Tonton Rugby Online, di mana sahaja anda berada! | Tinjauan VPNO

Ragbi adalah sukan yang sukar dengan banyak peminat di seluruh dunia. Walaupun senang menonton ragbi di televisyen di negara-negara yang bersaing di Six Nations (England, Perancis, Itali, Ireland, Scotland, dan Wales) atau Rugby Championship (Argentina, Australia, New-Zealand, dan Afrika Selatan), sukar untuk menstrim permainan di seluruh dunia. Nasib baik, ada cara untuk menonton ragbi dalam talian, dari mana sahaja anda berada di dunia. Cara termudah untuk melakukan ini, adalah dengan menggunakan VPN.

Mengapa Anda Memerlukan VPN untuk Menonton Ragbi

Anda mungkin memerlukan VPN untuk menonton ragbi jika salah satu perkara berikut berlaku untuk anda.

 • Sekiranya permainan ragbi yang ingin anda tonton tidak ditayangkan di negara anda.
 • Sekiranya anda bercuti di negara di mana mereka tidak menayangkan permainan ragbi.
 • Sekiranya anda mempunyai langganan, misalnya, saluran Inggeris yang menyiarkan ragbi, tetapi anda tidak berada di England.

Untuk memastikan anda dapat menonton permainan ragbi, anda boleh memasang VPN untuk memintas batasan geografi.

Penyedia VPN Terbaik untuk Menonton Ragbi

Untuk menonton ragbi dalam talian dengan VPN, penting bahawa penyedia VPN mempunyai pelayan yang mencukupi di negara-negara di mana ragbi disiarkan di televisyen. Lebih-lebih lagi, kelajuan sambungan dengan pelayan VPN perlu cukup tinggi sehingga anda dapat menonton permainan tanpa ketinggalan. Akhirnya, anda mahukan VPN yang baik yang mesra pengguna dan selamat. Dengan mempertimbangkan ciri-ciri ini, kami dapat mengesyorkan penyedia VPN berikut untuk menonton ragbi dalam talian.

ExpressVPN untuk Ragbi

ExpressVPN adalah penyedia VPN premium yang hebat dengan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik. Penyedia ini akan memastikan anda selamat dan tidak akan melihat masalah sambungan. Dengan rangkaian pelayan mereka yang luar biasa, anda sentiasa dapat mencari pelayan di negara pilihan anda. Dengan cara ini akan mudah untuk menonton permainan ragbi secara dalam talian.


ExpressVPN adalah VPN yang agak mahal tetapi ini masuk akal kerana anda mendapat kombinasi kelajuan, keselamatan dan keramahan terbaik. Anda boleh mencuba VPN ini dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

IPVanish untuk Ragbi

IPVanish mungkin VPN terpantas untuk streaming dalam talian. Mereka juga mempunyai tawaran pelayan yang bagus dan agak murah. Ciri-ciri ini memastikan bahawa dengan mudah menonton semua permainan ragbi yang anda mahukan dalam talian.

Sekiranya anda masih tidak pasti, anda boleh mencuba IPVanish dengan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari. Jaminan ini juga sesuai jika anda hanya ingin menonton permainan ragbi tertentu.

NordVPN untuk Ragbi

Dari segi keselamatan, NordVPN adalah salah satu penyedia VPN terbaik. Lebih-lebih lagi, ia adalah VPN yang mesra pengguna dan cukup pantas dengan banyak pelayan. Yang paling penting, NordVPN mempunyai harga yang sangat baik yang sangat sesuai jika anda hanya ingin menggunakan VPN untuk menonton ragbi.

NordVPN adalah VPN yang menawarkan nilai yang besar untuk wang yang anda belanjakan. Semua rancangan langganan mereka mempunyai jaminan pengembalian wang selama 30 hari, yang bermaksud anda boleh menguji perkhidmatan sebelum melakukan.

Apa yang dilakukan oleh VPN?

Internet sambungan VPNVPN (Virtual Private Network) adalah perisian yang meningkatkan keselamatan dan privasi dalam talian anda. VPN menyulitkan semua lalu lintas internet anda, sehingga tidak ada yang dapat memahaminya. Oleh itu, pihak ketiga tidak dapat mendaftarkan apa yang anda buat dalam talian.

Dengan VPN, anda menyambung ke internet melalui pelayan luaran dan menggunakan alamat IP pelayan tersebut. Alamat IP adalah cap jari sambungan internet anda dan digunakan untuk mengetahui di mana anda berada. Dengan mengambil alamat IP pelayan VPN, anda boleh berpura-pura berada di tempat yang anda tidak berada.

Sekiranya kandungan, seperti pertandingan ragbi, disekat secara geo, anda boleh menyelesaikannya dengan VPN. Laman web yang sering menayangkan permainan hanya dibenarkan untuk menunjukkan kandungannya kepada pengguna di negara tertentu. Dengan VPN, anda boleh berpura-pura berada di salah satu negara ini tanpa benar-benar berada di sana.

