Saksikan Liga Juara-Juara dalam talian di seluruh dunia! | VPNOverview.com

Liga Juara-Juara adalah salah satu kejohanan sukan antarabangsa yang paling banyak ditonton dan berprestij di dunia dan boleh dikatakan kejohanan paling terkenal untuk kelab bola sepak di seluruh dunia. Ramai orang di seluruh dunia suka menonton perlawanan dan menyokong pasukan kegemaran mereka. Namun, jika anda bercuti dan ingin menyaksikan kejohanan ini dengan memberi komen dalam bahasa ibunda anda, anda mungkin menghadapi beberapa kesukaran. Banyak perkhidmatan penstriman menyekat penggunaan langganan sukan dalam talian anda semasa anda berada di negara asing. Lebih-lebih lagi, beberapa perkhidmatan streaming mungkin menyekat kandungan terhad geo-terhad. Ini bererti anda tidak akan menonton pertandingan akhir yang menarik ini atau pertandingan lain. Nasib baik, selalu ada pilihan untuk menyelesaikan masalah ini dengan VPN. Lagipun, dengan VPN anda dapat menonton Liga Juara-Juara seperti yang anda lakukan di rumah. Kami akan memberitahu anda dengan tepat cara ini berfungsi di bawah.


Bilakah anda memerlukan VPN untuk menonton Liga Juara-Juara UEFA?

Terdapat pelbagai sebab mengapa orang memerlukan atau memanfaatkan VPN untuk menyaksikan Liga Juara-Juara UEFA. Di negara-negara di mana bola sepak popular, anda biasanya dapat menonton semua permainan secara langsung di tv atau, semakin banyak, mengalirkannya secara dalam talian. Menonton bola sepak dalam talian menawarkan faedah, tetapi juga kerugian. Salah satu contohnya ialah penyekat geo kandungan. Nasib baik, VPN dapat menyelesaikan masalah ini. Berikut adalah beberapa sebab mengapa anda memerlukan VPN:

  • Anda mempunyai langganan dengan saluran sukan yang menyiarkan permainan, tetapi anda bercuti atau ke luar negara untuk perniagaan. Oleh kerana sekatan geo, anda tidak dapat mengakses saluran atau kandungannya.
  • Anda mahu menonton pertandingan dengan komen dalam bahasa tertentu yang tidak disiarkan di negara anda.
  • Negara tempat anda tinggal tidak menayangkan Liga Juara-Juara.
  • Anda tidak mempunyai akses ke TV tetapi anda mempunyai akses ke peranti dengan internet.
  • Anda berada di negara di mana penapisan pemerintah tidak membenarkan anda mengunjungi laman web di mana anda dapat melakukan streaming permainan Liga Juara-Juara.

Atas sebab apa pun anda mungkin tidak mempunyai (mudah) akses ke aliran langsung Liga Juara-Juara, VPN dapat membantu anda mendapatkan akses ke pertandingan-pertandingan ini. Kami akan menerangkan bagaimana ini berfungsi supaya anda dapat menikmati perlawanan UEFA Champions League kegemaran anda!

Menonton Liga Juara-Juara dengan VPN

Semua masalah yang disebutkan di atas disebabkan oleh sekatan geografi. Ini bermakna anda tidak dapat mengakses kandungan tertentu kerana penyedia menyekat kandungan di wilayah atau negara anda. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai sekatan geografi dan bagaimana VPN dapat membantu anda menjangkau perkhidmatan tertentu tanpa mengira sekatan tersebut, lihat bahagian buka sekatan kami. Hak untuk menyiarkan Liga Juara-Juara UEFA telah dibeli oleh saluran yang berlainan di seluruh dunia. Saluran ini secara amnya hanya dapat menyiarkan perlawanan di negara mereka sendiri (kerana ini adalah hak yang biasanya mereka bayar). Ini bererti anda hanya dapat menonton perlawanan di saluran tertentu jika anda berada di negara tempat saluran ini berada.

