Surfshark har ExpressVPN spesielt som mål å gi brukerne tilgang til Disney Plus-nettstedet. Hvis du velger riktig ExpressVPN VPN-server, kan du enkelt og trygt glede deg over de mange filmene og seriene på Disney Plus (så lenge du abonnerer på streamingplattformen). Dette gjelder for alle ExpressVPN-servere i USA, Canada, Nederland og Australia. Siden ExpressVPN er en av de raskeste VPN-ene i dette øyeblikket, vil du sannsynligvis ikke engang merke en forskjell i internetthastighet. Ingen ekstra bufring nødvendig! Hvis du vil vite mer om ExpressVPN, kan du lese en full gjennomgang av VPN-tjenesten deres her eller besøke nettstedet deres direkte.

3. NordVPN

NordVPN er en av de største og beste VPN-ene for øyeblikket. Den har over 5000 servere i over 60 land. Hastigheten til de fleste NordVPN-servere er stor. Dessuten er det en av de mest sikre VPN-ene der ute. NordVPN er pålitelig og har en veldig brukervennlig applikasjon. Hvis du ønsker å se Disney Plus, kan du bruke amerikanske, nederlandske eller australske VPN-servere for å gjøre dette. I fremtiden vil kanskje flere servere tillate deg å se Disney Plus mens du holder forbindelsen sikker. Du kan sjekke ut vår mer detaljerte gjennomgang av denne leverandøren her, eller gå rett til deres hjemmeside ved å klikke på knappen i ruten nedenfor.

Har fortsatt ikke tilgang til Disney Plus?

Det kan være tilfelle at Disney Plus fremdeles ikke fungerer for deg selv når du abonnerer på en av disse tjenestene. Du vil fortsatt være beskyttet av VPN, men vil ganske enkelt ikke få tilgang til favorittinnholdet ditt på Disney Plus. Betyr dette at du må slå av VPN-en? Ikke nødvendigvis. Det er noen få enkle triks du kan prøve å løse dette problemet:

 • Slett informasjonskapsler og trackere eller Åpne et vindu i inkognitomodus før du besøker nettstedet Disney Plus. Sporerne i nettleseren din kan forhindre deg i å nå riktig side og få tilgang. Ved å slette informasjonskapslene dine eller bla i et privat nettleservindu vil det se ut som om du er en ny besøkende, noe som gir deg tilgang.
 • Prøv en annen VPN-server. Det kan være tilfelle at Disney har blokkert IP-adressen til VPN-serveren du bruker, slik at den ikke får tilgang til tjenesten deres. Heldigvis har mange VPN-er flere servere per serverplassering, slik at du enkelt kan bytte til en annen. Hvis du vil ha tilgang til streamingplattformen mens du holder deg beskyttet, velger du bare en annen server. Med noen VPN-er vil du kunne velge en annen server manuelt. Med andre må du koble deg til igjen før du får tildelt en annen IP. Hvis du vil sjekke hvilken IP-adresse du bruker for øyeblikket, kan du finne den ut ved å gå over til vår “Hva er min IP?” verktøy.

Viktig varsel om Disney Plus-brukeravtalen

Lady JusticeI teorien kan du bruke VPN-ene som er nevnt over for å se Disney Plus i et land der du ikke burde ha tilgang (ennå). Alt som trengs er å velge riktig VPN-serverplassering. Dette kan imidlertid være i direkte brudd på Disney Plus sine vilkår og betingelser. I skrivende stund nevner brukeravtalen at Disney Plus har geografiske begrensninger for innholdet og bruker forskjellige teknologier og metoder for å bestemme din fysiske beliggenhet. Denne avtalen forbyr ikke VPN-bruk direkte, men vilkår og betingelser kan endres. Det er en sjanse for at Disney Plus begynner å “straffe” brukere som prøver å få tilgang til tjenestene deres med en VPN, for eksempel ved å blokkere kontoen sin fullstendig.

Før du prøver å bruke en VPN for å få tilgang til Disney Plus-innhold fra et annet land, kan du sjekke brukeravtalen. Du finner dette nederst på nettstedet. Hvis avtalen har endret seg eller er annerledes i ditt land, kan du krenke den ved å bruke en VPN til å fjerne blokkering av innhold. Eventuelle konsekvenser som følger av dette er nede på brukeren.

Siste tanker

Disney Plus er en stor suksess i verden av online streaming. Det har mangfoldig innhold som spenner fra Askepott til Hannah Montana og fra National Geographic-dokumentarer til Avengers: Infinity War. Dessuten er det en av de billigste tjenestene der ute. Likevel, hvis du ikke vil kunne glede deg over dette innholdet uten å gi opp sikkerheten til VPN-en, kan du lure på om det er verdt å få et abonnement.

Heldigvis har noen VPN-leverandører servere som fungerer med Disney Plus, uansett. Med Surfshark, ExpressVPN og NordVPN for eksempel vil du kunne glede deg over alt Disney-innhold mens du også er beskyttet med en sikker internettforbindelse. Husk at du alltid trenger et (betalt) Disney Plus-abonnement før du får tilgang til strømmetjenesten.

Når du får et Disney Plus-abonnement, må du være enig i selskapets vilkår og betingelser. Selv om de ikke ser ut til å nevne VPN-er i dette øyeblikket, kan avtaler endres. Husk at bruk av VPN for å fjerne blokkering av Disney Plus-innhold fra et annet land kan være i strid med Disneys regler.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me