Cara menonton Siri Dunia MLB dalam talian | Tinjauan VPNO

Siri Dunia Major League Baseball (MLB) adalah salah satu acara sukan paling penting tahun ini, seperti yang popular di kalangan peminat sukan di NFL Super Bowl atau Liga Juara-Juara UEFA.


Setiap tahun, kira-kira 18 juta orang Amerika menonton untuk menyaksikan pasukan juara Liga Amerika (AL) dan Liga Nasional (NL) bertanding dalam playoff terbaik dari tujuh yang akan menentukan siapa yang akan memenangi Piala Komisaris yang diinginkan. . Malangnya, orang di luar A.S. mungkin menghadapi beberapa masalah ketika mereka cuba menonton permainan dalam talian. Di bawah ini anda boleh membaca mengapa ini berlaku dan bagaimana anda dapat mengatasinya.

Populariti Siri Dunia

Logo Seri DuniaTidak menghairankan, acara paling penting dalam kalendar besbol menjana banyak pendapatan. Nilai jenama MLB World Series melebihi 124 juta dolar AS pada tahun 2017. Di Amerika Syarikat, sebahagian besar pendapatan itu berasal dari iklan dan penajaan. Ini membolehkan Fox Network menyiarkan World Series secara percuma untuk penonton Amerika.

Oleh kerana ia hanya mempunyai hak untuk menyiarkan Siri Dunia di daratan Amerika, Fox menggunakan penyekat geo untuk mengelakkan orang bukan dari menonton permainan. Perisian penyekat geo Fox menghendaki anda memasukkan kod zip A.S. yang sah sebelum memberi anda akses ke wap. Ia kemudian memeriksa alamat Protokol Internet (IP) anda untuk mengesahkan lokasi anda, menyekat IP bukan AS untuk melihat aliran

Di luar A.S., MBL memperoleh sebahagian besar pendapatannya untuk World Series yang menjual pakej penstriman yang membolehkan warganegara bukan A.S. melihat permainan. Malangnya, pakej penstriman ini mahal dan tidak tersedia di semua negara.

Syukurlah, jika anda adalah salah satu daripada 500 juta peminat besbol di seluruh dunia, ada cara untuk memintas blok geografi Fox. Anda boleh menonton siri dunia secara percuma dengan menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN). Dalam artikel ini, anda dapat mengetahui cara menggunakan VPN untuk menonton World Series Online. Selain itu, kami akan mencadangkan beberapa penyedia VPN terbaik untuk digunakan.

Menggunakan VPN untuk Menonton World Series Online

Penyekat geo digunakan untuk menyekat siapa yang dapat melihat kandungan tertentu berdasarkan kawasan geografi tempat mereka tinggal. Ini umumnya disebabkan oleh penyiar atau rangkaian yang hanya mempunyai hak untuk menunjukkan program di negara-negara tertentu.

Dalam kes World Series, rangkaian Fox tidak mempunyai hak untuk menyiarkan atau mengalirkan permainan di luar Amerika Syarikat. Penonton yang cuba mengakses permainan yang disiarkan melalui laman web Fox Sports diminta memasukkan kod zip Amerika yang sah. Ini kemudian diperiksa ke alamat IP mereka. Sekiranya alamat IP menunjukkan bahawa sambungannya berasal dari luar Amerika Syarikat, penonton disekat daripada menonton aliran tersebut.

VPN dapat digunakan untuk memintas penyekat geo kerana mengarahkan lalu lintas internet anda melalui pelayan yang terletak di Amerika Syarikat. Ini bermaksud bahawa apabila alamat IP anda diperiksa oleh laman web Fox Sports, alamat tersebut akan berpusat di daratan A.S., yang membolehkan anda menonton permainan secara percuma.

Mengapa Mendaftar ke Perkhidmatan VPN?

Manfaat menggunakan VPN jauh lebih dari sekadar menonton Seri Dunia. VPN menawarkan pelbagai faedah dan pilihan yang mungkin tidak anda fikirkan.

 • Penyemakan Imbas Tanpa Nama – Di zaman menjejaki kuki, iklan yang disasarkan dan penjualan data penyemakan imbas peribadi, anonimiti sebenar di internet boleh menjadi sesuatu yang sukar dicapai. Perkhidmatan VPN mengarahkan lalu lintas internet anda melalui terowong VPN yang dienkripsi. Ini adalah salah satu daripada beberapa cara anda boleh melayari internet tanpa perlu risau data dan tabiat melayari anda ditambang atau dijual.
 • Had Sekatan Dalam Talian – Sekiranya anda tinggal di negara yang secara rutin menyekat akses ke laman web, perkhidmatan atau media sosial tertentu, maka VPN adalah cara terbaik untuk anda mendapatkan akses ke kandungan terhad itu. VPN disertakan dengan bonus tambahan untuk mengaburkan lokasi anda dan menyulitkan lalu lintas anda. Ini menjadikan pemerintah atau perkhidmatan keselamatan lebih sukar untuk mengesan aktiviti dalam talian anda.
 • Melindungi Anda Daripada Jenayah Siber – Sebilangan besar orang akan terkejut dengan banyaknya maklumat peribadi yang dapat diperoleh penjenayah siber hanya dengan cara melayari seharian dan kebiasaan media sosial mereka. Dengan mengaburkan lokasi anda dan menyulitkan data anda, VPN membantu memastikan anda selamat di internet dan melindungi anda dari pelbagai jenayah siber.