Ketika anda berusaha melakukan streaming dalam talian, platform yang anda gunakan akan memeriksa lokasi anda menggunakan alamat IP anda. Dengan cara ini, mereka dapat “menyekat” anda dari mengakses kandungan tertentu atau bahkan laman web mereka secara keseluruhan. Dengan VPN, anda boleh menyambung ke pelayan yang terletak di negara lain dan anda menggunakan alamat IP pelayan tersebut. Dengan cara ini, nampaknya anda sedang mengakses internet dari negara tersebut. Laman web streaming akan memberi anda akses ke kandungan yang mereka siarkan di negara tersebut. Anda kini dapat menonton UEFA Champions League secara langsung, di mana sahaja anda berada, dengan syarat anda mempunyai sambungan internet yang cukup pantas dan disambungkan ke pelayan VPN yang cukup pantas (lebih lanjut mengenai ini kemudian).

Menggunakan VPN untuk menonton Liga Juara-Juara: panduan langkah demi langkah

Sekiranya anda ingin memulai dengan VPN secepat mungkin, misalnya jika pertandingan yang ingin anda lihat akan dimulakan, anda dapat mengikuti langkah-langkah berikut:

  1. Dapatkan langganan dengan penyedia VPN yang boleh dipercayai dan baik. Untuk menonton Liga Juara-Juara di seluruh dunia, kami mengesyorkan CyberGhost. Penyedia ini pantas, selamat, dan harga yang sangat berpatutan, dengan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari. Klik butang oren di bahagian bawah panduan langkah demi langkah ini jika anda ingin memulakan CyberGhost dengan segera.
  2. Muat turun aplikasi VPN pada komputer, komputer riba, telefon pintar, atau tablet anda – di mana sahaja peranti yang anda inginkan untuk menyaksikan perlawanan.
  3. Mulakan aplikasi dan pilih lokasi pelayan VPN yang anda perlukan. Ini bergantung pada aliran yang anda mahu nyahsekatnya. Aliran Amerika memerlukan pelayan AS, sementara aliran Itali, misalnya, memerlukan pelayan Itali (atau Eropah). Perisian CyberGhost intuitif dan sangat mudah digunakan. Sekiranya anda masih sukar untuk mengetahui cara memilih pelayan, anda selalu boleh melihat ulasan CyberGhost kami untuk mendapatkan lebih banyak arahan.
  4. Dalam beberapa saat, anda akan disambungkan ke pelayan VPN. Kini nampaknya dunia luar dalam talian seolah-olah anda mengakses laman web dari lokasi yang anda pilih. VPN akan aktif di latar belakang peranti anda, jadi anda tidak akan menyedarinya sama sekali. Yaitu, simpan untuk fakta bahawa anda akan dapat menikmati internet seolah-olah anda berada di lokasi lain. Yang paling penting: anda akan ada akses ke aliran Liga Juara-Juara anda!

Kelebihan lain dari VPN

Anda boleh menukar alamat IP anda dengan bantuan VPN, yang menyebabkan laman web menganggap anda berada di negara lain. Tetapi tidak dapat dilakukan oleh VPN yang tidak dapat dilakukan oleh anda semua.

Apabila disambungkan ke VPN, semua lalu lintas dalam talian anda disulitkan, menjadikannya lebih sukar bagi ISP, pelacak dalam talian, penggodam, agensi kerajaan atau pihak lain untuk mengetahui apa yang anda lakukan dalam talian. Bahkan penyedia VPN tidak dapat melihat apa yang anda cari di internet jika mereka mematuhi dasar tanpa log dan berpegang teguh padanya. Oleh itu, dengan menyembunyikan alamat IP sebenar anda dan menyulitkan lalu lintas anda, anda menjadikan aktiviti dalam talian anda lebih peribadi. Secara keseluruhan, melabur dalam VPN berkualiti dapat memberi anda keselamatan dan anonim yang diperlukan oleh web moden.

Dengan penyelesaian ini anda bukan sahaja dapat menyaksikan Liga Juara-Juara, anda juga dapat mengikuti Piala Dunia FIFA, Kejuaraan Eropah UEFA, Copa América, dan Copa Libertadores. Selain itu, terdapat banyak sukan lain yang boleh anda tonton dengan cara ini, misalnya bola keranjang, bola sepak Amerika, dan hoki ais.

