Saksikan Copa Libertadores 2020 di luar negara dan di seluruh dunia! | Tinjauan VPNO

pemain bola sepakSekiranya anda peminat bola sepak, anda mungkin tahu bahawa Copa Libertadores 2020 sudah berjalan! Seperti biasa, Copa ini berjanji untuk menjadi tontonan mutlak bagi peminat bola sepak di Amerika Selatan dan seterusnya.


Tetapi bayangkan ini: anda berada di luar negara untuk bersantai atau berniaga, dan anda mengetahui aliran Copa Libertadores anda tidak berfungsi. Anda mendapat mesej yang mengatakan “anda tidak berada di kawasan yang tepat untuk menonton kandungan ini” atau sesuatu yang serupa. Malangnya, ini adalah sesuatu yang sering berlaku dan boleh berlaku kepada anda, bergantung pada perkhidmatan penstriman anda. Dalam kes ini, sesuatu yang disebut pembatasan geografi (itulah yang disebut sekatan geografi ini) benar-benar merosakkan peluang anda untuk bersorak dengan pasukan kegemaran anda.

Nasib baik, ada cara mudah untuk mengelakkan blok ini: dengan menggunakan VPN. Baca sisa artikel ini untuk mengetahui cara menonton Copa Libertadores, di mana sahaja anda berada, menggunakan VPN. Kami juga menyertakan panduan berguna untuk anda ikuti, jika anda memerlukan bantuan lebih lanjut mengenai perkara ini.

Mengapa sukar atau mustahil untuk menonton Copa Libertadores di luar negara?

Sekiranya kita hidup di utopia, kita dapat menonton apa sahaja yang kita inginkan, di mana sahaja kita mahu, tanpa sekatan geo. Walau bagaimanapun, kita hidup di planet Bumi, di mana sekatan geo terlalu biasa. Ini kerana penyiar dan perkhidmatan penstriman terikat dengan peraturan di mana mereka dapat menawarkan kandungan tertentu. Peraturan ini adalah sebahagian dan bergantung pada perjanjian yang disepakati oleh penyiar dan pengedar.

Oleh itu, sebagai contoh, anda hanya boleh menggunakan Aplikasi Fox Sports – cara yang popular untuk menonton Copa Libertadores – di Brazil, Argentina dan Mexico. Begitu juga, banyak kandungan di SporTV Globo hanya dapat diakses di Brazil. Ini bermaksud bahawa jika anda ingin menggunakan salah satu perkhidmatan ini untuk menonton Copa Libertadores di luar negara-negara ini, anda tidak bernasib baik. Kecuali tentu saja, seperti yang anda baca di atas, anda menggunakan perisian yang dapat mengatasi sekatan geo, seperti VPN.

VPN adalah kaedah yang berkesan dan mudah untuk mengubah lokasi “maya” anda dan menonton perlawanan Copa Libertadores dari mana sahaja di dunia! Menggunakan VPN untuk ini dan tujuan lain adalah mudah dan pantas. Walau bagaimanapun, bagi orang yang tidak mempunyai atau memiliki pengalaman sebelumnya dengan VPN dan ingin mengetahui dengan tepat bagaimana ini dilakukan, kami memasukkan dua panduan langkah demi langkah yang mudah diikuti di bawah, satu untuk Globo SporTV dan satu untuk aplikasi Fox Sports.

Panduan mudah untuk menonton Copa Libertadores di mana sahaja dengan VPN – SporTV & Sukan Fox

VPN yang digunakan dalam kedua panduan di bawah ini dan yang kami cadangkan untuk anda gunakan untuk menonton Copa Libertadores di seluruh dunia, adalah NordVPN. Lagipun, ini adalah VPN yang sangat berpatutan dengan kelajuan streaming yang baik dan beberapa ciri yang sangat berguna untuk membuka blokir perlawanan Copa Libertadores dengan kebanyakan perkhidmatan streaming utama.

Panduan 1: Tonton Copa Libertadores di seluruh dunia di SporTV

 1. Pergi ke laman web NordVPN dan langganan perkhidmatan VPN mereka.
 2. Pergi ke halaman muat turun dan muat turun aplikasi NordVPN yang sesuai dengan sistem operasi anda dengan mengklik salah satu ikon di bahagian atas.
 3. Klik muat turun dan ikuti prosedur pemasangan.
 4. Buka aplikasi NordVPN dan log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan anda. Lihat peti masuk anda. Anda semestinya telah menerima e-mel dari NordVPN dengan arahan mengenai cara log masuk ke aplikasi.
 5. Sambung ke pelayan NordVPN Brazil untuk mendapatkan akses ke semua kandungan SporTV, termasuk pertandingan Copa Libertadores.
 6. Pergi ke Globo SporTV seperti biasa dan arahkan ke aliran Copa Libertadores yang ingin anda tonton.