Cara Menonton Rugby Online dengan VPN

Untuk dapat menonton ragbi dalam talian dari mana sahaja di dunia, anda memerlukan dua perkara. Mula-mula anda perlu mencari laman web di mana anda boleh menstrim permainan atau menontonnya semula. Kedua, anda memerlukan VPN untuk berpura-pura berada di negara di mana laman web menyiarkan permainan. Contohnya, jika anda mempunyai akaun dengan penyiar Amerika NBC, tetapi anda tidak berada di AS, anda perlu menggunakan VPN untuk menyambung ke pelayan AS. Lebih-lebih lagi, terdapat banyak saluran yang menyiarkan permainan ragbi secara percuma. Dalam kes ini, anda hanya memerlukan VPN.

Tonton Rugby dalam talian secara percuma

pemain ragbiRugby adalah salah satu daripada beberapa sukan yang dapat disiarkan dalam talian secara percuma. Terutama di negara di mana ragbi popular, permainan disiarkan secara langsung. Anda tidak semestinya memerlukan langganan dengan saluran yang menayangkan permainan, untuk dapat menontonnya. Anda hanya memerlukan VPN untuk mengubah lokasi maya anda sehingga laman web menganggap anda dibenarkan mengakses kandungan.

Terdapat beberapa perkhidmatan VPN percuma tetapi tidak sebaik versi berbayar. Dengan perkhidmatan VPN percuma, mereka sering membatasi data, kelajuan, dan keselamatan anda. Sekiranya anda benar-benar ingin menonton ragbi secara dalam talian secara percuma, kami mengesyorkan untuk menggunakan tempoh percubaan atau tempoh pembayaran balik perkhidmatan VPN berbayar, seperti yang disebutkan di atas.

Saksikan Kejohanan Six Nations dalam talian

Six Nation Championship adalah kejohanan ragbi terpenting di hemisfera utara. Enam negara yang bertanding adalah Perancis, England, Wales, Scotland, Ireland, dan Itali. Sejak tahun 2000 negara-negara ini bersaing untuk merebut kejuaraan Championship. England memperoleh kemenangan terbanyak tetapi pada 2018 Ireland membantai pertandingan. Anda boleh menonton Six Nation Championship secara dalam talian (secara percuma) dengan VPN.

Saksikan Ragbi Championship dalam talian

Rugby Championship adalah pertandingan ragbi terpenting di hemisfera selatan. Argentina, Australia, New Zealand, dan Afrika Selatan telah bersaing satu sama lain sejak 2012. Sama seperti Kejuaraan Enam Bangsa, anda boleh menonton Kejuaraan Rugbi dalam talian (secara percuma) dengan VPN.

Tonton Rugby World Cup Online

Rugby World Cup 2019 akan berlangsung di Jepun. Pasukan terbaik dari seluruh dunia akan bertanding untuk melihat siapa yang akan pulang sebagai pemenang. Negara-negara yang berpartisipasi juga akan menyiarkan permainan, tetapi di negara lain ini tidak selalu berlaku. Anda boleh pergi ke pub Ireland tempatan anda untuk menonton, tetapi jika anda ingin tinggal di rumah dan menayangkan perlawanan, anda mungkin memerlukan VPN untuk melakukannya..

Saluran dan Laman Web yang Menyiarkan Ragbi

Di bawah ini anda dapat melihat gambaran keseluruhan laman web yang menyiarkan permainan ragbi. Ada yang percuma dan untuk yang lain anda memerlukan langganan.

Saluran Ragbi (Sebilangan Besar Percuma)

 • BBC iPlayer (United Kingdom)
 • 7Plus (Australia)
 • CBC (Kanada)
 • CCTV (China)
 • Canal + en FranceTV (Perancis)
 • ARD en ZDF (Jerman)
 • RTE (Ireland)

Saluran Ragbi (Paling Banyak Dibayar)

 • NBC (Amerika Syarikat)
 • Rede Globo (Brazil)
 • NTV Plus (Rusia)
 • Sky TV (New Zealand)
 • Rugby Pass (beberapa negara di mana ragbi popular)

Jadual 6 Bangsa 2020

6 negara itu kembali aktif. Adakah anda ingin melihat apakah Wales akan menang sekali lagi kali ini? Lihat jadual permainan di bawah untuk semua tarikh penting.

Tarikh
Permainan
Sabtu 1 FebruariWales-Itali
Ireland-Scotland
Ahad 2 FebruariPerancis-Inggeris
Sabtu 8 FebruariIreland-Wales
Scotland-England
Ahad 9 FebruariPerancis-Itali
Sabtu 22 FebruariItali-Scotland
Wales-Perancis
Ahad 23 FebruariEngland-Ireland
Sabtu 7 MacIreland-Itali
England-Wales
Ahad 8 MacScotland-Perancis
Sabtu 14 MacWales-Scotland
Itali-Inggeris
Perancis-Ireland
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me