Pelancaran Disney Plus: Cara Menonton dengan VPN | VPNoverview.com

Minggu ini, Disney Plus dilancarkan di AS, Kanada dan Belanda. Minggu depan, peminat di Australia dan New Zealand juga akan dapat mengakses perpustakaan yang berkaitan dengan Disney. Malangnya, perkara tidak begitu ajaib jika anda tinggal atau melancong ke luar negara ini: anda tidak akan mendapat akses dengan mudah di sana. Beberapa pengguna perkhidmatan VPN menghadapi masalah yang sama, tidak kira di mana mereka tinggal.


Apa itu Disney Plus?

Disney Plus adalah perkhidmatan penstriman baru yang dinanti-nantikan oleh Disney. Sama seperti Netflix, Apple TV + dan Amazon Prime, ia adalah perkhidmatan video-atas-permintaan dengan pustaka rancangan, siri dan filem yang dapat anda tonton pada bila-bila masa, dari hampir semua peranti. Selain filem dan rancangan Disney yang biasa, perkhidmatan streaming juga menampilkan rilis baru dari Pixar, Marvel, Star Wars dan National Geographic.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Disney Bob Iger, hampir setiap filem dalam katalog Disney akhirnya akan tersedia di Disney Plus. Ini akan merangkumi semua filem animasi yang sebelumnya dikurung dalam “peti besi Disney”. Beberapa mungkin datang dalam versi yang diedit atau dengan peringatan, ketika “konten tersebut diyakini mengandung penggambaran budaya yang ketinggalan zaman”. Contohnya ialah Song of the South, yang disemadikan oleh Disney pada tahun 80-an, dan adegan rasis dalam versi asal Dumbo. Dengan kandungan arkib ini, Disney Plus kemungkinan juga akan menarik pelanggan melebihi peminat Disney, Star Wars dan superhero, menambah kumpulan inti pengguna keluarga yang menyukai semua perkara Disney dan kemungkinan akan datang dan tinggal.

Perkhidmatan Disney Plus yang berdiri sendiri bebas iklan dan boleh disiarkan dalam 4K Ultra HD. Satu akaun boleh mempunyai sehingga 7 profil dan membolehkan streaming pada 4 peranti secara serentak. Anda dapat menonton kandungan di komputer, tetapi juga di iOS, AppleTV, Android, Google Chromecast, Roku, Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One dan Amazon Fire TV tidak lama lagi.

Negara di mana Disney Plus ada dan tidak tersedia

Pada 12 November, peminat di AS, Kanada dan Belanda adalah yang pertama dapat melanggan Disney Plus. Tarikh pelancaran kedua dijadualkan pada 19 November, yang akan menyaksikan Australia dan New Zealand ditambahkan ke dalam gabungan. UK dan Eropah Barat dijangka menyusul pada Mac 2020, Amerika Latin menjelang Ogos 2020, dan Asia Pasifik dan Eropah Timur menjelang September 2021. Negara-negara Asia seperti India, Indonesia dan Thailand pada masa ini tidak termasuk dalam senarai.

Perjanjian pelesenan dan sekatan jalan raya yang lain bermaksud Disney belum dapat menawarkan perpustakaan yang sama di setiap negara. Memperoleh hak pengedaran antarabangsa untuk semua kandungannya akan menjadi proses yang panjang, tetapi langkah penting untuk membolehkan pelancaran global.

Cara Disney menentukan pengguna mana yang dibenarkan menonton konten tertentu dan siapa yang tidak, berdasarkan alamat IP pengguna tersebut. Ini adalah bagaimana perkhidmatan streaming sering menyekat pengguna yang berada di luar kawasan yang tersedia. Beberapa pengguna telah menemukan jalan keluar dengan menggunakan perkhidmatan VPN. Dengan perkhidmatan VPN, mereka dapat mengubah alamat IP mereka ke alamat IP di negara lain. Dengan cara ini laman web yang mereka cuba sambungkan – dalam kes ini Disney Plus – akan menganggap mereka berada di negara tertentu dan akan membolehkan mereka mendaftar dan menggunakan langganan mereka seolah-olah mereka memang ada.

Menonton Disney Plus dengan VPN

Ramai orang menggunakan VPN untuk mendapatkan sambungan internet mereka. Ini membolehkan mereka melayari internet tanpa nama dan selamat. Selain itu, VPN mempunyai banyak kelebihan. Walau bagaimanapun, semakin banyak perkhidmatan streaming yang cuba menyekat pengguna VPN. Disney Plus adalah salah satu perkhidmatan tersebut. Ini bermakna, walaupun anda tinggal di negara di mana anda seharusnya dapat mengakses Disney Plus sekarang, anda tidak akan dapat menonton kandungan semasa VPN anda dihidupkan. Masalah ini menjadikannya lebih sukar bagi banyak pihak untuk menggunakan Disney Plus.

Sekiranya anda ingin tahu bagaimana anda dapat menonton Disney Plus dengan selamat menggunakan VPN, anda boleh membaca artikel ini. Anda juga dapat membandingkan penyedia VPN dan mengetahui lebih lanjut tentang cara menyiapkan VPN di laman web ini.

10 Juta Pelanggan dan Mengira

Minggu ini, Disney mengesahkan bahawa ia sudah melebihi 10 juta pendaftaran. Ini termasuk pelanggan berbayar dan tidak berbayar, kerana Disney menawarkan percubaan tujuh hari percuma.

Pengguna mengalami beberapa gangguan, yang disifatkan oleh Disney disebabkan oleh permintaan yang luar biasa yang dihasilkan oleh platform pada minggu pertama perkhidmatannya. Sudah tentu, beberapa masalah gigi tidak dijangka dan tidak mungkin menjadi masalah jangka panjang.

Penganalisis Morgan Stanley, Benjamin Swinburne, baru-baru ini meningkatkan ramalannya, dengan meramalkan perkhidmatan streaming Disney akan mencecah 130 juta pelanggan pada tahun 2024, termasuk Hulu, Disney Plus dan ESPN Plus. Sebagai perbandingan, pada suku ketiga 2019, Netflix mengira lebih daripada 158 juta pelanggan streaming berbayar di seluruh dunia, serta 5.5 juta pelanggan percubaan percuma.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me