Peta NordVPN dengan pelayan Brazil dipilih

Nota: Perlu diketahui bahawa anda memerlukan akaun Globo untuk menggunakan kaedah ini.

Panduan 2: Tonton Copa Libertadores dengan Fox Sports App

 1. Pergi ke laman web NordVPN dan langganan perkhidmatan VPN mereka.
 2. Pergi ke halaman muat turun dan muat turun aplikasi NordVPN yang sesuai dengan sistem operasi anda dengan mengklik salah satu ikon di bahagian atas.
 3. Klik muat turun dan ikuti prosedur pemasangan.
 4. Buka aplikasi NordVPN dan log masuk.
 5. Sambung ke pelayan NordVPN Brazil, Argentina atau Mexico.
 6. Pergi ke Fox Sports App dan log masuk.
 7. Navigasi ke pertandingan Copa Libertadores yang ingin anda tonton dan nikmati permainannya!

Peta NordVPN dengan lima pelayan Amerika Latin, antaranya pelayan Brazil, Argentina dan Mexico

Nota: Harap maklum bahawa kaedah yang dijelaskan di atas berfungsi agar anda memerlukan akaun Fox Sports.

Aliran Copa Libertadores disekat oleh “blok VPN”

Banyak laman web dan aplikasi streaming akhir-akhir ini menunjukkan kecenderungan untuk menggunakan sesuatu yang ingin kita sebut “blok VPN”. Ini bermaksud perkhidmatan streaming ini menyekat pengguna VPN daripada menonton kandungan mereka. Sekiranya anda pengguna VPN, anda mungkin akan melihat mesej yang seperti berikut:

ralat netflix

Tangkapan skrin khas ini berasal dari Netflix, tetapi idenya sama. Perkhidmatan penstriman mungkin mengesan anda menggunakan VPN (buka blokir) dan menolak anda mengakses kandungannya. Mereka dapat melakukan ini jika mereka mengesan sebilangan besar pengguna dengan alamat IP yang sama. Untuk perkhidmatan streaming ini memberi isyarat bahawa pengguna ini berasal dari pelayan yang sama, mungkin proksi atau pelayan VPN. Selepas itu mereka hanya menyekat alamat IP ini yang mereka perhatikan bahawa mereka mendapat banyak lalu lintas dari.

Perkara di atas tidak bermaksud semua pelayan VPN dan VPN disekat oleh perkhidmatan streaming, jauh dari itu. Oleh itu, anda mungkin tidak melihat sesuatu yang berbeza ketika menonton Copa Libertadores di luar negara dengan VPN di Fox Sports atau SporTV, misalnya (selain berfungsi). Walau bagaimanapun, perkhidmatan streaming sering mengubah polisi mereka mengenai VPN tanpa pemberitahuan. Itulah sebabnya ada baiknya mengetahui bagaimana mencari blok VPN, sekiranya berlaku. Itulah sebabnya di bawah ini kami menyertakan tiga petua tentang cara melakukannya dengan NordVPN.

Melancarkan blok VPN dengan NordVPN

NordVPN menawarkan beberapa ciri yang sangat berguna untuk membantu anda mendapatkan blok VPN. Pertama, NordVPN menawarkan sebilangan besar pelayan di seluruh dunia (5400+). Oleh kerana blok VPN selalu melibatkan pemblokiran pelayan VPN tertentu, anda boleh mencuba pelayan NordVPN lain jika anda menghadapi blok VPN. Ini mungkin menyelesaikan masalah. Ini adalah penyelesaian termudah dan bebas dari masalah yang boleh anda cuba.

Kedua, NordVPN menawarkan ciri pemblokiran khas yang tidak banyak penyedia lain: alamat IP khusus. IP khusus berbeza dengan “alamat IP VPN standard”. Lagipun, IP VPN biasa dikongsi oleh banyak pengguna VPN. Oleh itu, perkhidmatan streaming mungkin melihat banyak lalu lintas yang berasal dari IP tersebut, dan hanya menyekat alamat IP. Dengan alamat IP khusus anda tidak akan menghadapi masalah ini, kerana IP ini hanya digunakan oleh anda. Inilah sebabnya mengapa mendapatkan alamat IP khusus dengan NordVPN (dengan bayaran tambahan) adalah kaedah terbaik dan paling pasti untuk membuka blokir perlawanan Copa Libertadores, tanpa perlu risau tentang blok VPN.

