Kejuaraan Eropah 2020: Tonton semua perlawanan di seluruh dunia!

Skrin komputer dengan bolaWalaupun terdapat banyak sukan menarik di dunia, bola sepak (atau bola sepak di AS) tetap menjadi yang paling popular. Bahagian yang paling menarik dari sukan yang dinamik dan menyeronokkan ini mungkin hanya menyaksikan pelbagai bangsa yang bertarung di pentas antarabangsa. Memang, Kejuaraan Eropah dan Dunia adalah masa penting bagi banyak peminat bola sepak di seluruh dunia.


Bagi kebanyakan penduduk negara-negara Eropah yang bermain di SPR, menonton perlawanan adalah sesuatu yang mudah. Sebilangan besar negara ini mempunyai syarikat yang ditetapkan yang diberi kuasa untuk menyiarkan pertandingan ini. Ini bermaksud peminat bola sepak dapat menonton (kebanyakan) perlawanan di salah satu saluran TV utama atau perkhidmatan streaming negara mereka. Tetapi bagaimana jika anda tidak tinggal di salah satu negara ini? Bagaimana jika anda bercuti atau ke luar negara untuk bekerja semasa Kejohanan Eropah?

Menonton perlawanan EC di luar Eropah sering kali sukar

Sekiranya anda tinggal di negara bukan Eropah, mencari jalan untuk menonton SPR boleh menjadi satu tugas. Perkara yang sama berlaku semasa anda dalam perjalanan. Contohnya, anda mungkin tinggal di Eropah tetapi bercuti di Mexico semasa SPR. Strim biasa anda tidak akan berfungsi, kerana tidak dibenarkan disiarkan di luar Eropah. Ini adalah contoh apa yang disebut sekatan streaming geografi. Perkara serupa berlaku sekiranya anda tinggal di A.S. dan mempunyai langganan ESPN +. Anda akan dapat menyaksikan perlawanan EC secara langsung dengan itu, tetapi sebaik sahaja anda melintasi sempadan, langganan anda tidak akan berguna. Lagipun, kandungan ESPN disekat di luar A.S. Sudah tentu, jika anda tidak mempunyai langganan ESPN + untuk permulaan, anda juga tidak akan dapat menyaksikan perlawanan di rumah..

Orang dari negara lain, seperti Kanada, Australia, Jepun atau China menghadapi masalah serupa sepanjang masa. Ini mungkin menjadikannya rumit atau bahkan mustahil untuk menonton SPR. Namun, tidak perlu risau. Anda tidak perlu ketinggalan dalam semua gerakan terbaik pemain bola sepak kegemaran anda tahun ini. Terdapat cara yang sangat mudah untuk menonton SPR di seluruh dunia, di mana sahaja anda berada. Cukup gunakan VPN (Rangkaian Peribadi Maya).

Tonton SPR dengan VPN

VPN yang baik dilengkapi dengan beberapa kelebihan. Salah satu faedahnya ialah meningkatkan kebebasan internet (misalnya untuk menonton SPR). Bagaimana ini boleh berlaku? Nah, VPN menganonimkan lalu lintas internet anda dengan menyambung ke pelayan VPN di negara lain. VPN yang paling baik akan mempunyai pelayan di negara-negara di seluruh dunia. Setelah anda menyambung ke pelayan VPN di negara lain, sambungan anda akan mendapat alamat IP tempatan yang sepadan dengan pelayan tersebut.

Dalam praktiknya, ini bermaksud bahawa menyambung ke pelayan VPN di Belanda akan mengubah alamat IP yang anda tunjukkan ke alamat Belanda, tidak kira sama ada anda berada di AS, China atau di tempat lain. Banyak laman web dan aplikasi terutamanya bergantung pada alamat IP pengguna untuk menentukan di mana mereka berada. Dengan kata lain: jika anda menyambung ke pelayan VPN di Eropah, banyak perkhidmatan streaming akan menganggap anda benar-benar berada di Eropah dan memberi anda akses ke aliran langsung Eropah. Oleh itu, VPN dapat membantu anda mengatasi sekatan internet dalam talian.

Buka sekatan dengan VPN

Begitu juga, jika anda bercuti di Asia, anda masih boleh menggunakan langganan ESPN + anda dengan hanya mengaktifkan VPN. Jadikan VPN bersambung ke pelayan di AS, dan ESPN akan menganggap anda berada di Amerika Syarikat dan memberi anda akses ke aliran. Sudah tentu, kaedah ini tidak hanya berfungsi dengan SPR, tetapi dengan pelbagai jenis acara, laman web, video, aliran, dan sebagainya.