Penyedia VPN terbaik untuk menonton Liga Juara-Juara

pemain bola sepakUntuk dapat menonton Liga Juara-Juara UEFA dalam talian, anda perlu mencari penyedia VPN yang baik dengan pelayan di negara atau negara yang betul, iaitu negara di mana perkhidmatan streaming dapat diakses. Sekiranya anda sudah mempunyai langganan dengan saluran sukan (dengan aliran khusus) di negara tertentu, anda perlu memastikan penyedia VPN anda mempunyai pelayan di negara tertentu.

Faktor penting lain dalam memilih VPN yang tepat adalah kelajuan pelayan yang disediakan oleh VPN. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah kehilangan matlamat atau momen penting kerana aliran anda perlu disangga. Atas sebab ini, sambungan pantas mesti dilakukan.

Kami tidak mengesyorkan penggunaan perkhidmatan VPN percuma kerana seringkali membatasi penggunaan dan kelajuan data anda. Menonton permainan bola sepak dengan perkhidmatan VPN percuma boleh mengecewakan. Perkhidmatan berikut akan memudahkan anda menonton setiap permainan tanpa ketinggalan.

Surfshark untuk Liga Juara-Juara

Surfshark adalah penyedia VPN berkualiti tinggi, namun sangat berpatutan. Mereka menawarkan sebilangan pelayan VPN yang luar biasa di seluruh dunia, menjadikannya lebih mungkin daripada anda akan mendapat pelayan yang tepat. Kebanyakan pelayan sangat pantas dan perkhidmatannya sangat mesra pengguna.

Sekiranya anda mencari cara yang murah tetapi menyeronokkan untuk menyaksikan Liga Juara-Juara, anda pasti boleh mencuba Surfshark.

ExpressVPN untuk Liga Juara-Juara

ExpressVPN sangat pantas dan selamat. Mereka menawarkan pelayan di seluruh dunia. Oleh kerana itu, mudah untuk mencari pelayan yang baik di negara pilihan anda. ExpressVPN sangat sesuai jika anda berada di luar negara untuk jangka masa yang panjang atau jika anda mempunyai langganan saluran sukan antarabangsa.

ExpressVPN mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari supaya anda dapat menguji perkhidmatan mereka sebelum anda sepenuhnya melanggan langganan. Mengapa tidak melihat sama ada anda menyukai VPN mereka dengan menonton perlawanan Liga Juara-Juara yang penting?

CyberGhost untuk Liga Juara-Juara

CyberGhost adalah salah satu penyedia VPN yang paling mesra pengguna dan murah di sekitar. VPN ini sangat pantas dan mempunyai pelayan yang tersebar di seluruh dunia. Ini menjadikan CyberGhost sesuai untuk streaming perlawanan Liga Juara-Juara. Lebih-lebih lagi, perisian ini mudah dipasang dan digunakan pada semua peranti dan sistem operasi.

Kelebihan lain ialah CyberGhost agak murah. Selain itu, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan 45 hari dengan semua langganan mereka. Rancangan mereka bermula di bawah $ 4 sebulan, yang menjadikan CyberGhost ideal jika anda mencari VPN yang murah tetapi masih sangat bagus untuk menonton Liga Juara-Juara dengan.

Petua bonus: Banyak perkhidmatan penstriman menyekat pengguna yang mereka dapati sebagai pengguna VPN hari ini. Anda mungkin mendapat mesej yang menggesa anda mematikan “buka blokir” anda atau sesuatu yang serupa, sebelum anda dapat mengakses kandungan yang ingin anda tonton. Netflix melakukan ini sebagai contoh.

ralat netflix

Sudah tentu anda tidak mahu perkara ini berlaku semasa anda cuba menonton Liga Juara-Juara. Nasib baik, CyberGhost mempunyai ciri tambahan yang berguna untuk mencegahnya: alamat IP khusus. Ini adalah alamat IP VPN unik yang, tidak seperti IP VPN biasa, hanya digunakan oleh satu pengguna tunggal. Ini menjadikan perkhidmatan streaming lebih sukar untuk mengesan anda menggunakan VPN dan seterusnya menyekat anda.

