Cara menonton Disney Plus (Percubaan Percuma) | Tinjauan VPNO

Disney + D dengan + di skrin komputer riba


Di mana Netflix pernah memonopoli, perkhidmatan streaming baru seperti Amazon Prime dan HBO GO kini muncul di semua tempat. Salah satu pendatang baru yang besar adalah Disney Plus (Disney +), perkhidmatan streaming rasmi untuk semua Disney. Anda boleh menemui semua klasik yang disukai di sana, tetapi juga kandungan Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic dan banyak lagi. Disney Plus dilancarkan secara rasmi di Amerika Syarikat, Kanada dan Belanda pada 12 November 2019. Beberapa negara lain, seperti India, juga mendapat akses sejak itu. Sepanjang dua tahun akan datang, perkhidmatan ini akan tersedia di seluruh dunia. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda lebih banyak mengenai Disney Plus dan bagaimana anda dapat menikmati perkhidmatan penstriman baru ini dengan selamat.

Disney Plus: belum tersedia di mana-mana

Selama dua tahun akan datang, Disney Plus akan dilancarkan di pelbagai bahagian dunia. Walaupun orang-orang di AS, Kanada, Belanda, Australia, New Zealand, Puerto Rico, dan India sudah memiliki akses, ada banyak orang lain yang harus menunggu berbulan-bulan hingga pembebasannya. Dengan kata lain, sesiapa sahaja yang tinggal di negara yang betul bernasib baik. Sekiranya anda mempunyai alamat IP Amerika atau Belanda, misalnya, anda boleh membuat akaun dan menikmati kandungan Disney Plus dengan hanya $ 6,99 (atau 6,99 €, bergantung dari mana anda berasal) sebulan. Seluruh dunia hanya akan dapat menggunakan langganan Disney Plus mereka di kemudian hari.

Perkhidmatan baru Disney telah membawa beberapa perubahan ketara pada pasaran penstriman. Syarikat itu mengumumkan bahawa mereka telah memperoleh lebih dari 28 juta pengguna dalam tiga bulan pertama sejak dilancarkan. Ini jauh lebih tinggi daripada ramalan mereka. Pada bulan Disember, pakar telah membincangkan berapa banyak orang yang membatalkan langganan Netflix mereka untuk mendapatkan akaun Disney Plus. Kerana tingkah laku ini, Netflix telah kehilangan lebih dari satu juta pelanggan. Walau bagaimanapun, tidak semua yang ‘bahagia selama-lamanya’ bagi Disney sepertinya. Oleh kerana sekatan yang ditempatkan Disney Plus di laman web mereka, semakin sukar bagi orang yang menggunakan VPN untuk mencapai kandungannya.

Bagaimana VPN meningkatkan keselamatan dan kebebasan dalam talian anda

VPN (Virtual Private Network) membantu anda menyembunyikan dan menukar alamat IP anda. Ini mungkin tidak begitu banyak, tetapi sangat penting untuk privasi dan keselamatan dalam talian anda. Alamat IP anda mendedahkan pelbagai jenis maklumat peribadi tentang anda, seperti lokasi anda. Laman web, bersama dengan setiap pihak lain yang mempunyai akses ke data dalam talian anda, dapat membaca maklumat ini dan menyesuaikan kandungannya dengan sewajarnya. Adakah anda tinggal di New York? Laman web akan mengetahui dan menunjukkan kepada anda iklan untuk perkhidmatan di daerah anda. Adakah anda sekarang di Paris? Kemudian mereka secara automatik akan menghantar anda ke laman web versi Perancis mereka. Dengan VPN, ini tidak semestinya berlaku.

VPN membuat terowong yang selamat antara peranti anda dan internet. Dengan cara ini, semua yang anda lakukan dalam talian berlaku dengan lebih tanpa nama dan selamat. Semua lalu lintas data anda dihantar melalui terowong, yang bermaksud pihak ketiga tidak akan dapat mengaksesnya dengan mudah. Ringkasnya, VPN memberi anda peluang untuk mendapatkan kembali privasi anda. Terutama dengan syarikat besar seperti Google dan Facebook yang mengumpulkan semua maklumat yang dapat mereka temukan pada pengguna mereka, sedikit kawalan tambahan ini dapat sangat menenangkan dan bermanfaat.