Kelebihan VPN lain: Menjimatkan wang untuk menonton SPR

Mengubah alamat IP anda dengan VPN bahkan dapat menjimatkan wang anda. Sebagai contoh, ada aplikasi streaming Belanda yang disebut NPO Start yang membolehkan orang di Belanda menonton, antara program lain, EC secara percuma. Sekiranya anda menyambung ke pelayan VPN Belanda, anda juga boleh! Seperti yang mungkin anda ketahui sekarang, menggunakan VPN akan membuka banyak peluang (buka blokir). Tetapi yang paling penting, ia akan membantu anda menonton SPR di mana sahaja anda berada di dunia!

Seperti yang disebutkan di awal artikel ini, kami sangat mengesyorkan ExpressVPN sebagai VPN untuk digunakan untuk membuka blokir semua jenis aliran, termasuk yang menunjukkan Kejuaraan Eropah. ExpressVPN adalah VPN sepantas kilat dengan kelajuan streaming yang hebat. Menggunakan VPN untuk menonton EC biasanya sangat mudah. Inilah panduan ringkas dan mudah yang menunjukkan cara melakukannya dengan tepat!

Panduan langkah demi langkah: Tonton EC dengan VPN

  1. Dapatkan langganan dengan penyedia VPN yang boleh dipercayai. Sekali lagi, kami sangat mengesyorkan ExpressVPN:

    Sekiranya anda lebih suka memilih VPN yang lain, pastikan untuk mendapatkan VPN yang menawarkan kelajuan streaming yang baik dan pelayan yang anda perlukan untuk menonton EC di perkhidmatan streaming pilihan anda. Contohnya, jika anda ingin menggunakan langganan ESPN + anda untuk menonton SPR semasa bercuti di luar negara, pastikan VPN mempunyai pelayan di AS. Untuk cadangan penyedia baik yang memenuhi kedua-dua kriteria ini, lihat gambaran keseluruhan kami mengenai lima penyedia VPN terbaik ketika ini.

  2. Muat turun perisian VPN pada peranti yang anda mahu menonton perlawanannya. VPN yang paling popular menawarkan aplikasi mudah untuk hampir semua peranti, selagi ia serasi dengan OS anda. Adakah anda ragu adakah ini berlaku untuk VPN yang ingin anda gunakan? Anda boleh menyemaknya menggunakan alat perbandingan ulasan kami. Sekiranya anda memerlukan bantuan memasang VPN pilihan kami, ExpressVPN, lihatlah tinjauan ExpressVPN kami.
  3. Buka perisian VPN dan sambungkan ke pelayan yang betul (bermaksud satu di lokasi pelayan yang berfungsi dengan perkhidmatan penstriman anda).
  4. Pergi ke laman web perkhidmatan penstriman anda, log masuk dan arahkan ke perlawanan yang anda mahu tonton.
  5. Nikmati bersorak pasukan EC kegemaran anda!

Mengapa menggunakan VPN (untuk menonton Kejuaraan Eropah)?

pemain bola sepakKami sudah menyatakan alasan penting bagi banyak orang untuk menggunakan VPN: jika anda menggunakan sambungan “normal”, anda mungkin tidak mempunyai akses ke kandungan dalam talian kegemaran anda, seperti aliran yang menunjukkan Kejuaraan Eropah. Walau bagaimanapun, menggunakan VPN semasa anda berada dalam talian mempunyai banyak kelebihan. VPN adalah kaedah terbaik untuk meningkatkan kebebasan dalam talian anda, privasi dalam talian dan keselamatan dalam talian secara umum. Lagipun, VPN menyulitkan semua lalu lintas internet anda dengan menggunakan protokol penyulitan yang disebut, menjadikannya lebih sukar bagi pihak lain untuk mengintip anda dalam talian. Untuk menambahkannya, VPN memandu lalu lintas data anda ke pelayan luaran melalui terowong VPN sebelum dihantar ke internet. Ini bermaksud ia juga menjadikan anda tidak dikenali sehingga ke titik tertentu.