Bilakah perlawanan Liga Juara-Juara akan berlangsung?

Kerana krisis korona sekarang, banyak perlawanan Liga Juara-Juara telah dibatalkan. Di bawah ini, anda akan mendapat gambaran umum mengenai pelbagai peringkat Liga Juara-Juara 2019/2020, seperti yang sepatutnya dimainkan.

Fasa
Tarikh
Peringkat kumpulan17 September hingga 11 Disember 2019
Pusingan 16 (belum selesai)18 Februari hingga 18 Mac 2020
Suku akhir (ditangguhkan)7, 8, 14 dan 15 April 2020
Separuh akhir (ditangguhkan)28 dan 29 April, 5 dan 6 Mei 2020
Akhir (ditangguhkan)30 Mei 2020

Malangnya, banyak peringkat ini, khususnya bahagian pusingan 16, suku akhir, dan separuh akhir, tidak dapat dimainkan tahun ini kerana wabak. Hasilnya, UEFA telah memutuskan untuk menangguhkan perlawanan akhir. Tarikh baru belum diumumkan. Segala perkembangan baru akan dimasukkan dalam artikel ini secepat mungkin.

Saluran yang menyiarkan Liga Juara-Juara

Untuk menonton Liga Juara-Juara pada musim 2019/2020, anda juga memerlukan akaun dengan salah satu perkhidmatan berikut:

Perkhidmatan Penyiaran Eropah

Negara
Perkhidmatan penyiaran
AlbaniaTring
AndorraSukan RMC
ArmeniaTV Armenia
AustriaLangit Austria
AzerbaijanCBC Sport, AzTV
BelarusTV Belarus
BelgiumRTL, Q2, VIER, Proximus (FR), Proximus (NL)
Bosnia dan HerzegovinaSportKlub, Arena Sport
BulgariaA1, Kumpulan Media bTV
CroatiaHRT, VIPNET
CyprusCYTA
Republik Czecho2
DenmarkViasat Denmark
EstoniaSemua Balik Media
FinlandMTV
PerancisSukan RMC
FYR MacedoniaTelekom Macedonia
GeorgiaSukan Sutera
JermanSky Deutschland
YunaniTV COSMOTE
HungaryMTVA, TV2
IcelandSukan Stod 2
Republik IrelandRTÉ, Media Perawan
IsraelSaluran Sukan
ItaliSky Italia
KazakhstanQazSport
KosovoKujtesa
LatviaSemua Balik Media
LithuaniaSemua Balik Media
LuxembourgRTL, RMC Sport
MaltaPBS, TSN
MoldovaTerusan 3
MonacoSukan RMC
MontenegroSportKlub, Arena Sport
BelandaZiggo Sport, Veronica
NorwayViasat
PolandTelewizja Polsat
PortugalSebelas Sukan
RomaniaTelekom Sport, Digi Sport
RusiaPadankan TV
San MarinoSky Italia
SerbiaRTS, Arena Sport
SlovakiaSukan Oren
SloveniaPro Plus, SportKlub
SepanyolMovistar
SwedenViasat
SwitzerlandRTS, Teleclub
UkraineVolia TV, Bola Sepak 1
InggerisSukan BT
Bandar VaticanSky Italia