Apa VPN Terbaik Untuk Streaming Seri Dunia?

Memilih VPN terbaik untuk memberi anda akses ke World Series bermaksud mengambil kira beberapa faktor penting. Anda memerlukan perkhidmatan VPN mana yang anda gunakan untuk dapat mengekalkan sambungan yang cepat dan stabil. Tidak ada yang akan merosakkan penghargaan anda terhadap acara terbesar di besbol seperti aliran video yang perlahan dan gelisah.

Harga juga menjadi pertimbangan. Salah satu daripada banyak sebab mengapa orang menggunakan perkhidmatan VPN untuk menonton Siri Dunia adalah kos pakej streaming antarabangsa MLB yang besar. Tidak ada gunanya menggunakan perkhidmatan VPN yang harganya sama seperti perkhidmatan penstriman yang ingin anda hindari.

Dengan mempertimbangkan faktor-faktor ini, berikut adalah cadangan kami untuk perkhidmatan VPN terbaik yang boleh anda gunakan untuk menonton World Series.

NordVPN

NordVPN adalah penyedia perkhidmatan VPN yang pantas dan selamat di pasaran. Mereka menawarkan perkhidmatan terbaik dengan harga yang berpatutan. Lebih-lebih lagi, NordVPN mempunyai jaminan pengembalian wang selama 30 hari supaya anda dapat menguji perkhidmatan tanpa memberikannya.

NordVPN menawarkan sambungan ke sebilangan besar pelayan di A.S. Ini bermakna mengakses liputan streaming Siri Dunia tidak akan menjadi masalah. Mereka juga terkenal dengan keselamatan dan privasi mereka. NordVPN menggunakan obfsproxy untuk mengelakkan Deep Packet Inspection dan menjalankan polisi “no-logging” untuk memastikan pelayaran anda tanpa nama mungkin.

ExpressVPN

ExpressVPN menawarkan pengalaman yang sangat mesra pengguna ditambah dengan kelajuan sambungan yang cepat dan rangkaian yang luas, dengan pelayan di 94 negara. Perkhidmatan VPN mereka memberikan kelajuan sambungan yang tinggi secara konsisten ke pelayan A.S. mereka. Ini bermakna anda akan dapat menstrimkan Seri Dunia tanpa bimbang tentang langkau atau penyanggaan panjang.

Seperti NordVPN, ExpressVPN menjalankan dasar “tidak mencatat log” ketika datang ke data penyemakan imbas anda. Laman web dan perisian mereka mudah dan senang digunakan. Lebih-lebih lagi, pasukan khidmat pelanggan mereka sentiasa bersedia membantu anda dalam menghadapi sebarang masalah yang mungkin anda hadapi

Surfshark

Surfshark adalah pilihan yang sangat baik untuk mengalirkan Seri Dunia kerana sambungan yang pantas. Melewati penyekat geografi Fox tidak akan menjadi masalah apabila anda menggunakan salah satu daripada banyak pelayan A.S. mereka. Kelajuan sambungan yang sangat baik akan memastikan anda dapat menonton permainan World Series tanpa masalah.

Harga untuk langganan Surfsharks sangat berpatutan. Sekiranya atas sebab apa pun, anda tidak berpuas hati dengan layanan mereka, mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Saluran dan Laman Web MLB

 • Fox Sports (Belanda)
 • Sukan Fox & ESPN (AS)
 • MLB.TV (lokasi berbeza)
 • Jaring Sukan (Kanada)
 • Sukan BT (United Kingdom)
 • Viasat Sport en Sport1 US (Beberapa negara di Europa)
 • ESPN (Australia)
 • Fox Sports Asia (Asia)
 • TV Shenzhen (China)

Saluran dan Laman Web NPB

 • DAZN (Jepun)

Acara MLB

Acara
Tarikh
Musim MLB20 Mac hingga 30 Oktober 2019
Siri Dunia22 Oktober 2019
Permainan 730 Oktober 2019

Acara NPB

Acara
Tarikh
Siri Klimaks4 hingga 15 oktober 2019

Pemikiran Akhir

Sekiranya anda peminat baseball, anda tidak mahu ketinggalan pertarungan the titans iaitu World Series. Adalah sangat mengecewakan kerana tidak dapat menonton permainan hanya kerana di mana anda tinggal.

Syukurlah, dengan memilih perkhidmatan VPN yang tepat, anda dapat memintas penyekat geo yang menghalang orang di luar AS menonton beberapa permainan terpenting dalam kalendar besbol.

Dengan VPN, anda tidak hanya mendapat akses ke semua kebaikan World Series. Ini juga membolehkan anda melayari internet tanpa memberikan data peribadi anda. Lebih-lebih lagi, anda dilindungi dari jenayah siber. Akhirnya, anda juga mendapat kebebasan sepenuhnya dan tidak ada kandungan yang terhad kepada anda. Ini adalah situasi menang-menang yang sebenar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me