Sekatan dalam talian dan kebebasan internet

kunci pada telefon pintarSelain memberikan rasa tidak disebutkan namanya, VPN dapat menjadi bantuan besar bagi orang yang akses internetnya dibatasi. Beberapa negara telah menetapkan sekatan geografi yang membuat warganegara tidak mencapai laman web tertentu seperti kedai berita atau perkhidmatan dalam talian yang lain. Batasan ini terhadap kebebasan dalam talian orang dapat dielakkan dengan VPN. Sekiranya anda memilih pelayan VPN yang terletak di negara yang menggunakan internet percuma, anda akan dapat melayari web dengan alamat IP dari negara itu dan mendapatkan semula akses. Ringkasnya, VPN memberi anda lebih banyak anonim dalam talian, keselamatan dalam talian yang lebih baik, dan peningkatan kebebasan dalam talian.

Sayangnya, beberapa laman web, termasuk Disney Plus, memilih untuk menyekat alamat IP yang diketahui milik perkhidmatan VPN. Ini menimbulkan masalah bagi pengguna yang ingin menikmati Disney Plus sambil menjaga keselamatan dalam talian mereka. Kerana Disney tidak memberi orang akses ke kandungan mereka ketika mereka menggunakan VPN, mereka terpaksa mematikan VPN tersebut untuk menonton konten Disney Plus. Dengan kata lain, jika anda menggunakan VPN untuk memastikan lalu lintas dalam talian anda selamat, anda terpaksa melepaskan sambungan internet anda yang selamat agar dapat menonton filem Disney melalui perkhidmatan tersebut. Ini adalah kelemahan pasti Disney Plus.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai VPN dan cara kerjanya, anda dapat membaca artikel kami “Dijelaskan VPN”, di mana kami akan memberitahu anda semua mengenai topik ini.

Cara mendapatkan VPN: panduan langkah demi langkah

VPN memberi anda peluang untuk melayari laman web dengan selamat, tanpa nama, dan bebas. Oleh itu, kami menasihatkan mana-mana pengguna internet untuk menjadikan diri mereka VPN yang boleh dipercayai. Sekiranya anda ingin mula menggunakan VPN tetapi tidak begitu pasti, anda boleh mengikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Lihat ulasan kami dan pilih penyedia VPN yang boleh dipercayai (contohnya Surfshark)
 2. Dapatkan langganan ke perkhidmatan dan buat akaun
 3. Muat turun perisian VPN untuk OS peranti anda (contohnya Windows, Linux atau Mac)
 4. Log masuk ke perisian VPN dengan akaun yang anda buat pada langkah 2
 5. Sambungkan ke pelayan dengan memilih satu dalam perisian dan menekan butang ‘Sambung’

Sekiranya anda berjaya menyelesaikan langkah-langkah ini, anda akan disambungkan ke VPN. Anda kini dapat menavigasi web dengan selamat tanpa aktiviti internet anda dapat dilihat oleh sesiapa sahaja.

Cara mendapatkan akses ke Disney Plus

Sekiranya anda ingin menikmati semua kandungan di Disney Plus, anda harus membuat akaun Disney Plus. Nasib baik, ini cukup mudah. Anda hanya memerlukan alamat IP yang terletak di negara di mana Disney Plus telah dikeluarkan, yang paling mudah anda dapat dengan hanya berada di negara itu. Lebih-lebih lagi, Disney Plus menawarkan percubaan tujuh hari percuma untuk semua orang yang menyertai perkhidmatan ini. Ikuti langkah-langkah ini untuk mendapatkan langganan Disney Plus:

 1. Kepala ke disneyplus.com
 2. Klik ‘Mulakan percubaan percuma‘Di sebelah kiri skrin (atau’Beli sekarang‘Jika anda ingin mendapatkan pakej lengkap, termasuk Hulu dan ESPN +, walaupun anda tidak akan dapat percubaan percuma dengan pilihan ini)
 3. Isi alamat e-mel anda dan tekan ‘Setuju dan teruskan
 4. Buat kata laluan yang kuat dan tekan ‘Teruskan
 5. Pilih langganan anda (bulanan atau tahunan) dan kaedah pembayaran (kad kredit atau Paypal), isi maklumat anda (jika anda memastikan untuk membatalkan akaun anda sebelum akhir percubaan tujuh hari, anda tidak akan dikenakan bayaran) dan tekan ‘Setuju dan melanggan

Anda kini mempunyai akses ke semua kandungan Disney Plus yang tersedia setakat ini. Lihat perkhidmatan untuk klasik Disney lama, Pixar pendek yang comel, blockbuster Marvel terkini, atau yang terbaru Disney Plus. Klik main, dan nikmati!