Akhirnya, NordVPN juga menawarkan ciri (tanpa bayaran tambahan!) Yang disebut “pelayan kabur”. Ini adalah pelayan yang jauh lebih sukar untuk dikenal pasti oleh laman web dan aplikasi sebagai pelayan VPN. Malangnya, NordVPN hanya menawarkan pelayan khas ini di beberapa negara terpilih, seperti Amerika Syarikat dan Kanada. Oleh itu, ciri ini sangat berguna bagi orang yang tinggal di AS dan mempunyai langganan ESPN +, misalnya. Sekiranya anda salah satu daripada orang-orang ini, anda boleh menggunakan salah satu pelayan NordVPN yang tersembunyi di AS untuk membuka blokir perlawanan Copa Libertadores di luar AS dengan akaun ESPN + anda, sekiranya anda menghadapi blok VPN. Perlu diketahui bahawa pelayan yang dikaburkan, kerana teknologi penyamaran mereka, dapat melambatkan sambungan anda sedikit. Oleh itu, mereka mungkin bukan jenis pelayan yang paling sesuai untuk streaming.

Bagaimana VPN menyahsekat perlawanan Copa Libertadores?

Salah satu kelebihan VPN yang sangat baik, adalah kemampuannya menukar alamat IP anda ke alamat IP asing hanya dengan satu klik butang. Banyak laman web dan aplikasi, seperti SporTV dan aplikasi Fox Sports, menggunakan alamat IP anda untuk menentukan lokasi anda. Dengan menggunakan VPN untuk menukar alamat IP ini, anda dapat mengubah lokasi yang sepertinya berada. Dengan kata lain, anda mungkin menjadi penduduk Brazil atau Argentina yang kini berada di A.S. untuk bekerja atau bercuti. Katakan anda akan menggunakan SporTV (jika anda dari Brazil) atau langganan Fox Sports (jika anda orang Argentina) untuk menonton Copa Libertadores. Dengan menyambung ke pelayan VPN Brazil atau Argentina, Rede Globo atau Fox akan menganggap anda berada di Brazil atau Argentina. Ini bermakna anda akan mendapat akses ke semua kandungan video Globo dan Fox Sport, termasuk Copa Libertadores!

Buka sekatan-dengan-a-VPN

Namun, memberi anda akses ke Copa Libertadores ke seluruh dunia bukan satu-satunya kelebihan yang ditawarkan oleh VPN. Sebenarnya, VPN yang baik menawarkan pelbagai faedah, seperti akses ke Netflix versi Amerika, lebih banyak privasi dan keselamatan internet yang meningkat. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai semua kelebihan ini, lihat artikel kami mengenai kelebihan yang dibawa oleh VPN.

Bolehkah saya menonton Copa Libertadores dengan VPN percuma?

Kami sangat faham seperti menjimatkan wang dan oleh itu ingin mengetahui sama ada mereka dapat menonton Copa Libertadores dengan VPN percuma. Malangnya, VPN percuma biasanya tidak sesuai untuk menonton Copa Libertadores. Di bawah ini, kami akan menerangkan mengapa ini berlaku.

VPN percuma selalunya tidak sesuai untuk streaming

Kami secara amnya mengesyorkan agar tidak menggunakan VPN percuma, terutama untuk streaming. Ini kerana VPN percuma selalunya menguatkan had data dan / atau kelajuan. Had data merujuk kepada yang berikut: banyak VPN percuma akan memutuskan sambungan anda setelah anda menggunakan sejumlah data. Sebagai contoh, dengan HideMe anda dapat menggunakan maksimum 2 GB, dengan TunnelBear 1.5 GB, dengan ZoogVPN 2 GB, dan lain-lain. Had kelajuan cukup jelas: VPN percuma selalunya hanya akan membolehkan anda menggunakan kelajuan (streaming) yang ( jauh lebih rendah daripada kelajuan internet anda yang sebenarnya. Kedua-dua isu ini mempengaruhi banyak pemain Copa Libertadores. Lagipun, streaming keseluruhan perlawanan bola sepak memerlukan banyak data internet. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah kehabisan data di pertengahan pertandingan dan tidak dapat menonton yang lain, kerana penyedia VPN percuma anda memutuskan sambungan anda. Anda juga tidak mahu ketinggalan matlamat dan pergerakan kemahiran kerana masa memuat yang lama.

