Saksikan hoki NHL di Seluruh Dunia: Ketahui caranya! | Tinjauan VPNO

Hoki ais adalah salah satu sukan paling popular di A.S. dan Kanada dan NHL ditonton oleh banyak orang di seluruh dunia. NHL (Liga Hoki Nasional) adalah liga hoki Es paling popular di AS dan Kanada. Walau bagaimanapun, peminat hoki es di luar A.S. dan Kanada mungkin menghadapi masalah untuk mendapatkan akses ke aliran langsung yang baik. Di bawah ini anda dapat mengetahui bagaimana anda dapat menonton semua permainan hoki ais kegemaran anda dari mana sahaja anda berada.


Dengan sebilangan besar penyedia di luar Amerika Utara, sukar untuk menonton permainan hoki ais. Syarikat Amerika atau Kanada yang mengedarkan hak untuk menyiarkan permainan hanya akan membolehkan penonton di A.S. atau Kanada menonton siaran langsung. Ini boleh menjadi sangat mengecewakan jika anda ingin menonton pasukan kegemaran anda tetapi anda berada di tempat lain di dunia.

Dengan VPN (Virtual Private Network) anda boleh menukar lokasi maya anda dan menonton NHL dari mana sahaja di dunia. Di bawah ini anda dapat mengetahui bagaimana ini berfungsi.

Bilakah anda memerlukan VPN untuk Menonton NHL?

Terdapat beberapa sebab mengapa seseorang mungkin memerlukan VPN untuk menonton NHL. Ini adalah yang paling biasa:

 • Anda tinggal di luar A.S. atau Kanada dan ingin menonton NHL.
 • Anda bercuti di luar A.S. atau Kanada dan ingin menonton NHL
 • Anda mahu menonton NHL secara percuma di saluran awam di luar negara anda sendiri

Bagaimana saya boleh menonton NHL dengan VPN?

Masalah yang disebutkan di atas, semuanya mempunyai sebab yang sama; sekatan geografi. Ini bermaksud bahawa kandungan tertentu hanya dapat diakses oleh penonton di satu negara atau beberapa negara terpilih. Ini sering kali berkaitan dengan pengagihan hak. Anda harus membayar hak untuk menyiarkan permainan sukan dan anda mesti melakukannya secara berasingan untuk setiap negara. Sekiranya sukan tidak mendapat tontonan yang cukup di sebuah negara, tidak akan cukup menarik bagi saluran untuk membeli hak untuk menyiarkan permainan ini.

Dalam talian, laman web yang mengalirkan permainan sukan akan memeriksa lokasi anda untuk mengetahui sama ada anda dibenarkan menonton permainan atau tidak. Mereka melakukan ini dengan melihat alamat IP anda.

Dengan VPN, anda dapat menyembunyikan alamat IP anda sendiri dan menggantinya dengan alamat IP di, misalnya, A.S. Apabila anda menyambung ke internet dengan VPN, anda melakukannya melalui pelayan VPN. Anda sering dapat memilih tempat yang anda mahukan pelayan ini, sehingga anda dapat memperoleh akses ke kandungan di negara tersebut.

Apa Lagi yang VPN Lakukan?

Selain kenyataan bahawa VPN dapat membantu anda melewati sekatan geografi, ia juga melindungi privasi anda dan menganonimkan tindakan dalam talian anda. Tidak ada penggodam, pemerintah, atau syarikat yang dapat melihat apa yang anda lakukan dalam talian atau mengesannya kembali kepada anda.

Internet sambungan VPNSeperti yang disebutkan sebelumnya, anda menyambung ke pelayan VPN ketika anda mengakses internet dengan VPN. Anda sering dapat memilih pelayan di negara anda sendiri atau di negara lain di mana penyedia VPN mempunyai pelayan. Semua lalu lintas data anda dialihkan melalui pelayan ini. Lebih-lebih lagi, semuanya dienkripsi sehingga tidak ada yang dapat meretas apa yang anda lakukan.

Kerana anda menyambung ke internet melalui pelayan luaran ini, anda mengambil alamat IP pelayan tersebut. Alamat IP anda sendiri akan tersembunyi, yang menganonimkan semua tindakan dalam talian anda.

Oleh itu, dengan VPN anda dapat menonton permainan hoki ais kegemaran anda yang hanya ditayangkan di negara lain. Tetapi anda juga akan menjadi tanpa nama sepenuhnya dan tidak seorang pun, malah penyedia perkhidmatan internet anda, dapat melihat apa yang anda lakukan.

Cegah Pemadaman NHL dengan VPN

pemain nhlKadang-kadang anda tidak dapat menonton permainan, walaupun anda berada di A.S. dan anda mempunyai langganan ke saluran yang menyiarkan permainan NHL. Mereka menyebut ini sebagai pemadaman dan ia berkaitan dengan hak penyiaran tempatan.

Anda mungkin mempunyai langganan dengan rangkaian nasional yang besar, tetapi hak untuk permainan tertentu ada di tangan stesen televisyen tempatan. Sekiranya anda berada di kawasan stesen televisyen tempatan ini, anda tidak akan dapat menonton permainan ini melalui langganan anda. Mereka melakukan ini kerana ingin mendorong anda untuk menontonnya di saluran tempatan itu.