Sekiranya anda berada di negara di mana Disney Plus belum dilancarkan, anda tidak akan mendapat akses ke semua kandungan Disney Plus. Anda dapat membuat akaun, tetapi menghadapi ralat bahawa perkhidmatan tersebut mungkin belum dilancarkan di negara anda. Sudah tentu, anda akan mendapat akses penuh dengan akaun tersebut setelah ia tersedia di lokasi tersebut. Walaupun tidak ada tarikh pelancaran untuk setiap negara di dunia setakat ini, berikut adalah tarikh yang kami tahu:

Negara
Tarikh pelancaran
Amerika Syarikat, Kanada, Belanda12 November 2019 (dilancarkan)
Australia, New Zealand, Puerto Rico19 November 2019 (dilancarkan)
India15 Mac 2020 (dilancarkan awal kerana wabak Corona)
Austria, Perancis, Jerman, Ireland, Itali, Sepanyol, Switzerland, United Kingdom24 Mac 2020
Belgium, Denmark, Finland, Iceland, Norway, Portugal, SwedenMusim panas 2020

VPN terbaik untuk Disney Plus

Perisai VPNDalam dunia yang ideal, seseorang tidak perlu melepaskan privasi atau keselamatan seseorang untuk dapat menonton filem. Namun, ini adalah kenyataan ketika datang ke banyak perkhidmatan streaming, termasuk Disney Plus. Disney secara aktif menyekat alamat IP dari penyedia VPN terkenal, sehingga mustahil untuk menonton kandungan sambil dilindungi oleh VPN.

Nasib baik, ada beberapa penyedia VPN dengan pelayan yang membolehkan anda menonton Disney Plus. Dengan cara ini, anda dapat menonton perkhidmatan streaming ini tanpa mengorbankan keselamatan anda. Berikut adalah tiga penyedia VPN yang dapat memberi anda akses ke Disney Plus.

1. Surfshark

Surfshark adalah antara perkhidmatan VPN kegemaran kami. Penyedia ini adalah pendatang baru, tetapi dengan cepat membina reputasi yang sangat baik untuk dirinya sendiri. Ini tidak mencatat penggunaan anda, mempunyai banyak pelayan dan lokasi pelayan dan tidak menghadkan bilangan peranti yang boleh anda gunakan dengan langganan anda. Mungkin paling menarik, harganya hanya beberapa dolar sebulan. Perkara istimewa mengenai Surfshark adalah bahawa semua pelayan mereka, tanpa mengira lokasinya, akan memberi anda akses ke laman web dan kandungan Disney Plus. Kami menganggap Surfshark sebagai penyedia VPN yang sangat baik yang akan berjaya melindungi sambungan internet anda dan juga membolehkan anda melakukan streaming seperti biasa. Baca lebih lanjut mengenai penyedia ini dalam tinjauan terperinci kami atau terus ke laman web Surfshark dengan mengklik sepanduk di bawah.

2. ExpressVPN

Sama seperti Surfshark, ExpressVPN secara khusus bertujuan untuk memberi pengguna akses kepada laman web Disney Plus. Sekiranya anda memilih pelayan VPN ExpressVPN yang betul, anda akan dapat menikmati banyak filem dan siri di Disney Plus dengan mudah dan selamat (selagi anda melanggan platform penstriman). Ini berlaku untuk mana-mana pelayan ExpressVPN di AS, Kanada, Belanda dan Australia. Oleh kerana ExpressVPN adalah salah satu VPN terpantas pada masa ini, anda mungkin tidak akan melihat perbezaan dalam kelajuan internet. Tidak diperlukan penyangga tambahan! Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai ExpressVPN, anda boleh membaca ulasan penuh mengenai perkhidmatan VPN mereka di sini atau mengunjungi laman web mereka secara langsung.

3. NordVPN

NordVPN adalah salah satu VPN terbesar dan terbaik ketika ini. Ia mempunyai lebih daripada 5000 pelayan di lebih 60 negara. Kelajuan kebanyakan pelayan NordVPN sangat baik. Selain itu, ia adalah salah satu VPN paling selamat di luar sana. NordVPN dipercayai dan mempunyai aplikasi yang sangat mesra pengguna. Sekiranya anda ingin menonton Disney Plus, anda boleh menggunakan pelayan VPN Amerika, Belanda, atau Australia untuk melakukan ini. Pada masa akan datang, lebih banyak pelayan mungkin dapat membolehkan anda menonton Disney Plus sambil memastikan sambungan anda selamat. Anda boleh menyemak tinjauan kami yang lebih terperinci mengenai penyedia ini di sini, atau terus ke laman web mereka dengan mengklik butang di kotak di bawah.

