Tonton Tinju Dalam Talian dari mana sahaja anda berada! | Tinjauan VPNO

Tinju adalah sukan yang sangat popular yang menarik penonton dari seluruh dunia. Masalahnya ialah tinju tidak begitu popular di setiap negara. Ini bermaksud bahawa peminat tinju (seperti saya) dari negara-negara tertentu menghadapi kesukaran untuk menyaksikan pertarungan kegemaran mereka. Nasib baik ada cara untuk menonton tinju di mana sahaja anda berada: gunakan VPN.


Gunakan VPN untuk Menonton Tinju Dalam Talian

Kerana hak TV, perlawanan tinju hanya dapat ditayangkan di bahagian tertentu di dunia. Untuk menonton perlawanan ini dari lokasi yang berbeza, anda memerlukan dua perkara: laman web yang menyiarkan pertarungan dan VPN.

Anda memerlukan VPN kerana kebanyakan masa, pergaduhan hanya dapat ditunjukkan di negara-negara tertentu. Sekiranya anda berada di luar negara ini, anda tidak dapat memperoleh saluran akses yang menunjukkan pergaduhan ini, bahkan dalam talian. Dengan VPN, anda boleh mengubah lokasi maya anda dengan menyambung ke pelayan di negara lain. Ini bermaksud bahawa anda dapat mengakses aliran di negara tersebut.

Contohnya: Saya tinggal di Belanda. Hak penyiaran untuk pertarungan yang akan saya tonton dipegang oleh sebuah syarikat di Amerika Syarikat dan bukan pihak Belanda. Ini bermaksud bahawa saya tidak dapat melihat pertarungan, walaupun saya menyambung ke laman web penyiar AS. Saya akan mendapat mesej yang mengatakan bahawa saya tidak dapat melihat aliran kerana saya tidak berada di lokasi yang betul. Dengan menggunakan VPN, saya dapat menyambung ke pelayan di AS dan saya dapat membuat laman web mempercayai bahawa saya sebenarnya berada di AS. Ini akan menyahsekat kandungan dan saya dapat menyaksikan perlawanan tinju tanpa menghadapi masalah.

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai apa itu VPN dan apa faedahnya? Lihat artikel ini yang kami tulis di mana kami memberitahu anda semua mengenai perkhidmatan VPN.

Bilakah anda memerlukan VPN untuk Menonton Tinju?

Terdapat situasi tertentu di mana anda memerlukan VPN untuk menonton tinju. Yang paling biasa adalah:

 • Anda berada di luar negara yang menyiarkan pergaduhan tertentu.
 • Anda bercuti tetapi anda ingin menyaksikan pertarungan dengan komen dalam bahasa anda sendiri.
 • Anda mempunyai langganan ke laman web tinju tertentu seperti Showtime, tetapi ketika ini anda tidak berada di lokasi yang tepat.
 • Anda mahu menonton tinju secara dalam talian secara percuma (lebih lanjut mengenai ini kemudian dalam artikel)

Perkhidmatan VPN Terbaik untuk Menonton Tinju

Sekiranya anda ingin menonton tinju menggunakan VPN ada beberapa perkara yang harus anda cari. Pertama, VPN harus mempunyai pelayan di negara yang menyiarkan pertarungan yang ingin anda tonton. Kedua, anda mahukan VPN yang mengekalkan kelajuan yang baik sehingga pertarungan anda tidak memerlukan banyak penyangga. Dan akhirnya, anda mahukan VPN yang mudah digunakan dan tidak semahal itu. Dengan mempertimbangkan perkara ini, kami membuat senarai penyedia VPN hebat yang sesuai untuk menonton tinju dalam talian.

ExpressVPN untuk Tinju

ExpressVPN mungkin merupakan VPN terbaik di pasaran sekarang. Perkhidmatan VPN premium ini mempunyai kelajuan yang luar biasa, menawarkan perlindungan yang baik dan mempunyai lebih daripada 3000 pelayan di seluruh dunia. Selesaikan ini dengan antara muka intuitif, perisian khusus untuk hampir semua peranti yang dapat dibayangkan dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari dan anda mendapat VPN yang sempurna untuk menonton tinju dalam talian.