Ringkasnya, VPN tidak hanya membenarkan anda mengakses kandungan yang disekat, tetapi juga membuat anda selamat dari syarikat besar yang berusaha mendapatkan dan menjual data anda, dan dari penjenayah siber yang berusaha mendapatkan maklumat bank anda. Tidak perlu dikatakan, walaupun VPN adalah penyelesaian privasi dan keselamatan yang hebat, ia adalah salah satu daripada banyak. Terdapat banyak langkah lain yang dapat dan harus anda ambil, kerana ini akan sangat melengkapi keselamatan dan privasi tambahan yang ditawarkan oleh VPN. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai langkah-langkah ini, lihat bahagian keselamatan internet kami.

Walaupun begitu, VPN memainkan peranan penting dalam menjaga keselamatan internet anda. Sebagai contoh, bayangkan anda sedang bercuti dan satu-satunya cara untuk menyaksikan pasukan kegemaran anda bertanding di SPR adalah dengan melakukan streaming melalui rangkaian Wi-Fi awam. Rangkaian Wi-Fi awam seperti kedai gula-gula maya untuk penggodam dan penjenayah siber. Sangat mudah untuk mengintip orang yang menggunakan rangkaian Wi-Fi awam. Iaitu, jika orang-orang ini tidak menggunakan alat yang tepat untuk menjaga keselamatan diri, seperti VPN. Selalu ada kemungkinan anda menjadi mangsa jenayah siber. Namun, jika anda menggunakan VPN, peluang ini menjadi lebih kecil. Lebih-lebih lagi, jika, walaupun terdapat perlindungan tambahan, data Anda berakhir di tangan yang salah, data tersebut akan dienkripsi dan, oleh itu, tidak dapat dibaca.

Bolehkah saya menggunakan VPN percuma untuk menonton Kejuaraan Eropah?

Beberapa VPN menawarkan perkhidmatan mereka secara percuma. Ini mungkin terdengar menggoda – semuanya lebih baik apabila percuma. Atau inikah? Malangnya, kebanyakan penyedia VPN percuma tidak dapat bersaing dengan rakan premium mereka dalam hal kualiti dan kebolehgunaan. Sebagai contoh, banyak penyedia VPN percuma menguatkan had laju atau data. Walaupun tidak, hubungan mereka selalunya agak perlahan tanpa mengira. Ini kerana VPN percuma biasanya menawarkan pelayan (jauh) lebih sedikit daripada penyedia berbayar. Oleh yang demikian, pelayan mereka sering menjadi lebih sesak sehingga menyebabkan ketinggalan.

Kebetulan kedua-dua kelewatan dan had data sering menjadi masalah bagi pita. Lagipun, anda memerlukan banyak data dan kelajuan (muat turun) yang baik agar dapat menonton aliran dengan betul. Seperti yang telah kita lihat di atas, di sinilah banyak VPN percuma berfungsi sub par. Inilah sebabnya, jika anda ingin menjimatkan wang, kami lebih baik menasihati anda untuk mempertimbangkan untuk mendapatkan VPN yang murah. Inilah yang mungkin anda ingin mencuba.

Petua bonus: Surfshark – VPN yang sangat baik dengan harga yang sangat baik

Sekiranya anda mencari VPN yang dapat menggabungkan kualiti hebat dengan harga yang rendah, kami mengesyorkan sepenuh hati Surfshark. Surfshark adalah penyedia VPN yang agak baru yang menawarkan sebilangan besar pelayan cepat dan stabil, aplikasi mesra pengguna dan pelbagai pilihan tambahan yang berguna, seperti pelayan VPN statik dan sambungan VPN berganda. Anda akan dapat semua ini dengan hanya $ 1,99 sebulan. Lebih-lebih lagi, Surfshark menawarkan kelebihan lain. Ini adalah salah satu daripada beberapa penyedia yang membolehkan anda menggunakan satu langganan pada seberapa banyak peranti yang anda mahukan. Ringkasnya, jika anda tidak mahu ketinggalan satu matlamat EC, tetapi juga tidak mahu memecahkan bank, Surfshark adalah VPN yang tepat untuk anda!

Jadual Kejohanan Eropah

Sudah tentu, sekarang anda tahu bagaimana untuk menonton Kejuaraan Eropah, anda mungkin ingin tahu bila ia berlaku. Berikut adalah jadual dengan pelbagai peringkat Kejohanan Eropah dan kapan ia berlangsung untuk membantu anda:

Pentas
Tarikh
Peringkat kumpulan12-24 Jun
Pusingan ke-827-30 Jun
Suku akhir3-4 Julai
Separuh akhir7-8 Julai
Akhir12 Julai
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me