VPN op je Android TV. De perfecte combinatie!

Het gebruiksvriendelijke besturingssysteem Android wordt steeds vaker op Smart TV’s gebruikt. Op een Android TV heb je eenvoudig toegang tot de Google Play Store en download je tal van (streaming) apps naar je tv. Aangezien je dit allemaal via een internetverbinding doet, is het verstandig om na te denken over het gebruik van een VPN (Virtual Private Network). Een VPN biedt immers veel privacy- en beveiligingsgerelateerde voordelen, evenals de mogelijkheid om toegang te krijgen tot veel anderszins geografisch beperkte inhoud.


Op je Android TV heb je toegang tot alle populaire streamingdiensten, zoals Netflix, Hulu, HBO en meer. Helaas bieden streamingdiensten niet overal ter wereld dezelfde inhoud. Er zijn veel geografische beperkingen die uw kijkplezier kunnen beperken. Met een VPN kunt u deze geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot alle films en series op uw favoriete streamingdiensten. Bovendien kan dit handig zijn als je op vakantie bent, maar je wilt wel een programma bekijken op een van de nationale streamingdiensten in je thuisland. Met een VPN kunt u verbinding maken met een server in uw eigen land en deze toch bekijken.

Het voordeel van een VPN op je Android TV

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​VPN uw Android TV-ervaring aanzienlijk zal verbeteren.

  • Veiligheid: Telkens wanneer u verbinding maakt met internet, brengt dit risico’s met zich mee voor uw apparaten en online beveiliging. Met een VPN worden uw gegevens versleuteld, waardoor het voor anderen veel moeilijker is om u te bespioneren. Dit maakt het zelfs voor uw internetprovider moeilijk om te zien welke websites u bezoekt of welke films u streamt.
  • Anonimiteit: Met een VPN kunt u uw IP-adres wijzigen. Als zodanig wordt het herleiden van uw online activiteiten naar uw locatie of persoon veel complexer.
  • Vrijheid: Zoals eerder vermeld, is dit de belangrijkste reden om het gebruik van je Android TV te combineren met een goede VPN. Door verbinding te maken met een VPN-server heb je toegang tot internet met het IP-adres van de VPN-server en het lijkt alsof je ergens anders ter wereld bent. Op deze manier kunt u gemakkelijk veel geografische beperkingen omzeilen.

De beste VPN voor Android TV

Een goede VPN-provider is veilig, snel, heeft servers in veel verschillende landen en is gebruiksvriendelijk. De snelheid van je verbinding is belangrijk wanneer je series of films wilt streamen, omdat het niet leuk is om een ​​eeuwigheid te wachten totdat je film is gebufferd. Het aantal locaties van de VPN-servers is belangrijk als je geografische beperkingen wilt omzeilen. Om deze redenen is het vaak geen goed idee om een ​​gratis VPN-service op je Android TV te gebruiken. Gratis services beperken vaak de snelheid, gegevens en servers en kunnen soms zelfs onveilig zijn. De volgende VPN-providers bieden geweldige services die goed werken met een Android TV.

Allround beste VPN voor Android TV: ExpressVPN

ExpressVPN is snel, veilig, gebruiksvriendelijk en heeft een zero-logs-beleid. De ExpressVPN-software is beschikbaar voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux. Ze hebben meer dan 3000 servers in meer dan 94 verschillende landen, wat u waarschijnlijk voldoende opties biedt om geografische beperkingen te omzeilen. Het belangrijkste is dat ze een eenvoudige app voor Android TV hebben, waardoor het installeren en gebruiken van ExpressVPN een fluitje van een cent is. Weet u niet zeker of ExpressVPN de beste provider voor u is? Probeer hun diensten uit met hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Beste budget-VPN voor Android TV: Surfshark VPN

Surfshark is niet alleen een snelle en betrouwbare VPN, maar ook een zeer betaalbare VPN. Hun goedkoopste abonnement kost iets minder dan $ 2 per maand. Tegen die prijs krijg je een VPN die geweldige beveiligingsprotocollen biedt, maar ook meer dan behoorlijke snelheden voor streaming, veel servers (meer dan 1000 in 61 verschillende landen) voor geoblokkering en een zeer gebruiksvriendelijke Android-app.

