Saksikan Copa América di mana sahaja anda berada! | Tinjauan VPNO

pemain bola sepakMusim panas ini kejohanan bola sepak antarabangsa tertua di dunia berlaku sekali lagi: The Copa América 2020. Kejohanan ini akan berlangsung di negara tuan rumah Argentina dan Colombia dari 12 Jun – 12 Julai. Selain dari semua 10 negara CONMEBOL, Qatar dan Australia telah dijemput untuk mengambil bahagian. Seperti biasa, ini akan menjadi jam tangan yang menarik dari pertandingan pembukaan di Argentina hingga final di Colombia. Oleh itu, sebagai peminat bola sepak sebenar anda tidak boleh ketinggalan Copa tahun ini! Tetapi bagaimana jika anda tinggal di luar negara atau bercuti dan oleh itu tidak dapat menonton pertandingan? Atau bagaimana jika anda seorang peminat bola sepak besar yang tinggal di AS atau Mexico, tetapi anda ingin menonton Copa América tahun ini? Baca selebihnya artikel ini untuk mengetahui bagaimana anda dapat menonton Copa América, di mana sahaja anda berada.


Mengapa menonton Copa América di luar negara boleh menjadi sukar atau mustahil

Dalam dunia yang ideal, kita dapat menonton apa sahaja yang kita mahukan, di mana sahaja kita berada. Malangnya, ini sering tidak berlaku. Banyak penyiar dan perkhidmatan streaming diperlukan untuk menyekat kandungan tertentu di luar negara mereka. Ini adalah sebahagian dan bergantung pada perjanjian yang mereka buat untuk mendapatkan hak penyiaran untuk filem, rancangan, acara sukan, dan lain-lain. Contohnya, jika anda pergi ke Globo’s SporTV, di mana banyak pertandingan Copa América disiarkan secara langsung, anda akan dapati bahawa banyak (sukan) video hanya tersedia jika anda berada di Brazil. Perkara yang sama berlaku untuk aplikasi Fox Sports, cara lain yang popular untuk menonton Copa América secara langsung untuk banyak peminat bola sepak dari Amerika Selatan dan seterusnya. Bagaimanapun, aplikasi Fox Sports hanya tersedia di Mexico, Argentina dan Brazil.

Perkara terakhir yang anda mahukan adalah terkena sekatan geo semasa Copa! Bayangkan anda berada di luar negara untuk bercuti atau bekerja dan anda tahu anda tidak dapat menonton pertandingan Copa kerana perkhidmatan streaming anda menyekatnya semasa anda berada di wilayah “salah”! Nasib baik, ada cara yang sangat mudah untuk mencegah perkara ini berlaku: menggunakan VPN. Dengan menggunakan VPN, anda dapat menonton kandungan yang anda mahukan, seperti Copa América, di mana sahaja anda berada. Dan anda tahu apa bahagian terbaik? Menonton Copa dengan VPN adalah pantas dan mudah. Walaupun begitu, jika anda tidak tahu cara kerjanya, jangan risau! Kerana di bawah ini kami sertakan dua panduan langkah demi langkah yang mudah untuk anda menonton Copa América dengan VPN, di mana sahaja anda berada. Panduan pertama adalah untuk orang yang ingin menggunakan SporTV Globo, sementara yang kedua adalah untuk pengguna Fox Sports App.

Panduan langkah demi langkah yang mudah untuk menonton Copa América 2020 di seluruh dunia dengan VPN

Di bawah ini anda akan mendapat dua panduan langkah demi langkah yang mudah untuk menonton Copa América di mana sahaja anda berada. VPN yang digunakan dalam panduan ini dan yang kami cadangkan untuk anda gunakan untuk menonton Copa, adalah NordVPN. Lagipun, VPN ini sangat berpatutan, menawarkan kelajuan streaming yang baik dan mempunyai beberapa ciri yang sangat berguna untuk membuka blokir perlawanan Copa América dan kandungan terhad geografi lain.

Panduan pertama menerangkan bagaimana anda dapat menonton Copa América di seluruh dunia di Globo’s SporTV. Panduan kedua adalah untuk streamer yang ingin menggunakan aplikasi Fox Sports.

Panduan 1: Tonton Copa América di seluruh dunia di SporTV

 1. Pergi ke laman web NordVPN, pilih langganan anda dan sediakan akaun anda.
 2. Pergi ke halaman muat turun aplikasi NordVPN dan pilih aplikasi yang sesuai untuk sistem operasi anda.
 3. Setelah memilih sistem operasi anda, klik pada muat turun dan ikuti prosedur pemasangan. Jangan risau, arahan akan diberikan di skrin semasa pemasangan.
 4. Buka aplikasi NordVPN dan log masuk dengan kelayakan log masuk anda (nama pengguna dan kata laluan)
 5. Sambung ke pelayan NordVPN Brazil. Kami mengesyorkan melakukannya dengan hanya menggunakan peta untuk menyambung ke pelayan terpantas secara automatik. Gambar di bahagian bawah panduan ini menunjukkan kepada anda bagaimana rupa.
 6. Pergi ke Globo SporTV.
 7. Sekarang pergi ke perlawanan yang anda mahu tonton.
 8. Selamat mencuba!