Di luar Eropah

Negara
Perkhidmatan penyiaran
AfghanistanSony
AlgeriabeIN Sukan
AngolaCanal +, SuperSport
AnguillaFlow Sports, SportsMax
Antigua & BarbudaFlow Sports, SportsMax
ArgentinaFox Sports, ESPN, Facebook
ArubaFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, Ziggo Sport, Veronica
Pulau AscensionFox Sports, ESPN, Facebook
AustraliaSukan Optus
Kepulauan AustralSukan RMC
BahamaFlow Sports, SportsMax
BahrainbeIN Sukan
BangladeshSony
BarbadosFlow Sports, SportsMax
BelizeFox Sports, ESPN, Facebook
BeninCanal +, SuperSport
BermudaFlow Sports, SportsMax
BhutanSony
BoliviaFox Sports, ESPN, Facebook
BonaireFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, Ziggo Sport, Veronica
BotswanaCanal +, SuperSport
BrazilTurner, Facebook
Pulau British VirginFlow Sports, SportsMax
Negara BruneiMatlamat.com
Burkina FasoCanal +, SuperSport
BurundiCanal +, SuperSport
KembojaMatlamat.com
KamerunCanal +, SuperSport
Kanada
DAZN
Cape VerdeCanal +, SuperSport
Pulau CaymanFlow Sports, SportsMax
Republik Afrika TengahCanal +, SuperSport
ChadbeIN Sports, Canal +, SuperSport
CiliFox Sports, ESPN, Facebook
ChinaPPTV
ColombiaFox Sports, ESPN, Facebook
KomoroCanal +, SuperSport
KongoCanal +, SuperSport
Costa ricaFox Sports, ESPN, Facebook
CubaFlow Sports, SportsMax
CuracaoFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, Ziggo Sport, Veronica
Republik Demokratik KongoCanal +, SuperSport
DjiboutibeIN Sports, Canal +, SuperSport
DominicaFlow Sports, SportsMax
Republik DominikaFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook
EcuadorFox Sports, ESPN, Facebook
MesirbeIN Sukan
El SalvadorFox Sports, ESPN, Facebook
EritreaCanal +, SuperSport
EthiopiaCanal +, SuperSport
Kepulauan FalklandFox Sports, ESPN, Facebook
FijiTV FBC
Guyana PerancisFox Sports, ESPN, Facebook, RMC Sport
Polynesia PerancisSukan RMC
Tanah Selatan dan Antartika PerancisSukan RMC
FutunaSukan RMC
GabonCanal +, SuperSport
GambiaCanal +, SuperSport
GhanaCanal +, SuperSport
GrenadaFlow Sports, SportsMax
GuadeloupeFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, RMC Sport
GuatemalaFox Sports, ESPN, Facebook
Guinea-ConakryCanal +, SuperSport
Khatulistiwa GuineaCanal +, SuperSport
Guinea-BissauCanal +, SuperSport
GuyanaSportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook
HaitiAliran Sukan, SportsMax, Terusan+
HondurasFox Sports, ESPN, Facebook
Hong KongbeIN Sukan
IndiaSony Six
IndonesiaJumlah Letupan Sukan
IranbeIN Sukan
IraqbeIN Sukan
Pantai GadingCanal +, SuperSport
JamaicaFlow Sports, SportsMax
JepunDAZN
JordanbeIN Sukan
KenyaCanal +, SuperSport
KuwaitbeIN Sukan
KyrgyzstanSaran
LaosMatlamat.com
La RéunionSukan RMC
LubnanbeIN Sukan
LesothoSukan Super
LiberiaCanal +, SuperSport
LibyabeIN Sukan
MakauTDM Desporto
MadagascarCanal +, SuperSport
MalawiCanal +, SuperSport
MalaysiaMatlamat.com
MaldivesSony
MaliCanal +, SuperSport
MartiniqueFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, RMC Sport
MauritaniabeIN Sports, Canal +, SuperSport
MauritiusRMC Sport, Canal +, SuperSport
MayotteSukan RMC
MexicoFox Sports, ESPN, Facebook
MaghribibeIN Sukan
MongoliaSPS HD, Lihat TV
MontserratFlow Sports, SportsMax
MozambikCanal +, SuperSport
MyanmarSkynet
NamibiaCanal +, SuperSport
NepalSony
NevisFlow Sports, SportsMax
New CaledoniaSukan RMC
New ZealandLangit NZ
NicaraguaFox Sports, ESPN, Facebook
NigerCanal +, SuperSport
NigeriaCanal +, SuperSport
OmanbeIN Sukan
PakistanSony
PalestinbeIN Sukan
PanamaFox Sports, ESPN, Facebook
ParaguayFox Sports, ESPN, Facebook
PeruFox Sports, ESPN, Facebook
FilipinaMatlamat.com
QatarbeIN Sukan
RwandaCanal +, SuperSport
SabaFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, Ziggo Sport, Veronica
Sao Tome & PrincipeCanal +, SuperSport
Arab SaudibeIN Sukan
SenegalCanal +, SuperSport
SeychellesCanal +, SuperSport
Sierra LeoneCanal +, SuperSport
SingapuraMatlamat.com
SomaliabeIN Sports, Canal +, SuperSport
Afrika SelatanSukan Super
Korea SelatanTV SPO
Sri LankaSony
St BartsFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, RMC Sport
St ChristopherFlow Sports, SportsMax
St EustatiusFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, Ziggo Sport, Veronica
St Helena & KenaikanCanal +, SuperSport
St KittsFlow Sports, SportsMax
St LuciaFlow Sports, SportsMax
St MartinFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, RMC Sport, Ziggo Sport, Veronica
St Pierre & MiquelonFlow Sports, SportsMax, Fox Sports, ESPN, Facebook, RMC Sport
St Vincent & GrenadinesFlow Sports, SportsMax
SudanbeIN Sukan
Nama SurinFox Sports, ESPN, Facebook
SwazilandSukan Super
SyriabeIN Sukan
TaiwanMatlamat.com
TajikistanSaran
TanzaniaCanal +, SuperSport
ThailandMatlamat.com
Untuk pergiCanal +, SuperSport
TortolaFlow Sports, SportsMax
Trinidad & TobagoFlow Sports, SportsMax
TunisiabeIN Sukan
TurkmenistanSaran
Orang Turki & Kepulauan CaicosFlow Sports, SportsMax
UgandaCanal +, SuperSport
Emiriah Arab BersatubeIN Sukan
Amerika SyarikatUnivision, TNT, B / R Live
UruguayFox Sports, ESPN, Facebook
UzbekistanSaran
VenezuelaFox Sports, ESPN, Facebook
VietnamK+
WallisSukan RMC
YamanbeIN Sukan
ZambiaCanal +, SuperSport
ZanzibarCanal +, SuperSport
ZimbabweCanal +, SuperSport