Beste VPN voor geo-deblokkering van Android TV: NordVPN

NordVPN schittert echt als het gaat om misschien wel de belangrijkste VPN-applicatie voor Android TV-gebruikers: het omzeilen van geografische beperkingen. NordVPN is tenslotte niet alleen een uitstekende VPN voor een geweldige prijs met goede snelheden en geweldige veiligheidsfuncties. Het biedt ook een extra functie die erg handig is voor het deblokkeren van (streaming) inhoud, die ExpressVPN en Surfshark (nog) niet bieden: een speciaal IP-adres. Een speciaal IP-adres is een uniek IP-adres dat het voor streamingdiensten zoals Netflix veel moeilijker maakt om te detecteren dat u een VPN gebruikt. De reden dat dit een nuttige functie is, is dat streamingdiensten VPN-gebruikers vaak blokkeren. Bovendien biedt NordVPN ook verduisterde servers aan, waardoor het nog moeilijker wordt om NordVPN-gebruikers te detecteren.

Met andere woorden, als u op zoek bent naar een geweldige VPN voor een fatsoenlijke prijs, die geweldig is voor het deblokkeren van geografisch beperkte inhoud, raden we NordVPN van harte aan.

VPN versus DNS op je Android TV

Als u alleen geografische beperkingen wilt omzeilen, kan SmartDNS ook een optie voor u zijn. Met een DNS kunt u sites laten denken dat u vanaf een andere locatie toegang tot internet heeft. Een nadeel van DNS is dat het je verbinding niet versleutelt zoals een VPN of je IP-adres verbergt. Bovendien worden er ook veel SmartDNS-opties betaald, dus u kunt net zo goed voor een VPN betalen en er meer voor terugkrijgen.

Met een DNS moet je oppassen voor DNS-kaping. Uw internetprovider gaat voorbij de DNS en voegt een IP toe aan uw verbinding, wat betekent dat u de geoblocking niet kunt omzeilen. In het ergste geval kunnen uw apparaten worden geïnfecteerd met malware. Om deze redenen raden we altijd het gebruik van een VPN aan boven het gebruik van DNS.

Kodi op je Android TV met een VPN

kodi tv vpnKodi is een populaire streamingdienst die ideaal is om te gebruiken in combinatie met een Android TV. De app combineert al je favoriete streamingdiensten op één plek en maakt het gemakkelijk voor jou om te wisselen tussen de verschillende diensten. Om deze reden is het een populaire app om op een Android TV te installeren. We raden je aan om altijd Kodi te gebruiken in combinatie met een VPN. Op deze manier kunt u veilig en anoniem blijven. Dit is essentieel met een app die door de gebruiker gemaakte add-ons mogelijk maakt die niet altijd worden geverifieerd.

Een VPN installeren op je Android TV

Er zijn verschillende manieren om een ​​VPN op je Android TV te installeren. De eenvoudigste manier is met een VPN-app uit de Google Play Store. Als je al je apparaten in één keer wilt beschermen, is het misschien makkelijker om je VPN op je router te installeren.

Laatste gedachten

Een VPN is ideaal als u het meeste uit uw streamingdiensten op uw Android TV wilt halen. U kunt geografische beperkingen omzeilen, zodat u uw favoriete programma’s kunt bekijken wanneer u op vakantie bent of toegang kunt krijgen tot inhoud die normaal gesproken alleen in bepaalde landen beschikbaar is. Omdat je gemakkelijk toegang hebt tot de Google Play Store op een Android TV, is het heel eenvoudig om een ​​VPN-app te downloaden. De VPN biedt u meer inhoud en houdt u tegelijkertijd veilig en anoniem. Niemand kan zien wat u bekijkt op uw Android TV, behalve u. We raden ExpressVPN, Surfshark of NordVPN aan in combinatie met een Android TV, maar als je nog een van de beste VPN-providers wilt, kun je nu ook onze top 5 VPN’s bekijken.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me