Surfshark untuk Tinju

Surfshark mungkin salah satu VPN terpantas yang pernah kita temui. Ini menjadikan perkhidmatan VPN hebat ini sangat sesuai untuk menonton tinju dalam talian. Anda tidak akan menghadapi masalah memuatkan aliran atau menyangga video. Selain itu, Surfshark mempunyai sejumlah besar pelayan di seluruh dunia dan harganya berpatutan. Dengan Surfshark anda tidak akan terlepas sebarang aksi.

CyberGhost untuk Tinju

CyberGhost ada dalam senarai ini kerana ia adalah salah satu perkhidmatan VPN yang lebih murah. Ini tidak bermaksud bahawa ia buruk. Sebaliknya, selain sangat murah, CyberGhost juga merupakan salah satu VPN yang lebih baik di luar sana. Kekuatan CyberGhost terletak pada antara muka penggunanya yang mudah digunakan dan kumpulan pelayannya yang luas di seluruh dunia. Selain murah, CyberGhost mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Ini menjadikan CyberGhost VPN yang hebat untuk menonton tinju.

Bagaimana Saya Menyiapkan VPN untuk Menonton Tinju Dalam Talian?

Seperti yang kami sebutkan sebelumnya, anda memerlukan laman web yang menyiarkan tinju, dan VPN untuk menonton tinju dari seluruh dunia. Laman web boleh berupa PPV (bayar per tontonan) atau percuma (lebih lanjut kemudian) dan VPN harus disediakan. Ini biasanya agak mudah, tetapi bagi anda yang menghadapi masalah dalam menyiapkan VPN, kami telah membuat beberapa cara menyiapkan VPN pada peranti dan sistem operasi yang berbeza:

 • Memasang VPN pada penghala anda
 • Memasang VPN di TV Pintar anda
 • Memasang VPN di Amazon Fire TV Stick anda
 • Memasang VPN di TV Android anda

Untuk peranti dan sistem operasi yang lebih biasa seperti telefon pintar, Windows dan iOS, anda biasanya boleh memuat turun dan memasang perisian atau aplikasi tertentu. Lebih-lebih lagi, prosedur pemasangan berfungsi sama seperti jenis perisian atau aplikasi lain.

Tonton Tinju secara Percuma Menggunakan VPN

peninjuKami telah mengisyaratkan ini selama artikel ini, tetapi sekarang tiba masanya untuk memberitahu anda bagaimana anda dapat menonton tinju secara percuma menggunakan VPN. Selalunya, anda boleh melihat perlawanan tinju melalui laman web PPV atau laman web milik syarikat penyiaran. Kedua-duanya memerlukan pembayaran sekali atau langganan untuk mendapatkan akses.

Nasib baik ada juga laman web yang (biasanya sah) menunjukkan tinju secara percuma. Laman web ini terletak di negara-negara seperti Pakistan, Mesir, atau Arab Saudi. Dengan menggunakan VPN, anda boleh menyambung ke pelayan di salah satu negara ini. Dengan cara ini anda dapat menyaksikan pertarungan kegemaran anda secara percuma, terutamanya jika pertandingan yang anda ingin tonton jatuh dalam tempoh percubaan percuma perkhidmatan VPN anda.

Saluran Tinju dan Pertandingan

Terdapat pelbagai laman web dan saluran yang boleh anda gunakan untuk menonton tinju. Sebahagiannya dibayar, yang lain percuma. Di bawah ini anda akan mendapat senarai beberapa saluran dan laman web yang menyiarkan tinju dan senarai acara tinju yang akan datang. Oleh itu, yang perlu anda lakukan ialah menghidupkan VPN anda (pilih salah satu dari senarai 5 teratas kami), pergi ke salah satu laman web ini dan nikmati pertarungan!

Saluran dan Laman Web yang Menyiarkan Tinju

 • Sukan Sky (United Kingdom)
 • DAZN (Jerman, Austria, Switzerland, Kanada, Jepun)
 • Waktu Tayangan (Amerika Syarikat)
 • ESPN (Pelbagai negara)
 • SUKAN beIN (Berbilang negara)
 • HBO (Amerika Syarikat)
 • Estrella TV (Amerika Syarikat dalam bahasa Sepanyol)
 • Box Nation (United Kingdom)
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map