Masih tidak mempunyai akses ke Disney Plus?

Mungkin Disney Plus masih tidak berfungsi untuk anda walaupun anda telah melanggan salah satu perkhidmatan ini. Anda masih akan dilindungi oleh VPN, tetapi tidak akan dapat mengakses kandungan kegemaran anda di Disney Plus. Adakah ini bermakna anda harus mematikan VPN anda? Tidak semestinya. Terdapat beberapa trik mudah yang boleh anda cuba atasi masalah ini:

 • Padamkan kuki dan penjejak anda atau buka tetingkap dalam mod penyamaran sebelum anda melayari laman web Disney Plus. Pelacak di penyemak imbas anda dapat menghalangi anda untuk mencapai halaman yang betul dan mendapat akses. Dengan menghapus kuki atau menyemak imbas di tetingkap penyemak imbas peribadi, ia akan kelihatan seolah-olah anda pelawat baru, memberi anda.
 • Cuba pelayan VPN yang lain. Mungkin Disney menyekat alamat IP pelayan VPN yang anda gunakan, sehingga tidak dapat mengakses perkhidmatan mereka. Nasib baik, banyak VPN mempunyai beberapa pelayan setiap lokasi pelayan, jadi anda boleh beralih ke yang lain dengan mudah. Sekiranya anda ingin mengakses platform streaming sambil tetap dilindungi, pilih pelayan lain. Dengan beberapa VPN, anda dapat memilih pelayan yang lain secara manual. Dengan orang lain, anda perlu menyambung semula sehingga anda diberi IP yang berbeza. Sekiranya anda ingin memeriksa alamat IP mana yang sedang anda gunakan, anda dapat mengetahuinya dengan menuju ke “Apa IP saya?” alat.

Notis penting mengenai perjanjian pengguna Disney Plus

Wanita KeadilanSecara teori, anda boleh menggunakan VPN yang disebutkan di atas untuk menonton Disney Plus di negara di mana anda seharusnya tidak mempunyai akses (belum). Yang diperlukan adalah memilih lokasi pelayan VPN yang tepat. Namun, ini mungkin melanggar langsung syarat dan ketentuan Disney Plus. Pada masa penulisan, perjanjian pengguna menyebutkan bahawa Disney Plus mempunyai batasan geografi terhadap kandungannya dan menggunakan teknologi dan kaedah yang berbeza untuk menentukan lokasi fizikal anda. Perjanjian ini tidak melarang penggunaan VPN secara langsung, tetapi terma dan syarat dapat berubah. Ada kemungkinan Disney Plus akan mulai ‘menghukum’ pengguna yang cuba mengakses perkhidmatan mereka dengan VPN, misalnya dengan menyekat akaun mereka sepenuhnya.

Sebelum anda menggunakan VPN untuk mengakses kandungan Disney Plus dari negara lain, sila periksa perjanjian pengguna. Anda boleh mendapatkannya di bahagian bawah laman web. Sekiranya perjanjian tersebut telah berubah atau berbeza di negara Anda, Anda mungkin melanggarnya dengan menggunakan VPN untuk membuka blokir kandungan. Segala kemungkinan akibat yang timbul adalah kepada pengguna.

Pemikiran terakhir

Disney Plus adalah kejayaan besar dalam dunia penstriman dalam talian. Ini memiliki beragam kandungan mulai dari Cinderella hingga Hannah Montana dan dari dokumentari National Geographic hingga Avengers: Infinity War. Selain itu, ia adalah salah satu perkhidmatan termurah di luar sana. Namun, jika anda tidak dapat menikmati kandungan ini tanpa melepaskan keselamatan VPN anda, anda mungkin tertanya-tanya adakah layak mendapat langganan.

Nasib baik, sebilangan penyedia VPN mempunyai pelayan yang berfungsi dengan Disney Plus. Dengan Surfshark, ExpressVPN, dan NordVPN misalnya, anda akan dapat menikmati semua kandungan Disney sambil juga dilindungi dengan sambungan internet yang selamat. Ingatlah bahawa anda selalu memerlukan langganan Disney Plus (berbayar) sebelum anda mendapat akses ke perkhidmatan penstriman.

Apabila anda mendapat langganan Disney Plus, anda harus bersetuju dengan terma dan syarat syarikat. Walaupun nampaknya mereka tidak menyebut VPN pada masa ini, perjanjian boleh berubah. Perlu diingat bahawa menggunakan VPN untuk membuka blokir kandungan Disney Plus dari negara lain mungkin melanggar peraturan Disney.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me