Peta NordVPN dengan pelayan Brazil dipilih

Nota: Perlu diketahui bahawa anda perlu mempunyai akaun Globo untuk menonton pertandingan Copa América secara langsung di SporTV.

Panduan 2: Tonton Copa América di seluruh dunia dengan Fox Sports App.

 1. Pergi ke laman web NordVPN, pilih langganan anda dan sediakan akaun anda.
 2. Pergi ke halaman muat turun aplikasi NordVPN dan pilih aplikasi yang sesuai untuk sistem operasi anda.
 3. Setelah memilih sistem operasi anda, klik pada muat turun dan ikuti prosedur pemasangan. Jangan risau, arahan akan diberikan di skrin semasa pemasangan.
 4. Buka aplikasi NordVPN dan log masuk dengan kelayakan log masuk anda (nama pengguna dan kata laluan)
 5. Sambungkan sama ada ke pelayan Argentina, Mexico atau Brazil (aplikasi Fox Sports berfungsi di ketiga-tiga negara).
 6. Buka Aplikasi Fox Sports dan, jika anda tidak log masuk, log masuk dengan bukti masuk anda.
 7. Navigasi ke pertandingan Copa América yang ingin anda tonton.
 8. Nikmati sorakan pasukan kegemaran anda!

Peta NordVPN dengan lima pelayan Amerika Latin, antaranya pelayan Brazil, Argentina dan Mexico

Kaedah di atas adalah kaedah terbaik untuk menonton semua pertandingan Copa América, di mana sahaja anda berada dan di mana sahaja anda berada. Lagipun, SporTV biasanya hanya menyiarkan perlawanan Copa América Brazil dan beberapa yang lain yang mereka miliki hak penyiarannya. Walau bagaimanapun, dengan aplikasi Fox Sports, anda sebenarnya dapat menonton semua perlawanan Copa América secara langsung, yang sangat bagus untuk peminat bola sepak mati!

Nota: Perlu diketahui bahawa anda perlu mempunyai akses ke aplikasi Fox Sports untuk menggunakan kaedah di atas.

Aliran Copa América disekat oleh “blok VPN”

Pada masa ini, banyak perkhidmatan streaming menggunakan sesuatu yang kita sebut sebagai “blok VPN”. Ini bermakna bahawa banyak laman web dan aplikasi streaming menghalang pengguna VPN daripada mengakses kandungannya. Mereka biasanya melakukan ini dengan cara berikut: mereka akan melihat banyak lalu lintas ke laman web mereka dari satu alamat IP. Ini kerana biasanya pelayan VPN dan alamat IP mereka dikongsi oleh sebilangan besar pengguna. Selepas itu, mereka akan menyekat alamat IP ini, menyekat semua pengguna dengan alamat IP tersebut daripada mengakses kandungan mereka.

Perkhidmatan penstriman mungkin mengubah dasar mereka menyekat VPN tanpa pemberitahuan dan anda tidak pernah tahu pelayan mana yang akan disekat. Inilah sebabnya mengapa ada baiknya mengetahui cara mendapatkan blok VPN, sekiranya anda mengalaminya. Lagipun, sudah tentu anda tidak mahu berjaya membuat sambungan VPN untuk menonton Copa América di luar negara, hanya untuk ditolak akses ke perkhidmatan streaming kerana sekatan VPN.

Mengendalikan blok VPN dengan NordVPN – 3 petua

NordVPN menawarkan beberapa ciri hebat untuk mengelilingi blok VPN. Pertama sekali, NordVPN mempunyai sebilangan besar pelayan, lebih daripada 5400. Blok VPN selalu melibatkan penyekat pelayan tertentu. Oleh itu, jika anda menyedari bahawa anda tidak dapat menonton perlawanan anda di pelayan yang sedang anda gunakan, anda boleh mencuba yang lain terlebih dahulu. NordVPN mempunyai banyak pelayan di banyak negara untuk dipilih. Ini adalah penyelesaian termudah yang boleh anda cuba.

“Penyelesaian buka blokir VPN” kedua yang ditawarkan NordVPN, adalah menggunakan alamat IP khusus. Dengan bayaran tambahan, NordVPN dapat memberikan anda alamat IP khas ini yang, tidak seperti IP VPN biasa, hanya digunakan oleh anda. Oleh kerana alamat IP khusus hanya digunakan oleh anda, adalah lebih sukar bagi perkhidmatan streaming untuk mengesan anda menggunakan VPN dengan alamat IP tersebut. Oleh itu, mendapatkan IP khusus dengan NordVPN adalah kaedah terbaik untuk memastikan anda tidak akan disekat oleh SporTV, Fox Sports App atau perkhidmatan streaming lain semasa anda cuba menonton Copa América.