VPN percuma mempunyai lokasi pelayan yang terhad

Terdapat sebab lain mengapa kami tidak mengesyorkan menggunakan VPN percuma untuk menonton Copa Libertadores. Selalunya, VPN percuma mempunyai bilangan pelayan yang sangat terhad. Adalah jarang bagi satu atau lebih pelayan terhad ini berada di Amerika Selatan. Walau bagaimanapun, ramai yang ingin menonton Copa Libertadores, terutama dengan komen dalam bahasa mereka sendiri, akan memerlukan akses ke pelayan di Brazil, Argentina, Mexico (untuk Fox Sports), Colombia atau negara CONMEBOL lain. Ini kerana perkhidmatan streaming dari negara-negara tersebut – terutama video Copa Libertadores – selalunya hanya akan berfungsi jika perkhidmatan ini “menganggap” anda berada di negara yang “tepat”. Ini sudah kita jelaskan di atas. Oleh itu, lokasi pelayan terhad yang ditawarkan oleh kebanyakan VPN percuma adalah sebab lain kami mengesyorkan menggunakan VPN berbayar. Namun, kami memahami bahawa semua orang suka menjimatkan wang. Itulah sebabnya kami membuat senarai VPN murah terbaik sekarang. Ini membawa kita kepada perkara berikut.

Petua bonus – Tonton Copa Libertadores dengan VPN anggaran terbaik: Surfshark

Memanggil Surfshark sebagai VPN anggaran tidak sepenuhnya adil. Walaupun langganan termurahnya berharga $ 1,99 sebulan dengan harga yang sangat berpatutan, Surfshark terasa seperti VPN premium. Bagaimanapun, ia menawarkan lebih dari 1000 pelayan dengan pelayan, antara lain, Brazil, Chile dan Paraguay. Oleh itu, Surfshark adalah VPN yang bagus untuk orang-orang dari negara-negara tersebut dan negara-negara lain yang ingin bersorak di negara mereka. Tetapi ia tidak berhenti di situ. Sekiranya anda mempunyai langganan Fox Sports, anda boleh menggunakan Surfshark untuk menyambung ke pelayan Brazil (aplikasi Fox Sports hanya berfungsi di Brazil, Argentina dan Mexico) dan menonton setiap pertandingan Copa Libertadores. Dalam apa jua keadaan, Surfshark adalah pilihan terbaik untuk menonton Copa Libertadores, di mana sahaja anda berada, tanpa melanggar bank!

Petua lain: Alamat IP, yang berubah VPN, digunakan oleh banyak laman web dan aplikasi untuk menentukan di mana anda berada. Namun, menganalisis IP anda bukan satu-satunya cara laman web menentukan lokasi anda. Kaedah lain yang popular bagi laman web untuk melakukan ini adalah dengan menggunakan kuki. Contohnya: satu ketika menggunakan Surfshark untuk menonton video sorotan bola sepak yang dilarang geo di Globo SporTV, sebuah mesej muncul mengatakan bahawa kami tidak berada di wilayah yang tepat (Brazil). Ini berlaku walaupun kami disambungkan ke pelayan Surfshark Brazil. Ini mungkin berlaku kerana beberapa ketika sebelum itu kami mengunjungi SporTV tanpa VPN. Semasa kami melakukan ini, SporTV mungkin telah memasukkan kuki di penyemak imbas kami. Satu perkara yang bijak untuk dicuba dalam situasi seperti ini ialah cuba mengakses video dalam tetingkap penyamaran baru, jadi tidak ada kuki yang akan digunakan untuk mengesan anda.

Jadual Copa Libertadores

Sekarang setelah anda mengetahui bagaimana anda dapat menonton Copa Libertadores di seluruh dunia, anda pasti ingin tahu kapan perlawanan dan peringkat yang berbeza-beza berlangsung. Itulah sebabnya di bawah ini kami menyertakan jadual dengan pelbagai tahap Copa Libertadores kerana ini diketahui setakat ini dan tarikhnya berlangsung.

Pentas
Tarikh
Pusingan pertama1 Januari – 30 Januari (Sudah selesai)
Pusingan kedua4 Februari – 14 Februari (Sudah selesai)
Peringkat kumpulan3 Mac – 8 Mei
Akhir21 November

Copa Libertadores 2020: tontonan bola sepak sejati untuk Amerika Selatan dan seluruh dunia

CONMEBOL Copa Libertadores 2020 akan menjadi kejohanan edisi ke-61, yang berlangsung dari 1 Januari hingga 21 November, ketika final akan dimainkan di Maracanã di Rio de Janeiro. Tahun lalu (pada tahun 2019) pasukan bola sepak Brazil Flamengo memperoleh gelaran Copa Libertadores kedua mereka, menjadikan mereka juara yang memerintah. Edisi tahun ini dijamin menjadi tontonan lain bagi peminat bola sepak di seluruh Amerika Selatan dan seluruh dunia. Itulah sebabnya kami memutuskan untuk menulis artikel ini dan membantu anda menonton kejohanan di mana sahaja anda berada dengan VPN. Nikmati sorakan pasukan kegemaran anda!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map