Beberapa perkhidmatan ini menawarkan akaun percubaan percuma atau percuma untuk memulakannya. Ini bermakna anda boleh menggunakan perkhidmatan mereka secara percuma, sekurang-kurangnya beberapa hari. Oleh itu, anda tidak perlu mendapatkan langganan jika anda hanya mahu menonton satu atau dua permainan. Ini sangat sesuai jika anda bercuti tetapi masih mahu menceriakan negara atau pasukan kegemaran anda. Beberapa penyedia VPN juga menawarkan perkhidmatan percuma. Bersama dengan percubaan percuma untuk salah satu perkhidmatan yang disebutkan di atas, anda boleh menonton Liga Juara-Juara secara percuma. Namun, dengan VPN percuma, anda tidak mendapat ciri yang sama dengan langganan VPN berbayar. Data, kelajuan, dan bahkan keselamatan anda dapat dibatasi dengan VPN percuma.

Pemikiran Akhir

Sekiranya anda ingin menonton pertandingan Liga Juara-Juara dari mana saja di dunia, anda mempunyai beberapa pilihan. Pertama, anda memerlukan langganan dengan salah satu saluran atau perkhidmatan dalam talian yang menyiarkan perlawanan di negara pilihan anda. Selepas itu, anda memerlukan VPN dengan pelayan di daerah tertentu. Dengan menyambung ke pelayan VPN di negara lain, anda dapat mengubah lokasi maya anda untuk mendapatkan akses ke aliran atau laman web yang mungkin tidak dapat anda lihat. Ini akan membolehkan anda menonton sebarang perlawanan Liga Juara-Juara. Cubalah perkhidmatan VPN dan nikmati sorakan pasukan kegemaran anda!

Penafian: Penting untuk menyedari bahawa perkara di atas hanya terdiri daripada petua untuk membantu anda menonton perlawanan Liga Juara-Juara kegemaran anda, tidak kira di mana anda berada. Walau bagaimanapun, adalah tanggungjawab anda sendiri untuk membiasakan diri dengan perjanjian pengguna mana-mana saluran atau (streaming) perkhidmatan yang anda gunakan untuk menonton Liga Juara-Juara dan bertindak sesuai dengan perjanjian ini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me