Cara menonton BBC iPlayer Di Luar Inggeris | Tinjauan VPNO

Menonton BBC iPlayer semasa anda tidak berada di United Kingdom boleh menjadi satu cabaran. Sekiranya terdapat siri atau program BBC yang ingin anda tonton dalam talian, anda mungkin mendapati bahawa anda tidak mendapat akses ke BBC iPlayer. Nasib baik, ada cara untuk mengakses BBC iPlayer dengan mudah di mana sahaja anda berada di dunia. Tonton semua siri, dokumentari dan siaran berita kegemaran anda dengan memastikan sambungan anda dan mengarahkan lalu lintas dalam talian anda dengan VPN. Artikel ini akan menerangkan dengan tepat bagaimana melakukannya.


Tonton BBC iPlayer Di Luar UK dengan VPN

Logo BBC iPlayerVPN bermaksud Rangkaian Peribadi Maya. VPN membuat terowong terlindung antara peranti anda dan internet. Hasilnya, tidak ada yang dapat melihat di mana anda berada dan laman web mana yang anda lawati. Sekiranya anda menyiapkan VPN dengan cara yang betul, yang sangat mudah dilakukan, BBC iPlayer tidak akan dapat melihat anda tidak berada di UK, jadi anda hanya boleh mendapatkan akses.

VPN memberikan lebih banyak privasi, keselamatan dan kebebasan dalam talian. Dalam kes BBC iPlayer, yang terakhir sangat penting. VPN memberi anda kebebasan untuk menonton program kegemaran anda di mana sahaja di dunia. Ini mungkin berlaku kerana VPN menyembunyikan alamat IP anda. Sebagai gantinya, anda diberi alamat IP pelayan VPN yang anda gunakan.

Oleh kerana itu, menonton BBC iPlayer dari mana saja di dunia akan menjadi mudah dengan sambungan VPN. Yang anda perlukan hanyalah langganan penyedia VPN yang baik dan boleh dipercayai dengan pelayan di Great Britain. Penyedia VPN biasanya berfungsi dengan aplikasi dan perisian mudah yang membolehkan anda membuat sambungan internet anda tanpa nama. Sebilangan besar VPN mempunyai perisian yang dapat anda gunakan di semua perangkat anda, dari Mac hingga Windows dan iPhone hingga Android. Setelah anda memiliki VPN yang baik, anda dapat menonton BBC iPlayer dalam masa yang singkat.

Tonton BBC iPlayer dengan VPN: Pelan Langkah-Langkah-Langkah Pantas

Adakah anda mahu menonton BBC iPlayer dengan segera, tanpa benar-benar berada di UK? Anda memerlukan VPN untuk itu. Berikut adalah panduan langkah demi langkah pendek yang akan memberi anda akses percuma dalam beberapa minit.

  1. Dapatkan langganan dengan penyedia VPN yang baik dan buat akaun. Salah satu penyedia yang kami cadangkan ialah NordVPN. Anda juga boleh menatal ke bawah ke senarai VPN terbaik kami untuk BBC iPlayer, atau terus ke 5 VPN terbaik kami pada masa ini.
  2. Muat turun perisian VPN pada peranti yang ingin anda gunakan untuk menonton BBC iPlayer. Ini boleh dilakukan pada komputer Mac atau Windows anda, tetapi juga pada telefon pintar iPhone atau Android anda.
  3. Log masuk ke perisian VPN dengan akaun yang anda buat pada langkah 1. Dalam kebanyakan kes, yang perlu anda lakukan hanyalah mengisi nama pengguna dan kata laluan anda.
  4. Pilih pelayan VPN di UK dan sambungkan ke VPN. Selalunya mengklik lokasi pelayan sudah cukup. Dalam kes lain, anda mungkin perlu mengklik butang ‘on’ dalam perisian VPN.
  5. Pergi ke laman web BBC iPlayer dan aliran ke isi hati anda!

VPN Terbaik untuk BBC iPlayer

Tidak semua penyedia VPN sesuai untuk menonton BBC iPlayer. Anda memerlukan VPN dengan pelayan di United Kingdom, pertama sekali. Selain itu, anda mungkin mahu memilih penyedia VPN yang menawarkan kecepatan yang pantas, jadi anda tidak perlu menunggu rancangan anda disangga semasa streaming. Akhirnya, sangat penting bahawa VPN yang anda pilih mempunyai perisian yang sesuai dengan sistem operasi anda, misalnya Windows atau iOS.

Berikut adalah senarai penyedia VPN yang kami sarankan untuk menonton BBC iPlayer.

ExpressVPN: streaming pantas tanpa penyangga

ExpressVPN boleh dikatakan penyedia VPN terbaik untuk BBC iPlayer. Mereka menawarkan pelayan di lokasi yang berlainan di UK, jadi anda boleh beralih ke yang lain dengan mudah jika pelayan tidak berfungsi. Selain fakta bahawa ini memberi anda banyak pilihan, semua pelayan juga sangat pantas: ExpressVPN adalah pemenang ujian kelajuan kami yang tidak dapat dipertikaikan. Kelajuan tertinggi ini menjadikan ExpressVPN sebagai penyedia yang sesuai untuk streaming secara umum, bukan hanya untuk BBC iPlayer. Juga streaming dengan Kodi, misalnya, mudah dengan ExpressVPN.

ExpressVPN tersedia untuk Windows, Mac, Android, iOS dan Linux dan mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Selain itu, anda boleh menggunakan perkhidmatan sehingga lima peranti pada masa yang sama.