Terakhir, NordVPN juga menawarkan sesuatu yang disebut pelayan kabur, yang merupakan pelayan khas yang menjadikannya lebih sukar untuk perkhidmatan streaming untuk mengesan anda menggunakan VPN. Namun, seperti sekarang, NordVPN hanya menawarkan pelayan khas ini di beberapa negara terpilih, seperti Amerika Syarikat dan Kanada. Oleh itu, ciri terakhir ini sangat berguna bagi orang yang tinggal di AS dan mempunyai langganan ESPN +, misalnya. Sekiranya ini berlaku untuk anda, anda boleh menggunakan salah satu pelayan penyamaran Nord di AS untuk menonton Copa América di ESPN + di luar negara, sekiranya anda menghadapi blok VPN. Walau bagaimanapun, harap maklum bahawa pelayan yang dikaburkan dapat melambatkan sambungan anda dan dengan demikian mungkin tidak bagus untuk streaming.

Bagaimana VPN menyahsekat Copa América sepadan

VPN menawarkan beberapa kelebihan. Salah satu kelebihan ini ialah memberi anda lebih banyak kebebasan dalam talian untuk menonton apa sahaja yang anda mahukan, di mana sahaja anda berada. Ini kerana VPN yang baik biasanya mempunyai banyak, banyak pelayan di seluruh dunia. Dengan menyambung ke pelayan di negara lain daripada yang anda gunakan sekarang, anda akan menukar alamat IP anda ke IP dari negara lain. Banyak laman web dan aplikasi menggunakan IP anda untuk mengetahui di mana anda berada. Ini bermakna anda boleh membuat perkhidmatan streaming percaya bahawa anda berada di negara di mana perkhidmatan mereka dan kandungan yang ingin anda tonton tersedia dengan VPN!

Buka sekatan-dengan-a-VPN

Selain membenarkan anda menonton Copa América di mana sahaja anda berada, VPN yang baik menawarkan banyak kelebihan yang hebat, seperti memberi anda akses ke Netflix versi A.S. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai banyak kelebihan yang ditawarkan oleh VPN, lihat artikel kami mengenai topik ini atau artikel ini.

Tidak bolehkah saya menggunakan VPN percuma untuk menonton Copa América?

Perkara di atas adalah soalan biasa. Namun, kami tidak mengesyorkan menggunakan VPN percuma untuk mengalirkan Copa América 2020, kerana beberapa sebab.

Pertama sekali, kebanyakan VPN percuma menguatkan had data dan / atau kelajuan. Ini bermaksud bahawa apabila anda telah menggunakan sejumlah data internet, katakanlah 2 GB, anda tidak dapat menggunakan perkhidmatan ini lebih lama dan tidak akan dapat menonton sisa permainan, jika anda menonton pertandingan Copa sebagai contoh. Sudah tentu, ini adalah perkara terakhir yang anda mahukan. Sekiranya terdapat had kelajuan, anda hanya dapat mencapai kelajuan yang agak perlahan dengan VPN percuma, yang tidak sesuai untuk streaming. Ini mungkin bermaksud video anda harus sentiasa disangga, merosakkan keseronokan menonton anda.

Kedua, walaupun anda menjumpai VPN percuma yang hebat yang tidak menguatkan data atau had laju, seperti ProtonVPN, anda mungkin masih menghadapi hubungan yang lambat. Ini kerana VPN percuma biasanya menawarkan pelayan jauh lebih sedikit daripada rakan berbayar mereka. Ini bermaksud bahawa pelayan mereka sering menjadi sangat sesak, melambatkannya.

Kebetulan bahawa masalah yang dijelaskan di atas biasanya paling teruk bagi streamer. Ini bermakna anda mungkin harus berfikir dua kali sebelum memutuskan untuk mengalirkan Copa dengan VPN percuma. Sebaliknya, kami mengesyorkan anda mencari VPN murah yang bagus. Ini membawa kita kepada perkara berikut.

Petua bonus – Surfshark: VPN anggaran terbaik untuk menonton Copa América

Sekiranya anda ingin menyaksikan setiap pertandingan Copa América tanpa melanggar bank, kami mengesyorkan sepenuh hati Surfshark. Surfshark adalah salah satu daripada beberapa VPN premium super murah, dengan harga hanya $ 1.99 sebulan untuk langganan termurah mereka. Ia menawarkan lebih daripada seribu pelayan stabil dan pantas di 61 negara. Antaranya adalah pelayan di Brazil, Chile, Amerika Syarikat dan Paraguay. Ini bermaksud bahawa dengan Surfshark, anda dapat dengan mudah mengatasi sekatan geo di negara-negara ini dan menonton Copa dalam bahasa Sepanyol, Portugis atau Inggeris, bergantung pada perkhidmatan penstriman anda. Selain itu, Surfshark juga VPN yang sangat selamat dan mesra pengguna. Ringkasnya, Surfshark adalah pilihan yang tepat jika anda mencari VPN anggaran untuk menonton Copa América 2020!