Pemadaman boleh menjadi sangat menjengkelkan, untungnya ia dapat diselesaikan dengan VPN. Satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan ialah menyambung ke pelayan VPN di luar kawasan saluran televisyen tempatan ini dan menonton permainan secara langsung, dengan langganan anda. Dalam kebanyakan kes, anda boleh menonton permainan kembali nanti.

Laman web NHL mempunyai pengesan pemadaman, yang menunjukkan kepada anda jika anda akan menjadi sasaran pemadaman.

Saksikan Piala Stanley di Seluruh Dunia

Harga penting dalam NHL ialah Stanley Cup. Atas sebab ini, ramai orang di luar A.S. dan Kanada ingin menyaksikan pertandingan Piala Stanley. Ini juga dimungkinkan dengan menyambung ke pelayan di A.S. atau Kanada, dengan VPN. Selain itu, anda memerlukan langganan dengan salah satu saluran yang menyiarkan permainan ini. Untuk permainan 2019/2020 ini adalah: rangkaian NBC, NBCSN, NHLN, USA dan CNBC.

Penyedia VPN Terbaik untuk Menonton NHL

Cawan StanleySekiranya anda ingin menonton permainan NHL dengan VPN ada beberapa perkara yang perlu diingat. Penyedia VPN perlu mempunyai pelayan di AS dan / atau Kanada, lebih baik lagi, beberapa pelayan yang baik yang menawarkan sambungan yang stabil.

Untuk menonton permainan tanpa ketinggalan atau penyangga, sambungan dengan pelayan perlu cepat. Ini juga bergantung pada tempat anda berada di dunia, tetapi sebilangan penyedia VPN mempunyai pelayan yang jauh lebih pantas daripada yang lain.

Akhir sekali, penyedia VPN perlu mempunyai keselamatan yang baik dan menjadi VPN yang serba boleh. Di bawah ini anda dapat melihat beberapa penyedia VPN yang disyorkan untuk menonton NHL.

ExpressVPN untuk NHL

ExpressVPN adalah salah satu penyedia VPN terbaik di luar sana. Penyedia ini mempunyai banyak pelayan di seluruh dunia, termasuk A.S. dan Kanada. Pelayan mereka sangat pantas dan menawarkan sambungan yang stabil. ExpressVPN mempunyai enkripsi tertinggi untuk semua rancangan langganan mereka. Aplikasi mereka mesra pengguna dan sangat mudah dipasang dan digunakan. Semua ini menjadikan ExpressVPN VPN yang sempurna untuk menonton NHL.

Di atas semua ini, ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Dengan cara ini anda dapat menguji perkhidmatan mereka dengan menonton Piala Stanley dan jika tidak mengikut kehendak anda, anda akan mendapat wang anda kembali, tidak ada soalan yang diajukan.

IPVanish untuk NHL

IPVanish mungkin mempunyai rangkaian pelayan terpantas dari semua penyedia VPN. Sambungan mereka sentiasa stabil. Sebilangan besar pelayan mereka terletak di A.S. atau Kanada, menjadikan penyedia VPN sesuai untuk menonton NHL.

IPVanish juga mempunyai kaedah penyulitan yang kuat, yang akan memastikan keselamatan dan tanpa nama dalam talian anda. Dengan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari, anda boleh menguji perkhidmatan mereka dengan menonton permainan pasukan kegemaran anda. Sekiranya anda tidak menyukai VPN ini, anda boleh mendapatkan kembali wang anda.

 VyprVPN untuk NHL

Kami juga boleh mengesyorkan VyprVPN. Penyedia VPN ini menawarkan kelajuan sambungan yang cepat dan pelayan yang lebih dari cukup di A.S. Secara keseluruhan, mereka adalah penyedia selamat yang menguruskan pelayan mereka sendiri untuk melindungi privasi anda.

VyprVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN yang lebih murah di luar sana. Jaminan wang dikembalikan mereka hanya 3 hari, tetapi ini cukup untuk menonton permainan dan melihat apakah ia sesuai untuk anda.

NHL: Saluran dan Acara

Seperti yang disebutkan di atas, anda perlu mencari saluran yang menyiarkan permainan NHL. Di bawah ini anda akan dapati senarai saluran di pelbagai negara dan beberapa acara penting NHL.

Saluran dan Laman Web yang Menyiarkan NHL

 • Logo NHLFox Sports (Belanda)
 • Rangkaian NBC, CNBC, NBCSN, NHL dan USA (Amerika Syarikat)
 • CBC, Sportsnet, dan SN360 (Kanada)
 • Sukan Perdana (United Kingdom)
 • Terusan + (Perancis)
 • Sukan 1 (Jerman, Austria, dan Switserland)
 • Viasat Sport (Scandinavia, Negara-negara Baltik dan bahagian Eropah Timur)
 • ESPN BR (Brazil)

Acara NHL

AcaraTarikh
Musim NHL biasa2 Oktober 2019 hingga 4 April 2020
Permainan semua bintang25 Januari 2020
Perlawanan Piala StanleySelepas 4 April 2020
Final Piala StanleyAkhir Mei hingga awal Jun 2020
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me