NordVPN: pelayan khusus untuk BBC iPlayer

NordVPN mempunyai ribuan pelayan, termasuk banyak di United Kingdom. Tidak semua pelayan ini berfungsi dengan BBC iPlayer, tetapi yang baru sering ditambahkan. Oleh itu, mungkin dengan sedikit melihat, anda akan selalu mencari pelayan yang berfungsi, walaupun iPlayer menyekat sebahagian daripada mereka. Selanjutnya, NordVPN menawarkan pelayan khas yang boleh anda gunakan untuk mengaktifkan fungsi muat turun BBC iPlayer. Ini adalah pelayan Inggeris berikut: 481, 483, 717-720, 745-752, 757-764, 974-977, 1022-1025, 1044-1045. Untuk memilih salah satu pelayan ini, pergi ke senarai lokasi pelayan dalam perisian NordVPN dan klik pada tiga titik di belakang “United Kingdom”.

NordVPN adalah VPN yang cukup pantas dan berfungsi untuk Windows, Mac, iOS dan Android serta Linux. Sebagai tambahan, NordVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Anda boleh menggunakan ini untuk mencuba perkhidmatan sebelum mendapatkan langganan jangka panjang.

Penyedia lain: CyberGhost dan Surfshark

Berbagai penyedia VPN lain berusaha untuk menyediakan BBC iPlayer untuk pengguna mereka juga. Walau bagaimanapun, pada masa ujian, ini tidak berjaya bagi kami. Alamat IP pelayan VPN sering berubah sekali-sekala, kerana penyedia terus menambah pelayan baru dan menggantikan yang lama. Ini bermaksud ada kemungkinan penyedia yang disenaraikan di bawah akan berfungsi semula tidak lama lagi.

Pertama sekali terdapat CyberGhost. Sebelum ini, CyberGhost terkenal sebagai salah satu perkhidmatan VPN percuma yang lebih baik, tetapi sejak itu telah berubah menjadi perkhidmatan berbayar penuh. Masih CyberGhost adalah pilihan yang sangat baik. Mereka menawarkan pelayan khusus untuk semua jenis perkhidmatan penstriman, termasuk Netflix USA, Disney Plus dan, tentu saja, BBC iPlayer. Walaupun VPN ini tidak dapat membuka blokir BBC iPlayer untuk kami pada saat ujian, mereka sedang menyelesaikan masalah ini dan pelayan yang berfungsi akan segera beroperasi semula.

Pilihan kedua yang sayangnya tidak berfungsi pada masa ini ialah Surfshark. Surfshark adalah alternatif yang murah dan baik untuk perkhidmatan VPN yang lebih mahal, seperti ExpressVPN. Dalam banyak kes, Surfshark sangat sesuai untuk streaming. Sebagai contoh, mengenai Netflix, penyedia ini memberi anda akses ke pelbagai perpustakaan di seluruh dunia. Kami menjangkakan bahawa Surfshark akan dapat membuka blokir BBC iPlayer lagi.

Penjelasan BBC iPlayer Dijelaskan

Mungkin anda tertanya-tanya mengapa anda terus menghadapi batasan geografi ketika mengunjungi BBC iPlayer. Yang benar adalah: BBC mempunyai hak untuk menyiarkan siri dan filem tertentu di United Kingdom. Sekiranya orang dari luar UK cuba menonton rancangan ini, mereka tidak akan mendapat akses ke BBC iPlayer. Di tempat lain di dunia, stesen televisyen lain mempunyai hak untuk siri dan program ini, jadi BBC tidak dapat menunjukkannya kepada anda.

BBC memeriksa alamat IP anda untuk menentukan lokasi anda semasa anda mengunjungi iPlayer mereka. Sekiranya alamat IP anda terletak di luar United Kingdom, anda tidak akan mendapat akses. Di sinilah VPN masuk: ia mengubah alamat IP anda sehingga BBC menganggap anda berada di Great Britain. Dengan kata lain, anda akan dapat mengelilingi blok dan mengakses kandungan yang anda mahukan pula.

Buka sekatan-dengan-a-VPN

Ini tidak hanya berfungsi untuk BBC iPlayer. Terdapat banyak platform, perkhidmatan, dan laman web dalam talian yang hanya dapat diakses dari lokasi tertentu. Mungkin negara tempat anda tinggal menggunakan penapisan untuk menyembunyikan sebahagian besar internet. Dalam kes sedemikian, VPN dapat membantu juga. Anda boleh menggunakannya untuk mendapatkan akses ke Facebook, misalnya, atau menonton perlawanan bola sepak di mana saja di dunia. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, VPN juga dapat memberi anda akses ke perpustakaan Netflix yang lebih besar.

Pemikiran Akhir: Tonton BBC iPlayer dengan VPN

Kedua-dua NordVPN dan ExpressVPN berfungsi dengan sempurna dengan BBC iPlayer. Apabila menggunakan salah satu VPN ini, anda dapat menonton semua siri kegemaran anda, seperti Eastenders, Masterchef, dan Peaky Blinders, di BBC iPlayer. Penyedia lain, seperti Surfshark dan CyberGhost, juga berjanji untuk memberikan akses ke BBC iPlayer, walaupun perkhidmatan ini tidak berfungsi untuk kami ketika kami mengujinya. Harap maklum bahawa VPN ini mungkin dapat memberi anda akses, tetapi tidak dijamin berfungsi. Sekiranya anda lebih suka mencari VPN yang bagus untuk menonton sendiri kandungan BBC, lihat ulasan VPN kami.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me