Petua lain: Alamat IP, yang dapat diubah VPN, digunakan oleh banyak laman web untuk menentukan lokasi anda. Namun, ini bukan satu-satunya cara laman web dapat mengetahui di mana anda berada. Kaedah popular lain untuk laman web adalah dengan menggunakan kuki. Suatu ketika ketika menggunakan Surfshark untuk mengakses video di Globo’s SporTV misalnya, sebuah mesej muncul yang mengatakan bahawa kami tidak berada di wilayah yang tepat (Brazil). Ini berlaku walaupun dihubungkan dengan pelayan Surfshark Brazil. Satu perkara yang bijak untuk dicuba dalam situasi seperti ini ialah cuba mengakses video dalam tetingkap penyamaran baru, jadi tidak ada kuki yang akan digunakan untuk mengesan anda.

Jadual Copa América

Sekarang anda tahu bagaimana untuk menonton Copa América, anda pasti ingin tahu bila ia berlaku! Itulah sebabnya di bawah ini kami menyertakan jadual berguna yang menunjukkan kepada anda kapan pelbagai perlawanan akan berlangsung.

Pentas
Tarikh
Negara (jauh – jauh)
Peringkat Kumpulan12 Jun 2020Argentina – Chile
Peringkat Kumpulan13 Jun 2020Australia – Uruguay
Colombia – Ecuador
Paraguay – Bolivia
Peringkat Kumpulan14 Jun 2020Peru – Qatar
Brazil – Venezuela
Peringkat Kumpulan16 Jun 2020Argentina – Uruguay
Chile – Bolivia
Peringkat Kumpulan17 Jun 2020Colombia – Venezuela
Paraguay – Australia
Peringkat Kumpulan18 Jun 2020Peru – Brazil
Ecuador – Qatar
Peringkat Kumpulan20 Jun 2020Argentina – Paraguay
Peringkat Kumpulan21 Jun 2020Colombia – Peru
Uruguay – Chile
Peringkat Kumpulan22 Jun 2020Australia – Bolivia
Venezuela – Ekuador
Peringkat Kumpulan23 Jun 2020Brazil – Qatar
Peringkat Kumpulan25 Jun 2020Chile – Paraguay
Peringkat Kumpulan26 Jun 2020Bolivia – Uruguay
Australia – Argentina
Peringkat Kumpulan27 Jun 2020Ecuador – Peru
Brazil – Colombia
Peringkat Kumpulan28 Jun 2020Qatar – Venezuela
Peringkat Kumpulan30 Jun 2020Chile – Australia
Uruguay – Paraguay
Bolivia – Argentina
Peringkat Kumpulan1 Julai 2020Ecuador – Brazil
Venezuela – Peru
Qatar – Colombia
Suku akhir4 Julai & 5, 2020Akan ditentukan
Separuh akhir8 Julai 2020Akan ditentukan
Pertandingan untuk tempat ke-311 Julai 2020Akan ditentukan
Akhir12 Julai 2020Akan ditentukan

Copa América 2020: tontonan sebenar untuk Amerika Selatan dan seterusnya

Copa América tahun ini berlangsung dari 12 Jun hingga 12 Julai dan akan menjadi kali ke-47 kejohanan dianjurkan. Tahun lalu kejohanan dimenangi oleh tuan rumah, Brazil. Setakat ini, menurut pembuat taruhan, Argentina, Brazil dan Colombia memiliki peluang terbaik untuk memenangi kejohanan, dalam urutan itu. Walau bagaimanapun, dalam dunia bola sepak semuanya mungkin dan kejohanan akan tetap menarik dan kompetitif sepanjang masa.

Tahun ini Copa dipertikaikan di Argentina dan Colombia, menjadikan ini pertama kalinya kejohanan ini dianjurkan oleh dua negara. Walau bagaimanapun, kejohanan ini akan memberi kesan jauh di luar stadium Buenos Aires, Córdoba, Bogotá, Medellín dan bandar-bandar lain yang akan dimainkan. Kejohanan ini akan menjadi tontonan sebenar bagi 100 juta peminat bola sepak di Amerika Selatan dan seterusnya . Itulah sebabnya artikel ini bertujuan untuk menjelaskan kepada semua peminat bola sepak bagaimana mereka dapat menikmati semua permainan Copa. Sekarang yang tinggal hanyalah menikmati pertandingan!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me